"מהפכה" בישראל: המלצה לפונדקאות גם להומואים

כאן הם

New member
"מהפכה" בישראל: המלצה לפונדקאות גם להומואים

עכשיו קראתי את הכתבה המצורפת ב-ידיעות אחרונות.

אני מזועזע! אמנם צעד מסויים קדימה, אבל זה כולל אלף צעדים אחורה. אני לא מאמין שדבר כזה אפילו נשקל במדינה דמוקרטית מערבית עם שוויון זכויות.

רק ציטוט אחד מספיק: "לאפשר לגברים יחידים להוליד ילדים באמצעות פונדקאית, במסלול שבו לא תקבל תמורה כספית."

בקיצור, לא מכירים שיש זוגות הומואים, שניהם יהיו הורים והכי חשוב: נותנים להם אפס(!) סיכויים שזה יקרה כי אין תמורה כספית לפונדקאית.

אז אני אתן אתגר אמיתי ללסביות פה!!! ממש אתגר!

יש פה אחת אמיצה שרוצה לפעול למען הקהילה, עבור הומואים, אבל למעשה לא פחות עבור לסביות ונשים בכלל?

מי תהיה מוכנה להיות "אם יחידנית עם ילדים" (ח"ח לא לסבית) שמוכנה **ללא תמורה** (כאילו) להיות פונדקאית עבור "גבר יחיד" (והידיד הטוב שלו) ?

ולמה אני אומר שזה במיוחד יעזור ללסביות ונשים בכלל?

כי כמעט כל הלקוחות של פונדקאות הם נשים. גבר לא צריך פונדקאית כדי להפוך לאבא. זה רק בגלל שאישתו צריכה פונדקאית כדי להפוך לאמא מהזרע שלו. השירות של פונדקאית הוא כמעט אקסקלוסיבי לנשים שיש להן בעיות להכנס להריון.

חוץ מנשים נשואות, יש גם נשים שרוצות להיות אמהות יחידניות ולסביות עם בעיות פריון.

הגברים היחידים שמשתמשים בפונדקאיות זה כמה הומואים, אחוז מאוד זעום של הלקוחות.

נ.ב. לא לדאוג לגבי החלק של "ללא תמורה". כל גבר נורמלי יפצה יפה מאוד מתחת לשולחן.

נ.ב.2 אחד ההצעות הכי מטורללות ששמעתי. ממש, בכוח, רוצים להפוך אנשים למפירי חוק ומצפון, שיכריזו על עצמם "גבר יחיד" ויעשו את זה "ללא תמורה". איזה בן אדם סביר יסכים שמישהי תהיה פונדקאית בשבילו "ללא תמורה"?

רענן

עם פונדקאות ללא תמורה אין לי בעייה

כל זמן שהאישה בחרה זאת בבחירה חופשית שלה. אני גם בטוחה שימצאו נשים שמבחירה חופשית יסכימו להיות פונדקאיות לחברים או לקרובי משפחתם שלא יכולים לעשות ילדים לבד. אפילו מאמינה שיהיו רבות שכאלו. ומסכימה איתך שכנראה יהיה פיצוי כספי מתחת לשולחן.

יש הבדל בין פונדקאות מרצון וללא תמורה, לבין פונדקאות, במיוחד בארצות נחשלות, שנעשית לרוב רק ממניעים כספיים ובה מתייחסים לאישה כאל רחם להשכרה.

בכל מקרה, אלו רק המלצות של ועדה ועוד רחוקה הדרך עד שההמלצות האלו יתקבלו אם בכלל. ובכל מקרה, יש להחיל אותן גם על סטרייטים.

פונדקאות ללא תמורה היא היא הניצול!

התשלום שהפונדקאית מקבלת הוא לא "שכר" עבור ה "עבודה" (בכוונה במרכאות מכיוון שזו לא עבודה).
התשלום יכול לשמש בחלקו עבור הוצאות שיכולות להיום לה:
בגדי הריון, קרמים, היעדרות מעבודה (אם מדובר במישהי שעושה זאת במקביל לעבודה הרגילה שלה).
גם אם הייתי משמשת כפונדקאית לחבר קרוב (כבר הצעתי לאבא גאה ואפילו הבטחתי לעשות לו מחיר
) עדיין הייתי מצפה שלפחות ישלמו לי על הדברים האלה.

