מה אנחנו קוראים/שומעים/רואים הסופ"ש?

avivs

New member
THE EXPANSE

פרק ראשון.
וואו.
איזו הפקה מעולה.
למרות שידעתי מה עומד לקרות, כי קראתי את (רוב) הספר, עדיין הצליח להחזיק אותי מרותק.
&nbsp
ממש מקווה שלא יבטלו את הסדרה הזו.

הפרק הרביעי היה מאכזב בעיני

האקשן היה מאוד לא אמין ונעדר לגמרי תחושת דחיפות. לוחמי האויב עולים על הספינה שלך ואתה חייב להספיק לברוח אבל אתה עוצר לרגע ומתחיל לדבר עם מישהו ליד התא שבו הוחזקו העצורים? באמת? וההתנהלות על גשר הפיקוד מביכה לגמרי. גם אם המטרה הייתה להראות שהם היו שאננים אז זה לא עובד, כי הם אפילו לא נראים שאננים, הם נראים פשוט מנותקים, כולל הולדן.
&nbsp
ברור שזה אתגר הפקתי לסדרה קטנה ליצור אקשן מרהיב, אבל הם כשלו כאן דווקא ברמה הבסיסית ביותר של הבימוי והמשחק ולא ברמת האפקטים. יכול להיות שבכלל הספר אשם, אבל קשה לי להאמין.

עכשיו קראתי, ובאמת בספר בכלל לא רואים מה קורה בגשר הפיקוד

של הדונג'ר. אבל זנחתי את הספר אחרי כשני שליש כי הוא פשוט הפך לפרודיה על אופרת חלל, אני יכול לקטול בכמה פסקות אבל נדמה לי שאפשר לסכם את דעתי על הספר במה שאמר עליו ג'ורג' רר מרטין שהכותבים מקורבים אליו:
He said at one point that it was the best book about vomit zombies he'd ever read.

Y. Welis

New member
צריך ללמוד מהבריטים איך עושים מד"ב בתקציב מצחיק

ובכלל אקשן ('המובחרים', 'קאלאן').
&nbsp
אגב זה, SPOOKS חוזרת לחינוכית בלילות (ערוץ 23) - פרק האפוקליפסה שם (ה-5 בעונה 2) מהמשובחים. מבלי אף אפקט כמעט (חוץ מטישטוש תמונה). מראה איך הדמיון בלבד נחוץ להשלים את השאר. הרבה יותר אפקטיבי.
&nbsp
ועוד ספוקס - היה איזה סרט השנה לפיה - Spooks: The Greater Good. מעניין. יבדק.
&nbsp

ניימן3

New member
The Log Earth - פראצ'ט ובקסטר

ספר מד"ב משותף לטרי פראצ'ט וסטפן בקסטר. הראשון מבין חמישה ספרים שלהם (שלא ימשיכו כמובן - לפחות לא עם פראצ'ט).

הרעיון מבוסס על סדרת סיפורים קצרים שכתב פראצ'ט בעבר ולא פירסם. הוא סטנדרטי כזה: בני האדם מגלים את היכולת 'לצעוד' בין עולמות. צעד אחד כל פעם. כל צעד מביא אותך לכדו"א זהה כמעט לגמרי לשלנו - רק בלי בני אדם.

מפה הם ממשיכים ולוקחים את רעיון המד"ב האחד הזה וחוקרים אותו למוות. כמו שמלמדים בבית ספר למד"ב.

הבעיה היא שהסיפור שלהם לא כזה טוב. הוא לא משעמם, אבל בטח שלא גדול או מיוחד. הם משלבים באמצע כל מיני סיפורים קצרים שאמורים להסביר את השינויים שעבר העולם בעקבות גילוי "הצעידה" - הם כבר כן משעממים מות.

