מה אנחנו קוראים/שומעים הסופ״ש?

avivs

New member
מה אנחנו קוראים/שומעים הסופ״ש?

מתנצל על ההעלמות.
ברצלונה בהפתעה:)
 

Yuli Gama

New member
בדיוק סיימתי את מרוצי עקרבים - יופי של ספר

תענוג של קריאה. הוא אולי לא טירוף ושמיניות באוויר אבל הוא טוב והוא מצליחה לשמור על "טוב" חזק ויציב לאורך כל הספר.
מהבחינה הזאת אולי אחד הספרים הטובים שקראתי השנה.
 

avivs

New member
שמח שאהבת.

נהניתי ממנו מאוד.
לצערי הבנתי מכמה מקורות שהאחרים שלה לא באותה הרמה.
 

Yuli Gama

New member
טרילוגיית הזאבים שלה גם טובה

מאוד איטית, קצת לא מלוטשת לפרקים אבל הרגש שם מועבר נהדר. האמת כמו כאן. המון סבטקסט.
ממליצה לך לנסות לפחות את הראשון. מאוד אהבתי אותם.
 
נהה

בינונית ומטה. חוץ מקול ואיזבל שהסיפור שלהם נמשך נטו, כאילו, שלושה פרקים? הכל משעמם ודביק עד אימה.
 

Yuli Gama

New member
קול ואיזבל באמת היו נהדרים


אני כן אהבתי, פחות טוב מהמרוצי עקרבים אבל עדין טוב
 

pix37

New member
שומע - BACKWARD השלישי של RED DWARF

בינתיים גרוע - בנסיון להציל את ליסטר האחרים זונחים אותו ביקום בו הזמן מתקדם אחורה ואז הם באים ומנסים להציל אותו אחרי 30 שנה - הכל מתקדם הפוך ואחרי שהבנת את הגימיק זה סתם משעמם.

בנוסף ההקראה גרועה - בקיצור אם לא הייתי לכוד באוטו הייתי נשבר מזמן
 

pix37

New member
קורא\ ספרי ריק ריידן (פרסי ג'קסון) טים פאורס

שניהם במאבקים קשים עם הבן שלי.

הפרסי הראשון היה בסדר - לא הארי פוטר אבל לא רע; השני מתחיל קצת יותר טוב
הפירמידה האדומה - מתחיל טוב לא יודע לאן זה ילך.

אני מקווה שיהיה לי זמן בסוף השבוע לחזור למזיגת הכהה של טים פאורס שהתחלתי וזנחתי מחוסר זמן ופניות.
 

pix37

New member
לא ממש - זו סדרת ספרים עצמאית

שנותנת עומק וקונטקסט לדמויות מהסדרה. הראשון פשוט נפלא השני מעט פחות טוב אך עדיין שווה את ההשקעה. השלישי בינתיים מג׳עג׳ע
 
הבנתי מה הולך פה

למה כל הספרים שהיו אמורים לצאת בדצמבר עדיין לא יצאו ולמה באופן כללי לא יצא אף ספר חדש בחודשיים האחרונים.
"עפ"י החוק החדש בלה בלה, לא ינתנו הנחות על ספרים חדשים החל מפברואר בלה בלה." (שלט בצומת ספרים)
זאת אומרת, לאף הוצאה לא משתלם להוציא ספרים בחודשיים הקרובים (ולחנויות הספרים לא משתלם למכור אותם) כשבעוד חודשיים הם יוכלו לקבל על כל ספר פי 4.
מסריח.
אני אומרת שאנשים שאכפת להם צריכים למחות. פשוט להפסיק לקנות ספרים. להשאיל מהספריה או לקרוא באנגלית או וואבר. הכפלת מחיר הספרים פי 4 (כן, לבטל את מבצעי 4 במאה נחשב מבחינתי להכפלה) גרועה כמו הכפלת מחיר הלחם פי 4. יותר גרוע, כי יש אנשים (כמוני) שממש מכורים לספרים. זה גרוע כמו הכפלת מחירי ההרואין פי 4. או וואבר.
ומה כל האנשים המכורים אמורים לעשות בינתיים?
 
אה, ושרשרתי את ההודעה הזאת לפה

כיוון שהכותרת שלה היתה אמורה להיות, "לא קוראת כלום בגלל ש-"
 

annefan

New member
משהו שגיליתי השבוע - http://www.ereaderiq.com

השבוע גיליתי את האתר הזה, שמאפשר מעקב אחרי מחירי ספרים (קינדל ונייר) ולקבל התראות כשהמחיר יורד.
לפני שעה קיבלתי הודעה שאיזה ספר ירד מ-8$ ל2$.
 