פונדקאות ללא תמורה היא בעצם ביטולה של האפשרות הזו, כי כמה נשים יסכימו לשמש פונדקאיות ללא תשלום?

אני מכירה אישה שהייתה פונדקאית ללא תשלום

לחברים שלה. הם כיסו את ההוצאות שקשורות להריון, כולל הפסד ימי עבודה, אבל לא מעבר לכך. מסכימה איתך שצריך להיות כיסוי של דברים שקשורים להריון.

בכל מקרה, דיה צרה לשעתה ובאמת תעבור עוד תקופה עד שבכלל ידונו במסקנות הועדה הזו.

כאן הם

New member
זה משהו אחר לגמרי!

אם אישה עושה פונדקאות עבור חברים או קרובי משפחה, זה משהו לגמרי לגמרי אחר.

למעשה לדרוש "תמורה" עבור פונדקאות במקרים כאלו זה לא בדיוק "חברי".

נשים גם תורמות ביציות לקרובי משפחה בחינם... ולא חסר אנשים, אפילו אני, שיתרמו כליה כדי להציל את החיים של ידיד או קרוב משפחה שלהם.

רענן

כאן הם

New member
אני נרגש ונפעם וכל כך שמח על הועדה הזו

כל כך יפה מצידם להרשות משהו שאנשים במילא יעשו ועשו.

מה הצעד הבא של הועדה? אולי הם יתירו לתרום כליה ללא תמורה? זה מותר באופן רשמי בחוק?

יש לי רעיון אדיר עבור הועדה הזו! שיתירו לאומנות לטפל בילדים ללא תמורה! הרי עד עכשיו, אם שכרתי מישהי לטפל בילד שלי, הייתי צריך לשלם תמורה. עכשיו, אני יוכל לטעון שזה בסדר גמור שלא שילמתי לה תמורה.

רענן

עשו, אבל לא בארץ או לא בצורה רשמית.

בארץ בנתיים אסור לאישה לשמש פונדקאית עבור חברים או קרובי משפחה.

כאן הם

New member
אגב, בכל הרצינות, הצעה לוועדה הזו

בדומה להצעה הנהדרת של "פונדקאית ללא תמורה", יש לי הצעה נהדרת לועדה וחוק חדש בנושא מאוד חשוב להורים, נושא שיעזור המון להורים!!!

אני מציע שיש להתיר בחוק טיפול בילדים ללא תמורה.

יש פה פירצה רצינית בחוק ואני חושש שהסבתא יום אחד תתבע אותי על ניצול והלנת שכר כי היא טיפלה בילד שלנו ללא תמורה.

... בעצם, במחשבה שנייה, אולי החוק צריך להיות בדיוק ההפך! כיד למנוע ניצול ופגיעה בעיקר בנשים, וגם בילדים, אני מציע לאסור(!) על טיפול בילדים ללא תמורה.

בכל הרצינות! אני לא צוחק! תחשבו על זה לרגע!

אני יודע והייתי עד ממש להמון מקרים של ניצול של סבתות, אחים, אחיות, שכנות וידידות שנאלצו ואולצו לטפל בילדים ללא תמורה. אני בטוח שהרבה מכירים את הנושא והיו עדים לזה.

לא רק זה, הורים מנצלים את הפירצה הזו בחוק כדי להזניח את הילדים שלהם ובמקום במקום לטפל בילדים שלהם בעצמם, הם יוצאים להתהולל .

אם תהיה חובה לשלם עבור כל טיפול בילד, אז יפסק הניצול, ההורים יוותרו על השירות החינמי הזה, ובמקום זה, יטפלו בילדים שלהם בעצמם ויקדישו יותר זמן לילדים.

מה זה ההפקר הזה שמותר בחוק כעת?

כל מה שאני מנסה להגיד שזה לא תפקיד של הממשלה להתערב בעניינים אישיים. בלי שום חוק, כמו בארה"ב והודו, יהיו פונדקאיות, לכל אחד, עם תמורה, יחס נהדר לפונדקאיות, והכל יתפקד יופי... עד שהממשלה תתערב.

