מה אנחנו רוצים - תגובה לאורלי

antushtush

New member
אני רוצה כמובן לציין

שאני לא מתייחסת ברצינות לא להערות כאן וגם לא להדרכות של אורלי. לא נראה לי שאף אחד כאן התכוון לזה ממש ברצינות. בכל מקרה, ההערות של אחד נחמד נכתבו בצורה נורמלית, ושל אורלי לדעתי נכתבו בצורה פאקינג רדודה.. יאללה, חג שמח לאורלי, אחד נחמד ולכולם

טוב, מעבר לנקודה העיקרית

שכבר הועלתה כאן בצורה עדינה, והיא שניסיון לדחוס מערכת יחסים אנושית למערך כללים הוא לא יעיל במקרה הטוב ומגוחך במקרה הרע, תהיתי : 1. כמה "אל תעלו... ואל תדברו על..." יכולה להכיל מערכת יחסים בריאה? לדעתי לא הרבה; 2. אתה רוצה שמדי פעם נזמין אתכם על חשבוננו? מה תגיד, אם נקפיד על פעם אתה פעם אני? או רוב הזמן אני? שמתי לב, שיש הרבה מאוד גברים, שחלוקה שווה מאיימת עליהם, כי הם רוצים אישה קטנה שתשחק אותה גדולה פה ושם. עם אחת שהיא באמת גדולה, קשה להם. לא שזה מפריע לי, הגברים האלה ממילא לא קהל היעד שלי, אבל הם לא חסרים; 3. "אם אתן לא רוצות לשכב עם מישהו, אל תנצלו אותו". אפשר גם לשכב אתו ולנצל אותו, לדעתי אפשר לסכם על הכלל האוניברסלי "אל תנצלו בני אדם"; 4. אני מבינה שאתה מרגיש מועיל מלהחליף לי נורה, אבל אני מרגישה פתטית, אם אני לא מסוגלת להחליף נורה בעצמי. דע לך, שכשבאמת רוצים להועיל, מועילים איפה שצריך, לא איפה שמתחשק. סתם דוגמא: החבר שלי יושב כרגע ומחפש לי מאמרים אקדמיים לעבודה שאני עושה, כי זה ימנע ממני התמוטטות עצבים. את המדפים אני כבר אתלה בעצמי בסבבה; 5. כשאני קונה שוקולדים לחברי, או שהוא קונה לי, אנחנו שואלים מה בא לשני וכך חוסכים המון סבל. די כבר עם הפולניות; 6. רמיזות זה סתם מעיק, אבל לדעתי הצנועה, בזוגיות בריאה לא צריך לעשות ישיבה עם פרוטוקול על כל דבר. כשיש בעיות, פשוט קולטים, ואם אין את זה לחלוטין, אז אין את זה; 7. היו הרבה הערות שאהבתי, כמו על האלימות בזוגיות וכו'. אבל וואלה, בסך הכל הרשימה שידרה לי המון נוקשות... המרקם האנושי מסוגל להכיל הרבה יותר מזה.

תגובה קצרה

הרשימה היא דברים שברובם הם דברים קטנים ולא באמת משמעותיים. דווקא בגלל זה לא מאוד קשה "לעמוד" בהם. מן הסתם אנשים הם לא רובוטים ומה שחשוב בסופו של דבר להצלחה של קשר זה האהבה בין בני הזוג, חברות אמיתית ומשיכה מינית מלוות בהרבה הרבה חוש הומור וסבלנות. אף אחד לא אמור להשתנות בשביל האחר אבל יש דברים קטנים של התחשבות הדדית - שנראה לי שגם אני וגם אורלי התכוונו אליהם שיכולים לעזור. כמובן שהדברים האלה הם לא הבסיס לקשר וכשאין אהבה ומשיכה בין שני בני הזוג שום רשימת כללים לא תעזר. נ.ב - הערה קטנה לגבי ההזמנות במסעדות/סרטים- מה שתיארתי היה המינימום ולא המקסימום. אני וחברה שלי (ששנינו סטודנטים תפרנים שמצבנו הכלכלי מאוד דומה - לא מצליחים לסגור את המינוס) מתחלקים חצי חצי. ברור שמבחינתנו עדיף שזה תמיד יהיה ככה - יש פשוט בנות שמצפות ליותר.

