מה אנחנו יכולים לעשות?

neophile

New member
חוק עליון מבטל חוק נחות לו

התשובה הקודמת נכתבה במהרה ולא היה בה את העומק שרציתי\ "כמו כן, אני ממש לא מזלזל בתדרים החיוביים, פשוט אני מגיע מעולם אחר - עולם של *לא* ניו אייג' פלאפי. תדרים חיוביים נחוצים בדיוק כמו התדרים השליליים. לפחות עד שאנו כאנושות נתעלה מעבר לדיכותומיה ונתקדם הלאה. תהליך, אגב, שבקרוב עומד להתרחש לפי הבנתי הלא שלמה בנושא. " הסיבה שאנו תקועים בדיכותומיה נעוצה בתקיעות שלנו אחת הדוגמאות העיקריות לתקיעות הזאת היא ההכרה ב7 צ'קרות בלבד תנועת הניו אייג' בישרה על זמינותם של 5 "קרניים" נוספות אותן קרניים הם אור גבוה יותר, תדר גבוה יותר , אפשר לומר צ'קרות נוספות פורטלים של מימדים גבוהים יותר שמוזגים את האור שלהם (אנרגיה בתדר גבוה ) למישור הפיסי אחת הבעיות שנובעות מהדיכוטומיה של 7 הצ'קרות היא אי הידיעה, הבורות , חוסר המודעות לאנרגיות הגבוהות יותר בייחוד אנרגיה של מימד חמישי שממנו באים לא מעט ערפדים אנרגטיים שרוצים להשאיר אותנו במצב הזה כי ככה אנו מהווים "חוות מזון" נוחות זה פשוט עד כדי כך... מספיק לדמיין מפעלי בקר כדי לערוך את ההשוואה יש תודעה קולקטיבית והתדר שלה לא נמצא בעלייה , תדמיין שהתדר של כדור הארץ עצמו, של גאיה יעלה ואז מה יקרה לכל אותם בני אדם שהתדר שלהם יהיה נמוך יותר מזה של גאיה? הם ישארו מאחור? איפה זה ? אנחנו במישור הפיסי והתהליך לא יקרה בשנייה אחת אבל הוא מתרחש...אתה יודע כמה מושג הזמן הוא גמיש אתה יכול להשאר תקוע בדיכוטומיה ולפעול על פי החוקים הנחותים(באופן יחסי) של ה7 ואתה יכול להתעלות מעליה למרחבים חדשים חוק עליון מבטל חוק נחות לו love is the law, love under will

gwizard

New member
לא ברור לי

איך הגעת למסקנה שמכירים רק ב-7 צ'אקרות. אני אישית למדתי על אלפים, כאשר הדגש בדרך כלל הוא על 8 העיקריות (כתר, עין שלישית, גרון, לב, מקלעת שמש, בטן, מין, שורש) לפי שיטה אחת ו-82 לפי שיטה אחרת (של פיטר ביינדר). וזאת בדיוק הסיבה שאני לא מכבד את חסידי תנועת הניו אייג' - הכל שטחי מדי וברגע שמגיעים למשהו רציני אז מייד חותכים את זה לרצועות דקות ולא שלמות. נ.ב. מושג הזמן לא גמיש כלל כי אם פשוט לא קיים.

neophile

New member
שיטחי?!

זאת ממש תשובה לא ענינית , אני לא מדבר על הצ'קרות שנמצאות קרוב לגוף ולתפקודים הפיסיים\אתריים אלה לאלו הרחוקות יותר הקשורות לתפקודים רב-מימדיים. אלו שמאפשרות לך לבצע את כל מה שניתן להגדיר כ"מאגיה גבוה" החלוצות של הניו אייג' תיקשרו חומרים שכל התנועות האיזוטריות ברחבי העולם אימצו לתוכם אני ממש לא "חסיד" של תנועת הניו אייג' , אני אומר, תקרא את המקורות ותשפוט בעצמך בתור דוגמה למרות שהדברים לא נראים כך על פני השטח הכתבים של דיון פורטון ואליאסטר קראולי שואבים מאותו מקום למרות שהם מבטאים זאת באופן שונה.

gwizard

New member
גם לא יודע צ'אקרות וגם לא חשבון

תענה לי על שני שאלות פשוטות: 1. מתי הוקמה תנועת הניו אייג'. 2. באיזו שנה דיון פורצ'ון החלה לפרסם את ספריה. חשבון פשוט חביבי, חשבון פשוט.