אכמו

New member
אולי כדאי להבין מה זה ה"בלה בלה בלה" של החוק

כיף אדיר לקנות ספרים במחירי רצפה, אבל מלחמות המבצעים בין צומת וסטימצקי (הרי הם לא עושים מבצעי ארבעה במאה מתוך אהבת הקוראים) הביאו את שוק הספרים למצב קטסטרופלי, כי כל המבצעים האלה הם על חשבון הוצאות הספרים. אם ספר נמכר ב-25 שקלים, זה אומר שבערך חצי מזה מקבלת הוצאת הספרים (השאר לצומצקי, שלא השקיעו שקל בייצור של הספר). זה מספיק בדוחק לפרנס את כל מי שמשתתף ביצירת הספרים (סופרים, מתרגמים, עורכים, מגיהים, מעצבים, בעלי הוצאות וכו' וכו' וכו'), לפעמים זה מחיר הפסד עבור הוצאת הספרים. זה אומר שההוצאה מפסידה על כל ספר שהיא מוכרת. ההוצאות בארץ פשוט קורסות. הוצאות קטנות נסגרות, בהוצאות גדולות מפטרים אנשים, מוציאים פחות ספרים. ספרים עוברים פחות שלבים בדרך (הגהה אחת במקום שלוש, נניח). ההוצאות פונות לאנשי מקצוע זולים יותר ומנוסים פחות. בוחרות ספרים בצורה שמרנית יותר - פחות הימור על ספרים מיוחדים, מעניינים, של סופרים חדשים, ספרים שהם לא הימור בטוח (ספרות ז'אנר, למשל, היא ברוב המקרים ממש לא הימור בטוח). הרבה הוצאות הפסיקו לגמרי להוציא ספרי מקור חדשים, כי ההימור גדול מדי. אני לא מדברת על דברים שיקרו אולי בעתיד, אני מדברת על מה שקורה בפועל בחודשים האחרונים.

חוק הספרים היה אמור לשנות את זה. להגביל את המבצעים, כדי שההוצאות ירוויחו משהו. הרעיון היה שאם חוזרים למכור ספרים חדשים לפי המחיר הקטלוגי, הוצאות הספרים יוכלו לתת מחיר קטלוגי נמוך יותר (נניח 50 ש"ח במקום 90) ועדיין להרוויח. בפועל מה שקרה זה שסטימצקי כבר הכריזו שהם מעלים את ההנחה שהם דורשים מההוצאות ל-63%, כלומר שוב מה שיישאר בידי ההוצאות קטן מאוד. הצרכן ישלם יותר, הוצאות הספרים יקבלו אותו דבר, וכל ההפרש יישאר בידי סטימצקי (צומת עדיין על הגדר ולא אמרו מה ההנחה שידרשו). השוק קפא בגלל זה. אף אחד לא יודע מה יהיה, ואף אחד לא מעז להוציא ספרים כרגע.

מה אפשר לעשות? לא לקנות בצומת וסטימצקי. לקנות בחנויות עצמאיות, לקנות ישירות מהוצאות הספרים, אבל לא לשתף פעולה עם הדבר הזה, שאולי נחמד לכיס בטווח הקצר, אבל בטווח הלא מאוד ארוך, פשוט הרסני לכולם. ואני חושבת שעדיף לקנות פחות ספרים, אבל טובים, מיוחדים, מעניינים, מאשר שקים של מוצרים שעשויים ברשלנות ונראים כולם אותו דבר.
 
לא ידעתי שמדובר במחירי הפסד

אני יודעת שסופרים ישראלים לא יכולים לעשות מזה שנקל, אבל במילא אפחד לא מצפה להתפרנס מזה וכולם עובדים במקביל בעבודה אחרת אז זה בסדר כביכול.
וגם לא חשבתי שהבעיה נובעת מהמבצעים אלא מהקהל הקטן במדינה הקטנה שלנו שלא קונה מספיק כי פשוט אין מספיק אנשים שיקנו - יחסית לארה"ב, למשל.
לגבי המבצעים, תמיד הנחתי שזה כמו שאלדו מוכרים נעליים בתחילת עונה ב600 שקל, וברור שזה מחיר מופקע ומופרך ואפחד לא יקנה בו, ואז אחרי חודש הם מוכרים ב50% (שזה כנראה המחיר הסביר מלכתחילה) אבל כיוון שאנחנו רואים שכתוב על זה 50% אנחנו מרגישים שעשינו דיל מטורף. כלומר קטע פסיכולוגי בלבד.
אבל האם העלאת מחירים היא בהכרח הפתרון היחיד? מה עם לעבור לebooks למשל? זה יחסוך את עלויות ההדפסה )שתכלס אין לי מושג מה הן) ואולי יאפשר לשמור על המחיאים הקיימים?
אני לא רואה בעצמי מישהי שקונה ספרים כמו זבל, אבל להוציא 200 שקל על 4 ספרים (בתור סטודנטית) לא יבוא לי בקלות כמו להוציא 100. וההשפעה של זה בפועל תהיה שאנשים יקנו פחות ספרים. אתם תראו. ובסופו של דבר ההוצאות ירוויחו בדיוק אותו סכום.

