מה אוכלת מדונה - עם שף צמוד...

מירה23

New member
מה אוכלת מדונה - עם שף צמוד...

הרכב תכולת המזון היומית – 50-70% דגנים וגרעינים מלאים (כולל הקליפות) - חיטה, שעורה, אורז, תירס, שיפון, דוחן, שיבולת שועל, גריסים, בורגול, קוואקר, קינואה, כוסמת. 20-35% ירקות – 2/3 מבושלים, 1/3 חיים - כרוב, ברוקולי, כרובית, דלעת, בצל, פטרוזיליה, כרוב סיני, גזר, לפת, צנון, צנונית. 10-15% קטניות - שעועית, חומוס, עדשים, אפונה, סויה בצורות שונות. יוגורט אורגני וגבינת עיזים, מעט אצות ים. 5-10% מרקים – מירקות וקטניות בשילובים שונים. מידי שבוע – 3-4 פעמים פירות – בעונתם – תפוח עץ, אגס, תפוז, שזיף, אפרסק, משמש, תות, מלון, אבטיח, מנגו, בננה וכד'. פירות יבשים. מיץ פירות טבעי. ירקות – מלפפון, סלרי, חסה, עשבי תיבול, זיתים. דגים – שבשרם לבן – סול, אלתית, קרפיון, לברק, בקלה, פורל, אמנון וכד'. אגוזים וגרעינים קלויים – דלעת, שומשום, חמניה, אגוזי מלך, פקאן, בוטנים. פעם אחת גבינה, בירה. מידי פעם - חלב או מוצר חלב, ביצה, עוף, בשר אדום, תפוח אדמה, עגבניה, חציל, פלפל, תרד, קישוא, סלק. שתיה – תה מצמחים לא ארומאטיים, תה שורשים, תחליף קפה מציקוריה, מים ללא קרח. תבלינים – מלח ים (ללא כימיקלים), רוטב סויה, רוטב סויה תמרי, רוטב מיסו. חומץ אורז חום. להמתקה - סירופ אורז, לתת אורז חום, מירין, אמאסאקה. שמן – צמחי מכבישה קרה- סויה, חמנייה,תירס, שומשום, זית.
 
ומה הקשר לפורום הזה?

לא זו בלבד שאני לא חושבת שצריך לעניין מישהו מה אוכל אדם מסוים (גם אם קוראים לו מדונה
), לפי התפריט היא אפילו לא צמחונית. אז מה הקשר של ההודעה הזאת לפורום הזה?
 

מירה23

New member
אני משתדלת ללמוד מהצלחות, והתיפקוד שלה ממש

פנומנלי, ונובע בעיקר מתזונה נכונה ומפעילות נכונה, כל המראה שלה צעיר והגמישות שלה מהממת. לקנא, לא ? והקשר לפורום - תזונה מקרוביוטית היא צמחית בעיקרה ומאד בריאה.
 

moran f

New member
מסקנה מעניינת

(החלק שבו ההצלחה נובעת בעיקר מתזונה נכונה ו"פעילות נכונה", וחוסר אזכור הסקלפלים בקשר למראה).
 

מירה23

New member
לחיות נכון, בבריאות ובתיפקוד טוב זוהי בעיני

הצלחה גדולה והיא אינה טריויאלית להרבה אנשים.
 
מממ..

כמו שזה "שייך" ללפחות עוד 10 פורומים שהיא פרסמה בהם את ההודעה הזאת. כשהמטרה היא לעשות פרסומת זה לא ממש משנה הנושא של הפורום, העיקר ההצפה.
 

מירה23

New member
לטובת כולם, למה לא ? אם אני יודעת על משהו טוב

אני משתפת, משתדלת להביא אחרים ליהנות ממה שאני יודעת. חופשי, מי שרוצה שיקח. השקעתי קצת מאמץ ומכל הלב.
 

Tal_Ya_Tal

New member
החלוקה היא לפי סולם הדיאטות

של המאקרוביוטיקה. אם כי התפריט אינו צמחוני. זה לא דירוג גבוה. בדירוג הגבוה, דיאטה מס' 6 מכילה 70% דגנים (מלאים) ו 30% ירקות (מבושלים) ובדיאטה מס' 7 100% דגנים מלאים (לרוב אורז) אך אין כל קשר
לפורום L&L TALYA.
 

מירה23

New member
בסה"כ כללי אכילה נכונה שמישהו פעם בנה ויש

רבים שהבריאו ונהנו. אני טוענת שזה מחמיר, אבל אפשר לתמרן בתוך המסגרת ולהפוך את זה לנגיש ולטעים.בעיקרון המקרוביוטיקה צמחית, מותר מעט אם רוצים חלבון מן החי.
 

