מהתכנית הכל כלול

מהתכנית הכל כלול

עזרה רוחנית כזו או אחרת היא דבר נפוץ מאוד וכמובן שאנחנו לא נגדו. אבל, לצערנו בדרך אנחנו נתקלים בכל מיני סיפורים על דרישות כספיות תמוהות של מיסטיקנים, קבליסטים ומדריכים רוחניים לכאורה שמערבבים בתוך הסיפור הזה הרבה מאוד כסף. אסתר ביטון היתה זקוקה לעזרה, היא פנתה לנתנאל אור הכהן אבל אז היא הבינה שהעזרה כביכול שהציע לה עלתה לה שניים עשר אלף שקל.

עכשיו אתם מבינים למה אני תמיד נגד מסיטקנים שלוקחים כסף?
ועוד לחוצפן נתאל אור הכהן יש תכנית רדיו ב91 אף אם.

בקרוב ציד מכשפות נגד מיסטקנים..ואיסור לעסוק במיסטיקה

מי זה האנחנו הזה

ודרישות כספיות היו מאז ומעולם לנותני שרות או יעוץ רוחני ,ומיסטי .
נסה ללכת לאיזה רב לעזרה בלי הקופת צדקה שמה שצריכה מלוי תמוה ,
ועד שאתה לא ממלא את הקופה מספיק אין שירות ,(ואז לא עוברים על החוק)
אולי שנים מכל הרבנים בארץ נותנים שירות ללא הקופת צדקה המפוקפקת הזו .
והאחוזים שלהם של הצלחה פחות מהמיסטיקנים .
וכל אידיוט מתחיל מכיר את החוק , וקורא לזה ייעוץ , והרבה מאוד ישראלים מתפרנסים מזה ,
ואדם בוגר אחראי למעשיו , לפחות על פי החוק ,
עכשיו מהזנות מעולם לאהצליחו להפטר וגם לא מזה ,
אולי האל שם את זה שם לנסות אתכם ,
ואולי לחברה שחיים בנצח משעמם .
דוד

IBP1

New member
אני סקפטי בעניין החוק הנ"ל....

מחד גיסא ,זהו סוג של שרות וכל איש רשאי לדרוש כראות עיניו את המחיר שהוא רואה עצמו ראוי לו....
מאידך גיסא הלקוח ראוי שיתן מבט בכיסו ויבחר את היועץ בהתאם לכיסו .
אם המחיר גבוה עבורך ואינך יכול לשלמו , אל תפנה ליעוץ שאינך יכול לשלמו!!!
מכיוון שאיני יועץ לא בתשלום ולא בחינם ולא בשום צורה אחרת שהיא ,רואה אני בעין יפה כי ייאסר העיסוק הנ"ל והייתי מוסיף עוד כמה מקצועות לתחום לדוגמא פוליטיקאים (לא יודע כמה מכם הבחינו בזאת ,אך ברגע ואני רואה חדשות עולה ריח ביאושים באפי שעל זאת מין הראוי היה לפתוח ועדת חקירה ממשלתית שתחקור 120 אנשים ספציפים שמקום עבודתם בכנסת ישראל שמרויחים הון תועפות ועולים למשלם המסים הישראלי עוד יותר ומי שלא חושב כך שיגיד זאת)

ידידי היקר

יש יועצים מיסטיקנים שאחוז הפגיעות שלהם מדעית הוא בין 60-70%
ומזה בבורסה אפשר לעשות הרבה מאוד כסף , וגם התשלום באחוזים בהתאם .
הפחות פוגעים באחוזים , נותנים שירות לאנשים מהציבור הרחב ,
ויש הרבה שרק עובדים על תחושה ואינטואיציה ובקושי פוגעים ,
ויש בודדים שמשתכללים תוך כדי מתן השירות ומגיעים לתוצאות יפות .
בכל מקרה זה מושגח בארץ , ואם אכלת אותה כנראה שמגיע לך .
דוד

IBP1

New member
אכלתי אותה ?!

חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח........

כן באמת ,אני חושב שבאמת מגיע לי היכן שאני עומד ומה שאני מרוויח .... הרבה אף היו מתקנאים במשכורתי היומית .....

על מה אני מדבר ועל מה אתה עונה?

אכלת אותה, זה לגבי היעוץ הרוחני .
ומה שאתה מרוויח יבושם לך .
דוד

IBP1

New member
דיברתי על שני עבודותיי....

זו של העבר וזו של ההווה......

