מה אני אמורה לעשות עכשיו??

spaysi8

New member
מה אני אמורה לעשות עכשיו??

אהלן,
אחרי מחשבות רבות החלטתי שמתוך חמשת המוסדות אליהם נבחנתי ללימודי אדריכלות,
רק אחד באמת מעניין אותי.
התמיינתי כמובן גם אליו, בנוסף גם שכרתי דירה בחיפה (שם המוסד נמצא) כדי להתחיל להתמקם ולעבוד בתור ברמנית בנתיים,
כמובן שהציפיה הייתה להתקבל השנה, למרות שאמרתי לעצמי שגם אם לא אתקבל, פשוט אעבוד שנה ואחסוך, כי קשה לעבוד תוך כדי תואר בעיקר באדריכלות.
המיונים היו קשים, ובכללי קשה להתקבל לאדריכלות כי יש הרבה מאוד מועמדים,
ולבסוף קיבלתי מכתב שאומר שאני נמצאת ברשימת המתנה.
אז הרבה אמרו לי "נו יופי, זה טוב, את בין הטובים, יש לך סיכוי" וכו'..
אבל באמת שהייתי מעדיפה לקבל תשובה חיובית או שלילית כי קשה לי נורא עם חוסר הוודאות.
הקטע הוא, שעכשיו נדפקתי ככה או ככה,
כי אם נגיד בעוד חודש-חודשיים יודיעו לי סופית, ואני אוכל סרטים עד אז,
אז נגיד ויודיעו לי שלא התקבלתי, ואני כולי ציפיות שאולי כן, אז ממש אתאכזב, והקטע הוא שבשביל להחזיק את הדירה אני אהיה משועבדת לעבודה בשנה הזאת,
אז לא אוכל למשל לטייל עם חבר שלי (שמשתחרר בנוב') ואז עוד יותר אתבאס כי זה לא שאהיה עסוקה עם התואר או משהו..
נגיד יודיעו שכן התקבלתי- גם חרא! כי אני לא אהיה מוכנה לזה נפשית, אני צריכה לדעת סופית שהתקבלתי בשביל להתחיל להכין את עצמי,
כי תאורטית זה לא עובד, ואני לא רוצה לבוא ללימודים לחוצה וחרדתית כי גיליתי שאני מתחילה ללמוד רק ברגע האחרון,
ואני גם לא רוצה להתבאס מהקבלה כי זה אומר פחות זמן עם חבר שלי..

בקיצור-
אני מבואסת ממש.
לא יודעת מה כבר יהיה לכם לענות על זה, אבל בעיקר רציתי לשתף.

N o R i K o

New member
אני נמצאת במצב די דומה לשלך,

מתמיינת לרפואת שיניים, קשה בטירוף להתקבל... התשובות אמורות להגיע בשבועיים הקרובים... ועד השבועיים האלה אני אכולת סרטים, אין לי מושג מה לעשות עם עצמי. אם אני אתקבל אני אהיה הכי מאושרת בעולם אבל הכי לחוצה בעולם, כי זה משאיר לי בערך חודש וחצי להכין את עצמי ללימודים כשאני גם לא לגמרי מרגישה מוכנה, אני מרגישה שאני רוצה להתחיל ללמוד יותר כדי לצאת מהבית ופחות כדי ללמוד, אבל המחשבה על המסגרת העצמאית הזו מלחיצה אותי. אני משקשקת מפחד שאני לא אתקבל כי עוד לא החלטתי מה אני רוצה ללמוד אם אני לא מתקבלת, אני בלבטים מטורפים אם לדחות את הלימודים בשנה או ללכת עכשיו לעדיפות השניה שלי רק כדי לצאת מהבית, וגם לגבי העדיפות השניה יש לי לבטים ואני כל הזמן רבה על זה עם המשפחה שלי...
בקיצור, צרת רבים, חצי נחמה?