וגם: מתי החרא הזה יגמר וספרים יתחילו לצאת שוב? פברואר? מישו יודע?
 

אכמו

New member
גודל השוק בהחלט גורם משמעותי

כי זה אומר שהכול קיצוני יותר. במבצעי שלושה במאה, נניח, יש להוצאה רווח זעום אבל קיים על כל ספר, ואם השוק היה גדול יותר והיו מוכרים הרבה עותקים מכל ספר, כל העושים במלאכה היו יכולים להתפרנס מזה אולי. אבל כשמהדורה שגרתית היא 1000 ספרים, וכדי להיחשב רב מכר מספיקים עשרות אלפי עותקים, זה בקושי מספיק לכל העושים במלאכה. אפילו הוצאות שיש להן רבי מכר בקושי שורדות.

המבצעים זה בדיוק כמו שתיארת - ההוצאות קובעות מחיר קטלוגי גבוה כי הן יודעות שסטימצקי וצומת יתנו עליהם הנחה אדירה ללקוחות. גם ספרים חדשים לגמרי נכנסים למבצעים, ובכלל לא נמכרים במחיר הקטלוגי, ישר בהנחה. סטימצקי וצומת מקבלות את הספרים מההוצאות במה שנקרא קונסיגנציה - הן לא קונות את הספרים אלא מעבירות אותם למחסנים שלהן, ורק אם משהו נמכר הן יעבירו את הכסף להוצאה, בהתאם למחיר שבו מכרו. הן החליטו למכור במחיר נמוך - ההוצאה תקבל מעט (בשוטף + חצי שנה. כלומר ההוצאה מקבלת את הכסף חצי שנה אחרי המכירה!)

הרבה הוצאות מוציאות גם גרסאות דיגטליות, ומוכרות ישירות ללקוחות באתרים שלהן, ובחנויות ספרים עצמאיות שם לא שוחטים אותן. אבל מרבית הספרים בארץ נמכרים בצומת ובסטימצקי, אין מה לעשות. הוצאה לאור שמוותרת על ערוץ ההפצה הזה גם כן תתקשה מאוד לשרוד. אני מכירה הוצאות שקיבלו החלטה כזאת - הוצאות "עוץ" החדשה של גילי בר הלל, לדוגמה, אבל זאת לא החלטה קלה, ויש בה סיכון רציני.

וכמו שאמרתי, זה שאנשים יקנו פחות ספרים זה לא בהכרח רע. אנשים התרגלו לקנות ספרים בכמויות כי זה במבצע, יש שני ספרים שבאתי לחנות בכוונה לקנות אז נוסיף עוד שניים שלא מעניינים אותי בכלל. כצרכנית אני מעדיפה לקנות פחות, אבל דברים שבאמת מעניינים אותי, ודברים שעשויים היטב ונעשו במקצועיות בכל השלבים, מאשר שק של זבל זול. אני לא אומרת שכולם קנו ככה, אבל כמגמה התפתח דבר כזה, והמגמה רק הולכת ומחמירה. אם חוסכים בשלבים בעשייה והספרים יוצאים מרושלים, אם ההוצאות מהססות להוציא דברים מיוחדים או חדשים או לא מיינסטרימיים ודבקות רק במכנה משותף רחב, אם מפסיקים להוציא ספרות מקור של סופרים חדשים ולא מוכרים - כולם מפסידים, גם הקוראים.

לגבי מתי זה ייגמר, אף אחד לא יודע כרגע. יצאו ספרים גם לפני פברואר, אבל מעט (אני לא יכולה לומר לך לדוגמה מתי יצאו ספרים שאני תירגמתי). עד פברואר בטוח יהיה היצע דל יחסית, ואף אחד לא יודע מה יהיה אחרי. כרגע יש ניסיון של מחוקקי החוק לנער את סטימצקי, וצומת כאמור על הגדר מבחינת הדרישות החדשות שלה מההוצאות, אבל באמת שאף אחד לא יוכל לענות לך כרגע, כי לא יודעים.
 

אכמו

New member
צריך לומר, דרך אגב

שלמרות שאני כורכת את צומת וסטימצקי יחד, בפועל סטימצקי היתה הגורם הבעייתי המרכזי. סחרחורת ההנחות היתה תוצאה של מאבק בין צומת וסטימצקי, אבל ברגע שעלתה היוזמה של חוק הספרים, סטימצקי הם אלה שהתנגדו בשצף קצף לסעיף שיגביל את גובה ההנחות שהם יכולים לדרוש מהוצאות הספרים, ולכן הסעיף החיוני הזה נפל, ועיקר את החוק מתוכן. צומת דווקא תמכו בסעיף הזה, וגם עכשיו כאמור עוד לא הכריזו מה יהיה אחוז ההנחה החדש שהם דורשים.
 
למעלה