"מה אנחנו הולכים לעשות הלילה, מוח?"

mantrix

New member
"מה אנחנו הולכים לעשות הלילה, מוח?"

"אותו דבר שאנחנו עושים כל לילה, ננסה להשתלט על העולם" כשמדובר על הרצון להשתלט על העולם, האנשים מתחלקים לשלוש קבוצות: 1. אלה שאינם מבינים בשביל מה בכלל לטרוח. 2. אלה שמתכננים את זה ולעתים מחפשים שותפים. 3. אלה שעסוקים מדי בלעשות את זה מכדי לדבר על כך. בפורום ההכרויות שלנו (מי שעדיין לא היה מוזמן/ת), מאיה אמרה שבין תחביביה יש גם את ההשתלטות על העולם, וזיו אמר שהוא מכיר עוד חנוניות רבות שכאלה אם כי לא מבין אותן. אני תוהה, כמה מכם מתחלקים לכ"א מהקטגוריות הנ"ל. למי מאיתנו לא אכפת מהעולם? מי לא רוצה להשאיר חותם? מי רואה איך דברים מתנהלים, ואומר "אני יותר חכם מהם, הייתי עושה את זה יותר טוב"? והרי בהסטוריה ייזכרו היחידים שפעלו ושינו, ולא הרוב שחי את חייו. אני חושב שלא ארגיש שלם עם עצמי אם לא אשנה אילו הם דברים בעולם, ובכל מקום שבו אני נמצא (למשל כרגע בצבא) אני פועל ומנסה לשנות איפה שאני רואה לנכון. מה איתכם?

ira87

New member
אפשר לענות גם אם

אני לא חלק מהפורום? מבחינתי אני לא רוצה להשאיר חותם או משהו אבל בהחלט הייתי רוצה לשנות את הדברים, בעיקר עוולות כאלה ואחרים, לנסות לתקנם. לפחות את מה שביכולתי לעשות ולשפר דברים שאני חושבת לנכון, הן כמובן כרגע בצבא (מסגרת בה אני נמצאת כרגע והן באונ' מסגרת בה אמצא אחרי הצבא). היום, חוץ מהמסגרת הצה"לית, אני מנסה לתקן את העוול שעושים בני אדם לבעלי חיים, אבל גם לבני אדם. אני מתנדבת למען מטרה שבעיניי היא נעלה והן אני תורמת דברים כשאני יכולה לנזקקים, לבני אדם, זאת אני מציינת בשל סטיגמה לא נכונה שאנשים המציאו לאוהבי בעלי חיים ("אוהבי בעלי חיים הם שונאי אדם"
וחבל שכך אומרים וטועים יש לציין), משהו שבעיניי הוא לא נכון בעליל. זהו, היה נעים להכיר אתכם, שבוע נעים ורגוע שיהיה לכולם אירה

mantrix

New member
את יכולה להשאר ולהיות חלק מהפורום

מה את מנסה לתקן כרגע בצבא? איך את מנסה לתקן עוולות נגד בע"ח?

ira87

New member
לגבי השאלה ראשונה, לגבי הצבא

אני עובדת עם חיילי מילואים, לדוגמה לקצינה שלי לא תמדי איכפת, ויום אחד היא רצתה לזמן חייל מילואים מהקצההשני של הארץ כשזה עומד להכנס לניתוח אורטופדי, הוכחתי שכל מה שהיא חושבת על כולם שכולם שקרנים וחשדנית, זה לא נכון והתייבשתי אצל רופא היחידה איזה כמה שעות טובות בשביל להוכיח לה שכל הממסכים שלו נכונים כשהרופא הגדודי שלנו כרגע לא היה בשביל לאשר זאת... טיפה אנושיות לא מזיקה אף פעם... לגבי השאלה השניה: אני מתנדבת בצער בעלי חיים חיפה, כפי שניתן לראות לפי החתימה שלי. אני מנסה כמה שאני יכולה לתקן את העוולות נגד הייצורים הכי חלשים בחברה הזו וכן כן גם הם חלק מהחברה הזו. אני מאכילה חתולי רחוב, וכרגע יוזמת פרויקט חשוב למען מטרה שאני ועוד מתנדב חושבים שהיא מוצדקת על מנת לעזור להם יותר ולנסות כמה שיותר לשפר את איכות חייהם... כל השאר מה שאני עושה מופיע ב"עולם שלי". מקווה שעניתי על מה שנשאלתי עליו...

RichardSmith

New member
אפשר גם להיות חלק מהפורום...

