המקרוביוטיקה עברה שינויים לא מעטים וכיום
היא הרבה יותר רחבה, על אף שהבסיס לשיטה נשאר די דומה, והמעניין - המחקרים המדעיים האחרונים, שעוסקים בננו חלקיקים של המזון והשפעות גומלין ביניהם מראים כי תפריט היסוד הוא פשוט נכון מכל בחינה, לכן השפעתו המבורכת על מחלות אוטואימוניות ומחלות כרוניות - הוא מאזן והאיזון הזה גורם לגוף להתמודד בהצלחה עם המחלות, כפי שטענה תמיד המקרוביוטיקה. שומשום נכלל במקרוביוטיקה ומכאן שגם טחינה. לגבי חומוס, תנסי לעשות ממרח חומוס עם שעועית זה לא רע בכלל. ניסיתי. אבל אם את רוצה - קחי קצת חומוס. אני לא אוהבת את ההיצמדות לכללים נוקשים, אם את אדם בריא - למה לך ? אפשר לגוון וחייבים ליהנות. שבת שלום ומבורך.