מה אוכלים בסכרת לצמחונים

פצית219

New member
מסתבר שזה מאוד אינדיבידואלי

השתתפתי במחקר קליני שבו עקבו במשך שבוע אחרי רמת הגלוקוז שלי בעזרת מד תת עורי רציף, ובמקביל תיעדתי כל מה שאכלתי. כוסמת היתה בין הדברים שהזניקו אצלי את הגלוקוז הכי גבוה. במקום השני קרוטונים. לא שזה משנה במקרה שלי כי אין לי נטיה לסוכרת, אבל למדתי מהמחקר הזה שאי אפשר להמליץ באופן גורף על שום מאכל. מי שסוכרתי מקבל גלוקומטר וצריך לבדוק את התגובה שלו למאכלים באופן פרטני.

ובלי קשר אני ממליצה לכולם להשתתף במחקר הקליני שעדיין נערך, זה שת"פ בין איכילוב ומכון וייצמן ובנוסף לגלוקוז הם גם מנתחים את הרכב חיידקי המעיים ועושים ריצוף של מרקרים גנטיים. אין לי שום קשר לעורכי המחקר. הם מקבלים כל אחד חוץ מסוכרתיים שמזריקים אינסולין. הנה קישורים:

הסבר על הפרוייקט:http://personalnutrition.org/Home

הרשמה להשתתפות: https://docs.google.com/spreadsheet/embeddedform?formkey=dGtMLVlJQ1pWX2xVNGNSUkFtNVJVaHc6MQ
 

usi1

New member
מרתק. היה על זה כתבה מאוד גדולה

ב- ידיעות לפני כמה זמן
מה שהכי עניין אותי זה הסיפור של החיידקי מעיים .
מה זה אומר להשתתף במחקר הזה ?
את צריכה לבוא לאיכילוב כל יום ?
מה זה נותן , למדת מזה משהוא ? שיפר לך בעיה כלשהיא ?
 

פצית219

New member
באים לאיכילוב (או למכון וייצמן) פעמיים, פעם

אחת בתחילת המחקר ופעם אחת בסופו. בתחילת המחקר יש הרצאת הסבר, לוקחים דם בשביל הזיהוי של המרקרים הגנטיים, מסבירים על השימוש בגלוקומטר (צריך לכייל את המד הרציף עם מדידות מהאצבע כמה פעמים ביום), ומתקינים את המד הרציף (לא כואב ולא מפריע לכלום). צריך להביא גם דגימת צואה בשביל חיידקי המעיים. במשך השבוע מתעדים כל מה שאוכלים, מתי ישנים, ספורט וכו', ובסוף השבוע מוציאים את המד הרציף ומחזירים לאיכילוב. אחרי משהו כמו שבועיים מקבלים את התוצאות של הגלוקוז. את ניתוח החיידקים הם הולכים לעשות בסוף המחקר כך שזה הולך לקחת זמן. גם את הריצוף הגנטי יעשו רק בסוף המחקר.

אני למדתי בעיקר איזה מאכלים גורמים לי לעליה בגלוקוז ואיזה לא. הופתעתי למשל לראות שפירות לא מזיזים לי, וכאמור כוסמת דווקא כן. גם עוגות וכדומה מקפיצות את הגלוקוז, אבל רק כשאכלתי אותן בנפרד, כלומר אם אכלתי אותן אחרי ארוחה גדולה הן לא השפיעו הרבה ביחס לארוחות גדולות שלא אכלתי אחריהן קינוח. לא ציפיתי ליותר מזה ממדידות הגלוקוז כי עבדתי במחקר בתחום הסוכרת הרבה שנים ומדדתי לעצמי גלוקוז כל כך הרבה שאני יודעת שאין לי נטיה לסוכר גבוה. השתתפתי במחקר בגלל העניין שלי בתחום. אין עדיין תוצאות של חיידקי המעיים ושל הריצוף הגנטי אז לא יודעת אם משם אלמד משהו.
 

usi1

New member
מעניין.... נשמע שווה .

השאלה אם הם מקבלים למחקר אנשים עם אי סבילויות מאובחנות כי זה מוריד המון מאכלים מראש, שלא לדבר על הצמחונות . שווה לבדוק .
 

RSPA

New member
אני רק שאלה. קטנה...


התוכלי להסביר מה בדיוק הרעיון עם חיידקי המעיים ? מה נותן המיפוי שלהם , כשהוא נקודתי לזמן מסוים ולא נתון קבוע ?
 

פצית219

New member
אני לא מבינה גדולה בחיידקי מעיים

אבל לפי מה שהרופא הסביר, האוכלוסייה נקבעת לפי הגנטיקה וסוג התזונה, ולא משתנה הרבה אלא אם משנים בצורה דרסטית את התזונה. גם אם לוקחים אנטיביוטיקה או פרוביוטיקה, מהרגע שמפסיקים לוקח לאוכלוסיית החיידקים המקורית בערך שבועיים לחזור למצב ההתחלתי.
 