נקווה שנקבל את התשובות בהקדם האפשרי... המוח האנושי לא יכול לחיות עם חוסר וודאות, אבל איך אומרים, Good things come for those who wait

spaysi8

New member
זה כל כך מתסכל

ומעצבן אותי שאנשים עם ציונים טובים שלא יודעים מה רוצים ללמוד ניגשים לבחינות באדריכלות ועוברים אותם בגלל סכם ואז פורשים אחרי שנה :'(

N o R i K o

New member
אצלי המצב דומה

עם מועמדים לרפואה שנרשמים כדי שיוכלו במהלך התואר לעשות הסבה לרפואה
האמת שאני מבינה אותם... מצד שני זה עדיין לא הוגן, תופסים מקום פנוי...

כל שנותר הוא להחזיק אצבעות

spaysi8

New member
מכירה את המועמדים האלו :p

זה כזה לא פייר!
עכשיו אחת שאני שונאת התקבלה למקצוע שלי באוניברסיטה אחרת, וזה מעצבן כי היא התקבלה בגלל הסכם כי יש לה ציונים טובים ופסיכומטרי סבבה, היא בכלל לא רצתה את המקצוע הזה כשאני הכרתי אותה וזה סתם בא משום מקום, ואם היא תפרוש אחרי שנה אני עוד יותר אתעצבן כי גם ככה אני שונאת אותה :(

asafi6

New member
לכולם קשה עם חוסר ודאות

אני חושב שלהתמקד בהווה וביומיומי יכול לעזור להסיח את הדעת מדאגות. אם עכשיו כבר שכרת דירה תתמקדי בהתמקמות ומציאת עבודה. אני לא ממש מבין למה את חושבת שאם תגלי רק ברגע האחרון של הלימודים את תגיעי לחוצה. אני לא ממש מבין אילו הכנות נפשיות את צריכה לעשות. אני מנחש שאת באה לטכניון, אני הגעתי לטכניון בלי הכנות, וידעתי שיש לי מעונות אז לא הייתי צריך לשכור.

spaysi8

New member
לא טכניון,

ואני ואתה שונים :p
אני שמחה בשבילך שיכלת להגיע ככה בקלילות ללא הכנות, אבל אצלי המצב שונה לצערי :(

mad alot

New member
אשכרה אני לא מבין מה הבעיה.

אם לא התקבלת אז תתאכזבי, יופי.. גם אם לא היית מתקבלת היית מתאכזבת מלכתחילה.
בכל מקרה הכנת את עצמך למקרה שלא תתקבלי השנה, ותעבדי השנה הזו בחיפה, אז מה בבדל?

ואם כן התקבלת אז את בבעיה? את מקשיבה לעצמך:)?

אז סך הכי הבעיה שלך זה לא לדעת לאיזה מקרה להתכונן נפשית? תתכונני לשניהם.

spaysi8

New member
תראה..

אמרתי לעצמי שאם לא אתקבל- אעבוד,
אבל לא חשבתי על זה לעומק כי ממש ממש ממש רציתי להתקבל.
גם אמרתי שיהיה לי זמן עם החבר וגם על זה לא חשבתי לעומק-
כי הוא מבחינתו יתחיל מועדפת כנראה (שמה שהוא חושב עליו רחוק מחיפה ולכן לא יוכל לגור איתי), וא"כ חו"ל,
הייתי בתיאוריה יכולה להצטרף אליו לחו"ל רק שאם אהיה בלימודים לא אוכל, ואם לא אהיה בלימודים גם לא אוכל כי אצטרך לעבוד (וזה הקטע שבו לא חשבתי עד הסוף, כי שכחתי שצריך לממן את הדירה וחשבתי על לטוס איתו לחו"ל אבל זה לא יקרה..)

