מה אני אמורה לעשות עכשיו??

BloodyRose

New member
אה, כמעט שכחתי

בעקבות ההודעה שלך חיפשתי בגוגל על ההצטרפות של האוניברסיטאות למיזם של קורסרה, ולפי מה שראיתי, התכנים יהיו זמינים, לפחות בשלב הראשוני, באנגלית.
מצטערת

BloodyRose

New member
אה, ועוד משהו ששכחתי

בעמוד הקורס של אריאלי, היה גם חלק של Hangout (ככה קוראים לזה?), דרכו אנשים יכלו לקבוע ולהיפגש וליצור קבוצות לימוד.
כמה חבר'ה ישראליים לקחו יוזמה והקימו קבוצה מקבילה בפייסבוק, ל"סטודנטים" הישראליים. הם גם התנדבו לתרגם ולסכם בכל שבוע את המאמרים .

אמנם לא לכל קורס תהיה כזו היענות ישראלית (כי בכל זאת דן אריאלי הוא סוג של סלב. והוא ישראלי.), אבל את יכולה להיות היוזמת
. בדף הפורום של כל קורס את יכולה לפרסם הודעה סטייל "יש ישראלים בחדר?" וביחד להקים hangout משלכם - זו אחלה דרך להתגבר על מחסום השפה. יהיה מי שיעזור אם לא הבנת משהו, ובכלל, כשיש מישהו לדסקס איתו על מה שלומדים, החומר נכנס הרבה יותר טוב לראש.

אם את צריכה עזרה עם התנהלות באתר של קורסרה, שלחי הודעה. יצא לי לשוטט שם לא מעט, אני אשמח לעזור, עד כמה שאוכל. (ואם את מוצאת קורס שמעניין אותך, תגידי. אם זה יהיה מעניין אני בשמחה אצטרף ואעזור אם צריך)

(רעיון למי שרוצה להרים את הכפפה - לפתוח פורום קורסרה בתפוז, שיוכלו לדבר בו על כל הקורסים וליצור "קבוצות לימוד" קטנות. קדימה קדימה)

mad alot

New member
אז הקבלה או אי קבלה ללימודים היא בכלל לא

האישו פה.

תראי, את לגמרי הולכת לאיבוד.
כל דבר בפוסט שלך הוא לגמרי לא בפרופורציות הנכונות, ואת סתם מלחיצה את עצמך.

דבר ראשון, לא משנה מה תעשי, שום דבר זה לא סוף העולם, אז תרגעי.
קחי נשימה עמוקה, תתחילי להכניס דברים לפרופורציות,
בקשר ללימודים, בקשר לעבודה, בקשר לחבר שלך, בקשר להכל.

ואם את ממש רוצה או צריכה, אני מוכן להעיף לך סטירה בשביל לעשת אותך. (בקטע טוב כמובן)

spaysi8

New member
אתה נסיך

זה העניין של בעיות חרדה, לצאת מפרופורציות וזה :p
אני מנסה להשתלט על עצמי,
אחד מהדברים שעוזרים זה לפרוק פה ושאנשים קצת מכניסים אותי לפרופורציות..
בקשר לסתירה- כמו שאמרתי בפוסט על המפגש, בוא לפה ותן לי ;)

Purple Mushroom

New member
החיים.החיים זה מה שקורה שמתכננים תוכניות.:)

תנסי להוציא את הבאסה בסבבה. תנסי להיות אופטימית ומלאת שמחת חיים, ולהפטר מהדכאונות והחרדות.
האמת באמת זה לא פייר הרשימת המתנה הזאת, וצריך להודיע לבן אדם הרבה לפני, לפני לימודי אדריכלות.
אבל תנסי להתמודד עם המציאות באופטימיות: את גרה בעיר ממש מגינבה בעיני, עיר ישראלית מאוד מיוחדת.
יש לך כבר תואר בברמניות, וזה מקצוע ממש סקסי, וכנראה מתאים לך, ואת עובדת בזה.
- את גם השנה (שהתחילה כבר), סוף סוף צוברת ניסיון חיים מחוץ לבית של ההורים, בגיל יחסית צעיר ועגול, ומצדיקה שוב את הנוכחות וההכחלה החדשה יחסית שלך בפורום.

מה שכתבת לגבי ניהול זמן של לימודים ועבודה וחבר (גם יש לך בן זוג מדהים בגיל צעיר יחסית, אני יודע שזה נורמטיבי, אבל יחסית אלי, אלו השגים ממש מדהימים, גם של יציאה מהבית וגם זוגיות, אצלי הניסיון הדירתי התחיל רק בגיל 24 וחצי, והניסיון הזוגי התחיל רק בגיל 27 וחצי פלוס, לפני גיל 28).