RSPA

New member
זה בדיוק מה שחשבתי עליו

למשל שלוקחים אנטיביוטיקה ומכסחים את הצורה המוכרת של "המפה" ואז לשם שינוי מתחילים לקחת, למשל, תוספי מזון עם חיידקים פרוביוטיים שמתחילים לשגשג על פלורה כמעט בתולה. במצב כזה האוכלוסיה מלפני האנטיביוטיקה לא תחזור למצבה ההתחלתי גם אחרי שבועיים, הלא כך ? (אני באמת שואל, אני לא יודע ולא קובע).
 

פצית219

New member
שאלתי את הרופא שם בדיוק את השאלה הזו והוא

אמר שגם אחרי שלוקחים אנטיביוטיקה זה חוזר למצב הקודם.
 

RSPA

New member
מעניין מאוד.

אבל עדין משהו לא כל כך מסתדר לי. הרי זה בערך כמו שעושים למישהו "השתלת צואה" שמטרתה להבנתי לשנות את המיקרוביוטה מן היסוד. אז, לפי זה השינוי ימשך כשבועיים ואח"כ הכל יחזור לקדמותו ?
לא מסתדר לי.. אבל אם המומחים אומרים, אז הם בטח יודעים.
בכל מקרה, זה ממש מעניין ותודה לך על הבאתך את הנושא הזה לכאן.
 

פצית219

New member
הוא אמר שאנטיביוטיקה לא הורגת את כל החיידקים

במעיים, לא כל חיידק רגיש לכל אנטיביוטיקה. נהרסים אולי שליש מהחיידקים, ואלו שנשארים מייסדים מושבה חדשה שדומה בהרכב שלה לקודמת. כנראה (לפי ההיגיון שלי) שהגנטיקה קובעת את הסביבה התאית שמשפיעה על סוגי וכמויות החיידקים שיכולים לחיות בה, והתזונה משפיעה על החשיפה לזנים שונים של חיידקים.
 
פשוט צריך להשתדל להעדיף מאכלים עם ערך

גליקמי נמוך ועד כמה צריך להקפיד תלוי במצב שלך.
חיטה בלחמים יש להחליף בשיפון -מלא- (+ צריך להסתכל במרכיבים ולראות שאין חיטה). תפוחי אדמה בבטטות. אורז רגיל באורז מלא - או להוריד בכלל.
יש רשימות באינטרנט ואפשר להתרשם ממה בהחלט אסור וכמובן רצוי להיפגש עם דיאטנית ולערוך בדיקות דם מעת לעת כדי לראות שהמצב משתפר.

אבל אין כמו פעילות גופנית כדי לשפר סוכרת, גם אם לא יורדים במשקל (כמובן שעדיף אם כן). הספורט לא מועיל רק בהקשר של ירידה במשקל נטו.
 

usi1

New member
לא גזר וסלק - הרבה סוכר וכמה המלצות לקריאה:

נכון שנורא בריא אבל זה מצב רפואי

סקירה כללית והמלצות:
http://www.ayahod.com/?page=Data/Maamarim/Diabetes.htm

לא ממליצה לך לקחת שום תוסף/ צמחי מרפא עד שלא בדקת את זה רפואית או מול תזונאית קלינית מוסמכת.
כל ההמלצות שיש לי על תוספים הגיעו מאנשי מקצוע כולל רופאים ולא כדאי להתחיל עם זה בלי בקרה .
הכורכומין זה סיפור ישן וידוע ונחקר והוכח מחקרית , זה עובד, זה עושה נפלאות, ואני לוקחת את זה כבר שנים .
זה תרופות לכל דבר ועניין, לא להתבלבל, זה שזה טבעי לא אומר שזה לא עובד , זה עובד - ויותר מתרופות לפעמים.

על הפירות :
http://www.tasmc.org.il/Be-Well/InterestAreas/nutrition/Pages/fruits.aspx

עוד מאמר שיענה לך על המון שאלות
http://www.naturemed.co.il/hc2/dia_02.html

תנסה לזרז את התור או ללכת למשהוא אחר , חודש זה הרבה זמן לחכות לתור לתזונאית . בפרטי זה ממש מהיום להיום .
יש את עמותת "עתיד" תברר שם .
תראה באתר שלהם בקוביה מצד ימין יש חיפוש לתזונאים לפי אזור או שם
http://www.atid-eatright.org.il/


תהיה בריא .
 
אפשר רק שאלה?

אם אתה יכול/מעוניין לענות:

מה הסימפטומים לפיהם איבחנו את הסכרת אצלך?
 
למעלה