Tal_Ya_Tal

New member
אני מסכימה שרבים הבריאו ממקרוביוטיקה

אך היא לא בהכרח תזונה צמחית
כשג'ורג' אושאווה פיתח את תורת המאקרוביוטיקה, הוא התיחס כמובן לסוגי מזונות יין וסוגי מזונות יאנג והתאים אותם לאנשים על פי ההרכב האישי של האדם. הוא גם גרס את התאמת התזונה לסביבה בה האדם חי ובכך, היה בין הראשונים שהבין את העקרון האקולוגי הזה. יחד עם זאת, כשג'ורג' אושאווה היה יפני במקור ולכן ביסס את המאקרוביוטיקה על מרכיבי התזונה היפנית המסורתית שהיא בעיקר אורז, ירקות ומאכלי ים. (דגים ופירות ים) אם כי בלוח המזונות יין יאנג שלו , מופיע כיאנג גדול גם חזיר. ממשיכי דרכו אמנם מתשמשים במקרוביוטיקה צמחית בעיקר לשם ריפוי, ואף אינם מיישמים את הכלל של אכילת מזונות הקיימים בסביבתך הקרובה. כך שבכל התפריטים של המקרוביוטיקה אפשר למצוא רוטב סויה (תמרי ושויו), מיסו, ניגארי, נורי, וואקאמה, ארמה, קוזו, טפיוקה, אגר אגר, אומבושי, חומץ אורז, לתת אורז ואפילו אורז לסוגיו השונים , שממש אינם גדלים בחצר האחורית שלנו. בכל אופן, בכללי האכילה של אושווה מבקש לא לאכול שום מזון המוחה על לכידתו אך הוא בהחלט כן מתיחס לפירות ים ודגים כאכילים. המאקרוביוטיקה מחלקת את סוגי האכילה לשבע דרגות ועוד 3 תת דרגות. אני מצרפת כאן את הטבלה ע"פ ג'ורג' אושווה. שימו
להערה בתחתית הטבלה שמתיחסת לצמחונים
L&L TALYA
 

Tal_Ya_Tal

New member
מצרפת שוב את הטבלה בקובץ WORD רגיל

על מנת שכולם יוכלו לקרוא L&L TALYA
 

MyTaoWay

New member
שאלות בקשר לטבלה הזאתי -

מה זה 1- 2 - 3 - ??? מה זה ירקות ניטוקה ?
 

Tal_Ya_Tal

New member
היי../images/Emo24.gifMyTaoWay

בתגובה אחת קודם לכן, כתבתי הסבר. המקרוביוטיקה מחלקת את התפריט ל 7 סוגי דיאטה ו3 תת סוגים. הסימנים 1-;2-;ו3- מציינים את תת הסוגים של הדיטה. כלומר הפחות בריאים על פי תפישת המקרוביוטיקה. בעיני המקרוביוטיקה, דיאטה מס' 7 היא צורת האכילה הבריאה ביותר. כלונמר 100% דגנים. או איך אומרת המאסטר שלי
: " יום אחד אני אוכלת אורז מלא עם שומשום (היא מתכוונת לגומסיו) ויום אחד אני אוכלת שומשום עם אורז מלא. זה הגיוון שלי". המאסטר שלי היא אשה בעלת רמה אנרגטית ורוחנית גבוהה מ-א-ד ועיקר תזונתה הוא כמו דיאטה מס' 7 אף שאין לה שום קשר אל המקרוביוטיקה, אך בהחלט
לתזונה צמחית. ירקות ניטוקה הם ירקות החתוכים בשיטה היפנית כגפרורים או כג'וליאנים. המקרוביוטיקה גורסת, שכך ישנו ייצוג של כל הירק גם בחתיכות הקטנות. שכן הוא חתוך לאורך ולא לרוחב. זה יכול להיות כל ירק כמו גזר, צנון, צנון לבן, לפת, מלפפון, קישוא, כרוב, פלפל, פטריות שיטקה,זנגויל, עלה חרדל או טארו (תפוח אדמה יפני). בד"כ מבושלים או מוקפצים בווק. L&L TALYA
 

מירה23

New member
אני מודה לך על תגובתך המלומדת, חייבת להעיר -

לא גורג אושאווה המציא את המקרוביוטיקה על אף שהוא נתן לה את השם והפיץ אותה בעולם, אלא רופא צבאי בשם אישיזוקה והוא טיפל בחוליו באמצעות תזונה צמחית בלבד, ללא מוצרי חלב וללא חלבון מן החי, אלא לעיתים רחוקות. מאכלי ים ודגים הינם בקטגורית החלבון מן החי - כלומר כמו ביצים ועוף ואפילו בשר אדום. נכון שאילו נולדה המקרוביוטיקה במזרח התיכון מן הסתם היו משתמשים בחומץ מענבים ובמוצרים על בסיס הגידולים המקומיים. כיום - בארץ מגדלים את רוב המרכיבים של המקרוביוטיקה, ובכל מקרה אפשר לתמרן למוצרים מקומיים, כי החשוב - לאכול באיזור הגידול ובעונת השנה. אני מעדיפה פישוט של התורה ולא להתרכז בניואנסים כי בכל מקרה - מייעדת לקהל הרחב. כל הכבוד על הידע שלך.
 

Tal_Ya_Tal

New member
../images/Emo45.gifמירה../images/Emo51.gifעל עדכונייך

התעניינותי במקרוביוטיקה הייתה בתחילת שנות השמונים. אז היו מעט מ-א-ד חומרים בעברית. ואני קיבלתי את ספרו של ג'ורג' אושאווה וגם
בישול של טבח מקצועי שלמד בישול מקרוביוטי. אך כהרגלי בלימידתי האוטודידקטית, הכינותי לי חוברת וקלסרים מן החומר ההוא. יש שם הסברים על אחונים לפי איברי הפנים ועוד דברים שונים ברור שמאז, זרמו הרבה מים. אז טוב לדעת
שוב,
זה בהחלט משמח אותי שהמקרוביוטיקה במקורה נשענת יותר על תזונה צמחית ושבהחלט אפשרי להשיגם מגידול מקומי. אם כי גם חומוס טחינה שומשום יכולים להוות בסיס טוב למקרוביוטיקה ארצישראלית. פעם היה איזשהו נסיון לעשות זאת. L&L TALYA
 
למעלה