מהפייס בוק

שמלת תחרה1

Well-known member
כשלא תקנו קילו אוזני המן ב 150 ₪.
כשלא תקנו קילו גלידה ב 108 ₪.
כשלא תקנו פיתה פלאפל ב 25 ₪.
כשלא תקנו לאפה שאוורמה ב 70 ₪.
כשלא תקנו המבורגר ב 90 ₪.
כשלא תקנו פיצה ב 80 ₪.
כשלא תקנו ארטיק ב 14 ₪.
כשלא תקנו בקבוק קולה ב 9 ₪.
כשלא תקנו חולצה שחורה פשוטה שכתבו עליה מילה אחת בקטן והיא עולה 1,200 ₪.
כשלא תקנו נעל עם ציור של דובי שעולה 800 ₪.
כשלא תקנו נופש באילת ב 23,000 ₪ למשפחה.
כשלא תקנו רכב ב 250 אלף עם הלוואות מטורפות כשאתם מרוויחים רק 7,000 ₪ בחודש.
כשלא תקנו טלפון ב 6,000 ₪ שמגיע בלי מטען.
כשלא תקנו דירת 2 חדרים 45 מטר ב 2 מיליון שקל.

כשלא תקנו את כל זה,
רק אז, אולי רק אז יהיה פה אופק לעתיד טוב יותר.

אבל כל עוד נמשיך לקנות ולצרוך כמו מטורפים שחיים כמו מליונרים כולנו נמשיך לאכול חצץ בערמות !!!

כי תכל'ס,אנחנו אשמים.
האוויר בחינם,הפוזה יקרה !!!

מסכימה חלקית. ואתם?

אבי בן 1231

Well-known member
כשלא תקנו פיצה ב 80 ₪.
כשלא תקנו ארטיק ב 14 ₪.

כשלא תקנו את כל זה,

אבל כל עוד נמשיך לקנות ולצרוך כמו מטורפים שחיים כמו מליונרים כולנו נמשיך לאכול חצץ בערמות !!!

כי תכל'ס,אנחנו אשמים.

מסכימה חלקית. ואתם?
אנחנו מקפידים על הכלל הזה!!!

אבי בן 1231

Well-known member
אתה שוכח שלבעל החנות יש שותפים.
מס הכנסה, ביטוח ליאומי, ארנונה, חשמל, עובדים, שכירות. לא נשלם יפשטו את הרגל, נפגע במדינה.
איני שוכח דבר!!
כאשר יש פער מחירים של עשרות אחוזים בין חנות אחת או רשת אחת לרשת אחרת,
האשם אינו בשותפים שהזכרת.

Harrington

Well-known member
מנהל
כשלא תקנו פיצה ב 80 ₪.
כשלא תקנו ארטיק ב 14 ₪.

כשלא תקנו את כל זה,

כי תכל'ס,אנחנו אשמים.

מסכימה חלקית. ואתם?
לטעמי יש כשל לוגי בטיעון כולו. הרי אם בכוחי לקנות את כל זה במחירים האלה, כנראה שמצבי לא כל כך רע בכלל לכתחילה. אז אולי או כנראה שבמצב הזה חלומותיי על ״אופק לעתיד טוב יותר״ הם בס״ה ההתבכיינות השגרתית שעממו מצטיין בה ולא משהו ממשי, אמיתי, שאנחנו באמת זקוקים לו.

שמלת תחרה1

Well-known member
אני מסכים לגמרי.
כל הסכום הולך לבעל העסק?
אל
לטעמי יש כשל לוגי בטיעון כולו. הרי אם בכוחי לקנות את כל זה במחירים האלה, כנראה שמצבי לא כל כך רע בכלל לכתחילה. אז אולי או כנראה שבמצב הזה חלומותיי על ״אופק לעתיד טוב יותר״ הם בס״ה ההתבכיינות השגרתית שעממו מצטיין בה ולא משהו ממשי, אמיתי, שאנחנו באמת זקוקים לו.
לא מדברים על מי שבכוחו לקנות.