אז מה שכתבת, הזכיר לי גישה של עצמי, שאני תמיד שואף אליה, ולא מצליח ממש אף פעם כמעט בכלל :
- אני מעריץ פורומיסטים ובלוגרים מתפוז (כי אני ואנחנו בתפוז
) שמצליחים לנהל חיי זוגיות ומשפחה, יחד עם משרה מלאה, ויחד עם נוכחות כתיבה בפורומים ובבלוגים.

פעם אחת אפילו כתבתי על זה שאלה בפורום הבלוגיה: איך אפשר לחיות חיים נורמטיבים, שכוללים מציאת זמן לכתוב בתפוז. זאת שאלה של ניהול זמן נכון. ובאמת דבר אחד בא על חשבון דבר אחר. סדרי עדיפויות, וניהול זמן\סדר יום.
זאת בעיה של כולנו. הרבה בהצלחה לך, ולכולנו :)
אלון
=]

spaysi8

New member
צודק,

ואני באמת היום מתכננת לחפש עבודה בתור ברמנית.
אני מנסה לצאת מהבאסה, זה ממש קשה..
אני שונאת חוסר וודאות!!! שיגידו לי כבר אם כן או לא!

ebi83

New member
קודם כל- שתי נשימות עמוקות

חלקים נרחבים מהחיים שלנו לא תמיד תלויים בנו, כמה רע וחסר אונים שזה נשמע

החכמה היא להבין ולקבל את זה ולהתכונן לאפשרויות הקיימות, במקרה שלך להכין תכנית ראשית נגיד למקרה והתקבלת ללימודים ומה הנגזרות של זה על שאר התחומים (עבודה\זמן חופשי\כסף\חברים וכו').
ולהכין תכנית נוספת למידה ולא התקבלת- מה את עושה במקרה כזה? עובדת ואוגרת או טסה לטייל חלק מהזמן?

רק את יכולה לענות על השאלות האלה, אנחנו יכולים רק לסייע בחשיבה.

אבל אל תלחצי מזה, יהיה לך מספיק זמן להלחץ כשתתחילי לחפש עבודה בתחום

spaysi8

New member
חחחחח אל תדבר איתי על זה בכלל

להיות אדריכלית זה לחיות חיים לחוצים וקשים :p
אני לא רוצה להתחיל לחשוב על זה,
תן לי להתקבל קודם :p

tamaguchi girl

New member
דיי מבינה אותך..הייתי במצב דומה לפני שנה

בזמן הצבא התמיינתי ללימודי עיצוב שידוע שהסיכוי להתקבל תמיד נמוך, אבל ידעתי שאני משתחררת ביולי ואולי חבל לפספס שנה אם אצליח לעבור את המיונים.
אז אמרתי "למה לא?" ואת כל המיונים עשיתי תוך כדי צבא (חתמתי על ימי חופש בשביל זה! ועוד מבסיס סגור בצפת נסעתי למרכז למבחנים..) אבל חשבתי שהסיכוי שאני אתקבל נמוך, אמרתי לעצמי שאני מנסה בשביל לדעת למה אני נכנסת, ובתכלס אקח שנה 'חופש' לעבוד ולנוח ואז אנסה שוב. אגב, כבר היו לי תוכניות גם לחול עם חברות ועם המשפחה, חיפשתי עבודות ודמיינתי את השנה החופשית המיוחלת כל הזמן.

התחלתי את המיונים בינואר, וחודשיים לפני השחרור, במאי- אמרו לי שהתקבלתי.
הייתי קצת בדכאון כי הלכו לי כל התוכניות לשנה חופש שרציתי, ומצד שני הייתי מאוד שמחה שהתקבלתי אבל גם עם מלא פחד של 'לאן הכנסתי את עצמי!?'

אחרי השחרור ביולי, היו לי 3 חודשים שישבתי בחוסר מעש מוחלט בבית ורוב הזמן ישנתי/ראיתי חברים/יצאתי עם חברות, ככה שלא הייתי בכלל בראש של לימודים ובטח לא כאלו תובעניים כמו שגיליתי שלימודי עיצוב הם [נכנסתי ללימודים במחשבה שזה 3 ימים בשבוע, עם פרוייקט פה ושם...קליל |(כן, בטח
)].
עכשיו אני שנה אחרי, סיימתי שנה א'- אני לא אגיד שהיה קל, קיבלתי כאפה רצינית. אבל, מנחם לדעת שכולם בשנה א' אוכלים כאפה :) אני הייתי היחידה אחרי שחרור כ"כ קרוב, אבל כולם בדיוק באו אחרי טיול בחול/עבודה ארוכה/מנוחה ארוכה ולאף אחד לא קל בהתחלה, אף אחד לא יודע לאן הוא נכנס באמת.
הכאפה עוברת מהר, נכנסים לשגרת לימודים ופרוייקטים, עם הרבה מאמץ, דם יזע ודמעות - מצליחים להכניס מעט חיים פנימה, ובעיקר- הזמן רץ!

