מה אסור ומותר כשמגיעים לבית הילדים ברוסיה

אמא193

New member
התיק אף פעם לא מסתובב במחוזות השונים ברוסיה

או שאתם לא בודקים טוב מול העמותה את האינפורמציה. או שאתם אכן סקרנים אבל לא ממש בתוך התהליך

ראובן77

New member
מהיכן כל המידע ?

האם את עובדת באחת העמותות ? יש לך שם קשרים ? מהיכן החד משמעיות בתשובתך ? האם את יודעת את מה שאת אומרת ממקור ראשון ? בוודאות ?
אנחנו נוטים לחשוב שאם העמותה שלחה את התיק לכמה מחוזות יש לזה הסבר ויש לזה סיבה.

נתנאלה2

New member
התיק לא מסתובב , אם כי יתכן

ששוכפל והושם בשני מחוזות,
למרות שאם עברו רק חודשיים וחצי אין סיבה לעשות כן,
כל תיק עולה כסף והעמותה לא תמהר לשכפל תיקים ולשים אותם בכמה מחוזות .
מה גם שיש משפחות שעדיין מחכים לקבלת ילד במחוזות האחרים .
במקרה שלנו לאחר שנתקעו האימוצים במחוז אחד
נאמר לנו כי מכינים תיק למקום אחר. אבל זה היה לאחר כ6-7 חודשים.
באשר לקבוצות הכנה, הן מתקיימות לאחר החתימה כאשר יש מספיק משפחות
לקבוצה.

מסכימה עם נתנאלה, תיקים לא מושמים בו זמנית

בכמה מחוזות מלכתחילה. כך בדרך כלל לפחות.

הנוהל לרוב הוא שהעמותה בוחרת עבורכם מחוז אחד, שולחת אליו את התיק ורק אם נתקע או נתקל בבעיות, עוברים לרוב למחוז אחר.
בחירת המחוז נעשית על פי שיקולים שונים ולעיתים באופן די אקראי. למשל יש מחוזות ו/או שופטים ספציפיים שידוע שמצב כלכלי גרוע לא יעבור טוב בהם, אז העמותה תמנע לשלוח אליהם זוגות במצב כלכלי לא מזהיר. מחוזות אחרים שידוע שיחידניות (בזמנו...) לא תעבורנה בהם, מחוזות שידוע שמצב בריאותי לא טוב של אחד ההורים יכולים להכשיל את התיק, וכולי.

לפתוח תיק במחוז זו פרוצדורה רבת שלבים ורבת ניירת (ולכן כח אדם וכסף), והעמותות לא מתנדבות לעשות זאת בו זמנית בכמה מחוזות. בפרט אם אתם רק בראשית הדרך.
יתכן שנאמר לכם כך רק כדי ליצור מראית עיין של "השתדלות רבה" מצד העמותה.

לכן הייתי מציעה לכם לשאול ישירות את אנשי העמותה באיזה מחוזות או מחוז בדיוק התיק שלכם נמצא ומה הצפי באותו מחוז ספציפי מבחינת הזמן.

נוני 75

New member
מסכימה עם חברותי ואף מחמירה

אם בעמותה אמרו לכם שהתיק במספר מחוזות זה לא פעם אומר שהוא לא נמצא באף מחוז -כלומר הוא בארץ. לצערי נתקלתי במספר מקרים כאלה. תבקשו שם מחוז ספציפי , גם שלי הושם במחוז אחד ורק לאחר שהוא נסגר ליחידניות הוא עבר למחוז אחר -כשביקשתי "לפזר" אותם בכמה מחוזות כדי לעלות את הסיכוי שאקבל ילד הסבירו לי שהפרוצדורה מסובכת, לכל מחוז יש את הבקשות שלו, המסמכים שהוא רוצה ,תור של אנשים שמחכים וכו...
בהצלחה!!!!

אמא193

New member
המידע נאסף כאשר באמת עוברים את התהליך

כפי שאתה רואה גם בתגובות האחרות כאשר אתה בקשר עם העמותה במהלך הזמן אתה שואל מתעניין שומע מזוגות אחרים והופך מומחה לכל מיני דברים שקודם לתהליך אין לך מושג ירוק אודותם.