צלחתי שני שליש ספר, אז אסיים. כמו שאמרתי, הוא לא משעמם. אבל אני חושב שטרי פראצ'ט נועד לכתוב אלגוריה פנטזיה קומית, ולא בטוח כמה הוא טוב בז'אנרים אחרים כמו מד"ב.

avivs

New member
Star wars

מעולם לא הייתי ממעריצי הסדרה הזו, אבל הסרט החדש היה מהנה מאוד.
ציפיתי למעט יותר אפקטים, אבל בלי קשר זו הייתה הרפתקה מגניבה, מבדרת ובקצב מצוין.
&nbsp
&nbsp

rocket

New member
היי, חדש\ישן פה

בסופ"ש ממשיכים לקרוא אורסולה לה גווין. כרגע בספר השלישי של סדרת "הקוסם מארץ ים"

ניימן3

New member
בדיוק קראתי השבוע שהוא אחר הספרים הראשונים

שהציגו קוסמים צעירים במקום קוסמים מבוגרים. וגם בית ספר לקוסמים ושיטת לימוד של קסם שדומה למדע - וכך סללו את הדרך להארי פוטר ודומיו.

(למרות שהאמת היא שמהסדרה עצמה לא נורא נהניתי)

nishtak

New member
סיימתי שני ספרים השבוע, באר האלוהות, Judas Unchained

שניהם ספרי המשך.
האחד פנטסיה מסדרת הערפילאים, זורמת ומהנה מאוד, אומנם מבנה עלילה קצת שונה מהספר הראשון אך מבדר באותה מידה.

הספר השני הוא אופרת חלל מוצלחת, השני ב-Commonwealth Saga.
המגרעות היחידות שלו, שהוא לדעתי ארוך מדי, 40 שעות כ audiobook.
הרעיונות המדב"ים מעניינים, אבל הסופר לעיתים צולל לעודף תיאורים.
למרות המגרעות מומלץ מאוד לחובבי האופרות חלל.

Y. Welis

New member
בהמשך לדיון שהיה כאן על יתרונות/חסרונות רידר מול טאבלט

https://www.youtube.com/watch?v=RtMnEYJ1Hh8
&nbsp
השוואת ציידXצייד בין רידר ענקי חדש של סוני (E-INK) לסרפייס פרו 3 של MS ׁ(צג LCD).
&nbsp
המסקנה - אילו לטאבלט היתה סוללה חזקה ליותר מיום - היה מנצח. עניין של זמן.

מיכאל ג

New member
זה בכלל לא רידר

זה מכשיר יקר ביותר (800 דולר) שמיועד ל... לא בטוח למי, ישומים עסקייים ספציפיים כלשהם. בכל מקרה הוא מיועד לכתיבה ואמור לשמש אנשים ב"שטח" בתור כלי קלט, זה לא סתם מסך שמציג דברים.

Y. Welis

New member
הוא E-INK, ואין עליו אפליקציות מעבר לקורא, כך שהוא רידר גדול

מאוד...
&nbsp
הוא אכן יקר (כל הטאבלטים הגדולים קיבלו שיגעון גדלות לאחרונה).

avivs

New member
זה לא מסך של קינדל.

הוא גם נועד למטרה אחרת לגמרי, יותר של כתיבה, פחות של קריאה.
&nbsp
הטאבלטים הם לגמרי מתחרים ראש בראש של הקינדלים. נכון לעכשיו היתרון הגדול של הקינדלים הוא אורך הסוללה שלהם, לדעתי. אתה לא רוצה להיתקע באמצע הקריאה כי אין לך מטען זמין.
&nbsp
גם יש היום פיצ'רים במסך של חלק מהטאבלטים שנועדו להקל על קריאה ממושכת.
&nbsp
&nbsp

Y. Welis

New member
הסוללה היא היתרון העיקרי. מרגע שזה יפתר - לא יהיה פער

כמו שציינתי בעבר, מגן מסך MATTE על מסך LCD, יצור תחושה נוחה לעין.

למעלה