מה אנחנו קוראים/שומעים הסופ״ש?

הבעיה המרכזית היא הדואופול

זה גורם לזה שלחנויות הספרים יש יותר מדי כח מול הוצאות הספרים. אז הממשלה החליטה להתערב אבל היות ו"אסור להתערב בשוק" אז לא התערבו בחלוקת הרווחים על כל ספר, כי זה משום מה אסור ו"קומוניזם" (לעומת זאת להעלות את המחיר הסופי זה שוק חופשי קפיטליסטי כהלכתו). התוצאה היא שאין שום שינוי במצב של הוצאות הספרים.

ניימן3

New member
האמת היא שאנחנו לא הארץ הכי קטנה בעולם

וגם לא הארץ היחידה בעולם שמנסה את חוק הסופרים :) לגבי השיטה: בגרמניה (שהיא ענקית כמובן) יש את חוק הסופרים. הוא גורם לכך שתעשיית הספרים שלהם היא אחת המשגשגות בעולם. באסטוניה, שבמקרה יצא לי להכיר, נדמה לי שמצב הסופר טוב מאשר בארץ. וזוהי ארץ של מליון תושבים, כן?

אף אחד לא יכול לדעת אם חוק הספרים יציל את התעשייה הישראלית. הרי כל הנימוקים שכתבת עלולים להתגלות כנכונים. אבל די ברור שהמצב כרגע הוא קטסטרופה מוחלטת, ואי אפשר לרדת נמוך יותר. אמרת, ואולי בצדק, ש"מילא אפחד לא מצפה להתפרנס מזה וכולם עובדים במקביל בעבודה אחרת אז זה בסדר כביכול". השאלה היא אם אנחנו רוצים לחיות במדינה בה אף אחד לא מצפה להתפרנס מכתיבה? התשובה, אצלי לפחות, היא 'לא'.

אני גם מסכים לגבי מעבר לאיבוקס. כיום אני משתדל לקנות או ישר מההוצאה או באיבוקס אם יש (ואין הרבה). לסטימצקי אני מתקרב רק עם מלאי עגבניות רגובות וסל ביצים טריות להשלכה על החלון שלהם :)

eyalg1972

New member
לגבי האיבוקס

נושא עלות ההדפסה- עד כמה שזה נשמע מוזר- הוא די זניח, לעומת עלויות התרגום, העריכות, ההגהה- ויצירת הכריכה.

לכן אין ממש הבדל עבור ההוצאה אם היא מוציאה ספר רגיל או אלקטרוני- היא עדיין צריכה למכור כמות מסויימת של עותקים כדי להחזיר השקעה. ככל שהמחיר שהיא מוכרת בו קטן יותר- כך היא צריכה למכור כמות גדולה יותר. ולא ממש ברור כרגע מה מצב השוק האלקטרוני בארץ. (עד כמה הוא גדול לעומת השוק של הספרים המודפסים).

למה "מסריח"???.....

את לא חושבת שהסופרים, המתרגמים, והמו"לים
צריכים להתקיים ממשהו??

הרי בסופו של דבר אם הסופרים לא ירוויחו, הם
יפסיקו לכתוב - ואז מה תעשי עם עצמך???

rsmb1

New member
"ומה כל האנשים המכורים אמורים לעשות בינתיים?"

לעבור להרואין.
המחיר נשאר יציב כרגע.

subatoi

New member
אמצע "גר בארץ נוכריה". החלטתי שהיינליין הוא

האלפונסו קוארון של הספרים (לפחות אלה שקראתי ואני זוכר). כמו שקוארון אוהב שוטים ארוכים, היינליין אוהב (לפחות בספר הזה) סצנות ארוכות ומתמשכות. כשאני מנסה להבין מה קרה מתחילת הספר אני מגיע למסקנה שלא הרבה, והלא הרבה הזה נמשך במספר סצנות, חלקן ארוכות. דיבורים, ברבורים, קשקושים.
ואיכשהו, זה לא מעיק מדי. גם הברבורים מעניינים ברובם ולרוב זורמים. עוד לא ברור לי* לאיזה כיוון זה הולך מבחינת העלילה, אבל בינתיים העניינים זורמים בהחלט.

