מהנדס המים חזי ביליק מתארח בפורום

ביוב

1. תעריף הביוב שנזכר בתכנית הינו ממוצע (ביקשתי שידגישו זאת, אך לצערי לא עשו כן
). מחיר הביוב איננו אחיד, והוא משתנה מרשות מקומית אחת לשניה. 2. הכמות של 28 קוב לביוב איננה הגיונית. עליכם לבדוק זאת במחלקת הגבייה של תאגיד המים. 3. החיוב עבור ביוב אמור להיות תואם בדיוק לכמות המים שאתם צורכים, בהפחתת כמות המים לגינה. אם יש פער כפי שאת מתארת, ככל הנראה מדובר בטעות.

vered73

New member
שאלה /הבהרה בנוגע לתשובתך

הצריכה הביתית היתה 22. הצריכה המשותפת היתה 7 (בנין בן 45 דירות). סה"כ 29 קוב, כאשר החשבון מחולק למשבצות המסומנות ב - 1 2 3. במספר 1 כתוב 22 (אז הבנתי שזה מייצג אותנו) במספר 2 כתוב 1 במספר 3 כתוב 6. כנראה שאלו פילוגים של הצריכה המשותפת מאיזו שהיא סיבה. שאלתי היא, האם עכשיו הינך ממליץ עדיין על פניה לספק המים? הבנתי מתשובתך כי יש לשלב בחישוב את הצריכה המשותפת. כלומר, הייתי אמורה גם לכלול אותה בפרטי היסוד של השאלה... ?!?! תודה לך חזי.

שלום רוזי

אינני יכול להתייחס לחשבון המים שאינני רואה בסוג כזה של אירוח בפורום. מצטער

Dick20

New member
האם החשבון הגיוני?

אנחנו זוג הגר בבית פרטי עם גינה בגודל כ-150 מ'ר. אנו לא נמצאים בבית כלל במשך היום, ואנו מתקלחים מקלחת מהירה פעם אחת ביום. יש לנו מדיח שאנו מפעילים רק כשהוא מלא לגמרי פעם בכמה ימים, כנ"ל לגבי מכונת הכביסה. את הגינה אנו משקים פעמיים בשבוע כ-חצי שעה - לא יותר. חשבון המים עומד על כ-250 ש"ח-300 ש"ח + 30 ש"ח ביוב-45 ש"ח (לחודשיים) האם הסכום הגיוני ? תודה !!

תחשיב מדוייק

לא עשיתי תחשיב מדוייק אך נראה לי שאתם נוהגים בחסכנות בשימוש במים בתוך הבית, לעומת זאת בגינה ניתן להשקות פחות. נסו להשקות פעם בשבוע, ולעקוב אחרי "שפת הגוף" של הצמחים בגינה. אם אינם משדרים מצוקה, סימן שהמים מספיקים. אם הם נראים צמאים, הוסיפו כמות קטנה. בעונה זו ניתן להשקות הרבה פחות מאשר באמצע הקיץ.

שאולי8

New member
נשאלת שאלה בתוכנית שלא ענית עליה

לגבי המים החמים - אצלינו לוקח די הרבה זמן וכמות מים מאוד נכבדה עד שמתחילים להגיע המים החמים. אם נשים לרגע בצד את הענין הכספי זהו בזבוז מים גרידא. איך חוסכים?

המים עד למים החמים

זו באמת בעיה. ישנם שני פתרונות. 1. לאסוף את המים בדלי ולהשקות עציצים, אדניות וכו' (כך אני נוהג בביתי). 2. להתקין מחמם מים מהיר העובד על גז סמוך לראש המקלחת. זהו כמובן חיסכון במים, אם כי גם המכשיר והפעלתו עולים כסף. ישנם רעיונות שונים לסחרור המים הקרים עד הגעת המים החמים, על ידי משאבות קטנות. רעיונות אלה לא הגיעו לידי מימוש מסחרי בהיותם יקרים.

sasa31

New member
רציתי לדעת שוב

מה היא צריכת המים הממוצעת למשפחה ציינת זאת בתוכנית וכשאתה אומר משפחה לכמה נפשות אתה מתכוון ?

ממוצעים

משפחה ממוצעת לחישוב צריכת המים היא משפחה של ארבע נפשות. צריכה של משפחה כזו (ללא גינה) היא בין 8 לבין 15 קוב לחודש. שים לב שבחשבון המים הכמויות כפולות, שכיוון שהוא נשלח אחת לחודשיים. המחיר לכל קוב משמונה הקובים הראשונים הוא: 3.19 ש"ח כולל מע"מ המחיר לכל קוב משבעה הקובים הבאים הוא: 4.49 ש"ח המחיר לכל קוב מעבר ל 15 הראשונים הוא 6.28 ש"ח (מחירים אלה אחידים בכל הארץ).

תוספת חשובה

במהלך האירוח הגיע טלפון מאמיר שישה, סגן מנהל האגף לקידום החיסכון במים בנציבות המים. אמיר העיר שהצריכה הממוצעת למשפחה של ארבע נפשות היא בסביבות 20 קוב לחודש. אני מקבל הערה זו (אנחנו משפחה חסכנית מאוד כנראה
)

למעלה