לא הבנתי ! אתה יועץ רוחני?

ואם לא מה הקשר , אם לא ,דחיפת אגו לא קשורה לשיח .
אם כן במה אתה מיעץ ?
דוד

IBP1

New member
הייתי יועץ מיסטי בעברי ....

היום אני נותן יעוץ בתחום אחר לגמרי ...
הקשר , תתפלא לשמוע שאומנם התחומים שונים להחריד אבל המהות נשארה כמעט אותו הדבר .

Nachmanides

New member
הבעיה התמידית - טענות מטפלים בדבר יכולותיהם אינן ניתנות

לבחינה.
טענה אשר אינה בת-בחינה - אינה אמורה לעניין אדם בעל חשיבה ביקורתית.
עם ישראל נטול יכולות חשיבה ביקורתית, ולכן מפרנס יפה נוכלים הטוענים ליכולות פאראפסיכולוגיות...

niva99

New member
מה דעתך הכנה על אורן זריף "בעל היכולות הפרפסיכולוגיות"?

(והיכן היית בוחר לאשפזו?)
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

Nachmanides

New member
לדעתי, אורן זריף, אינו אלא מאחז עיניים זריז, דוגמת אורי גלר.

אינני סבור כי יש לו יכולות על-טבעיות, אולם מעולם לא נכחתי בהופעת בידור שלו ומעולם לא דרשתי בעצתו

אני סבור כי הוא מנצל שתי תכונות אנושיות: Cold Reading, ו- Subjective Validation...

niva99

New member
יקח לי קצת זמן להגיב

אקרא במשך היום...מקריאה מרפרפת של subjective validation נראה כי אלה היגדים ומשפטים כללים התופסים לגבי מרבית האוכלוסייה ואמירתם "פוגעת בול" ברב המקרים.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

Nachmanides

New member
נוסף למונחים שציינתי (Cold Reading/Subjective Validation),

צריך ידעוני גם לדעת להשתמש בהשערות מבטלות (כאשר אתה מציג טענה מיסטית, והיא נכשלת במבחן, צריך שיהיה לך "הסבר" מדוע אין רואים את התוצאה ש"חזית". הסבר, או תירוץ זה קרוי "השערה מבטלת". למשל, נניח שאני טוען כי אני יכול להסיר כישוף או חסימה, ומישהו שוקל מלוא השקלים לידי בעבור שירות זה, אך ללא הטבה ניכרת במצבו, עלי לטעון כי כוחות טמירים חוסמים לי את הסרת הכישוף. מי שמאמין כי ביכלתי להסיר כישוף - לא יטיל ספק כי קיימים כוחות טמירים המסוגלים לחסום אפילו אותי, וכך אחלץ עצמי מן המיצר)

הנה משהו משהו חמוד בנוגע לכוחה של Subjective Validation:
בחוגי פסיכולוגיה מוכר משהו הקרוי Forer test.
הפסיכולוג Bertram R. Forer הגה מבחן פשוט, לאחר שהתעורר בו חשד מסוים.
המבחן היה זה:
הוא חילק לסטודנטים בהרצאתו טופס ובו הדברים הבאים:

You have a need for other people to like and admire you, and yet you tend to be critical of yourself. While you have some personality weaknesses you are generally able to compensate for them. You have considerable unused capacity that you have not turned to your advantage. Disciplined and self-controlled on the outside, you tend to be worrisome and insecure on the inside. At times you have serious doubts as to whether you have made the right decision or done the right thing. You prefer a certain amount of change and variety and become dissatisfied when hemmed in by restrictions and limitations. You also pride yourself as an independent thinker; and do not accept others' statements without satisfactory proof. But you have found it unwise to be too frank in revealing yourself to others. At times you are extroverted, affable, and sociable, while at other times you are introverted, wary, and reserved. Some of your aspirations tend to be rather unrealistic.

לכולם נמסר כי הטופס מכיל הערכה אישית מיועדת ספציפית לסטודנט לו נמסרה, והיא כמובן שונה מן ההערכות שניתנו לאחרים בהרצאה.

הסטודנטים נתבקשו לתאר את דיוקה של ההערכה האישית שכתב עליהם המרצה בניקוד המשתרע מאפס ועד חמש (אפס - אין התאמה כלל, חמש - התאמה מצויינת).
לאחר שסיימו הכל לקרוא את ההערכה ולנקד את מידת התאמתה לאישיותם, נתבקש כל סטודנט למסור את הטופס שלו לסטודנט היושב לפניו, ולקבל את הטופס של הסטודנט היושב מאחוריו.

