מה אנחנו יכולים לעשות?

windflute

New member
מה אנחנו יכולים לעשות?

אנחנו פגאנים. אנחנו עובדים עם אנרגיות. אנחנו יודעים לשנות מציאות. בצפון יש אלימות ופחד וסכנה. מה אנחנו עושים? איך אנחנו מושיטים עזרה? יש רעיונות? ~O~

windflute

New member
רעיון ראשון

שליחת אהבה משותפת: אפשר להחליט על יום ושעה, ועל טקס פשוט - כישוף נרות אולי - ולבצע אותו כל אחד ממקומו, בביתו, באותו יום באותה שעה. אפשר לשלוח שלום, לשלוח ריפוי או לשלוח אהבה. יש לכם רעיונות אחרים? אני מרגישה צורך להתגייס ולעזור. ~O~

RainBird

New member
אהבה לא עוזרת לאלו שנפגעים מקטיושות. אלו לא יצורים של אהבה, אלא מכונה חסרת רגש ובלי מודעות. אולי טכנומאגיה שתהרוס את המכונה- אבל לא משהו אחר. ובכלל אולי לשלוח שינאה וכאב לאלו שעושים את זה יעזור יותר. לתת לקטיושות להתפוצץ אצל מי ששלח אותן, וכדומה. בכלל אני חושב שעזרה פיסית ואירוח יותר יעילים ממאגיה כפתרון ראשוני.

windflute

New member
אני לא מסכימה עם האמירה הזו

וכמובן שאני מתנגדת לחלוטין לרעיון לשלוח שנאה וכאב. שנאה וכאב לא פותרים שנאה וכאב אלא מגבירים אותם. Like attracts like. אהבה יכולה לשכך שנאה, וגם לשכך עצב ופחד, שאלה הדברים שאני הכי מרגישה מהצפון כרגע. אני מסכימה שעזרה פיסית יעילה יותר, אבל אין לי הרבה אפשרויות כאלה כרגע, ולכן אני שואלת אילו דברים אני כן יכולה לעשות. מה היית מציע כדי לעזור לנפגעים? ~O~ שחר

RainBird

New member
באמת? כמה שינאה נשלחה ללבנון כדי שההתקפות יתעוררו? שינאה קיימת בטבע האנושי והיא לגיטימית כמו אהבה, כמו לחימה כמו אכזריות והתאהבות. כרגע העם במלחמה אז זה טבעי שתהיה גם לחימה מאגית.

אני חושב שהמצב מורכב מכדי לנתח אותו

במושגים של שנאה. בכל מקרה, אני לא חושב שכל מה שקיים בטבע האנושי הוא לגיטימי. אני מסכים שאין רגש "לא לגיטימי" ותפישה כזאת תוקעת אותנו. צריך לקבל את הרגשות שיש לנו וללמוד לנתב אותם נכון. אבל, לא כל ספקטרום ההתנהגויות האנושי הוא לגיטימי, ולא כל התבטאות של הרגשות שלנו היא מוסרית. ובאפן ספציפי, אני לא חושב שמקומם של האזרחים הוא במלחמה. זה תפקידו של הצבא. אמנם הצבא הוא צבא העם, והוא מורכב ממנו ומקיים עמו יחסי-גומלין, אבל חשוב שתהיה הפרדה. כמו שאזרחים לא תופסים את המגרפה מהחצר, ואת האקדח שהם שומרים במגרה ויוצאים להלחם בטרור הלבנוני, כך גם אין מקום ללחימה מאגית מצדנו.

אני מסכים עם ארדן

הפתרון של לשלוח אהבה ותמיכה בטקס מתוזמן נראה לי קצת ניו-אייג'י, בלי להעליב. אני לא מאמין שזה יעזור. אני חושב שאם רוצים להביע אהבה לתושבי הצפון, הרבה יותר פשוט ויעיל להשתמש בתקשורת (בין-אישית וציבורית) ולהביע את האהבה הזאת בטלפון, מכתב, רשומות תמיכה בבלוגים, אולי להתקשר להביע תמיכה בתכנית רדיו ואם רוצים אפשר אפילו לארגן הפגנות תמיכה. הכי טוב לנסוע למקומות שבהם יושבים במקלטים (גם בגזרה הדרומית, אגב) ולתמוך באנשים. אולי לארגן גם דרכים לשעשע את הילדים ולהוריד את הנטל מההורים. אם להסתכל באפן גלובלי יותר על המצב, אפשר לנסות ללמוד על המלחמה הזאת. מי מרוויח ממנה? איך? ולמה? ולקוות שהתשובות יתנו לנו יותר כלים להתמודד עם המצב. אפשר לעסוק בחינוך, על צורותיו וגווניו השונים, ולנסות להרחיב את הלימוד על האינטרסים שמאחורי המלחמה. אפשר לעסוק בחינוך גם בנושא של חיי אדם שנפגעים (בשני הצדדים), בטבע שהוא קורבן של הלחימה, בלגיטימיות של מחאה דמוקרטית בזמן מלחמה ובלימוד על הפסוק "בנפול אויבך אל תשמח, ובהכשלו אל יגל לבך". ואם באמת רוצים לעשות עבודה מאגית, היא יכולה להיות עבודה ממוקדת יותר בכל אחד מהתחומים האלה. עבודה של ריפוי פצועים ונפגעי חרדה, תמיכה נפשית, ריפוי מקומות בטבע שניזוקו. בכל מקרה, אני חושב שעבודה מאגית חייבת לפעול ביחד עם פעולה "בעולם הזה". אלה הרעיונות שלי. בהצלחה לכל מי שמנסה לפתור את המצב, או לעשות את שלו - איש ואשה בדרכם. אני מקווה שכל העסק הזה יגמר במהרה. לילה טוב ושקט, -רובין עוטה המגבת.

