מה אנחנו קוראים /שומעים הסופ"ש?

מיכאל ג

New member
the dark side of the sun - terry pratchett

זה לא ספר מעולם הדיסק אלא מד"ב בעתיד הרחוק והוא נכתב הרבה לפני זה ב-1976 ועדיין יש בו מלא דברים שמופיעים אחר כך בעולם הדיסק. למשל חג hogswatch, המלה klatch (במשמעות אחרת), חג לכבוד האלים הקטנים (small gods) וזה שסיכוי של אחד למיליון עובד תשע פעמים מתוך עשר. ואני רק בשליש.

clouds11

New member
המאה + מגיפת הנמר הירוק ועוד סיפורים (וולטר ג'ון וויליהמס)

מסתבר שסדרת המאה מבוססת על טרילוגיה בשם "המאה" של סופרת בשם קאס מורגן
הספר מוגדר כמיועד לבני נוער ..הוא בינתיים מונח בצד ...
"מגיפת הנמר הירוק ועוד סיפורים" של וולטר ג'ון וויליהמס מורכב מסיפורים ובסוף כל סיפור יש הסבר של הסופר
מי שיקרא את הספר יבין יותר את עולמו של הסופר
רוב הסיפורים מתארים חברה אשר בה אנשים חיים לנצח (ללא מחלות )
ההתרבות נעשית על ידי שיבוט וזה נעשה על ידי ננו מכונות המשחזרות את כל התאים כולל תאי המוח
בשלב השני משתילים את הזכרונות ודרכי הפעולה האגורים במחשבים.
..מסתבר שבחברה כביכול מושלמת יש בעיות..
וכמו שכותב (בהקדמה לספר) מכר של וולטר ג'ון וויליהמס את הסופר הזה צריך לקרוא פעמים

clouds11

New member
בינתיים הספקתי להציץ ב"מאה"

מסתבר שהספר מתאר מאורעות שקרו בעונה הראשונה של הסדרה "מאה"
ואני קניתי את הספר כדי לדעת מה יקרה בעונה השלישית
בקיצור
לא ליפול בפח עם הספר הזה
אין שום רמז לכך שהספר בסך הכל מתאר מאורעות שקרו בעונה הראשונה (מלבד המילה טרילוגיה)
אז דבר ראשון נחזיר את הספר לסטימצקי.. דבר שני
אסור לקנות ספרים ביום שישי כאשר יש לחץ והחנות עומדת להסגר בתוך חצי שעה..!

קראתי את טמטומים.

סליחה, דמדומים.

על המדף - הסודות של נקולס פלמואל בן האלמוות, מקווה שהוא יתברר שיותר טוב.

ניימן3

New member
Fuzzy Nation - ג'ון סקאלזי

אחרי שסיימתי את little fuzzy של פייפר (החביב), אני קורא את ספר ההומאז' שסקאלזי כתב לספר 40 שנה ומשהו אחרי. השלד של הסיפור דומה - השאר מאד שונה.

מה לומר, זה הבדל של שמיים בארץ. סקאלזי חושף כמה פייפר כותב בינוני (לפחות בספר הזה), ועושה בדיוק מאותם רכיבים של פייפר מעדן מלכים. ספר שנון, חכם, עם עולם מוגדר היטב, דמויות פנטסטיות וכתיבה פשוט.. כיפית.

eyalg1972

New member
שאלה

עד כמה צריך לקרוא את little fuzzy בשביל להינות מ- Fuzzy Nation?

ניימן3

New member
לא צריך

Fuzzy Nation עומד בפני עצמו לגמרי. אולי אפילו עדיף לקרוא בלי לדעת מה עומד לקרות.

תמר עדי

New member
המעון של מיס פרגרין לילדים משונים והמשכו "עיר חלולה" - מהמם

הרעיון של לקחת תמונות ישנות ולהלביש עליהן סיפור, מאוד מעניין.
הספר השני לדעתי אפילו יותר יפה, מחכה בכיליון עיניים לשלישי.