ראובן77

New member
יתכן שנפלה אי הבנה בדברי ומכאן כל ההתכתבות

כשכתבתי "מחכים להצעת ילד" ככל הנראה נפתחה הדלת למספר שאלות רב וביניהן השאלה האם כבר היינו בקבוצות הכנה להורות ומכאן חל בלבול נוסף לגבי מועד הצעת הילד, האם הוא חל לפני או אחרי ההכנה. רציתי להעמיד דברים על דיוקם ולהבהיר מספר דברים על מנת לחסוך התכתבויות נוספות בנושא:
1. אנחנו נוטים להאמין שהעמותה עושה עבודה מקצועית וטובה ואין לעמותות בארץ תחליף הן בידע והן בנסיון שלהם עם החוק הרוסי והבירוקרטיה.
2. אנו לוקחים בחשבון שהדברים שנאמרו הם בבחינת "תנו לנו לעבוד בשקט, ניידע אתכם כשתגיע השעה" או מראית עיין של השדלות רבה כפי שכתבה 'דניאלה1111'.
3. מכיוון שאנחנו ממתינים רק חודשיים וחצי ומדבריה של 'נתנאלה2' ניכר כי זה מעט מאוד זמן ביחס למה שהיא ציפתה להצעת ילד לא מומלץ לנדנד לעמותה יותר מדי.
4. קבוצת ההכנה היא חלק הכרחי (מנדטורי) בתהליך האימוץ (העמותות מחייבות את המאמץ להשתתף בהן) ולכן במוקדם או מאוחר נוזמן לקבוצה כזו עם או בלי לפנות לעמותה ולבקש.
5. הפורום הזה גם הוא נותן מענה לשאלות ולראיה דבריהם של נתנאלה, זואילי וחיכנית2 שענו לשאלות שלי לגבי מה מותר ואסור לעשות ברוסיה מבחינת צילום וכו'
ועל כך תודתינו. אנחנו מאמינים שדיון פתוח יכול לתרום הרבה לידע הכללי של כל מאמץ בעבר בהווה ובעתיד.

בכל מקרה אמא193 יקרה, תודה לך על הדאגה והמשך שבוע טוב.

KallaGLP

New member
הפורום הזה אכן נהדר למתן תמיכה ועצות כלליות,

והשתדלנו לענות עליהן למיטב ידיעתנו וזיכרוננו.
אך מכיוון שכל מקרה הוא אינדיבידואלי, הדברים באימוץ בינלאומי נוטים להשתנות ללא הרף וכל המייעצים יכולים להסתמך אך ורק על הניסיון האישי שלהם המבוסס על תהליך אימוץ בודד או מקסימום שניים שחלקם התקיימו כבר לפני אי אילו שנים, עם עמותות אחרות וממקומות אחרים, הייתי מציעה לפנות בשאלות קונקרטיות הנוגעות ספציפית לתיק שלכם, כמו באיזה מחוז או מחוזות הוא נמצא ובאיזה שלב, מתי יזמינו אתכם לפגישת הכנה או באופן כללי למה אמרו לכם בעמותה דברים כאלה או אחרים אך ורק לעמותה עצמה כי היא היחידה שיכולה לספק תשובות מדויקות ונכונות לשאלות אלה.

בלי לקרוא תגבות קודמות - מאד שונה במקומות שונ

במחוזות שונים ובבתי ילדים שונים יש מדיניות שונה, חשוב להתייעץ עם המלווה.
אצלנו יכולתי לצלם את בני כמה שרציתי, צילמתי גם סביב המבנה ובחצר וכמובן בחדר המיפגשים. אסור היה לי ללצלם את שאר ילדי הקבוצה אותם פגשתי ביציאתם לחצר ולא נתנו לי להכנס פנימה.
אני יודעת על מאמצים שצילמו אזורים "פנימיים" יותר וכאלו שלא הורשו להיכנס בעצמם אך נתנו מצלמה למישהו שייצלם עבורם (מטפלת או מנהלת)

כל התהליכים ולא רק נושא הצילום שונים מאד ותמיד תמיד צריך לוודא עם המלווה מה נהוג באותו המקום

פגישות - כל פגישה שלנו היתה בת שעתיים, היה לנו יום עם פגישה בבקר ופגישה אחר הצהריים

המון בהצלחה

למעלה