ChildOfTheWoods

New member
שאלתי את עצמי את זה כמה פעמים...

לגבי מה לעשות... אפשר למצוא מטרה משותפת לכל חברי הפורום שכולם יסכימו עליה... שהקטיושות לא יפגעו במטרותיהן... ריפוי לנפגעים... מה שנסכים עליו כמה שיותר אנשים...

windflute

New member
בינתיים הדלקתי נר של אהבה ותמיכה

מאוד לא אהבתי את המקומות שהגעתם אליהם בשרשור הזה, ויש לי המון המון מה להגיד, אבל אני מבינה את התסכול והכעס שיוצאים כאן ואני נותנת להם מקום. אני שולחת לכל תושבי הצפון חיבוק ענק, ואכן אנסה לראות מה אני יכולה לעשות במישור הפיסי. תודה על הרעיונות. חיבוקים ולילה שקט, ~O~ שחר

gwizard

New member
תגובה

"מאוד לא אהבתי את המקומות שהגעתם אליהם בשרשור הזה" אחד הדברים הנפלאים בעיני בפאגאניזם באופן כללי ובוויקה באופן פרטי זו ההכרה בשני צידי המטבע. ניו אייג' טוען לאור ואהבה כמזור לכל חולי ומתעלם מכך שיש גם שנאה וחושך. פאגאניזם אמיתי מכיר ומחבק את כל הרבדים, גם הלבן וגם השחור, באיזון והרמוניה. הרס הוא כמו בניה - נחוץ בכדי להמשיך הלאה. מוות הוא כמו לידה - נחוץ כדי להתקדם. נ.ב. ארדן - אני אחשוב על עניין הטכנומאגיה, נתת לי רעיון מעניין.

איזון

איזון אינו "כמות שווה של שני צדי המטבע". אני מסכים לגבי חשיבותם של הרס ומוות, אבל אני גם חושב שהמציאות אינה דיכוטומית, והיא מורכבת יותר מ"אהבה ואור" מול "שנאה וחֹשך". וגם איזון והרמוניה הם מורכבים יותר. לענייננו, מה שאני רוצה להגיד הוא שלגיטימי מה ששחר אומרת. שיכול להיות שמה שצריך עכשו זה דווקא פעולה של ריפוי. לדעתי צריך לנסות להעמיק מעבר לסיסמאות ולתפישות הפשטניות, ולראות את המצב כרגע במלוא מורכבותו, ולהחליט מה עושים משם.

gwizard

New member
כמובן

ההסבר שנתתי הוא פשטני, זה מובן, אך אתה לא מצפה ממני לפרט את כל מכניקת הקוונטים, נכון ? גם לא טענתי שדבריה של שחר לא לגיטימיים כי לדעתי הם כן, אבל הפריעה לי השורה אותה ציטטתי קודם. "לראות את המצב כרגע במלוא מורכבותו, ולהחליט מה עושים משם." אני מקשיב.

כמובן שאין לי את כל התשובות

אני רק מנסה לראות לעֹמק, כך שאם יש לך רעיון אתה מוזמן להאיר את עיניי. בנוגע למצב, אני נוטה בד"כ לנסות לראות את המניעים הכלכליים שמניעים את גלגלי החברה (ניתוח מרקסיסטי), וגם כאן. זה מתחיל לזלוג מעבר לנושא הפורום, אבל אני חושב שיכול להיות שילוב של כמה גורמים מאחורי המלחמה. בראש ובראשונה אלה האינטרסיים הסוריים והאיראניים מול האינטרסים האמריקאיים. אני חושב שיכול להיות גם קשר לפרשת מסמך האסירים, ואינטרסים של אישים בפוליטיקה הישראלית והערבית לטרפד אותו כדי לשמר את הסכסוך, על השלכותיו הכלכליות (ככלי של הקפיטליסטים לשעבד את העם).