SupermanZW

Well-known member
לדברי הכותב מי שלא קונה את כל הנ״ל, יש לו באופן מובנה ״אופק לעתיד טוב יותר״.
הכותב צודק, כי מי שלא קונה את כל הנ"ל לא ידע מחסור לעולם ובסכומים נמוכים משמעותית יוכל ליהנות יותר.

Harrington

Well-known member
מנהל
הכותב צודק, כי מי שלא קונה את כל הנ"ל לא ידע מחסור לעולם ובסכומים נמוכים משמעותית יוכל ליהנות יותר.
בוודאי שהוא צודק :). בכלל, חלק גדול ממה שמכונה ׳בעיית יוקר המחיה׳ הוא לאמיתו של דבר ׳בעייתי סדר העדיפויות של הישראלי הממוצע׳. לא בגלל שאין באמת בעיית יוקר מחיה, אבל במקרים רבים בהם אנשים טוענים שהם קורסים תחתיה,, הם קורסים ח״כ הלכה למעשה בגלל סדר עדיפויות לקוי שלהם עצמם ולא משום סיבה חיצונית אחרת.

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
לא אוהב אוזני המן :(
רק גלידת שוקולד :D
לא משתגע על פלאפל. כשבכל זאת אני אוכל פלאפל, אני אוהב את זה עם קצת פלאפל והרבה צ'יפס.
לא אוהב לאפות. אוכל שווארמה בפיתות ולחמניות. בכלל, אצלנו אנחנו קונים את זה בצלחות, שיהיה הרבה לכל היום, ומכינים בבית בפיתה או בלחמנייה לפי מה שכל אחד אוהב. לפני כמה ימים אבא שלי היה, הביא שני צלחות שווארמה, לא כולל הצ'יפסים, הסלטים וכל השטויות. אני לא יודע כמה זה עולה במקומות אחרים, אבל איפה שאבא שלי לוקח, זה עולה 80 שקל לצלחת שווארמה. נראה לי זה סביר, לא? יקר זה 100 נראה לי.
המבורגרים אני אוכל בעיקר במקדונלד'ס. הייתי אוהב את ההמבורגר 250 גרם שלהם. הוא היה עולה 60 שקל. עכשיו אני לוקח את ההמבורגר ריב אנטריקוט (ניסיתי לעבור להמבורגר צ'יקן סטייק אבל פחות עפתי) שעולה 40.
כשלא תקנו פיצה ב 80 ₪.
זה כמה שאמור לעלות 🤷‍♂️😅

או שאני מנותק 🤷‍♂️:(

כשלא תקנו ארטיק ב 14 ₪.
אני אוהב ארטיק שוקולד! :D

אני לא יודע כמה הם עולים. אמא ואבא עושים את הקניות 🤷‍♂️
נורא אהבתי קולה פעם, ואני מניח שאולי אנחנו יכולים להגיד שאני עדיין אוהב, אבל זה נורא לא בריא, אז הפסקתי לפני איזה 7 או 8 שנים.
האישה בפייסבוק שכתבה את הפוסט הזה לא מבינה במותגים 😂

מעטים מאוד, המותגים השווים באמת, שיש חולצות שלהם ב-1,200 שקל. כלומר, אני לא יודע, דיסקוורד אני מניח חולצות שלהם יכולות לעלות בין 800 ל-1200/1,300 שקל, אבל זה מותג יוקרה שהוא לא "וואו". אולי הוא גבולי. על מותגי יוקרה "לא שווים" אני אפילו לא מדבר. אולי שם יש חולצות ב-1,200.

