מה אפשר לעשות במקרה של גנב/פורץ שנתפס על חם?

avner19

New member
מה אפשר לעשות במקרה של גנב/פורץ שנתפס על חם?

הרקע לשאלה הוא בשני מיקרים שקרו לי בעבודה. אני עובד כמאבטח בכניסה לבריכה, על מנת להיכנס למקום יש להעביר התקן אלקטרוני המאפשר להיכנס. מקרה אחד הוא של אדם שהגיע ללא ההתקן, לאחר שהסברתי לו מס' פעמים שללא ההתקן לא ניתן להיכנס הוא החליט שלא מעניין אותו וקפץ מעל השער במטרה להיכנס למתחם. במקרה השני נוצר מצב בו היה צורך להחרים לאחד המנויים את התקן הכניסה, בלי להכנס יותר מדי לפרטים אני רק אסביר שההתקן הושאר כפיקדון\עירבון כך שפשוט לא החזרנו אותו בחזרה והוסבר לאותו אדם מספר פעמים שעליו לגשת למשרדי ההנהלה ביום המחרת (באותה שעה המשרדים היו סגורים) על מנת להסדיר את העניין. לאחר דין ודברים אמר אותו אדם "אתה לוקח לי אותו (את ההתקן) אין בעיה.." ובאותו רגע רכן קדימה ולקח פלאפון ושעון אישיים שלי שהיו מונחים על השולחן לידי. לפי מה שהסבירו לי, על פי חוק אסור לי לגעת באף אחד כל עוד הוא לא נגע בי, מה שלא קרה בשני המיקרים. השאלה היא אז מה כן אפשר לעשות מבלי להיות חשוף לתביעה? יש לציין שאני שומר יחיד במקום, מבחינת נהלי המקום אסור לי לעזוב את העמדה, למבנה הכניסה שאינו גדול במיוחד יש 4-5 כניסות\יציאות. בשני המיקרים לא הייתה לי אפשרות לזהות את הבנאדם ומניסיון העבר ברגע שמישהו יוצא ממבנה הכניסה בין אם לתוך המתחם או החוצה יש סיכוי יותר מסביר שלא נאתר אותו בגלל כמות האנשים וגודל המתחם. אשמח לתשובות שמבוססות על החוק. כמובן שאת רוב רובם של המיקרים פותרים בהידברות (ובשאיפה לדרכי נועם), השאלה היא מה החוק מאפשר לעשות במקרי קיצון שכאלו. אגב השאלה רלונטית גם למיקרים המתוארים בכותרת בחיים הפרטיים (פריצה לבית וכדומה), מיקרים בהם עם לא תגיב מיד כבר לא ניתן יהיה לעשות דבר. תודה על העזרה, ואני מקווה שזה הפורום הנכון..

תשובה

בהתאם לסעיף 75 לחוק סדר הדין הפלילי (סמכויות אכיפה - מעצרים), התשנ"ו - 1996 כל אדם רשאי לעכב אדם אחר עד לבואו של שוטר בתנאי, לעניינך, שהאדם חשוד כי ביצע בפניו עבירת אלימות, פשע, גניבה או עבירה שגרמה נזק של ממש לרכוש וכי יש חשש שהחשוד יימלט או שזהותו אינה ידועה. תשומת הלב כי משך העיכוב לא יעלה על שלוש שעות וכי החשוד שעוכב אמור להימסר לשוטר ללא דיחוי. לצורך ביצוע העיכוב, מבצע העיכוב רשאי להשתמש בכוח סביר, אם החשוד סירב להיעתר לבקשת העיכוב ובלבד שלא יהיה בשימוש בכוח כדי לגרום לחשוד חבלה.

למעלה