gwizard

New member
עלית על דבר שחשבתי עליו גם

אני מתנצל מראש על הסטיה מנושא הפורום, אך הנושא רלוונטי לכולם כי כולנו חיים פה. "אינטרסים של אישים בפוליטיקה הישראלית והערבית לטרפד אותו כדי לשמר את הסכסוך, על השלכותיו הכלכליות (ככלי של הקפיטליסטים לשעבד את העם)." זו בדיוק הנקודה. ועוד נקודה: כולם מבינים רק כוח. בימינו, כסף = כוח. מכאן, צריך לעשות את המלחמה ללא ריווחית עבור שני הצדדים כדי שהיא תפסק. בנתיים צה"ל וחיזבללה צריכים להיפטר מהמלאים של התחמושת (גם כי יש לה פג תוקף וגם כי זו עילה לבקש יותר מארה"ב/אירן בסיוע). כאשר ימאס להם לשחק מלחמה על חשבונינו הם יגיעו להסכם מדיני כלשהוא והכל יחזור בדיוק כמו שהיה. אני אישית חושב שהדת משחקת פה תפקיד קטן מאוד - לתת עילה מוצדקת בעיני כל לשמור על הסכסוך. שים לב, כאשר אולמרט ביקש לבצע התכנסות חד צדדית הערבים אמרו נגד. לכאורה זה מוזר כי אם הם היו באמת אידיאליסטים כמו שהם טוענים להיות אז הם היו מסכימים. אבל, הם גם מעוניינים לשמור על הסכסוך כי זה מזרים להם כסף מתומכים בצרפת ושאר מדינות פרו ערביות וגם נותן לגיטימציה מדינית להמשיך להילחם. אם היה לי פתרון ממש טוב הייתי מציע, אך במצב הזה נראה לי שהכי טוב זה לנסוע לניו זילנד ולהישאר שם.

RainBird

New member
אני מאוד שמח שאת יכולה לחיות בעולם שבו נאיביות כזאת יכולה להתקיים. אבל אם תשימי לב העולם של השינאה והכאב שם, רק תפתחי טלוויזיה או תקראי עיתון, או תיכנסי לשער תפוז. זה ממש לא רחוק. מאוד קל לדבר על אהבה וסדנאות מודעות עצמית כשיש מקום שקט לברוח אליו, ואת לא צריכה להתעורר לריח אבק השריפה בבוקר. אישית אני מאמין שמכשפה היא כלי בידי הטבע. לטבע אין מוסר אנושי, והאלים דואגים לעצמם. זיכרי שארזולי היא ילדה של יופי וזהב אבל גם אימא מגוננת בחימה עם שיניים צהובות שדם קוצף מפיה. התפקיד הקדום של המכשפה היא לא רק לקדם את הראויים לכך אלא גם לעצור את הצמיחה לאלו שלא. כפי שאלון אמר, לכל מטבע, שני צדדים. אישית הכנתי קערה של קמיעות הגנה בבית, ומי שיוצא נוטל אחד. יותר מאוחר אולי אני אצטט מספר אהוב חלק שאתרגם שנקרא: "when hexing is appropriate"- מתוך "ג'מבליה- הספר לקמיעות ולטקסים אישיים לאישה" של לואיזה טיש. ארדן.

neophile

New member
לא יכול להסכים איתך יותר

השימוש שאנשים יכולים לעשות ב"לכל מטבע שני צדדים" כדי להצדיק את פעולתיהם יכול להיות די מזעזע לכן אור ואהבה הם לא רק סיסמאות , הם תדר שניתן לחוש אותו ובשירשור הזה הוא ובייחוד מהאנשים האלה הוא חסר ולכן הם מתשמשים בלוגיקה שיקרית נטולת הארה. לוגיקה שיקרית שמטרתה למנוע ממך להגיע לגרעין יישותך האלוהי או לבנות סביבו חומות של שנאה וחשדנות סוג הכישוף שהאנשים המסויימים האלה משתמשים בו הוא סוג שמצריך קורבן על מנת שאיש ירוויח אחר צריך להפסיד זה החוק הנחות שהם נתונים לו עקב בחירתם ופעולות העבר שלהם שפגעו בנשמתם . אל תקשיבי לי , אל תקשיבי להם תקשיבי לעצמך ותעשי את מה שאת מוצאת לנכון אל תתני לחבורה של חדלי אישים שאיבדו את נשמתם לדכא אותך או להניח חומה מסביב לגרעין יישותך האלוהי שחר.

gwizard

New member
טמבל אתה, פשוט טמבל

מצד אחד אתה טוען לאור ואהבה כדבר העיקרי שיש לשים עליו דגש ומצד שני אתה אומר "ובייחוד מהאנשים האלה הוא חסר ולכן הם מתשמשים בלוגיקה שיקרית נטולת הארה." איך בדיוק אתה מתיימר להיות לטוב ואוהב כאשר אתה שולל את כל מי שלא בדעה שלך ? הרי כך בדיוק נוצרה הלגיטימציה לאינקויזיציה, "אנחנו צודקים וכל השאר טועים. מכאן, כל השאר צריכים להסכים איתנו או למות." אבל, ישנם כמה משפטים שאני כן מסכים איתם והם: "השימוש שאנשים יכולים לעשות ב"לכל מטבע שני צדדים" כדי להצדיק את פעולתיהם יכול להיות די מזעזע. אל תקשיבי לי , אל תקשיבי להם תקשיבי לעצמך ותעשי את מה שאת מוצאת לנכון." אם ההודעה שלך הייתה נראת כך הייתי אומר
, אבל היא לא אז אני אומר 'אתה טמבל מתחסד'.

למעלה