מה אני אעשה עם זה עכשיו?

PRoToTYPE 2oo9

New member
מה אני אעשה עם זה עכשיו?

בשנת 93 בסוף שירותי הצבאי נשפטתי בבית דין צבאי, הורדתי לדרגת טוראי וריציתי תקופת מאסר של שלושה חודשים בכלא 4. הייתי צעיר עשיתי טעות ושילמתי עליה בחומרה מאז ועד היום התחתנתי, הוצאתי תואר, הספקתי לעשות שירות מילואים פעיל יותר מ-10 פעמים ואפילו עבירת חנייה קטנה ביותר לא ביצעתי מאז ואני גר במרכז..
לצערי, רדף אותי הרישום הפלילי, סעיף שעבר לאזרחות ומציב בפניי מגבלות לא קטנות במועמדות לעבודות בהן חשקתי ובאפשרות שלי לעבוד בכל משרה ציבורית מכובדת. בשנת 2006, אחרי מאבק עיקש, מאבק ממושך של עשרות מכתבים פקסים וטלפונים נתבשרתי כי נשיא המדינה מחק לי את הרישום הפלילי האמור וחשבתי שכאן נחתם הגולל על הפרק החשוך הזה ושאוכל להמשיך בחיי ולנשום לרווחה אבל לא... היום הגעתי לתחנת המשטרה באיזור מגוריי והוצאתי תדפיס ר"פ כפי שנתבקשתי ממקום העבודה הנוכחי שלי, כהליך סטנדרטי, נוהל רישום מקובל לשלב הבא בקידומי המקצועי וראיתי כי עדיין מופיע הרישום למרות שבפועל היה אמור להימחק, אם לא באישור הנשיא אז בעיקבות התיישנות 16 שנה חלפו מאז, 16 שנה של מאבק עיקש ואני לא רואה לו סוף... מה אני עושה עכשיו? איך אני פותר את העניין הזה? אשמח לחוות דעתם של המומחים שכאן שבוע נפלא לכולכם !!

תשובה

בהתאם לחוק המרשם הפלילי ותקנת השבים הרשעה מתיישנת אם עברו מיום פסק-הדין או ההחלטה, במקרה שלך, תקופת המאסר שהוטלה בתוספת 7 שנים. או אז, משעברו 10 שנים מתום תקופת ההתיישנות לעיל אזי יראו את ההרשעה כהרשעה שנמחקה ולא יימסר מידע עליה אלא לגופים ספציפיים ביותר שלא רלוונטיים לעניינך. אין לי מידע אודות מועד פסק-הדין כל שציינת היה שנת 1993. למועד המדוייק בשנה דנן יש להוסיף 17 שנים ו- 3 חודשים בכדי שההרשעה תחשב כהרשעה שנמחקה. לגבי דרישת המעסיק. בהתאם לסעיף 22 לחוק דנן מדובר בדרישה לא חוקית ודינו של המעסיק שדורש זאת עד שנתיים (עונש מירבי) וזאת אף אם הנ"ל יטען כי אתה הסכמת למסירת המידע. במישור החנינה. לא הבנתי ממך באם הנשיא קיצר או ביטל לך את תקופת ההתיישנות או את תקופת המחיקה. באם הנשיא אכן ביטל לך את תקופת ההתיישנות והמחיקה אזי הרישום שלך אמור להופיע בעמוד מודפס ניפרד תחת הכותרת מרשם פלילי של פרטי רישום שלגביהם עברה תקופת המחיקה או שהנשיא נתן לגביהם חנינה. ואת העמוד הזה אתה לא צריך להגיש לאיש. למעביד תוכל לתת אך את העמוד הרלוונטי אשר מעיד שאין לך רישום פלילי. כמובן שתוכל שלא לגלות את העובדה שהרשעתך נמחקה וכל שאלה בדבר עברך הפלילי תחשב ככזו שאינה מתייחסת להרשעה שנמחקה. במקביל אתה יכול לחשוב על דרך להזכיר למעסיק שלך שהוא דורש מעובדיו מידע לא חוקי. כאן הדרכים רבות וניתן לעשות זאת אף מבלי להיחשף.

למעלה