רענן

זה שיש אנשים שיש להם חברות כאלה

זה נפלא.
אבל כנראה שלא לכולם יש כאלה, אחרת אנשים לא היו נזקקים לפונדקאיות בתשלום.
מה גם שעם הקריטריונים המחמירים למי יכולה לשמש פונדקאית ממש לא פשוט למצוא מישהי שתהיה פונדקאית בכלל, גם לא בתשלום.
ואגב, פה לדעתי יש בשורה לא פחות משמעותית מבחינת המלצות הועדה, והיא לאפשר גם לנשים נשואות לשמש כפונדקאיות.
(אם כי קשה לי להאמים שליצנן יסכים לזה, למיטב ידיעתי הסיבה שנשים נשואות לא יכולות לשמש כפןנדקאיות היא הילכתית).

בארץ עד כה אסור לאישה לשמש פונדקאית

לאנשים שהיא מכירה, כך שזה בכלל לא אופציונלי עבור זוגות שרוצים פונדקאות.

כאן הם

New member
גם זה דבר נהדר מהמחוקק

אז אם לאישה יש בעיות פוריות, ואחותה מוכנה להיות פונדקאית עבורה בחינם, אז אסרו גם על זה.

כל דבר הגיוני אסור. כל דבר לא הגיוני מותר.

מותר "פונדקאית ללא תשלום". אסור "שהאחות תעזור לאחותה הלא פוריה בחינם".

רענן

כאן הם

New member
בדיוק! פונדקאות ללא תמורה זה ניצול.

זה למעשה יותר למנוע פונדקאות עבור גברים מאשר כל דבר אחר.

פרח7

New member
זאת ועוד

אין לי שום בעיה שנשים מודעות, בוגרות, שדעתן צלולה
תקבלנה החלטות על גופן, בליווי פסיכולוגי הולם, גם בקטע של מסחור גופן.

כך שלא אכפת לי שהן גם תרווחנה כסף בדרך הזו (גם מעבר להוצאות הנובעות מההריון עצמו)
ובלבד שלפני כן, הן יודעו, קיבלו ייעוץ, הבינו את ההשלכות כולן, ועברו מבדקים פסיכולוגיים.
חשוב שגם במהלך הדרך הן תקבלנה ליווי, ושגם אחרי הלידה, יהיה ליווי המשכי לפי הצורך.

הבעייה העיקרית עם פונדקאות, בעיקר בארצות נחשלות אבל גם לעיתים בישראל, היא שכלל לא מדברים על הדברים האלו: לא על הגורמים שמביאים נשים לפונדקאות ובטח שלא על ההשלכות הפסיכולוגיות והחברתיות שקורות ועלולות לקרות להנשים האלו.

אם פותחים את נושא הפונדקאות לדיון מחודש חייבים לדון גם בהיבטים הללו ולבדוק איך מצמצמים למינימום את אפשרות הניצול של הנשים ותומכים בהן, לפני ואחרי הלידה, מכל הבחינות האפשרויות.

כאן הם

New member
ואת חושבת שזה לא כך?

את חושבת שפונדקאות היום, בכל מקום, זה לא כך?

שלא בודקים, גם מבחינה פסיכולוגית, את המועמדות, מסבירים להן, נותנים להן חופש החלטה, וכולי?

אה, שכחתי! זה נשים עניות שבכוח מנצלים אותם.

ויש לי שני הערות לשני דברים מאוד חמורים שאמרת:

1. "מסחור גופן": אני מוכר את גופי למעביד שלי. המנקה של הבית שלנו עושה בדיוק אותו דבר. לפחות אני יושב על כסא כמעט כל היום ולא פוגע בגוף שלי, אבל היא גם מוכרת לי את הגב שלה כשהיא מתכופפת לנקות את הריצפה. אני בטוח שיום אחד יהיו לה בעיות עם הגב... כי זה חלק בלתי נפרד מעבודה שכזו.

אבל תהיי כנה איתי. כשאת אמרת "מסחור גופן", את מתכוונת למשהו כמו מה שאני עושה, או משהו כמו מה שהמנקה שלי עושה? או שהתכוונת למה בהקשר לנשים במקצוע עתיק מסויים?

פונדקאות זה לא "מסחור גופן". זה סוג של שירות ועבודה כמו כל עבודה ושירות אחר שנשים עושות, החל מדוגמניות, דרך סמנכ"ליות וכלה בחיילות שאפילו מסכנות את חייהן בשירות ועבודה שהן עושות.

2. "במהלך הדרך הן תקבלנה ליווי, ושגם אחרי הלידה, יהיה ליווי המשכי לפי הצורך."