לגבי אם כן אתקבל-
אני לא בטוחה שאני מוכנה לגמרי לתואר מטורף של 5 שנים, שכל מי שמדבר עליו טוען שלא ישנים בלילה בתואר הזה, שקורעים את התחת והוא קשה בטירוף.. איך לעזאזל אכניס לראש שלי כ"כ הרבה מידע??
מפחיד אותי ללמוד באוניברסיטה!!
אז כן, אם אתקבל זה לא יהיה רק אושר אלא הרבה חרדה ופחד..
כי אני כולה השתחררתי לפני פחות משנה..

לא יודעת אוף :'(

BloodyRose

New member
אם יורשה לי להתערב שנייה

אם את עד כדי כך לא סגורה על עניין הלימודים (או יותר נכון, לא בטוחה שאת רוצה להיכנס לזה עכשיו), למה נרשמת כבר השנה?
למה לא לבחור לקחת שנה חופש, לעבוד, להנות, לחסוך, ורק אז להיכנס לשגרת לימודים של חמש שנים?

סתם תוהה.

spaysi8

New member
זה בדיוק העניין,

שאני גם לא סגורה על שנה חופש..
אני לא טובה עם חופש, למשל עכשיו, אני כבר יומיים בדירה החדשה,
ומרגישה בדכאון כי לא עשיתי עם עצמי כלום מלבד לבשל ולצבוע את השיער (וזה כולה יומיים)..
אני לא טובה עם חופש ומפחדת מהלימודים אז במה אני אמורה לבחור?
ונגשתי למבחנים כי הם קשים ורציתי לנסות, לא ידעתי אם אתקבל..

BloodyRose

New member
איך עבודה זה חופש?

זה לא שנה שבה את יושבת רגל על רגל ומסתכלת על החיים שלך חולפים (כמה בא לי...), את עובדת, את חוסכת, את חווה. את יכולה בזמן הזה ללמוד דרך האוניברסיטה הפתוחה קורס או שניים (כדי להיכנס שוב לראש של הלימודים) או אפילו לקחת קורסים באינטרנט (ממליצה בחום על האתר קורסרה. עשיתי דרכו קורס אחד, בשבוע הבא מתחיל קורס נוסף שנרשמתי אליו). לא בשביל התעודה והתואר, אלא בשביל העשרה ועניין.

אם עודף הזמן הפנוי מפחיד אותך, תמצאי במה למלא אותו - התנדבות, עבודה נוספת, חוג כלשהו, אימון גופני וכו'.

אני לא חושבת שאת צריכה למהר לאנשהו, במיוחד כשהלימודים כ"כ מלחיצים. תנצלי את השנה הזו כדי לעבוד ולחסוך, ואל תראי בזה חופש, תראי בזה שנת הכנה ללימודים

spaysi8

New member
אבל העבודה שלי..

תהיה בתור ברמנית כי זה מה שלמדתי וזה מה שאני מתכננת לעבוד בו,
וברמנים בד"כ עובדים 4 או 5 משמרות בשבוע ש2 מהן בסופ"ש כלומר יהיה לי הרבה זמן פנוי במהלך השבוע- ולכן "חופש"..
אני אכנס לאתר שהמלצת עליו :)

BloodyRose

New member
הייתי ברמנית בפאב חמש שנים

אני מכירה את התרגולת

היו תקופות שעבדתי 5-6 פעמים בשבוע, והיו תקופות (בעיקר בשנתיים האחרונות) שעבדתי 3-4 פעמים בשבוע - ואז התעקשתי לעבוד *רק* סופי שבוע (יותר עבודה, יותר כייף, הזמן עובר יותר מהר, יותר כסף, וזה משאיר את כל השבוע פנוי).
אני לא יודעת איך זה אצל אחרים, אבל אצלי משמרת לילה הייתה שקולה לשתי משמרות "יום" בכל מקום אחר - הייתי חוזרת הביתה ב 4-5-6 בבוקר, הולכת לישון ב7-8, קמה אחה"צ ואז או הולכת לעבודה, או מתעוררת ומתחילה את היום. בסופו של יום, זה השאיר לי פחות "זמן פנוי" מהמצופה (אלא אם את מחשיבה לילות לבנים כ"זמן פנוי". אף פעם לא היה לי זמן ללכת לדואר/בנק/כל סידור אחר, כי מקומות כאלה לא פתוחים בשתיים בלילה
. אבל אני חזירת שינה, מרבית העובדים האחרים בפאב הצליחו כן לשלב את העבודה עם "חיי יום" נורמליים).

