מתכון לקרקרים בריאים -זעתר
מומלץ להגשה עם איזה סלט ערבי קצוץ דק דק ברוטב שמן זית לימון ומלח, וכמובן חומוס . לכמות של בערך 20 קרקרים (אם רוצים יותר אז להכפיל) מצרכים: מגימיקס 1 וחצי כוסות קמח (מלא, מלא מנופה, כוסמין- מה שיש באותו רגע) רבע כוס שמן קנולה ( לא מצאתי שמן קנולה לא מזוכך אז השתמשתי בשמן זרעי ענבים אשר טעמו נטרלי ) 1 כוס שיבולת שועל קוואקר חצי כפית מלח(השתמשתי במלח חדש ומעניין שקניתי צבעו שחור והוא מכיל עשבי תיבול ברמת 5% הוא מגיע מהאוקינוס האתלנטי) כף זעתר 25 גר סומסום מלא 2 שיני שום כתושות 4\1 כפית אבקת אפיה מים לפי הצורך תבנית תנור עם נייר אפיה תהליך: שופכים למגימיקס את הקמח וזרימה איטית גם את שמן תוך הפעלת המכשיר, מתקבלת עיסת פירורים. מוסיפים את הקוואקר, המלח, הסומסום הזעתר השום ואבקת האפיה. מערבבים במגימיקס ולאט לאט מתחילים לשפוך מים בזרם איטי עד לקבל בצק אחיד ויפה. עוטפים בניליון נצמד ומניחים במקרר30 דק'. מחממים תנור ל 180 מעלות, מרדדים את הבצק ועושים ממנו צורה מוארכת שגודלה אחיד. לוקחים סכין חדה מאוד ופורסים את הגליל בצק לפרוסות דקות (הבצק משנה את צורתו מפעם לפעם, לא נורא) ומניחים בתבנית, אופים בערך 20 דק' או עד שנראת השחמה רצויה. מצננים ומאחסנים בצנצנת. בתאבון. אשמח לתגובות\ הערות לאחר ניסיונותיכן