עכשיו אני לא מתחרטת שהלכתי למיונים ושהתחלתי ללמוד כ"כ מהר (למרות כל הקיטורים במהלך הסמסטרים ועכשיו כשאני לא רוצה להגיע לשנה ב' כי החופש חלומי
), זה שווה את זה- גם לומדים הרבה, גם אנשים טובים, ובתכלס- אני אוהבת מסגרות

אם אדריכלות זה מה שאת באמת אוהבת ורוצה לעשות זה יתן לך את הסיבה להישאר ולהשקיע גם כשקשה מאוד, כשיש קורסים שלא מעניינים לך את הציפורן בזרת, כשיהיו מרצים שיוציאו לך את המיץ, כשתצטרכי להוציא מאות שקלים על חומרים לפרוייקטים וכשלא תשני שבוע,

מאחלת לך שתצליחי לחשוב על זה כמה שפחות עד שתהיה לך תשובה מה קורה..
כך או כך יהיה בסדר, וזה דאגות רגילות שיש לכולם לפני 'צומת' כזו בחיים.

תהני מהחופש היחסי שיש לך כרגע, ותמלאי אותו בתעסוקות אחרות

spaysi8

New member
איזה כיף לך שסיימת שנה א!!

אני ממש מפחדת מהכאפה הראשונית,
ואת מבינה על מה אני מדברת כי את לומדת גם לימודי עיצוב..
באדריכלות גם דוחפים פיזיקה וכאלה

בהצלחה בשנה ב!!

יהיה טוב..

CtrlAltDele

New member
שנרשמתי ללימודים, אמא שלי אמרה לי..

שכל עקבה לטובה.

בזמנו, נורא רציתי להתקבל עיצוב תעשייתי,
לא כל כך שינה לי איפה - בצלאל, חולון, שנקר.
ונכנסתי לרשימת המתנה בשנקר.

ואז אמרתי שאולי כדאי לנסות להתקבל לע. פנים - גם ככה מה שאמת רציתי לעשות זה ארט ותפאורה לטלויזיה.

ניסיתי באותה שנה, בראיון אמרתי את כל הדברים הכי איומים על עצמי, כמה שהייתי תלמידה גרועה, כמה שיש לי הפרעות קשב וכל מה שלא אמורים להגיד בראיון קבלה לאקדמיה.
יצאתי בתחושה של " מטומטמת,מה אמרת?! ומי בכלל יקבל אותך עכשיו?"
והתקבלתי.. התחלתי ללמוד ושבוע אחרי תחילת הלימודים התקשרו משנקר, יש לך מקום.
אמרתי להם לא תודה, והמשכתי בע.פנים.
באמת שלא מתחרטת לרגע, נהנתי מכל שניה בלימודים האלו, 4 שנים ששוות כל רגע ורגע.
(היי במיוחד היום שקבלתי את הציון של פרויקט גמר)

רק מה שאני יכולה להגיד לך על הלימודים האלו, יש לילות לבנים, חודשים לבנים, נפטר לך הארד-דיסק שבועים לפני הגשה של פרויקט.
בוכים, אומללים תוך כדי.. אם את לא בטוחה ב8000 אחוזים, אל תכנסי לזה. אני כבר שנתיים מלמדת בין היתר סטודנטים (גם לאדריכלות) ובאמת כואב לי לראות את אלו שלא שם בכל כוחם, אלו אינם תארים שטובים בשביל "לעשות תואר". הם באמת הופכים להיות כל חייך.

חשבי פעמיים על כך.

spaysi8

New member
לא ממש הבנת אותי אז..

לא יודעת איפה חשבת שאמרתי שאני לא בטוחה לגבי האדריכלות-
כי אדריכלות זה החיים שלי ואני יודעת שאלמד את זה בערך מכיתה ח'.
מה שאמרתי זה האם אני מוכנה לזה -השנה-?
אני גם הגבתי פה לאחד מהאנשים שמעצבן אותי שאנשים נכנסים לזה בלי לרצות לגמרי ותופסים מקומות ואז פורשים (מה שאת מדברת עליו- אלו שסתם רוצים תואר, אני ממש לא ככה..)

CtrlAltDele

New member
בתגובה לזה

שוב אומרת, את לא שם כרגע ב8000 אחוז (כרגע) אז לא.

וגם לפרוש באמצע זה בסדר, למי שהבין שהוא לא שם במירב האחוזים. לגטימי לחלוטין.

לגמרי הבנתי.

spaysi8

New member

אוקי, אז סליחה

אבל העניין הוא, שבגלל שזה תואר מטורף וקשה וארוך,
אני לא חושבת שאהיה אף פעם מוכנה לגמרי-
אני כן רוצה הכי בעולם את התואר הזה,
אבל להיות מוכנה ל5 שנים מפחידות כאלה? אף פעם לא אהיה לגמרי..

למעלה