../images/Emo45.gif שיהיה לכם בהצלחה בהמשך

אני שוב מדגישה, אתה מדבר על ה"מקסימום", אבל על כל בת ש"מצפה ליותר", יש בן וחצי, שהארנק מבחינתו זה סמל פאלי שני. לא משנה כמה תפרן הוא יהיה (ואני ממש לא), הוא ירגיש שמתמוטט העולם אם הוא לא קונה לי אוכל, כאילו אני בת חסותו. אולי אפשר למצוא איזושהי דרך לזווג ביניהם, ושלנשים כמוני יישארו רק גברים שמכבדים את כושר ההשתכרות שלהן
ושאלה: אתה באמת מאמין בכל ה"אל תדברי על..."? כי לא קשה לעמוד בזה, אבל האם צריך? סתם נזכרתי, שפעם השתעממתי נורא מסיפורי העבר של בן זוגי (הוא אוהב לספר אותם), והוא נרדם מסיפורי העבודה שלי (על הצד המקצועי, הסיפורים על החבר'ה דווקא שיעשעו אותו). היום, כשאנחנו באמת אוהבים, כל דבר מעניין אותנו על השני.

תודה רבה

תראי... קודם כל תודה... באופן עקרוני אני בעד לדבר על הכל - החריגים לזה (וגם אותם לא צריך לקחת יותר מדי ברצינות) זה חיי המין של החברות שלה, האקסים של שנינו והמחזור. אנחנו לדוגמה מדברים הרבה על העבודה והלימודים וגם על העתיד שלנו אבל כל אחד ומה שמתאים לו - כמו שבטח תסכימי איתי אין דברים שהם נכונים לכולם (חוץ מזה שאין כמו ג'ז וש-"24" היא סידרת הטלויזיה הכי טובה מאז טווין פיקס). הסיבה היחידה ל"רשימת הכללים" שכתבתי הייתה ניסיון למענה לאתגר שאורלי הציבה ברשימה שלה (שדרך אגב יש בה כמה דברים שבהחלט אפשר לקחת וליישם), אבל בסופו של דבר לא צריך להתייחס ברצינות מוגזמת לאף אחת משתי הרשימות -לכל היותר הן מעלות חיוך וקצת נקודות למחשבה

הרשימה של אורלי מעלה רק מחשבה

אחת: באילו הרי אטלס עוד מגדלים על תפיסות כאלה? בשלך היו כמה יציאות שוביניסטיות, אבל הנחתי שזה היה מבודח. לגבי הנושאים האסורים: קודם כל, חשוב שמצאת בת זוג שחושבת כמוך, אבל לא הבנתי מה זה "לדבר על מחזור" ולמה זה אסור. מה, שהיא לא תגיד "שיט, כואבת לי הבטן"? איך אפשר להימנע מ"שים למטה מגבת, אני במחזור ולא רוצה ללכלך את הסדינים"? מה עוד אפשר להגיד עליו? להקריא מאמרים רפואיים? אקסים, אקסים, דווקא מעניין אותי לשמוע על האקסיות שלו ולספר על שלי, והוא שומע בעניין רב, חוץ מהאחרון שהוא חברו ללימודים ולא מחבב אותו מאז ומתמיד.

אה, ואיך שכחתי

אם אתם פוחדים שלא נהיה נחמדות לאמא, פשוט אל תגררו אותנו לארוכות ההורים המשפחתיות... עושים את זה "כי צריך", אבך במקרים רבים, בלי להכליל כמובן, זה מס מיותר ומעיק. אנחנו סיכמנו בינינו, שכל אחד סובל את הוריו לבד ובשקט. בינתיים זה רק תורם לזוגיות. חוטיני?? לשים חוטיני?? אתה מוכן להסתובב עם חוט בתחת בעצמך? בשבילי - רק בוקסר לבן צמוד, אין כמו יופי פונקציונלי.

למעלה