הוא לא בדיוק "התקבל", אם אני מבין נכון, הוא נקלט בתור עובד במשרה מלאה אחרי שעבד באופן קבלני במשך עשרות שנים. כמו בארץ, גם בארה"ב זאת שיטת העסקה די מקובלת, וקבלנים בודדים הם בדרך כלל בעליי ידע ייחודי וספציפי שהמעסיק צריך מצד אחד אבל לא מוכן להתחייב להעסקה מצד שני. אז בסופו של דבר באינטל החליטו כן להעסיק אותו אבל זה לא כי הוא בא עם קו"ח מהרחוב אלא כי החליטו, כנראה, שיותר זול להם להעסיק אותו ישירות (קבלנים בודדים גובים די הרבה יחסית לעלות שכר של עובד במשרה מלאה). כך שאני לא יודע אם זה עדות חזקה לאי קיום אפליה גילנית, כי התוצאה של השינוי הזה הייתה פגיעת שכר עבור הקבלן.מצד שני הוא התקבל לאינטל בגיל 58 לכן איך ניתן לטעון לאפליית גיל? הרי אם קיימת אפליה כזו - מלכתחילה לא היו מקבלים אותו.
זה יכול להיות עניין של he says she says, אבל מצד שני כשמישהו עושה עבודה במשך 30 שנה, הציונים לא נהיים גרועים ביום בהיר אחד סתם כי הוא פתאום שכח איך עושים אותה.נשמע שהוא פשוט הסתכסך עם מישהו שרצה לפטר אותו אז התחילו להציק לו. כשראו שהוא לא עוזב - התחילו לתת לו ציוני ביצוע גרועים כדי לגלגל אותו מהחברה בצורה "לגיטימית" (הרי הוא עבד שם 3 עשורים פלוס עוד כמה שנים באינטל עצמה בלי שום בעיה).
זה יכול להיות גם סימן לretaliation. כמו שאומרים, אם אתה יורה במלך כדאי מאוד שתפגע - הוא התלונן על המנהל שלו אבל לא הביא לHR הוכחות מספיק חותכות כדי שיפטרו את המנהל, אז פיטרו אותו.צור ניסה להלין על שחווה למחלקה המשפטית למשאבי אנוש של אינטל, אך בסופו של יום זו קבעה שאין אמת בטענותיו, והוא המשיך לקבל כתף קרה בחברה.
לגבי ״כשמישהו עושה עבודה במשך 30 שנה״ - לא פעם מצבים של שינוי הנהלה או ארגון מחדש יכולים להוביל למצב שבו העובד משובץ תחת מנהל שהכימיה ביניהם לא טובה, או שהוא נופל על תפקיד שהוא פחות מתאים לו. במצב כזה חוות הדעת בהחלט יכולות להפוך ללא טובות ומהר. במצב כזה לא פעם החברות תומכות במנהל, לפחות ככל עוד לא מתגלות הרבה בעיות שלו מול העובדים האחרים.הוא לא בדיוק "התקבל", אם אני מבין נכון, הוא נקלט בתור עובד במשרה מלאה אחרי שעבד באופן קבלני במשך עשרות שנים. כמו בארץ, גם בארה"ב זאת שיטת העסקה די מקובלת, וקבלנים בודדים הם בדרך כלל בעליי ידע ייחודי וספציפי שהמעסיק צריך מצד אחד אבל לא מוכן להתחייב להעסקה מצד שני. אז בסופו של דבר באינטל החליטו כן להעסיק אותו אבל זה לא כי הוא בא עם קו"ח מהרחוב אלא כי החליטו, כנראה, שיותר זול להם להעסיק אותו ישירות (קבלנים בודדים גובים די הרבה יחסית לעלות שכר של עובד במשרה מלאה). כך שאני לא יודע אם זה עדות חזקה לאי קיום אפליה גילנית, כי התוצאה של השינוי הזה הייתה פגיעת שכר עבור הקבלן.
זה יכול להיות עניין של he says she says, אבל מצד שני כשמישהו עושה עבודה במשך 30 שנה, הציונים לא נהיים גרועים ביום בהיר אחד סתם כי הוא פתאום שכח איך עושים אותה.
יש גם את זה:
זה יכול להיות גם סימן לretaliation. כמו שאומרים, אם אתה יורה במלך כדאי מאוד שתפגע - הוא התלונן על המנהל שלו אבל לא הביא לHR הוכחות מספיק חותכות כדי שיפטרו את המנהל, אז פיטרו אותו.