המותגים השווים באמת, חולצות של דולצ'ה, ורסצ'ה, מונקלר, ועוד כמה, מתחילים ממינימום של 1600 עד 1,800 שקל לחולצה, ומשם זה רק עולה.
חחח...אני יודע על איזה מותג מדובר, אבל ברח לי השם. לא אוהב אותם. לא קונה אותם. כרגע יש לי שתי זוגות נעליים. נייק זולות ב-500 בשביל הצניעות והענווה, וגם לא לכל מקום מתאים ללכת עם נעליים יקרות, ודולצ'ה וגבאנה ב-3,000, שזה כבר מותג שאני יותר אוהב, ונעליים כלבבי :)

אבל הדולצ'ה כבר קצת ישנות האמת, עכשיו כשאני חושב על זה. צריך כבר להחליף אותן :confused:

אפתח במסע חיפושים אחרי נעליים חדשות :)
כשלא תקנו רכב ב 250 אלף
רכב ב-250,000? ריינג'רובר עולה ככה :unsure:
האמת שאמא קנתה לי בהפתעה ליום הולדת בינואר טלפון ב-8,000 ושעון יד עם מסך מגע ב-5,000 שקל. 13,000 שקל בסה"כ. מה שהיא שכחה, זה שאני לא אוהב הפתעות, ואני בכל מקרה מאוד קשור לטכנולוגיה שלי ואוהב לבחור בעצמי את הטלפון הבא, המחשב הבא וכדומה'. אם היא לא הייתה משפחה, הייתי חייב לקבל את המתנה המיותרת מתוך נימוס, אבל היא משפחה אז זה אחרת. דחיתי את המתנה על הסף ממש שם באותו הרגע. אז היא לקחה את הטלפון והשעון לעצמה :)

כשלא תקנו את כל זה,

כי תכל'ס,אנחנו אשמים.

מסכימה חלקית. ואתם?
לסיום, הזכרת לי משהו מצחיק ששמעתי פעם :)

האזרח הישראלי, לא יודע להפגין ולמחות. בצרפת לדוגמה, חוסמים כבישים, הופכים מכוניות, שורפים חנויות ותחנות משטרה. ובישראל מה? בישראל לדוגמה, כשמייקרים לדוגמה את הדלק, הנהג הישראלי מתדלק עשר דקות לפני 12 בלילה ועליית המחיר, וחושב שהוא דפק את המערכת :)

מצחיק, וגם עצוב, אבל נכון :)

SupermanZW

Well-known member
ממש לא מסכימה, כאמא לבן בעל עסק, הבן משלם לעובדים ועוד מספר תשלומים, נניח שלא יכנסו לעסק שלו, העסק יסגר, ואם העסק יסגר העובדים יכנסו למעגל האבטלה, פחות הכנסות העיריה ...
אני קונה רק במחירים שסבירים בעיני, אם יקר מדי לדעתי אני לא קונה, גם אם אני מעוניין במוצר (אם מדובר על מצב שלא הצלחתי למצוא מי שמוכר במחיר שסביר בעיני). מי שרוצה "לעשות עלי סיבוב" שימצא פראייר אחר. אין שום הצדקה לחזירות.

אני מבין שעסק צריך להרוויח, אבל יש להרוויח בהגינות (מחירים הוגנים) ויש להיות חזיר (למכור במחירי עושק), מי שחזיר לא מגיע לו להרוויח.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
אני קונה רק במחירים שסבירים בעיני, אם יקר מדי לדעתי אני לא קונה, גם אם אני מעוניין במוצר (אם מדובר על מצב שלא הצלחתי למצוא מי שמוכר במחיר שסביר בעיני). מי שרוצה "לעשות עלי סיבוב" שימצא פראייר אחר. אין שום הצדקה לחזירות.

אני מבין שעסק צריך להרוויח, אבל יש להרוויח בהגינות (מחירים הוגנים) ויש להיות חזיר (למכור במחירי עושק), מי שחזיר לא מגיע לו להרוויח.
אשאל אותך שאלה.
ראתי צמיד, המחיר של הצמיד בחנות דומה לחנות של הבן שלי 470 ש"ח ( עגלתי את הסכום).
צילמתי את הצמיד באישור מנהל המשמרת, ושלחתי לבן שלי.
לבן שלי הצמיד עולה 295 ש"ח.
בכמה הוא ימכור כדי לממן את שכר העובדים, החשמל ארוננה, ולרוויח מעט?

