מה אני עושה עכשיו??

מצב
הנושא נעול.

מקסימה1

New member
מה אני עושה עכשיו??../images/Emo53.gif../images/Emo53.gif

מה אני עושה עכשיו??

עזבתי מקום עבודה לאחר שנה וחצי, ללא מיכתב פיטורין.כי מצאתי עבודה חדשה ולא רצו לפטר אותי. עכשיו- במקום החדש- אותה הגברת בשינוי אדרת... מה עושים על מנת להיות זכאית לאבטלה? כמה זמן אני צריכה לעבוד במקום החדש על מנת שאהיה זכאית לקבל מיכתב פיטורין??

שיר ורד

New member
זה לא הולך ככה

מה אני עושה עכשיו??

עזבתי מקום עבודה לאחר שנה וחצי, ללא מיכתב פיטורין.כי מצאתי עבודה חדשה ולא רצו לפטר אותי. עכשיו- במקום החדש- אותה הגברת בשינוי אדרת... מה עושים על מנת להיות זכאית לאבטלה? כמה זמן אני צריכה לעבוד במקום החדש על מנת שאהיה זכאית לקבל מיכתב פיטורין??
זה לא הולך ככה
אם את מתפטרת , את לא זכאית לפצויי פיטורים, למעט מספר מקרים מיוחדים המוגדרים בחוק, אם המעסיק לא רוצה לפטר אותך ולא יקרה אף אחד מהמקרים המיוחדים, תוכלי לעשות זאת כשתגיעי לגיל פרישה. לגבי דמי אבטלה, אם תתפטרי ללא סיבה מוצדקת (רק חלק מהסיבות המקנות זכות לפצויי פיטורים, נחשבות לסיבה מוצדקת לגבי הביטוח הלאומי), תצטרכי להמתין 90 יום בטרם תוכלי לקבל דמי אבטלה

מקסימה1

New member
במקום עבודתי החדש

זה לא הולך ככה
אם את מתפטרת , את לא זכאית לפצויי פיטורים, למעט מספר מקרים מיוחדים המוגדרים בחוק, אם המעסיק לא רוצה לפטר אותך ולא יקרה אף אחד מהמקרים המיוחדים, תוכלי לעשות זאת כשתגיעי לגיל פרישה. לגבי דמי אבטלה, אם תתפטרי ללא סיבה מוצדקת (רק חלק מהסיבות המקנות זכות לפצויי פיטורים, נחשבות לסיבה מוצדקת לגבי הביטוח הלאומי), תצטרכי להמתין 90 יום בטרם תוכלי לקבל דמי אבטלה
במקום עבודתי החדש
השני.. כמה זמן עלי לעבוד על מנת שהמעביד יוכל לתת לי מכתב פיטורין?

מתכוונת לזכאות דמי אבטלה?או פיצויים

במקום עבודתי החדש
מתכוונת לזכאות דמי אבטלה?או פיצויים
כדי להיות זכאית לדמי אבטלה את צריכה לצבור -אם את עובדת בשכר חודשי - 360 ימים שבעדם שולם דמי ביטוח אבטלה בתוך 540 ימים קודם לתחילת תקופת האבטלה. אם את עובדת בשכר יומי - 300....בתוך 540 ימים....(ראי הנ"ל) במניין הימים המזכים יובאו בחשבון ימי אבל, מחלה (עד 180 יום) שירות סדיר, מילואים, חופשת לידה בתשלום... מי שהפסיק עבודתו מרצונו ללא "הצדקה" חסום ל90 יום בקבלת דמי האבטלה. ראי גם תקופת תשלום דמי האבטלה וסכומי דמי האבטלה למגישים תביעה חוזרת - פעם ראשונה- בסדר, פעם שניה 80%, פעם שלישית כלום עד לתום 4 שנים מהראשונה.

שיר ורד

New member
המעביד יכול לתת לך מכתב פיטורים

במקום עבודתי החדש
מתי שהוא רוצה. אבל, אם הוא מפטר אותך במהלך שנת העבודה הראשונה (אך לא לקראת סיומה) , הוא איננו חייב לשלם לך פצויי פיטורים, לאחר מכן הוא כבר חייב בתשלום פצויי פיטורים.

לא מתי שהוא רוצה-רק בשעות סבירות

מתי שהוא רוצה. אבל, אם הוא מפטר אותך במהלך שנת העבודה הראשונה (אך לא לקראת סיומה) , הוא איננו חייב לשלם לך פצויי פיטורים, לאחר מכן הוא כבר חייב בתשלום פצויי פיטורים.
לא מתי שהוא רוצה-רק בשעות סבירות

מקסימה1

New member
ממש לא הבנתם את השאלה שלי

מחלוקת-הודעה פגומה מאי דעת צלולה
האם המעביד החדש, כלומר זה שהתחלתי לעבוד אצלו לאחר שעזבתי את המקום בו עבדתי שנה וחצי, יוכל לתת לי מכתב פיטורין שיתפוס לאחר שבועיים למשל??

בכדי להיות זכאית לדמי אבטלה מידיים

האם המעביד החדש, כלומר זה שהתחלתי לעבוד אצלו לאחר שעזבתי את המקום בו עבדתי שנה וחצי, יוכל לתת לי מכתב פיטורין שיתפוס לאחר שבועיים למשל??
בכדי להיות זכאית לדמי אבטלה מידיים
עליך לעבוד שנה וגם להיות מפוטרת. אם את עובדת שנה ולמרות שזו את שמתפטרת, עדין המעביד מוכן לתת לך מכתב פיטורים, הרי שלא תהיה לך בעיה. ככלל, כאשר העובד מתפטר, המעביד אינו חייב לתת לו מכתב פיטורים בכדי שיוכל לפנות לקבלת דמי אבטלה. נהפוך הוא, זהו העובד שצריך להגיש למעסיק מכתב התפטרות. התפטרות שאין מאחוריה סיבה מוצדקת אינה מזכה בדמי אבטלה מידיים, אלא רק לאחר תקופת המתנה של 90 יום.

שיר ורד

New member
כן

כן
הוא יכול לתת לך מכתב פיטורים , אפילו אחרי יום.

מצב
הנושא נעול.
למעלה