בכל מקרה - אם את לא חזירת שינה כמוני, את תמיד יכולה לשלב עם העבודה הזו דברים נוספים (תחביבים, לימודים, חברים, עבודה נוספת...)

אני חושבת שאת צריכה להחליט למה את מחליטה להקדיש את השנה הזו, במידה ואת לא תתקבלי ללימודים - אם לחיסכון, אז לחשוב במה עוד את יכולה לעבוד בנוסף. אם להנאה ובילויים - אז מה בתכנון ואיך זה מסתדר עם החבר למשל. אם להשכלה - אז לברר באוניברסיטה הפתוחה למשל אילו קורסים יש באיזור שלך (ולנבור בקורסרה
).

BloodyRose

New member
פרטים בפנים

(למען הסר ספק, זוהי לא פרסומת, אני לא עובדת של קורסרה, זו רק המלצה מניסיון
)

https://www.coursera.org/

קורסרה זה אתר קורסים שעובד עם מספר מוסדות אקדמאיים. אני לקחתי עד כה חלק רק בקורס אחד ככה שאני לא יודעת אם כל הקורסים בנויים באותה צורה, אבל בקורס שאני השתתפתי בו (על כלכלה התנהגותית, מנחה פרופ' דן אריאלי, שגם השתתף במפגש שהתקיים עם המשתתפים הישראליים כשהוא היה עכשיו בביקור בארץ) הועלו כל שבוע מספר הרצאות וידאו וחומרי קריאה לאתר, ומבחנים. הגולש מחליט איזה חלק הוא לוקח בקורס - רק רואה הרצאות, רק קורא את חומר הקריאה המצורף, עושה או לא עושה את המבחנים, עושה רק חלק וכו'. בקורס של אריאלי, מעל ציון סופי מסויים, קיבלת גם תעודה מאוניברסיטת דיוק אאל"ט (לא יודעת מה, אם בכלל, היא שווה).
בקורס הנ"ל היו גם פורומים למשתתפים שגם אריאלי וגם העובדות שאיתו כתבו וענו על שאלות, היו גם הרצאות של מרצים-אורחים כל שבוע. היה ממש מגניב ומעניין. בין לבין היו גם סקרים.
בקורס הזה ההרצאות היו באנגלית, היה אפשר להוסיף גם כתוביות (באנגלית, לא יודעת אם הייתה תמיכה בעוד שפות).
כל שבוע עלו כמה הרצאות (בסה"כ שעה-שעתיים כל שבוע), והיה מבחן על אותן הרצאות.

ההרשמה לקורסים (מרביתם לפחות, לא עברתי על הכל) הם חינם, ואתה גם מקבל הצעות עם קורסים נוספים שעשויים לעניין אותך.
הבחור גם השתתף בקורס, והיום הוא התחיל קורס נוסף (המתמטיקה של הפילוסופיה, או משהו כזה). שנינו מתחילים קורס נוסף בעוד שבוע (History of Humankind, באופן מקרי גם אותו מעביר ישראלי, הפעם מהאוניברסיטה העברית).
יש מגוון ממש רחב של נושאים, יש קורסים קצרים, יש קורסים ארוכים, ואני מאמינה שבכולם הפורמט הוא זהה - אתה קובע את מידת ההשתתפות ואת הזמן שאתה בוחר להשקיע בזה.
ההרצאות גם לא יורדות מיד מהאתר, ככה שאתה לא חייב בהכרח להתקדם בקצב שלהם אם לא מסתדר.