neophile

New member
אין קשר בין שני הדברים

חברות סודיות היו קיימות מאז שחר ההסטוריה.

gwizard

New member
יש קשר

אנחנו לא מדברים על ארגונים סודיים אשר התייחסו ללימוד ברצינות גמורה, אלא אנו מדברים ספציפית על תנועת הניו אייג' אשר התחילה לכל המוקדם בשנות ה-50, כאשר דיון פורצ'ון התחילה לכתוב עוד לפני 1920. פשוט תודע שאתה טועה.

gwizard

New member
אז זהו שלא

למרות שיש חילוקי דעות בנושא וחלק עובדים לפי מערכת ה-7 ולא 8. הן נמצאות מאוד קרוב אחת לשניה, אך התפקוד של שניהן מאוד שונה. מין אחראית על התפקוד המיני - החשק, אם תרצה, בין השאר. ושורש אחראית לכל נושא הקונדליני (אנרגיית החיים, צ'י וכ"ו).

gwizard

New member
לא

קונדליני היא אנרגיה אוניברסלית לפי ההודים ואנרגיית המין זה תדר שונה. לפי כך - שני מרכזי אנרגיה שונים. נקודה למחשבה: אקופונקטורה (דיקור סיני) - איפה אתה חושב מכניסים את המחטים ? נכון, לתוך הצ'אקרות. לא המרכזיות (גם, אך לא רק) אלא יותר בקטנות. הלימוד לוקח שנים לא בגלל שאתה לומד איך לדקור, אלא בגלל שאתה חייב ללמוד כל נקודה (=צ'אקרה) מהי תפקידה במערכת האנרגטית בגוף. ויש אלפים.

gwizard

New member
משהו כזה

מרידיאנים הם לצ'אקרות כמו כבישים לערים - נתיבים שבהם האנרגיה עוברת.

Animus1539

New member
ברפואה סינית אני מבין קצת...

...למדתי אותה 4 שנים רצוף. כל מרידיאן שייך לאיבר פנימי כלשהו, חוץ משניים החוצה הקדמי והחוצה האחורי להם יש קישורים כמעט לכל איבר ו\או תפקוד בגוף האדם. מערכת המרידיאנים מקשרת בין הנקודות על כל מרידיאן לבין האיבר עליו הן משפיעות. הנקודות הם כמו שיברים על צינור מים אם ניקח מטאפורה שקל להבין, לפעמים הם סגורות\חסומות והדיקור משמש כברז לפתיחה של זרימת הצ'י המחודשת. זה כמובן מאד פשטני, לא לגמרי מדוייק ורק כדי להמחיש. (יש עודף וחוסר שניתן לווסת ביניהם על ידי חיזוק או פיזור של הצ'י...). הרפואה הסינית לא מתייחסת לצ'אקרות בכלל - צ'אקרות מגיעות מהתאוריות והרפואה ההודיות. ניתן אולי להשוות את תיפקודן של נקודות הדיקור כמרכזי אנרגיה הדומות בתפקודן לצ'אקרות - אבל צריך לזכור שהם לא מבוססים על אותם עקרונות ורעיונות.

neophile

New member
בודהיזם במזרח

"הרפואה הסינית לא מתייחסת לצ'אקרות בכלל - צ'אקרות מגיעות מהתאוריות והרפואה ההודיות." יש קשר הדוק בין התרבות ההודית לסינית מאז גוטהמה בודהא שתורתו הופצה לכל המזרח אומרים שכשאחד השליחים המוארים הגיע למקדש שאולין הוא ניסה ללמד את הנזירים שם מדיטציה אך הם היו קופצניים מדי ולכן הוא יצר מדיטציה אקטיבית שתתאים להם .

neophile

New member
נדידת רעיונות בודהיסטים למזרח

"הרפואה הסינית לא מתייחסת לצ'אקרות בכלל - צ'אקרות מגיעות מהתאוריות והרפואה ההודיות." יש קשר הדוק בין התרבות ההודית לסינית מאז גוטהמה בודהא שתורתו הופצה לכל המזרח אומרים שכשאחד השליחים המוארים הגיע למקדש שאולין הוא ניסה ללמד את הנזירים שם מדיטציה אך הם היו קופצניים מדי ולכן הוא יצר מדיטציה אקטיבית שתתאים להם . כך נוצרו חלק גדול מסגנונות הלחימה שאנחנו מכירים

למעלה