אין הגבלה או מגבלה. פשוט להכנס, לקרוא ואף לפעמים לכתוב כשיש את הדחף.

RichardSmith

New member
המם...

חלק ממני היה רוצה להשתלט על העולם, חלק אחר טוען שזה לא אפשרי. מכיוון שהעולם כל כך רחב, כל כך הרבה גורמים, השליטה תהיה יותר ייצוגית מאשר מהותית. הלכתי ללמוד מתמטיקה כדי להשאיר חותם פילוסופי בעולם, הגותי.

mantrix

New member
אם בהגדרה עסקיננו

אז בוא נגיד שאם לא להשתלט על העולם, אז לפחות לשנות אותו, ובצורה מספיק מהותית. כל אחד בדרכו, אבל שגם יש שאיפות גדולות מספיק, וגם עוזבים את העולם בהרגשה של "את שלי עשיתי".

RichardSmith

New member
במקרה הזה...

אחותי קראה בזמנו ספר על מדענים הומנים שהמציאו מכונת זמן וחזרו ל 1875~ לזמן שהוריו של אדולף שכבו. הם נתנו לזוג אמצעי מניעה... התנאים בגרמניה היו כאלה, לפי הספר, שהשואה ומלחמת העולם השניה עדיין התרחשו, בלי הבדל גדול. אז היתה פלישה דרך בלגיה לצרפת ולא ישירות דרך ההרים. אז הם לא נלחמו נגד הרוסים ב 41. שינוי זה דבר הפכפך. ראיתי עכשיו סרט a sound of thunder - הם החליטו שפרפר לפני 65 מיליון שנה אחראי לכך שאנחנו בני אדם. הייתי אומר תמוהה משהו. זה היה חייב להיות פרפר כי יש את הפתגם: משק כנפיו של פרפר בארה"ב גורר סופת שלגים בהימליה.

SuperGirl711

New member
הערה:

מלחמת העולם השניה *אכן* הייתה מתרחשת גם בלי היטלר, מכיוון שהזמן בגרמניה ובעולם התאים לזה, וגם הקומוניזם היה קורה. לפעמים זה לא האנשים, אלא ההתרחשויות בעולם שקובעות.

mantrix

New member
ואולי בלי משהו אחר

הזמן לא היה מספיק מתאים, והתרחשויות בעולם היו שונות, למשל תוצאת מלחה"ע הראשונה.

RichardSmith

New member
אהבתי את החתימה.

קשה לדעת אם מלחמת העולם היתה קורה בכל מקרה, גם בלי היטלר. העולם היה לאחר השפל הכלכלי של 1929, אירופה פחדה מהקומוניזם. מוסליני באיטליה, היפנים. זה היה שונה. על זה מתבסס גם המשחק red alert.

מה ה מצב

New member
זה כן האנשים

פשוט ההמון ולא מישהו שאת יכולה להצביע עליו באופן ספיציפי שבגללו הכל קרה. אחרי הכל גם אירועים מתרחשים בעקבות אנשים, ולכן גם אם את אומרות שההתרחשיות קבעו, היו אלו אנשים שקבעו וגרמו להתרחשיות.

mantrix

New member
ואני אומר ש-whatever happened

happened, and couldn't have happened any other way. או, לחלופין, אנחנו חיים באחת מתוך אינסוף האפשרויות שאליהן העולם יכול היה להתפתח, ואז לא צריך סיבה מיוחדת לקיומה של האפשרות "שלנו" כי כל השאר קיימות במקביל.

RichardSmith

New member
מזכיר לי קטע מספר.

הקטע מספר על בלונדינית משגעת שמתנחמת בעובדה שכרגע היא לא שוכבת כי בכל רגע נתון היא שוכבת עם לפחות 250,000,000 אחרים ביקומים מקבילים... ממש מנחם.

sagima

New member
מה אתם אומרים על תחרות?

הראשון שישתלט על העולם מקבל 100 שקל מכל שאר המשתתפים

mantrix

New member
לא נחשב, כשמישהו יעשה את זה

אז לא יהיה זכר לשאר המשתתפים

mantrix

New member
סבבה, אז במקרה כזה

תחלק לאנשים כסף, במקום לאסוף מהם

sagima

New member
מה מה מה ?!?!

מי אתה חושב שאתה להגיד לי, לאלוהים, מה לעשות?! אותך למשטרה החשאית! אמרתי הומני, לא אמרתי שאני אחשוב פעמיים לפני שאתה תעמוד מול כיתת יורים.

mantrix

New member
אתה משלה את עצמך

ומניח בטעות ש*אתה* זה שתשתלט על העולם.

למעלה