וזהו, שווה להיכנס ולהתרשם.

תודה על המידע המפורט!

באסה שזה רק באנגלית..
אני לא מצליחה אפילו להבין מי נגד מי מהאתר הזה..
תודה בכל זאת!

רק עכשיו קלטתי משהו בקשר לזה!

קראתי לפני כמה זמן כתבה בעיתון על זה שכמה אוניברסיטאות מישראל הולכות להצטרף למיזם הזה של קורסרה ולהציע קורסים בעברית שיהיו חלק מתוכניות לימוד.
היה סביב זה ממש עניין גדול בארץ.
יש לך מושג אם כבר קיימים קורסים כאלה?

חוץ מזה, עד כמה האנגלית שלך טובה? ז"א - את מסתדרת עם הקורסים האלה שהם בשפה זרה? וכל המאמרים והכל?
או שהם לא בשפה קשה מדי?

BloodyRose

New member
אני יודעת שכמה חבר'ה לקחו יוזמה

ובשיתוף פעולה עם דן אריאלי הם מתכוונים או לעשות את אותו הקורס שהיה בקורסרה בעברית, באתר ישראלי, או לפחות להוסיף לו כתוביות/לתרגם את המאמרים.
לא יודעת איפה זה עומד כרגע, אני יכולה לברר אם את מעוניינת (אני מניחה שהבסיס ליוזמה הזו הוא אתר מקיף, מקביל לקורסרה, אך בעברית).
שמעתי שלאוניברסיטה הפתוחה גם יש מגוון הרצאות באתר שלהם שפתוח לקהל הרחב. חיפשתי פעם אחת והתייאשתי, אבל אולי שווה לחפש שוב.

האנגלית שלי היא טובה מאוד, גם רוב העבודה שלי ביום יום מתנהלת באנגלית. על המאמרים שהיו בקורסים ויתרתי, אבל פחות בגלל מגבלות שפה ויותר בגלל חוסר זמן (אבל כן, אלה היו מאמרים מקצועיים שמהם גם לומדים הסטודנטים ה"אמיתיים", והיו ים מושגים שבקלות אפשר ללכת לאיבוד בהם, אבל ההרצאות עצמן הן לא בשפה גבוהה. בכלל, גם בספרים שלו, אריאלי מאוד משתדל להפוך את הידע שלו לנגיש כמה שיותר. ההרצאות היו מאוד מובנות, והוא התרחק, עד כמה שאפשר, ממושגים מקצועיים, במיוחד מתוך התחשבות בידיעה שזהו קורס שפתוח לכל העולם, ולא כולם דוברים אנגלית שפת אם).
לא יודעת איך זה בשאר ההרצאות, ננסה ונעדכן (הבחור מוסר שהקורס שציינתי מקודם שהוא לוקח, מועבר ע"י שני פרופסורים גרמניים. אני התייאשתי מה"פרומו" של הקורס כששמעתי את המבטא שלהם...).

לא ידעתי שאוניברסיטאות בארץ מתכוונות להצטרף לאתר, וטיפ-טיפה מוזר לי שההרצאות יהיו בעברית, מה שהופך אותן לנגישות רק לדוברי עברית, וזה לא הרבה (נתקלתי באתר בהרצאה אחת בספרדית, אבל בכל זאת, ספרדית זו שפה *טיפה* יותר מדוברת מעברית), אבל אשמח לגלות שאני טועה.

עוד בנוגע לעברית - האתר TED. אמנם אלו הרצאות בודדות ולא מסגרת של קורס, אבל לחלק מההרצאות יש גם כתוביות בעברית (קצת צולע, נראה כמו תרגום משמיעה + גוגל טרנסלייט, אבל מספיק בשביל להעביר את הנקודה).

למעלה