מה אוכלים?

מה אוכלים?

טוב.. יש לי משבר יצירתי בנוגע לארוחה מחר.. פשוט לא יודעת מה להכין.... טופו יש קינואה יש עדשים שחורות מונבטות יש בצל יש (בכל הצבעים) יש לכם רעיונות? לא בא לי לעשות את מה שאני רגילה....
 
הקטצ' עם פבל

שצריך לחכות לה עם התגובות כי היא אי שם בארה"ב:)) אז כדאי שתתחילי לבשל אלא אם את רוצה מתכון לסופ"ש הבא
 

p e b b l e

New member
גוד מורנינג אמריקה, והנה המתכון

מקווה שהספקתי לסופ"ש הזה ולא רק לסופ"ש הבא. פלפלים ממולאים: 8 פלפלים אדומים 3 כפות שמן זית 1 בצל אדום גדול קצוץ 1 כוס קינואה 2 שיני שום מעוכות עשבי תיבול קצוצים דק: רוזמרין, בזיליקום וטימין (אני השתמשתי ב- 8 קוביות תיבול איטלקי של דורות) ½ כפית מלח 2 עגבניות מרוסקות ½ כוס עדשים מונבטות לרוטב: 1 שימורי עגבניות מרוסקות 800 גרם (או משקל זהה של עגבניות טריות מרוסקות) 1 רסק עגבניות 2 שיני שום מעוכות מיץ מחצי לימון ½ 2 כוסות מים מלח פלפל אופן ההכנה 1. מחממים שמן בסיר ומטגנים בצל עד שמתחיל להזהיב 2. מוסיפים לסיר קינואה, שום, עשבי תיבול ומלח ומערבבים על האש כדקה. 3. משלימים את העגבניות המרוסקות במים עד שמגיעים לכוס וחצי נוזלים ומוסיפים. 4. מרתחים, מכסים ומבשלים עד שהמים נספגים. 5. מורידים את הקינואה מהאש ומוסיפים ½ כוס עדשים מונבטות. 6. מערבבים את רכיבי הרוטב ושופכים כמחצית לסיר רחב או תבנית לתנור. 7. מורידים את ראשי הפלפלים, מרוקנים מתוכן וממלאים את הפלפלים בתערובת (בלי לדחוס) ומסדרים אותם בסיר או בתבנית בצפיפות כך שיתמכו אחד בשני מליפול ומוסיפים את שאר רוטב. 8. מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה 30-40 דקות או אופים בתבנית מכוסה כשעה ב- 180 מעלות.
 
תודה רבה על המתכון

נשמע מאוד מאוד טעים. בהחלט ינוסה אני החלטתי שאעשה טבולה קינואה קציצות טופו צמחוניות והשוס, פעם ראשונה שאני מנסה להכין קרקרים בריאים עם זעתר וסומסום, הבצק במנוחה במקרר. נראה לי הולך לצאת סוף!! את הקרקרים נוכל עם איזה סלט חומוס טוב סלט ירוק עם עגבניות שרי (בשביל הדר, היא מטורפת על זה, אני אישית לא אוהבת עגבניות בסלט) הכל התחיל בזה שההורים של בעלי החליטו לצאת לחופש
ואין על האוכל של אמא של בעלי,היום קידוש רק שלושתנו... שבת שלום
 
תמונות

יאמייייי את הקציצות שלי אתן\ם כבר מכירות אז לא שמתי תמונה מי שתירצה מתכון בשמחה בתמונה רואים את הטבולה קינואה ואת הקרקרים בטעם זעתר סומסום
 
וואוו זה נראה נפלא !

לא היה מזיק לי עכשיו את הסלט הזה עם הקרקרים וחומוס טוב (אאוצ') אני אשמח למתכון. אני תמיד מחפשת שידרוגים ומאחר והתזונה שלי היתה מבוססת על כלום כמעט אני גוועת למתכונים וחידושים. (רק צריכה לדעת מתי להכין מה)
 

p e b b l e

New member
גם אני רוצה מתכון לקרקרים

טינקרבל, איזה מתכונים את מחפשת?
 
של הכל !!

בעיקר של אוכל מבושל כמו הממולאים שנתת, הקיש וכו' בעיקר של דברים שאני אוכל לבשל מקומי ולא מוצרים שאין במדינה המוזרה הזו :))
 
מתכון לקרקרים בריאים -זעתר

מומלץ להגשה עם איזה סלט ערבי קצוץ דק דק ברוטב שמן זית לימון ומלח, וכמובן חומוס . לכמות של בערך 20 קרקרים (אם רוצים יותר אז להכפיל) מצרכים: מגימיקס 1 וחצי כוסות קמח (מלא, מלא מנופה, כוסמין- מה שיש באותו רגע) רבע כוס שמן קנולה ( לא מצאתי שמן קנולה לא מזוכך אז השתמשתי בשמן זרעי ענבים אשר טעמו נטרלי ) 1 כוס שיבולת שועל קוואקר חצי כפית מלח(השתמשתי במלח חדש ומעניין שקניתי צבעו שחור והוא מכיל עשבי תיבול ברמת 5% הוא מגיע מהאוקינוס האתלנטי) כף זעתר 25 גר סומסום מלא 2 שיני שום כתושות 4\1 כפית אבקת אפיה מים לפי הצורך תבנית תנור עם נייר אפיה תהליך: שופכים למגימיקס את הקמח וזרימה איטית גם את שמן תוך הפעלת המכשיר, מתקבלת עיסת פירורים. מוסיפים את הקוואקר, המלח, הסומסום הזעתר השום ואבקת האפיה. מערבבים במגימיקס ולאט לאט מתחילים לשפוך מים בזרם איטי עד לקבל בצק אחיד ויפה. עוטפים בניליון נצמד ומניחים במקרר30 דק'. מחממים תנור ל 180 מעלות, מרדדים את הבצק ועושים ממנו צורה מוארכת שגודלה אחיד. לוקחים סכין חדה מאוד ופורסים את הגליל בצק לפרוסות דקות (הבצק משנה את צורתו מפעם לפעם, לא נורא) ומניחים בתבנית, אופים בערך 20 דק' או עד שנראת השחמה רצויה. מצננים ומאחסנים בצנצנת. בתאבון. אשמח לתגובות\ הערות לאחר ניסיונותיכן
 
להפך

שמן מזוכך כ"כ גרוע שאין מצב שאני אשתמש בשמן כזה. פשוט לא מצאתי שמן קנולה בכבישה קרה אז השתמשתי בשמן זרעי ענבים
 
זהו שמן שעבר תהליכים ממש לא

בריאים. הוא מחומצן, אין בו נוגדי חמצון (ויטמין E וכד'..) ויש האומרים שהוא אפילו מסרטן (אני אומרת
) רק שמן זית כתית מעולה או שמנים אחרים מכבישה קרה
 
לא יודעת מה את רגילה לעשות

אבל אם יש טופו וקינואה, המתכון המנצח שלי הוא קינואה עם קוביות טופו וירקות, ברוטב סויה וסילאן. יוצא פשוט מעדן
 
למעלה