מהפייס בוק

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
מדובר על מחירים מופקעים.
לפני שבוע נמכרו אצל ספק הירקות שלי מארזי ליצ'י קטנים, כאלה של 150 גרם אולי, בכל מארז 8 ליצ'י יפים. 3 מארזים ב- 20 ש"ח. לא קניתי. זה מוגזם לשלם 20 ש"ח על פחות מחצי קילו, אפילו שאני אוהבת ליצ'י. היום היה מארז גדול ב- 20 ש"ח. עדיין לא פרי זול, אבל מחיר שאיננו מופקע. קניתי. בבית שקלתי- 1.15 ק"ג.
בדוגמא שלך הבן שלך לא מפקיע מחיר. אם היה מוכר את הצמיד באלף ש"ח נוספים או אפילו ב- 300 נוספים אפשר היה לדבר על מחיר אבסורדי.
היום הייתי בברקת רצו על 100 גר אוכמניות 15 ש"ח. אמתין ליום שישי, יעלה 2 ב20₪

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
מדובר על מחירים מופקעים.
לפני שבוע נמכרו אצל ספק הירקות שלי מארזי ליצ'י קטנים, כאלה של 150 גרם אולי, בכל מארז 8 ליצ'י יפים. 3 מארזים ב- 20 ש"ח. לא קניתי. זה מוגזם לשלם 20 ש"ח על פחות מחצי קילו, אפילו שאני אוהבת ליצ'י. היום היה מארז גדול ב- 20 ש"ח. עדיין לא פרי זול, אבל מחיר שאיננו מופקע. קניתי. בבית שקלתי- 1.15 ק"ג.
בדוגמא שלך הבן שלך לא מפקיע מחיר. אם היה מוכר את הצמיד באלף ש"ח נוספים או אפילו ב- 300 נוספים אפשר היה לדבר על מחיר אבסורדי.
ליצ'י? 😅

אבא שלי אלרגי לזה בטירוף. פעם אכל, ניסה פעם ראשונה בחיים, היינו צריכים להזמין לו אמבולנס 😅

מעניין אם אני אלרגי לליצ'י :unsure:

(וזאת הייתה הפעם האחרונה שהם אי-פעם שמעו ממאור...😂).

נסיך.333

Well-known member
אתם תמשיכו לקנות במחירים הללו, לקנות וליילל, או לילל ולקנות..
בכל מקום שיהיה מי שיקנה יהיה מי שימכור במחיר מופקע..
נכנסתי לקניון, חולצה מכופתרת 230 ש"ח, אמרתי לה שעוד שבוע זה יהיה 100 ש"ח, שגם זה הרבה
אמרה לי שאני צודק, וזה בדיוק מה שקרה..
אז תחרימו רשת כמו שופרסל רק לחודש, תראו איך הם מורידים מחירים ואחריהם שאר הרשתות

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
אתם תמשיכו לקנות במחירים הללו, לקנות וליילל, או לילל ולקנות..
בכל מקום שיהיה מי שיקנה יהיה מי שימכור במחיר מופקע..
הבעיה בישראל, אחת מתוך הרבה, היא פערים גבוהים בין המעמדות. העניים ממש עניים, בני מעמד הביניים נוטים יותר אל העוני מאשר העושר, והעשירים ממש עשירים, וזאת אחת מהבעיות הגדולות פה. העשירים יקנו בכל מחיר וגם לא מעניין אותם, כי בישראל, העשירים, עשירים אפילו ביחס לעשירים של מדינות אחרות, אז הם בכלל זורקים ***, ולכן תמיד יש מי שקונה גם יקר. מהצד השני, בגלל שהעניים מאוד עניים יחסית לעניים של מדינות עולם ראשון אחרות, ובגלל שבני מעמד הביניים נוטים יותר אל העוני מאשר העושר, אז הם במיוחד מרגישים את זה בכיס וכואב להם בכיס המחירים המאוד יקרים האלו, שמתודלקים על-ידי הקניות של העשירים.
נכנסתי לקניון, חולצה מכופתרת 230 ש"ח, אמרתי לה שעוד שבוע זה יהיה 100 ש"ח, שגם זה הרבה
אמרה לי שאני צודק, וזה בדיוק מה שקרה..
אז תחרימו רשת כמו שופרסל רק לחודש, תראו איך הם מורידים מחירים ואחריהם שאר הרשתות
הצעה לא ריאליסטית. אני לא משתייך לא אל מעמד העוני ולא אל המעמד הבינוני, אבל אם יורשה לי להחוות את דעתי אפריורי, הבעיה של הציבור "הרגיל" והישראלים "הרגילים", זה חוסר עניין להילחם ולהפגין, או במילים פחות יפות, הם קצת פראיירים. תקרא את סוף תגובתי לשמלת תחרה ותבין.

הם לא יודעים להפגין, נגד יוקר המחיה או בכלל, לא יודעים למחות, לא יודעים להילחם נגד יוקר המחיה וכדומה'. ישראלים, סליחה, כן? הם פראיירים. שזה ממש מפליא ומפתיע בהתחשב בכך שדווקא הישראלים נוטים לכזאת מנטליות של "לא להיות פראייירים" ו"רק לא להיות פראייר" ו"שלא ידפקו אותי".

הפער בין המנטליות הזאת לתוצאות בשטח הוא מפליא ומפתיע. בינתיים SupermanZW לדוגמה, הוא אחד מהישראלים היחידים שאי-פעם הכרתי שגם מחזיק במנטליות הזאת והלך הרוח הזה וגם פועל ככה ולפי זה.

אז מהו ההסבר לפערים האלו בין המנטליות של "לא להיות פראייר" לתוצאות בפועל, וחוסר ההתרעמות?

אני יכול רק לשער, אבל התיאוריה שלי, היא שבישראל, כה מלאת הבעיות, כולל כאלו קשות יותר מאשר יוקר מחיה, כמו לדוגמה בעיות ביטחוניות, שזה דבר שמדינת עולם ראשון מתוקנת על-פי רוב לא צריכה להתמודד איתו, הפוקוס הוא לא על יוקר המחיה. זה לא מה שמעניין, לא מה שחשוב. לא באמת-באמת, אבל באופן יחסי לבעיות הגדולות יותר, הבנת? 🤷‍♂️

לכן ההצעה שלך להתקוממות נגד יוקר המחיה היא לא ריאליסטית. הראש של האנשים בביטחון, ובעוד כמה דברים אחרים.

מתי באמת נראה את מה שאתה מדבר עליו, אם בכלל? כאשר יוקר המחיה באמת יצא מכלל שליטה.

למעלה