מה אוכלים בסכרת לצמחונים

קרנף לבן 1

Well-known member
מנהל
מה אוכלים בסכרת לצמחונים

גילו אצלי סכרת לאחרונה - דיאטנית קלינית אני אראה בעוד חודש. מה אוכלים בינתים.
כרגע אני הורדתי פירות כמעט לגמרי רק תפוח אחד ליום
האם יש בעיות בלחם מאושר על ידי האיגוד של סכרת קטניות גבינה ביצים.תפוחי אדמה. פחיות שעועית וחומוס
טבעוני אני לא מצליח להיות ,כרגע, בגלל רעב חזק בטבעונות,( יש לי תרופה שמגבירה את התיאבון) קראתי שטבעונות בריא לסכרת.וגם הרבה יותר מוסרי. אבל אני לא מצליח.
אז מה אוכלים? האם יש בעיה בכמויות של פחממות גדולות (לחם מלא חלקית ומאושר, קטניות ) כפי שאני אוכל?
בירקות אני בטוח שאין בעיה- אבל מה אם גזר וסלק

Ofericko

New member
אני מניח שצריך יותר להקפיד על פחמימות בעלות

אינדקס גליקמי נמוך כמו אורז מלא, חיטה מלאה, כל הבורגולים והקינואות למיניהן... + קטניות (גרגירי חומוס, עדשים, שעועית וכיוצ"ב).

מעבר לכך מומלץ להגביר תזונה עשירה בסיבים תזונתיים וירקות נמוכי סוכר.

גידי, האם עדיף לא להנביט במצב כזה את הקטניות ככל שהקטנית מונבטת יותר כך היא יותר פחמימתית? או פחות?

Ofericko

New member
אתה לא מאמין כמה זה קל אבל

נחכה לתשובות האם זה טוב בכלל לסכרת.

Gidi Shemer

New member
את תפוחי האדמה הייתי מעיף בלי היסוס

ומנסה לרדת עד כמה שאפשר בכמויות הלחם אם אתה לא מצליח לגמרי להימנע.

לדעתי האישית והלא מקצועית כדאי לצמצם פחמימות כמה שיותר בסוכרת ובתור צמחוני זה פחות בעייתי מטבעוני. הייתי בטוח מעלה את אחוז הירקות בתפריט על חשבון הדברים האחרים. מן הסתם, אני מבין שאתה מודע לחשיבות הפעילות הגופנית ושמירה על משקל תקין.

קרנף לבן 1

Well-known member
מנהל
תודה

המשקל שלי הוא מאוד גבוה. 107 קילו והרופא אמר שזה הסיבה לסכרת. הצלחתי להוריד 6 קילו בחצי השנה האחרונה. ואני מתכוון עוד. אנסה לאכול אורז ובורגול מלא וקוסקוס מלא וקינואה מלא במקום לחם- היום אני אוכל חצי כיכר ליום לפחות ליום.פעילות גופנית תודה שהזכרת לי.

Gidi Shemer

New member
אז המשקל הוא בהחלט היעד מספר 1 שלך

אני לגמרי מבין אותך בעניין הלחם. גם לי יש נפילות שכאלו וקשה לי לאכול קצת לחם. או שאני מתפרע או שלא.

לפעמים מחלה יכולה להיות דבר ״טוב״ מבחינת טריגר לשינוי אורח חיים. הורדה בפחמימות שמתפרקות בקלות בגוף, הרבה פעילות גופנית והוספת ירקות יביאו אותך למקום הנכון.

אגב משקל, על החשיבות שלו אתה יכול לעמוד גם בפורום הנוכחי, בדיונים שערכנו בעבר על מאמרים שבחנו סכרת ואורח חיים טבעוני מול לא טבעוני, דל בפחמימות מול עתיר פחמימות וכו׳. המאמרים שדנו בהם הראו שכאשר אנשים עברו לתזונה טבעונית הם הצליחו להוריד מדדים של סכרת בזכות ירידה במשקל (שהייתה להם קלה יחסית כנראה לעומת דיאטות אחרות). כשקיזזו את עניין המשקל, כל היתרונות של תזונה זו או אחרת נעלמו.

אתה ,למרבה האירוניה, נמצא לדעתי במצב טוב. מצב שבו את יודע לאן לחתור, שיש מה לשפר.

שיהיה בהצלחה.

vegetalien

New member
...

כיוון שסייגת כל כך יפה (וגם כיוון שאני עוד יותר לא-מקצועי ממך), אסתפק בציון העובדה היבשה שקלורית, ירקות מכילים בעיקר...

פצית219

New member
מה שגידי אמר, ותוספת

כאמור אם תצליח לרדת לפחות 10% ממשקלך הסוכרת צפויה להשתפר, ובכל מקרה חובה חובה חובה פעילות גופנית. פעילות גופנית מועילה לסוכרת אפילו יותר מתזונה. היא לא חייבת להיות אינטנסיבית במיוחד, גם הליכות בקצב סביר בתדירות של 3-5 פעמים בשבוע יהיו מועילות. אבל שים לב שאם כבר התחלת טיפול בתרופות שמורידות את רמת הגלוקוז, אתה צריך הנחיות לגבי מדידת רמת הגלוקוז לפני פעילות גופנית כדי לא להגיע חס וחלילה למצב של היפוגליקמיה.

קרנף לבן 1

Well-known member
מנהל
בתרופה שלי רשום שלא מגיעים לתת סוכר

בכל מקרה הפעילות שלי זה-4 3 פעמים בשבוע הליכה איטית אני יגביר אותה בהתייעצות עם רופא או הדיאטנית הקלינית בעוד חודש

ladybug6

New member
לחם באופן כללי לא אידיאלי

עד כמה שידוע לי ההמלצה היא ללחם שיפון או שילוב של שיפון וקמח מלא. אבל עדיף להמעיט ולאכול יותר ירקות, קטניות ודגנים מלאים עם ערך גליקמי נמוך. חצי כיכר לחם ביום זה לא מעט. זה בסדר לשלב לחם אבל אולי במינונים יותר קטנים ולפזר בין הארוחות. אפשר להחליף חלק מהלחם בתבשיל של נגיד כוסמת עם קטניות וירקות ברוטב עגבניות (חשוב לקנות רסק עגבניות טבעי ללא סוכר..).
ולא להגיע למצבים של רעב, לאכול 5 עד 6 ארוחות קטנות/בינוניות ביום.
וכמובן פעילות גופנית, חשוב מאוד מאוד.

* אני לא רופאה ואין לי רקע מקצועי אבל לצערי חיה עם אמא סכרתית כל החיים אז מכירה מקרוב.

Gidi Shemer

New member

ליידי באג כתבה פה באותיות קידוש לבנה:

נגיד כוסמת עם קטניות וירקות ברוטב עגבניות

ladybug6

New member
אוף, קיוויתי שלא תשימו לב

מה לעשות שכוסמת זה ממש טוב לסכרתיים :/ גם אם זה איכסוש...

vegetalien

New member
כוסמת קלויה או ירוקה?

משום מה המנהלת מסרבת בתוקף לנסות את הירוקה, אעפ"י שגם מיקי וגם אני דאגנו להבהיר לה שכוסמת ירוקה היא עולם אחר ושונה לחלוטין, וטעים הרבה יותר!
אבל היא לא מוכנה להקשיב, זאת!

תן לה תבשיל כוסמת מתובל בשמיר טרי (
), והיא תשבות לך רעב עד שתביא לה עשרים קילו צ'יפס כפיצוי!

למעלה