כעת נוכחו כל הסטודנטים לדעת כי הערכת האישיות שחיבר המרצה - אינה אישית, אלא זהה לכולם, והסתבר כי כולם דרגו את דיוקה בדרגה 4 ומעלה (הממוצע היה 4.26! בעשרות השנים מאז נערך לראשונה מבחן זה מאות ואלפי פעמים באוניברסיטאות אין ספור - מעולם לא נרשם ממוצע פחות מ- 4.2!)

אלה הינם חלק מהטריקים המקצועיים של מטפלים...

niva99

New member
שמעתי בעבר על ניסוי פסיכולוגי זה

אפילו זכורה לי שיחה עם אבא שלי שטען משהו דומה - כי מנסים לקלוע למכנה המשותף.
לדוגמא: החל מגיל מסוים כולם סובלים מבעיות גב אי אילו ואחרות.
&nbsp
&nbsp
אבל איך בכל זאת תסביר תופעות כמו ונגה "הנביאה העיוורת", אשר חזתה במדוייק את מפלתו של הרייך השלישי ושל היטלר?
את נוסטרדמוס ?
עדיין בין השרלטנים קיימים מעטים שיש להם מתת אל ויכולת לצפות ולנבא.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

Nachmanides

New member
מימי לא שמעתי על ונגה "הנביאה העיוורת", אך חפוש קצר

העלה משהו אודותיה, אשר מקריאתו לא השתכנעתי כי אכן ניחנה ביכולות פאראנורמליות

אשר לנוסטרדמוס - אינני בקיא בכתביו, ואף על פי כן אינני סבור כי ניחן ביכולת נבואית

לדעתי, אם תתבטא במספיק סתמיות ועמימות - תמיד ימצא מישהו שיסבור כי קלעת למטרה

כוחם של ידעונים אינו בעשיית הון לעצמם, אלא שכנוע אחרים להעניק להם הון, וראי את נוחי דנקנר שהיה כרוך אחר מר איפרגן הרנטגן, או אילן בן דב שהיה כרוך אחר מר יאשיהו פינטו (איפרגן ופינטו אינם גדולים בתורה, ולא הוסמכו מעולם לרבנות, ולכן אינני מציין את התאר "רב" לפני איזכור שמם).
אגב, מר פינטו, שהתהדר ביעוץ נבואי ללקוחותיו - לא הצליח לחזות בכדור הבדולח שלו את הסתבכותו הפלילית שהביאה לעונש מאסר וקנס...

מה תאמרי על זה ?!

שיש כאלה שיקרעו מישהוא רק כדי

להצדיק את הטענה שאתה טוען .
הסמכה לרבנות לא אומרת לי כלום , ציון 60 עובר את מבחן ההסמכה .
ממילא רק קבעתי את הסטנדרט של הסמכת הרבנות , בתור מינימום הכרחי .ולא יעד שאני מרוצה ממנו .
ואורן זריף פוגע באחוזים יותר מהרבנים וגם זה מוכח .
לדעתי הם היו מתים להיות ידעונים , לצערי אומנות נשכחת (דע את האויב ), ואתה מבלבל את תפישתך הישיבתית אם ידעונות
שמדברת עליה התורה .
דוד

Nachmanides

New member
מר איפרגן ומר פינטו אינם דומים כלל לגדוילים הליטאים

מבחינת בקיאות הלכתית.
פרנסתם על ציבור תלותי הנזקק לקמיעות, מאמין באמונות טפלות, מפחד מ"עין רעה"/חסימות/כישופים...

ביינתים כל הציבור החילוני

מפרנס את הגדוילים שאתה מדבר עליהם , כנראה שהם זקוקים לחילונים
כדי להתקיים .ולקיים את צאן מרעיתם .
או כמו כל הגדוילים למוג כסף , לקחת מאור וממנו לייצר שטרות מזוייפים שלא המדינות הדפיסו .
אצלי זה רשום כגניבה והולכים לג'הינום על זה .
דוד

Nachmanides

New member
זו להטוטנות ממין אחר.

הצבור הליטאי, שבטלנותו היא אומנותו, נשמע להוראת מנהיגיו, ומנהיגיו חפצים כי צאן מרעיתם ימשיך להיות נחשל ותלותי בכספים הנסחטים מקופת הציבור...

למעלה