מה אני יכולה לעשות כשאמא של ילד

מה אני יכולה לעשות כשאמא של ילד

מכתתו של בני(בן-10), מאיימת על בני בנוסח:"אם יקרה עוד מקרה עם יוסי, יהיה לך עסק איתי". הרקע הוא שבנה שייך לחבורת ילדים שמתעללת בבני מאז תחילת השנה, ומשקר לאמו במצח נחושה לגבי ההתרחשויות(יש לי דרכים להוריח זאת). לי מאוד התחשק לפנות אל הילד ולהזהיר אותו בנוסח דומה, אך ככול הידוע לי למבוגר אסור לפנות ולאיים על ילד, האם אני טועה? האם פניה למשטרה תעזור, או אפילו מכתב מעו"ד? מהן דרכי ההתמודדות העומדות לרשותי בהגנה על בני? אשמח מאוד לתגובות, תודה וסליחה על ההתפרצות

תפני לאמו של הילד ישירות ותסבירי לה

ואם זה לא יעזור, תודיעי לה שבפעם הבאה שבנה יפגע בבנך את תפני בהגשת תלונה למשטרה ישירות

תשובה

הנושא לא מספיק פלילי לעניות דעתי. ייתכן והאם התכוונה לומר כי "...עסק איתי..." הכוונה שאני אתערב לטובת בני/שאני אעשה בירור יסודי ועוד. הפיתרון הוא בתחום היחסים שבין ההורים. אולי לארגן מספר הורים אשר סובלים מאותה הבעיה, או לבד, בגיבוי מקצת הראיות ו/או העדויות, ככול שאין בהן בכדי לחשוף אותך למצב בעייתי, למשל הדרך שבה השגת אותן, לפנות אל אותם ההורים של הילד הבעייתי, ממקום של "טוב". אפשרות נוספת לבקש מבית הספר לשים דגש מיוחד, מבלי להראות, על הילד הבעייתי ועוד. את אמרת שיש לך ראיות על הילד הבעייתי אז אני קצת פחות חושש מתביעת לשון הרע וכו' וזאת בתנאי שאת עושה הכל במידה ואך ורק אל מול הגורם האמון והנכון לצורך ברור התלונה שלך. למשל, שיחה עם כל ההורים במעגל הרחב יכול ותחשב כרחבה מידי לעומת שיחה עם המורה ועוד. קשה לענות מ"רחוק". צריך להכיר את כל הנפשות הפועלות בכדי להבין אם יש בכלל "חומר" לעבוד עימו ובהתאם להחליט מה ואיך לעשות, אם בכלל, בשלב הזה.

תודה לכם על התשובות

ניסיתי לפנות אליה ב"טוב",לפני האיום("יהיה לך עסק איתי" זה בפירוש איום), אבל לא מצאתי פאטנרית לפתירת הבעיות בין ילדינו. היא נכנסה לתחומי ביה"ס, וניגשה אליו עד למקום מושבו בכתה לפני תחילת השיעור הראשון, ואיימה עליו, וזה נראה לי לא מקובל בעליל. מאידך, אני מבינה שבשלב זה הדברים אינם נחשבים פליליים. אני מתכוונת לפנות למנהלת ביה"ס שאחראית לשלומו של בני בתחומיו, ולדרוש ממנה להזהיר את האם לבל תחזור שנית על המעשה, ואם הדברים יישנו אגיש תלונה במשטרה. תודה ושבת שלום.

תפעלי בזהירות לגבי מה ואיך אומרת

אני לא מכיר את הפוליטיקה בביה"ס הספציפי ומי חבר של מי. כוונתי הינה שפשוט תגידי רק מה שצריך ובמינימום "ניפוח" מיותר. פשוט להיות קורקטית. זו דעתי ולו מחשש לטענות מצד ההורה הנילון על גוזמאות וכו'. אני הייתי מקליט את השיחה שלך עם המנהלת, למקרה הצורך. תמיד אפשר למחוק. באם את צד פעיל וחלק מן השיחה את רשאית להקליט את השיחה בלא הסכמתה וידיעתה.

תודה לך עופר על עצותייך החשובות

|אפעל לפיהן

למעלה