מה אוכלים היום?

ladybug6

New member
מה אוכלים היום?


לשם שינוי באמצע השבוע אני מוצאת עצמי עם שפע של אוכל טעים -
שאריות של מג'דרה, סלט סלק מבושל מגורר עם לימון וסוכר,
קציצות אפויות מהממות של קוואקר וסלק שבקרוב אעלה מתכון שלהן לבלוג,
בטטות+קישואים אפויים עם עלי טימין טרי, שמן זית, קצת אגוז מוסקט ומלח גס.

זהו, סיימתי להשוויץ.

מה אצלכם?!
 

Gidi Shemer

New member
אצלי

עדשים וקישואים ברוטב קארי אדום וחלב קוקוס.

עדשים חיות ומונבטות ברוטב נענע

ספרינג רולס

ירקות צלויים בתנור

פשטידת קייל ושאר ירקות (צמחונית, לא טבעונית)
 

Gidi Shemer

New member
העדשים החיות?


אני חושב שאת בעצמך נתת מתכון דומה מאד.

אם בעדשים מבושלות עסקינן- מאד פשוט.
מנביט עדשים מראש. קוצץ שום, בצל וקישואים. מזהיב הכל בשמן (בדרך כלל, עם קצת טימין במידה ויש). בצד לוקח שתי כפיות משחת קארי אדום וממיס עם קצת מים רותחים.
מערבב את הקארי עם העדשים ומוסיף חלב קוקוס ומעט תבלין קארי (הכתום). מבשל עד שמוכן.

מי שאוהב את הטעם, הקארי וחלב הקוקוס עובדים נפלא עם ירקות מוקפצים למנה "תאילנדית". שחקו עם מה שיש.
 

נטאשKה

New member
התכוונתי למתכון עם הקארי

אני מאוד אוהבת בישול אסייאתי - נראה לי תפור על הטעמים שלנו, אכין לארוחת ערב. תודה!
 

Gidi Shemer

New member
הנה

גינה
נענע (הרבה)
אורגנו
מיץ לימון
מעט שמן זית

מעבד מזון
ברר.. ברר. (צלילים של רעש של מעבד מזון).
זהו


נטאשקה (אם אני לא טועה) הביאה מתכון דומה בעבר והוסיפה גם חתיכות מלפפון למעבד. ניסיתי וזה אחלה. מוסיף עסיסיות (הפעם פשוט נגמרו המלפפונים אז לא הוספתי).
 
אצלי

בבוקר את דייסת הקוואקר הפשוטה עם חלב שיבולת שועל (מה שנקרא, קוואקר בחלב אימו
)

בצהריים ירקות מבושלים, אורז מלא וקוביות סייטן ברוטב טריאקי.

לפי מצב הקיבה שלי עכשיו נראה לי שזאת הייתה הארוחה האחרונה שלי להיום..
 

יוספה 51

New member
א. ומה התחליף למתעבי הכוסברה? הולך גם עם

פטרוזיליה? ו-ב, סתם להפגין קנאה עזה- יום של פירות משובחים ( מנגו, פאפיה, שזיפים) ושל סלט ירקות בינוני לחלוטין בקפה ג'ו עבר על כוחותנו. בתי הקפה והמסעדות כל כך איבדו את טעמם , וזה קשה כי זה אחד התענוגות שהיו לי מדי פעם. הרבה ישיבות עבודה ארגנתי לי בבתי קפה. העניין שיש כאלו טובים וצמחוניים אבל לא באיזורי. אז מקנאה, באמצע השבוע אין לי בכלל זמן להכנות ונוסף לי עכשיו הבן שלי שמצפה שאכין לו לצבא כל יום אוכל (אין סיכוי) ובנוסף לכל הצרות השמחות גם הוא נהיה צמחוני פלוס פלוס, אז ההשקעה רבה יותר.
 

ladybug6

New member
למרות שהכוסברה מוסיפה טעם משגע

גם פטרוזיליה תחליף אותה בכיף.
איזה סלט אכלת?
כי ממש לא מזמן נתקלתי בסלט חדש בקפה ג'ו, מקוסקוס מלא עם מלפפונים ואגוזים וחמוציות וכל מני, והוא היה דווקא ממש ממש טעים. ממש. כל הזמן אני רואה עוד ועוד מנות חדשות בבתי קפה שמתאימות גם לי, זה ממש נחמד..
 

יוספה 51

New member
התלבטתי על זה, רק שאת הסלט שכתבת עליו

אני עושה הרבה בבית (עם קוסקוס לא מלא) אז בחרתי במשהו שנקרא 'קליפורניה', עם המון ירקות כולל שעועית, עם גבינה בולגרית שהורדתי, וגם עם אגוזי מלך. הבעיה היתה אני חושבת שכנראה הגבינה איזנה נכון את הסלט ובהיעדרה הרוטב הפך מתקתק מדי.. אבל זה מעורר מחשבה על פינה נחמדה שאולי שכדאי שנעשה, פינה של מנות בבתי קפה 'שגרתיים', כי ביום יום לא נוסעים לארנה ואלה (אני לפחות) אלא עובדים ועוברים דרך קפה-קפה , ג'ו, ארומה וכאלו. אולי כדאי שנעשה זאת מתישהוא.
 
בלחם ארז בארנונה ירושלים

מכינים כריך טבעוני נפלא-
היה בו ממרח עגבניות מיובשות
טחינה ירוקה
פרוסות חציל מטוגנות
חסה
לא זוכרת מה עוד.
הכל היה בדיוק, לא יותר מדי, לא עבה מדי, לא נוזל מדי,

היה מספיק ומאוזן וכל כך טעים
רק המנה היתה גדולה מדי אבל לקחתי חצי הביתה ובתי התענגה עליו
 

נטאשKה

New member
עכשיו אני רואה שהעלת כבר


איזה יופי, הן עושות חשק, אכין אותן לשבת כנראה. הן נראות כ"כ מגרות...


תגידי - שיבולת שועל אינסטנט? מה שמשתמשים להכין ממנו את הדייסה?
 

ladybug6

New member
כן, בדיוק


ותודה

אני בדיוק אוכלת את מה שנשאר מהן עכשיו
 
למעלה