מהפורום השכן - לידת בית לא מתוכננת

Manty

New member
LOL

Great story, but filled with so much panic and fear.. Poor people. And this sentence really made me laugh: הנה מגיח לו ראש. אני בהסטריה, שואל אותה מה לעשות. היא צורחת " תסססססובבבבב אותו". מזל שעשינו קורס הכנה ללידה. סובבתי את הראש מעט שמאלה ואמרתי לה לדחוף. A baby's head rotates on its own, no need for help at all. Perhaps if this couple joins the UC community, they could actually ENJOY their next birth..?? If only people knew how simple birth really is...
Anyways, Mazal Tov to them

גם אני חשבתי בדיוק על זה

(הראש שמסתובב לבד). אני חושבת שכשלא מתכוננים ללידת בית (ועוד עצמאית ללא סיוע מילדותי), זה יכול להיות מצב מלחיץ ביותר. לא מאשימה אותם... הלידה שלהם באמת היתה, למזלם, פשוטה וקצרה. לא תמיד זה כך (במיוחד בלידה ראשונה). במיוחד בגלל זה אני חושבת שכשמתכננים לידת בית צריך להתכונן יותר (או אולי בעצם, להתכונן אחרת?) מאשר ללידת בית חולים. ואם מתכוונים ללדת לידה ללא סיוע, אז ההתכוננות שונה לחלוטין...

אני חייבת להודות שזו פעם ראשונה

שאני מפקפקת באמיתותו של סיפור. לא יודעת למה אבל לא נשמע לי אמין. כמובן שלא כתבתי את תחושותי שם

ayala26

New member
אני כבר שמעתי סיפור דומה

מעמית לעבודה, לידת בתו השניה הייתה מתוכננת להיות לידת בית אבל המיילדת הגיעה באיחור והוא היה צריך ליילד את חברתו בעצמו..

וואלה... עכשיו כשאני קוראת שוב

אז יכוליות, אבל כמובן שהכל יכוליות והייתי בטוחה שאת שם המשתתפת הזו ראיתי בפורום פעמים רבות...
עכשיו נותר רק לחכות ולראות אם היא תכנס עם תמונות של התינוק וסיפורי לידה בעצמה או שלא

עינבלית

New member
חייבת להסכים איתך. קצב הסיפור

והניסוחים שלו נשמעים לי קצת לא אמינים. לא כתבתי כלום שם אבל אני חושבת שזה ברווז עיתונאי (איך קוראים לברווז כזה ברשת?)

עיגולית

New member
מה זה משנה בכלל?

מה ההתעסקות הזאת של אם זה אמת או שקר? ואם נאמין למשהו ששיקר, אז מה? מה זה נוגע לי? אני כברירת מחדל מאמינה, למה לא, זה עולה לי משהו? ואם הוא סיפר סיפור? למה לו? מה בכלל זה מעניין אם זה אמת או סיפור שמישהו סיפר?

שָׂרָה

New member
כאשר ילדתי באמבטיה

כאשר הראש שלה יצא הראש הסתובב לצד ימין שלי מעצמו (כלומר לצד שמאל של מי שהיה יכול להיות ממולי) מה ההסטריה?

יש לנו מכרה משותפת

מפורומנקה, שהצהירה על עצמה כמי שתקבל את האפידורל יומיים מראש ליתר בטחון, ומצאה את עצמה יולדת בזק על הספה בביתה, לידיה האוהבות של אחותה. סיפור אמיתי ומקסים מאוד

tmaz

New member
גם אותי

סליחה, לא הצגתי את עצמי - שמי TMAZ ואני עוד לא בהריון - אבל כבר מאוד מאוד רוצה להגיע לשם... מה עצבן אותי בסיפור? שכל התגובות היו "כל הכבוד", ורק אני לא מבינה מה כל הכבוד פה - הרי ידוע לכולם שיש מדי פעם לידות בזק שקורות בבית. אז למה לא להתכונן אליהן? למה לא לתרגל ולבנות תסריטים אפשריים גם על האפשרות הזאת? כשהתחלתי לחשוב על הריון חברתי הטובה שלחה אותי ללמוד על לידה - היא אמרה "לידה זה אירוע חשוב. תתכונני אליו, ותגיעי לשם מתוך מודעות ובחירה". טוב. דיברתי אתה, קראתי כל ספר שיכולתי למצוא, ועוד כמה אתרים. עכשיו פתאום אני חושבת ש"להתכונן ללידה" זה אולי אומר להתכונן לכל תסריט אפשרי - מלידה ללא ליווי ועד לניתוח קיסרי. על כל האפשרויות שבאמצע. על כל הפרטים: איך אני עשויה להרגיש אז, מה אוכל לעשות, מה כדאי לעשות, מה אני צריכה לדעת על הסיטואציה. ואז אולי אפשר באמת לתת לחיים להפיל עלייך את הדבר האמיתי. שיהיה כמובן שונה לחלוטין מכל התסריטים... אבל לפחות בטווח הידיעה, בלי פאניקה של "אבל זה לא היה אמור לקרות לי!!". לי כבר שנתיים יש בראש תסריטים לא רצוניים על לידה שמתחילה בבית ו... אופס - גם נשארת שם. ובלי ליווי אמיתי. וזה עוד מלפני שבכלל ידעתי שיש אופציה ללידת בית. (זה לא שאני בהכרח רוצה ללדת בלי ליווי - אבל זה מה שהדמיון שלי מקפיץ עלי כל פעם). אז מה זה אומר עלי?

למעלה