מהפורום השכן - לידת בית לא מתוכננת

שָׂרָה

New member
מה שמעצבן אותי זה...

הם מתייחסים ללידה כאילו זה היה דבר מסוכן, כל ההסטריה שמסתובבת מסביב לזה, וכל הפחדים. כאילו לידה זה מצב חירום שעומד להתרחש, שהתינוק או האם ימותו כל רגע אלא אם יהיה שם רופא שיציל.

anatina

New member
נא לא לזלזל

בכל זאת, לפני לא כל כך הרבה שנים מוות בלידה היה אירוע שקורה מפעם לפעם, אז ההיסטריה היא לא לגמרי מופרכת. חוצמזה זה כואב, וזה גם לא משהו שקורה לך פעמיים בשבוע.

שָׂרָה

New member
שום זלזול

אבל בהסטוריה הנשים העניות היו בתת תזונה, ועבדו יותר מדי, והעשירות לבשו מחוכים שעיוותו להם את האגן לגמרי. מרשם בדוק למוות בלידות. לעומת זאת האינדיאניות ילדו בקלות. וגם הנשים בשבטים הפרימיטיבים ילדו בקלות. הצרות בלידות לנשים המערביות נמצאות פה כבר מעל אלף שנים. תחלואי המערב והנוצרים הלבנים, שרק קלקלו הכל, והשכיחו כל דבר כולל לידות טבעיות. שמעתם על צייד המכשיפות? חלק מהמכשיפות היו בסך הכל מיילדות שיילדו את העניות. בגלל שבעזרתן הנשים ילדו 'מדי בקלות' חשבו שזה כישוף, וכך הרגו אותן.

כרמית מ.

New member
קראת את צופן דה וינצ'י?

(קראתי אותו ממש לאחרונה, ואני עדיין מושפעת. ספר נהדר, למרות שלא קשור ללידות). אמנם זה ספר עלילתי-דמיוני, אבל משובצות בו הרבה עובדות אמיתיות ומרתקות (את חלקן כבר ידעתי). בין השאר, הוא טוען שהכנסיה הכחידה את כל ההנהגה הנשית - והמיילדות, מתוקף תפקידן כמסייעות להבאת חיים, היו, יחד עם שאר "זקנות השבט", מהמנהיגות הזו, שהועלתה על המוקד. בעצם אלו דברים ידועים, אבל הנקודה היתה מלחמת חורמה בנשיות. לא סתם אין הרבה אמניות ומדעניות ידועות שם. זה לא בגלל שאין נשים שהיו מסוגלות לכך (ויש גם סברה, שחלק מהמפורסמים, הם בעצם אשה בתחפושת, או גבר שהציג (במרמה או בתיאום) הצלחות וכשרונות של אשה.)

tamarama

New member
ממליצה על "ילוד אשה" של אדריאן ריץ'

העובדות הלו (ועוד רבות ומדהימות) כתובות שם כנתונים עם הפניות למקור. אחד הספרים שפער את עיני בין השאר בתחום ההיסוטוריה של הלידה. מדהים!

anatina

New member
לא מספיק מבינה בזה אבל...

יכול להיות שפשוט אין מספיק נתונים עובדתיים על לידות בשבטים פרימיטיביים?

The only thing I know about birth

in the third world is from our days, in Africa. I saw a fascinating documentary about African young women (sometimes they are very very young) who usually birth on their own, and in most cases have a dead baby. They did not attribute it to anything, but it definitely does not sound like success stories to me. I personally (nothing scientific, just my own interoretation) think that it could be due to a few things. The first one is that they are there by themselves. I apologyze to all of you unassisted-birth supporters, but most of you had at least the assistance of your partners. Those African women had NONE. Also, there is a huge difference between birthing inside your warm and clean home, and birthing in the forest with wild animals and the cruel nature, no sanitation whatsoever. And I have no idea what their nutritional status was. It was a very sad documentary. There was one woman who had 10 still born babies
And a few other ones with more than one. Of course their husbands and families shunned them and isolated them from the society
.​

שָׂרָה

New member
אין מה להשוות

האפריקאים חיים בתת תזונה. אם הנשים מכאן יחיו בתת תזונה כמו האפריקאים פתאום ימותו תינוקות על ימין ושמאל. גם בתימן מתו הרבה תינוקות. אשה אחת שאני מכירה סיפרה לי שאחת מכל 3 נשים היה מת לה תינוק בלידה ואז כאשר הם החליטו ללכת לטיפול של רופא, הרופא אסר על הנשים לעבוד בעת ההיריון, ואז התינוקות הפסיקו למות. הן עבדו עבודה פיזית קשה, סחבו, כיבסו והרימו משקל מדי כבד...

debby12

New member
מנהל
ברוכה הבאה tmaz

עם או בלי הריון את מוזמנת לשבת עימנו
. ואגב, את נשמעת לי מוכנה ללידה הרבה יותר מההריונית הממוצעת.

למעלה