SupermanZW

Well-known member
די להסתכל על המחירים שבדוגמה כדי להבין שכולם מחירי עושק.
אין מאפה בעולם שמצדיק תשלום של 150 ש"ח לק"ג, יש עוגות גדולות ששוקלות יותר מק"ג ועולות C$10. אז אוכל עוגה במקום אוזני המן.
קילו וחצי גלידה (זו האריזה הקטנה היכן שאני קונה) עולה C$4, אז 108 ש"ח לקילו? במחיר הזה אני יכול לקנות 15 קילו גלידה. לא יכול להבין את מי שמשלם פי 15 ממחיר נורמלי.
פיתה עם פלאפל ב25 ש"ח? אני קונה במקום שזה עולה C$4, בנוסף לכך, מי שקונה שווארמה בצלחת יכול להוסיף כדורי פלאפל בחינם.
שווארמה בלאפה אני קונה ב C$9.5, ב70 ש"ח אפשר לקנות שלוש לאפות עם שווארמה.
המבורגר ב90 ש"ח? טוב, ברור לי שלא מדובר במקדונלדס אלא בהמבורגר של מסעדה, ושאין בכלל מה להשוות, אבל בכל זאת! אפשר להבין אם זה C$11 במקום C$5, בכל זאת, לא אותו מוצר, המבורגר של מסעדה (לא מזון מהיר) הרבה יותר גדול ויותר טעים אבל 90 ש"ח? זה מחיר מוגזם אפילו בשביל סטייק.
פיצה ב80 ש"ח? אני דווקא יכול לחשוב על פיצה שתהיה שווה מחיר כזה, עם קוטר של 22 אינץ', stuffed crust, גבינה כפולה + 4 תוספות. מה שבטוח הוא שלא מוכרים כאלה בישראל.
ארטיק ב14 ש"ח? במחיר הזה אפשר לקנות blizzard עם פאדג' בתוך כוס ענקית בDQ.
בקבוק קולה ב9 ש"ח? רק אם הוא 2.5 ליטר. בישראל אין כאלה.
לגבי השאר אין אפילו טעם להמשיך, זה ממילא מיועד רק לפוזאיסטים ואנשים שמחפשים לעשות רושם בלי קשר למידת ההנאה שלהם.

אשאל אותך שאלה.
ראתי צמיד, המחיר של הצמיד בחנות דומה לחנות של הבן שלי 470 ש"ח ( עגלתי את הסכום).
צילמתי את הצמיד באישור מנהל המשמרת, ושלחתי לבן שלי.
לבן שלי הצמיד עולה 295 ש"ח.
בכמה הוא ימכור כדי לממן את שכר העובדים, החשמל ארוננה, ולרוויח מעט?
שימצא ספק זול יותר, אפילו המחיר בו הבן שלך קונה את הצמיד יקר מדי. יותר משתלם לבן שלך לקנות חומרי גלם ולהעסיק צורפת שתיצור את התכשיטים בעצמה.