משום מה דווקא נשים "למען נשים אחרות" חושבות שנשים הם מעין יצור חלש ורכרוכי שקל לנצל ולשכנע לעשות דברים נגד טובתן וכל דבר קטן יפגע בהן נפשית כי הן לא יכולות להתמודד בעצמן עם החלטות או דברים שקורים.

כל פעם כשאני שומע דברים מסוג זה, אני פשוט מתבייש עבור כל הנשים בעולם.

אני יודע שנשים הן חזקות, עצמאיות, לא פחות מאשר גברים, והן לא צריכות הרבה עזרה בכל דבר.

אז בקשר למה שאמרת, אני הצעתי כבר למעלה שלפני שנעשה את זה עבור פונדקאיות שבסה"כ "מכירות" את העובר במשך 9 חודשים ורואות אותו לכמה דקות אחרי שנולד, שקודם נעשה את זה עבור אומנות שבמשך שנים משמשות כאמא שניה(!) לילד שבו הן מטפלות, מתקשרות, מגדלות, ואוהבות... עד שההורים אומרים להם פתאום "אין צורך בשירות שלכן".

במיוחד מלסביות שהרבה מהן הם "אמא שניה" אני מצפה שקודם כל הם יתמקדו בנשים מטפלות ואומנות.

דעתי שלא צריך שום "ליווי פסיכולוגי". נשים הן עצמאיות ויודעות מה שהן עושות. אבל, אדרבא, תביאי לי סיפור אחד מפונדקאית, או מטפלת/אומנת שאמרה שנגרם לה נזק פסיכולוגי או בעיות פסיכולוגיות מהפונדקאות שהיא עשתה. אז, אסכים איתך.

רענן

כאן הם

New member
חה חה חה!!! אין לך בעיות עם פונדקאות

ועוד איך יש לך בעיה עם פונדקאות! אל תעמידי פנים.

ויהיה לך עוד יותר בעיות עם פונדקאות כשתגלי מה באמת כפי הנראה קרה עם פונדקאית שמשום מה, הפלא ופלא, הסכימה להיות פונדקאית "ללא תמורה" עבור מישהו זר.

יש רק מקרה אחד בכל העולם שידוע לי, שפונדקאית עשתה פונדקאות עבור מישהו זר(!) לא תמורה. אני אפילו נפגשתי איתה ושמעתי הרצאה שלה. לא מובן לי עד היום למה היא באמת עשתה את זה כך.

כל הרעיון הנפלא והנהדר של "פונדקאות ללא תמורה" זה כדי למנוע פונדקאות ובכל זאת להגיד "אבל אני כן בעד פונדקאות". טקטיקה פוליטית ידועה.

למעשה, הבעיה הכי גדולה זה עם הלקוחות של פונדקאות ללא תמורה.

אני לא מסוגל להבין איך מישהו יכול לחיות עם עצמו, או להסביר לילד שלו, שפונדקאית עזרה לו להפוך להורה והוא לא נתן לה שום תמורה בחזרה.

הייתי רוצה לשמוע אפילו ממישהו או מישהי אחת בפורום שתגיד שהיא מוכנה לעבוד עם פונדקאית זרה ללא תמורה. מישהו? מישהי?
[

ממש שיא החזיריות, לדעתי, להשתמש בפונדקאית "ללא תמורה".

רענן

ooortalll1

New member
גם לנשים סטרייטיות יחידיות זה יינתן

במידה והחוק יאושר,ללא תשלום?
אז החוק יגיד את זה,אבל מי תסכים לזה?.
נהייה בכל מקרה צריכים לשלם או שיאופשר ליחידניות פונדקאות רק במידה והפונדקאית תסכים לא לקבל תשלום כלל?

כאן הם

New member
זה כל הרעיון!

זה כל הרעיון של מר ליצמן, שר הבריאות. הוא מאוד מאוד חכם מבחינה פוליטית וגם אדם דתי.

"מה יש אפליה בוטה נגד גברים בחוק הפונדקאות, כולל הומואים? אוי ואבוי! אני אסדר את זה!!!! פונדקאות לגברים! אפילו אלו שיש להם ידיד טוב! רק דבר קטן שנשמע טוב: אין תמורה לפונדקאית. יאללה! מי הראשונים להיות ברשימה של פונדקאית ללא תמורה או גברים שמוכנים שאישה תתנדב עבורם להיות פונדקאית?"

הבנת?

רענן

למעלה