טוב, מעבר לנקודה העיקרית
שכבר הועלתה כאן בצורה עדינה, והיא שניסיון לדחוס מערכת יחסים אנושית למערך כללים הוא לא יעיל במקרה הטוב ומגוחך במקרה הרע, תהיתי : 1. כמה "אל תעלו... ואל תדברו על..." יכולה להכיל מערכת יחסים בריאה? לדעתי לא הרבה; 2. אתה רוצה שמדי פעם נזמין אתכם על חשבוננו? מה תגיד, אם נקפיד על פעם אתה פעם אני? או רוב הזמן אני? שמתי לב, שיש הרבה מאוד גברים, שחלוקה שווה מאיימת עליהם, כי הם רוצים אישה קטנה שתשחק אותה גדולה פה ושם. עם אחת שהיא באמת גדולה, קשה להם. לא שזה מפריע לי, הגברים האלה ממילא לא קהל היעד שלי, אבל הם לא חסרים; 3. "אם אתן לא רוצות לשכב עם מישהו, אל תנצלו אותו". אפשר גם לשכב אתו ולנצל אותו, לדעתי אפשר לסכם על הכלל האוניברסלי "אל תנצלו בני אדם"; 4. אני מבינה שאתה מרגיש מועיל מלהחליף לי נורה, אבל אני מרגישה פתטית, אם אני לא מסוגלת להחליף נורה בעצמי. דע לך, שכשבאמת רוצים להועיל, מועילים איפה שצריך, לא איפה שמתחשק. סתם דוגמא: החבר שלי יושב כרגע ומחפש לי מאמרים אקדמיים לעבודה שאני עושה, כי זה ימנע ממני התמוטטות עצבים. את המדפים אני כבר אתלה בעצמי בסבבה; 5. כשאני קונה שוקולדים לחברי, או שהוא קונה לי, אנחנו שואלים מה בא לשני וכך חוסכים המון סבל. די כבר עם הפולניות; 6. רמיזות זה סתם מעיק, אבל לדעתי הצנועה, בזוגיות בריאה לא צריך לעשות ישיבה עם פרוטוקול על כל דבר. כשיש בעיות, פשוט קולטים, ואם אין את זה לחלוטין, אז אין את זה; 7. היו הרבה הערות שאהבתי, כמו על האלימות בזוגיות וכו'. אבל וואלה, בסך הכל הרשימה שידרה לי המון נוקשות... המרקם האנושי מסוגל להכיל הרבה יותר מזה.