ניימן3

New member
בדיוק שמעתי עליו אתמול והסתקרנתי מהשם (היפה)

איזה סוג של ספר זה...? (במשפט או שניים אם בא לך:))

תמר עדי

New member
אז ככה....

מדובר על נער בשם ג'ייקוב שחי בפלורידה שסבא שלו סיפר לו כל הזמן על חייו כנער שגר במקום מיוחד שבו גרים כל מיני ילדים משונים. הסבא היה יהודי שברח מזוועות הנאצים לאי קטן בויילס וגם בגלל שהוא היה משונה.
הוא הראה לו כל מיני תמונות להוכיח את הילדים המשונים (ילדה מרחפת, נער שיש לו דבורים בבטן ועוד כל מיני). כאשר הילד התבגר הוריו שכנעו אותו שהכל שקר והסבא סתם המציא.
אני לא אאריך, רק אומר שהוא נסע עם אביו לויילס ומגיע לאי הקטן ומוצא את הילדים המשונים שחיים בלולאה של יום אחד 3.9.1940 ולכן הם כולם נשארים צעירים וכמובן יש את המפלצות שרוצות ללכוד אותם.
כמובן שהספר מלווה בהמון תמונות ישנות שלקוחות מאוספים של אנשים שזה תחביבם.
בעיני ספר מקסים אני ממליצה.

kenny66

New member
בעיניי הוא ספר בעייתי

בשלב מסוים כל מה שנשאר הוא הגימיק, וזה פשוט לא מספיק. הצורך שלו להתייחס לעוד ועוד תמונות מביא אותו לדחוף לספר דמויות שלא באמת עושות בו משהו, במקום לפתח כמו שצריך את הדמויות הראשיות שלו.

תמר עדי

New member
זה קורה ממש מעט, לעומת זאת בספר השני אין רגע מנוח.

לדעתי הספר השני יותר יפה ומעניין מהראשון.
גם הראשון יפה ומעניין, אבל בשני יש אמנם דמויות חדשות (מעטות) אבל יותר מעניינות. הדמויות העיקריות מהספר הראשון נשארות גם פה ומתפתחות יותר.

kenny66

New member
בעיניי הוא מיצה את עצמו בסביבות האמצע

הגיבור שלו היה יכול להיות ה-ר-ב-ה יותר מעניין ומורכב, אבל הוא מוותר עליו לטובת "אוי, הנה עוד תמונה מוזרה ומגניבה אז אני אכתוב על האנשים בה." זאת הביקורת שפרסמתי בזמנו באתר האגודה. למי שלא קרא את הספר - ספוילרים!

is00

New member
מצטרף להמלצה על הראשון. את השני עדיין לא קראתי.

NomadSoul

New member
לא ידעתי שיש המשך

האכזבה היחדה שהיתה לי מהספר היתה שהוא הסתיים מוקדם מידי. לא יודעת למה לא חשבתי על האפשרות שיש המשך

avivs

New member
משהו בראשון לא זז לי.

השאיר אותי אדיש.
&nbsp
מעניין איך יהיה הסרט.

הא! השני בתכנון שלי בערך מאז שהוא יצא

בפועל זה כזה:
*תלמדי, חתול*
*טוב תכף, אבל קודם בואו נבדוק אם יש ערך בויקיפדיה על מילויי ספה. אני מרגישה צורך עז לדעת עליהם הכל פתאום*
*אז אם את כבר מבזבזת זמן, חתול, אולי תקראי את הספר ההוא שקורץ לך שם?*
*לא, לא! זאת היתה רק הפסקה ל-10 דקות, זה לא נחשב לבזבוז זמן אמיתי. אני תכף חוזרת ללמוד. רק עוד 10 דקות*
(וכו' וכו', בלולאה אינסופית).

ממש אהבתי את הראשון אבל.

למעלה