אם נקח בחשבון את העובדה שהבחור עכשיו בן 67 ועבר את גיל הפרישה, סביר להניח שסיכוייו למצוא עבודה אחרת קלושים גם כך וכנראה שאין לו הרבה מה להפסיד. אז למה שלא יתבע?
מצד שני הוא התקבל לאינטל בגיל 58 לכן איך ניתן לטעון לאפליית גיל? הרי אם קיימת אפליה כזו - מלכתחילה לא היו מקבלים אותו.
בטח. הם פיטרו בין כה וכה, אז אם היו צריכים לבחור ובחרו ביותר מבוגרים, טוב שבחרו כך והשאירו את הצעירים.הם צודקים שהם פיטרו אותו בגלל שהוא "זקן"?
אתה רציני?
בן כמה אתה, vinney?זה כמובן בולשיט מוחלט. "חדשנות" ו"עתיד רחב" זה מילות קוד להפליה גילאית, אבל אין שום הכרח שמישהו צעיר בהכרח יחדש ומישהו מבוגר בהכרח לא יהיה מסוגל. למעשה, אני רואה מלא אנשים מבוגרים מוציאים פטנטים בלי סוף במקום העבודה שלי, ואילו צעירים בוגרים טריים בעיקר טוחנים שעות בלדבג בעיות שלוקח לי בערך עשירית זמן לפתור כשהם בסוף נתקעים ובאים אליי בבקשות עזרה.
אבל אתה מעולם לא עבדת בהייטק, אז איך תדע....
הרושם שלך מותנה בתשובה שלי לשאלתך?בן כמה אתה, vinney?
עושה רושם שגם אתה צריך לפנות את מקומך.
הרושם לא, אותו כבר גיבשתי.הרושם שלך מותנה בתשובה שלי לשאלתך?
וזאת בדיוק הייתה הנקודה שלי.הרושם לא, אותו כבר גיבשתי.
אבל אם אתה מבוגר אז אפשר להשתמש בזה כתירוץ. יותר נעים ככה.
הצעירים יותר מתאימים במיוחד לתפקידים בהייטק שדורשים חדשנות ועתיד רחב.
לא יפלה מעסיק בין עובדיו או בין דורשי עבודה מחמת מינם, נטייתם המינית, מעמדם האישי, הריון, טיפולי פוריות, טיפולי הפריה חוץ-גופית, היותם הורים, גילם, גזעם, דתם, לאומיותם, ארץ מוצאם, מקום מגוריהם, השקפתם, מפלגתם או שירותם במילואים, קריאתם לשירות מילואים או שירותם הצפוי בשירות מילואים כהגדרתו בחוק שירות ביטחון [נוסח משולב], תשמ"ו-1986, לרבות מחמת תדירותו או משכו, כמשמעותו בחוק שירות בטחון [נוסח משולב], תשמ"ו-1986, הצפוי להם, בכל אחד מאלה:
(1) קבלה לעבודה;
(2) תנאי עבודה;
(3) קידום בעבודה;
(4) הכשרה או השתלמות מקצועית;
(5) פיטורים או פיצויי פיטורים;
אני לא מתייחס לכתבה כי מה שמהנדס תובע יתברר בבית המשפט. אני מתייחס להודעה שלך.ואפה האפליה בדיוק?
שוב - לא פיטרו אותו ספציפית כי הוא עבר גיל מסוים.
פיטרו 17 אלף עובדים כי החברה החליטה לצמצם כוח עבודה.
אם מישהו קרוב לגיל הפרישה, הרי שיתקלו בצורך להחליפו הרבה יותר מוקדם.
אני לא יודע אם אני תומך בשיקולים כאלה או לא מבחינה מוסרית, אבל אני לא חושב שיש פה משהו לא חוקי
עכשיו, האם לדעתך החוק דורש שהחברה תשים את כל השמות של העובדים בקובע, ותבחר באקראי?
בוא נגיד שפיטרו אותו כי צמצמו משרות עם וותק גבוהה כי המשכורות שם גדולות יותר.
אבל אני גם לא עו"ד, בוא נראה איך המשפט יתקדם...
התחושה שלי, שיגלגלו אותו מכל המדרגות, ובעוד שלרוב אני בחיים לא אצודד בתאגיד מול עובד, פה לא נראה לי שיש בעיה.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.