סיימתי את City Of Stairs
קבלו ריוויו קצרצר:
העלילה: שארה , סוכנת מיוחדת מטעם משרד החוץ הסייפורי מגיעה לבוליקוב (להלן, עיר המדרגות),בירת "היבשת" , לחקור רצח של פרופסור סייפורי שבעבר היה המנטור שלה.
העיר עצמה מפורקת. 80 שנה לפני כשהאלים עוד שלטו ב"יבשת" , העיר היתה בשיא תפארתה אבל לאחר מתקפה של הסייפורים (שעד אז היתה קולוניה של "היבשת" ) העיר נכבשה, האלים נהרגו ואיתם נעלם כל מה שהם בנו.
אז ככה, באופן כללי מדובר בפנטסיה מהצד היותר רך של הסקאלה,הייתי אומר על גבול ה - YA , משהו כמו סנדרסון ואפילו טיפה רך יותר. אין דיבורים מלוכלכים (אני חושב שה Fuck היחידי שראיתי היה לקראת הסוף), אין יותר מדי אלימות וגם כשיש היא לא גרפית מדי, הסקס לא מפורש, והחלוקה לטובים ורעים מעולם לא היתה ברורה יותר. לא נשמע הכי מעניין, אני יודע, ולמרות זאת מדובר בספר נחמד לאללה.
קודם כל כיף לקרוא אותו – הכתיבה של בנט זורמת, קלילה ,מדויקת. כזאת שמעמידה סצינה בכמה משפטים בלי לבלבל את המוח שעות. גם את דמות הגיבורה לא לוקח לו הרבה זמן להרים - 10 עמודים בתוך הספר והגיבורה הקטנה והנמרצת כבר חיה ונושמת בראש שלך ואתה מת לראות לאן הוא לוקח אותה ואת סיגרוד , העוזר הקטלני שלה.
אבל,בעיה קלה. מילא זה שאיי.קיו שלה בסביבות 200, כן, הבחורה אינציקלופדיה מהלכת, הקטע הבעייתי יותר הוא שהיא , לפי המסופר, אמורה להיות בסביבות תחילת- אמצע שנות ה-30 שלה, אבל לכל האורך היא הרגישה כמו מישהי בת 20-22, מין הרמיוני כמה שנים אחרי. וגם שהוא חזר והזכיר שהיא סוכנת עם ותק של 10 שנים בשטח, שכחתי את זה חצי עמוד אח"כ וחזרתי לדמיין אותה בת 20. גם עכשיו. אבל כמו שאמרתי, זה לא עד כדי כך הפריע.
החולשה העיקרית של הספר ומה שמונע ממנו להיות ספר באמת טוב זו העלילה , במיוחד בחצי השני כשהדברים מתחילים להתכנס. הטוויסטים בחלקם צפויים (הוא שותל רמזים כל כך עבים שגם עיוור כמוני ניחש אותם מקילומטרים) ובחלקם סתם לא באו לי טוב בעין. בעיקר בכל מה שקשור לשימוש בקסם. ובכלל, קצת יותר תחכום לא היה מזיק.
לסיכום - למרות כמה רגעים טובים הוא רחוק מלהיות ספר גדול, אבל בסוף כשסיימתי היתה לי הצביטה הקטנה הזאת שיש כשאתה מתבאס להיפרד מהדמויות, אז כנראה שמשהו כן עבד שם. בכל אופן, שווה קריאה. אני מתכוון לבדוק עוד של הבנט הזה.