*מפתה מאוד לכתוב "אני עדיין לא גורק"

HH husa

New member
כולם תמיד מזכירים אותו ואני חושב שפעם קראתי

אותו , אבל לא שום דבר ממנו.

רציתי לשאול אם אולי מישהו פה קורא מד"ב , אבל חלקיק שניה אחרי זה נזכרתי בשם הפורום.

itaym02

New member
המטרה בספר הזה היא לא עלילה - אלה

לשים מראה מולנו, לגעת בנקודות כואבות (לאנשים מסויימים, דת למשל והטפשות שמאחוריה) וכו וכו

subatoi

New member
אם זו היתה הפואנטה,

אז לקח לו חצי ספר להגיע לענייני הכנסיה. אני בדיוק שם. נראה מה בהמשך.

itaym02

New member
אההה....לא, אין פואנטה בספר. הבאתי רק דוגמה

לנושא אחד מני רבים עליהם הוא כותב הספר.

ניימן3

New member
אהובת\אהוב המוות של פנדורין.

בהחלט אחת מחמש הסדרות האהובות עלי אי פעם - והיא לא מאכזבת. יצירת מופת של כתיבה רוסית. אני שותה שם כל מילה ומילה בצמא. ה"בעיה" היחידה היא שאני גומר את הספרים תוך יום, והופ - עוד שעה שוב לא יהיה לי פנדורין לקרוא..

annefan

New member
אתה קורא ברוסית? או בשפה אחרת?

התרגום לעברית מעולה.
ניסיתי לקרוא באנגלית והיה די מזעזע.

ניימן3

New member
בעברית.

התרגום אכן מעולה. ממש להצדיע למתרגם ולהוצאה.

אני מנסה לקרוא עכשיו אחד מהספרים האחרים של אקונין ברוסית - אבל זה קשה לי.

avivs

New member
Never let me go

ספר נורא. אני באמצע ולא קורה כלום. שעמום מוחץ. לא נראה לי שאמשיך. כנראה אצפה בסרט שיצא.

סיימתי ספר מד״ב נחמד בשם line and orbit. לא היה מדהים, אבל זרם טוב.

נדמה לי שהסרט דוקא יצא

אם הספר שאתה מתכוון אליו הוא אחד על עולם שבו מגדלים ילדים למטרות השתלת איברים.
אם כן - גם הסרט גרוע, אל תטרח.

מיכאל ג

New member
סיימתי בדיוק את monster

ספר פנטזיה אורבנית שמתרחש באחד היקומים דמויי ההארי פוטר האלו בהם הקסם נמצא מסביב כולנו, כולל לא מעט יצורים קסומים ומפלצות - ואנחנו לא שמים לב כי אנחנו מוגלגים. אם נראה קסם המוח שלנו מסרב לקבל את זה ורואה משהו רגיל.
אבל בספר הזה יש שלב ביניים בין קוסמים למוגלגים, אנשים שיכולים לראות קסם ויצורים קסומים אבל שוכחים את זה תוך כמה שעות או ימים. זה מצב מייאש למדי לגיבורה שנתקלת בקסם שוב ושוב ומנסה לזכור את זה. הגיבור השני של הספר הוא תופס המפלצות שמוזעק כל הזמן לסביבתה - כי משום מה מפלצות נדירות למדי נוטות להופיע בכל מקום שהיא נמצאת בו. בהתחלה הם לא סובלים אחד את השני, ואחר כך... טוב בלי ספוילרים.
ספר חביב למדי, לא יותר מזה. טיפה פראצ'טי בהומור שלו, אבל לא מפיל מצחוק, סתם משעשע קצת. יש בו כמות מסוימת של מקוריות בתוספת הרבה סדרים שראיתי קודם.

הסיפור שאינו נגמר

נחמד אם כי התרגום מעט מיושן
מלא דברים שלא הופיעו בסרט
שזה מצחיק כי היום בטח היו הופכים את לשניים-שלושה סרטים ולא היו דוחסים לאחד
(כן אני יודע שיצא לסרט סיקוול גרוע, לפי דעתי לא תוכנן מההתחלה)

למעלה