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
די להסתכל על המחירים שבדוגמה כדי להבין שכולם מחירי עושק.
אין מאפה בעולם שמצדיק תשלום של 150 ש"ח לק"ג, יש עוגות גדולות ששוקלות יותר מק"ג ועולות C$10. אז אוכל עוגה במקום אוזני המן.
קילו וחצי גלידה (זו האריזה הקטנה היכן שאני קונה) עולה C$4, אז 108 ש"ח לקילו? במחיר הזה אני יכול לקנות 15 קילו גלידה. לא יכול להבין את מי שמשלם פי 15 ממחיר נורמלי.
פיתה עם פלאפל ב25 ש"ח? אני קונה במקום שזה עולה C$4, בנוסף לכך, מי שקונה שווארמה בצלחת יכול להוסיף כדורי פלאפל בחינם.
שווארמה בלאפה אני קונה ב C$9.5, ב70 ש"ח אפשר לקנות שלוש לאפות עם שווארמה.
המבורגר ב90 ש"ח? טוב, ברור לי שלא מדובר במקדונלדס אלא בהמבורגר של מסעדה, ושאין בכלל מה להשוות, אבל בכל זאת! אפשר להבין אם זה C$11 במקום C$5, בכל זאת, לא אותו מוצר, המבורגר של מסעדה (לא מזון מהיר) הרבה יותר גדול ויותר טעים אבל 90 ש"ח? זה מחיר מוגזם אפילו בשביל סטייק.
פיצה ב80 ש"ח? אני דווקא יכול לחשוב על פיצה שתהיה שווה מחיר כזה, עם קוטר של 22 אינץ', stuffed crust, גבינה כפולה + 4 תוספות. מה שבטוח הוא שלא מוכרים כאלה בישראל.
ארטיק ב14 ש"ח? במחיר הזה אפשר לקנות blizzard עם פאדג' בתוך כוס ענקית בDQ.
בקבוק קולה ב9 ש"ח? רק אם הוא 2.5 ליטר. בישראל אין כאלה.
לגבי השאר אין אפילו טעם להמשיך, זה ממילא מיועד רק לפוזאיסטים ואנשים שמחפשים לעשות רושם בלי קשר למידת ההנאה שלהם.

שימצא ספק זול יותר, אפילו המחיר בו הבן שלך קונה את הצמיד יקר מדי. יותר משתלם לבן שלך לקנות חומרי גלם ולהעסיק צורפת שתיצור את התכשיטים בעצמה.
אני לא חושב שהמחירים של הקילו אוזני המן והקילו גלידה נכונים. שים לב שגם חולצה של מותג יוקרה היא לא יודעת כמה אמור לעלות, אלא אם כן היא דיברה על מותג יוקרה גרוע, אבל אם היא דיברה על מותג יוקרה גרוע, בכל מקרה היא לא מבינה עניין. חולצות של מותגי יוקרה שווים מתחילים ממינימום 1,600 עד 1,800 שקל, ומשם זה רק עולה. אני יודע כי יש לי כאלו. זה שפעמיים שאלתי אתכם מה דעתכם על החולצות החדשות שלי והראיתי לכם חולצות זולות דווקא, זה בגלל הצניעות והענווה שלי, וכי אלו החולצות שרציתי דעה עליהן, ובאשר לחולצות היקרות, אני כבר יותר בטוח בבחירות שלי (ואני שמח שאהבתם את החולצות הזולות, ככה אני יודע שבחרתי נכון :)). גם הצעתה של כותבת הפוסט בפייסבוק למרד צרכני לא ריאליסטית. הצרכן הישראלי לא יודע להתקומם נגד יוקר המחיה, או שזה פשוט לא מעניין אותו, בהתחשב בכך שהוא סובל גם מבעיות ביטחוניות ודברים אחרים שטורדים את מוחו.

משתפרת1

Well-known member
ממש לא מסכימה, כאמא לבן בעל עסק, הבן משלם לעובדים ועוד מספר תשלומים, נניח שלא יכנסו לעסק שלו, העסק יסגר, ואם העסק יסגר העובדים יכנסו למעגל האבטלה, פחות הכנסות העיריה ...
מדובר על מחירים מופקעים.
לפני שבוע נמכרו אצל ספק הירקות שלי מארזי ליצ'י קטנים, כאלה של 150 גרם אולי, בכל מארז 8 ליצ'י יפים. 3 מארזים ב- 20 ש"ח. לא קניתי. זה מוגזם לשלם 20 ש"ח על פחות מחצי קילו, אפילו שאני אוהבת ליצ'י. היום היה מארז גדול ב- 20 ש"ח. עדיין לא פרי זול, אבל מחיר שאיננו מופקע. קניתי. בבית שקלתי- 1.15 ק"ג.
בדוגמא שלך הבן שלך לא מפקיע מחיר. אם היה מוכר את הצמיד באלף ש"ח נוספים או אפילו ב- 300 נוספים אפשר היה לדבר על מחיר אבסורדי.

למעלה