מה אפשר לעשות מול הבירוקרטיה במשטרה ?

dani551

New member
מה אפשר לעשות מול הבירוקרטיה במשטרה ?

החוק אומר בצורה מאוד מופרשת: חוק המרשם הפלילי ותקנת השבים, תשמ"א-1981 פרק א': המרשם הפלילי 20. (א) מי שנמחקה הרשעתו ייחשב לענין כל דין כאילו לא הורשע, וכל פסול שנפסל בשל ההרשעה, בין מכוח חיקוק ובין מכוח פסק דין, לרבות פסק דין בהליך משמעתי, בטל מיום המחיקה אני יצאתי מהליך פלילי לאחר מאבק משפטי שנמשך 5 שנים - כשאני זכאי. חף מפשע. זוכתי פה אחד בערכאה הגבוהה ביותר - בעליון. בפס"ד מנומק שזכה אפילו לקצת כותרות בעיתונים. אפילו קבלתי מעט פיצויים מהמדינה בהסכם פשרה מול הפרקליטות. עברה שנה וחצי - ובמשטרת ישראל עוד לא שמעו על זה. שם עוד ישנים את שנת החורף של שנת 2009.... שנה וחצי אחרי זיכוי מלא, ושם במשטרה אני מופיע ברישום הפלילי כמורשע.....שנמצא אשם... שם אני עדיין עבריין....כאסיר פלילי.... בגשתי לקצינתהמשטרה של התחנה הקרובה למקום מגוריי - והראתי לה את פס"ד של העליון מלפני שנה וחצי, היא נבוכה, התנצלה..... ואמרה שלא בסמכותה שלה ולא של אף אחד למחוק את הרישום הפלילי ואת מה שרשום אצליהם במחשבים... אני צריך לפנות למטה הארצי (?) איך בדיוק (?) והם במטה הארצי צריכים להפנות את הפניה שלי לפרקליטות ואלה מהפרקליטות אמורים לאשר להם את זה... ואני רוצה לשאול 2 שאלות עקרוניות: 1. לא מדובר בעוד מקרה של מחיקת רישום פלילי בדיעבד של אדם שהורשע. משוחם שהרשעתי כבר נמחקה לפני שנה וחצי. אני זוכתי לגמרי. מדובר באי ביצוע הוראת החוק ע"י המשטרה כתוצאה מסחבת/בירוקרטיה וכו וכו' ואני רוצה לדעת האם אני יכול להגיש תביעה אזרחית נגדם (באיזה ערכאה?) על אי ביצוע החוק על כל הנזקים שנגרמו לי כתוצאה מכך ? (עוגמת נפש שנמשכת, שלילת 2 מקומו תעבודה שאבדתי כתוצאה מכך, שכר טרחת עו"ד טוב שאמור לטפל בזה, וכו' וכו' ) מה הסכיכויים לתביעה כזאת ? 2. מכיוון שמן הסתם אי אפשר לשאול כאן אם מישהו יודע מה התעריף של טיפול במחיקה וביטול הרישום הפלילי הלא מעודכן במשטרה, אני אודה מאוד למי שיהיה מוכן לשלוח לי הצעה/קישור/הערכת מחיר לביצוע פעולה זאת ע"י עו"ד. בתיבת המסרים.. תודה מראש

תשובה

הזיכוי היה זיכוי מלא או מחמת הספק? בכל מקרה זה היה צריך לבוא לידי ביטוי. אתה צריך לפנות למדור רישום פלילי במטה הארצי. עם קבלת התוצאה בערעור הפרקליטות הייתה אמורה להעביר לגורם המשטרתי את תוצאות ההליך בעליון והמשטרה הייתה אמורה להזין זאת במחשב. לגבי "הפסד" מקומות העבודה ייתכן וייטען כי המעסיק ביצע עבירה בכך שדרש ממך גיליון רישום פלילי בעוד שנאסר עליו לעשות זאת, למעט במקרים מסויימים. מאידך ייתכן ומדובר בתקופה שקדמה לתיקון החקיקה בנושא. האם זה "ייכנס" או לא לנושא הנזק תידון בעניין עם עו"ד. ניתן לתבוע ברשלנות אבל עדיין צריך להוכיח נזק ול"עמוד" בדרישת הקטנת הנזק. תתחיל במכתב למדור: תפקידי המדור ניהול מאגר המידע הפלילי: קליטת גזרי דין למרשם הפלילי, תיקון טעויות שנפלו במאגר המידע הפלילי ועדכונו מסירת מידע פלילי לגופים הזכאים לקבלו על-פי חוק המרשם הפלילי, ובכלל זה מתן אישורים בדבר "היעדר מרשם פלילי/תיקים תלויים ועומדים" (המכונה "תעודת יושר") טיפול בבקשות לביטול רישומים משטרתיים של תיקים סגורים טיפול בתושבי שטחים מוגבלי כניסה לישראל מתן המלצות לשר לביטחון פנים לצורך מתן הסמכות והרשאות לעובדי ציבור הפועלים מכוח חוקים שונים לשם חקירה, מעצר, עיכוב וחיפוש, בדיקת מינויים של פקחים/חוקרים ומתן חוות דעת המשטרה מטעמים של ביטחון הציבור עדכון נתונים דמוגרפיים של אדם במערכת הפלילית של המשטרה בהסתמך על קובץ מרשם האוכלוסין של משרד הפנים אנשי המדור נותנים גם מענה טלפוני לאזרחים בנושאי מידע פלילי מגוונים, בשעות 13:00-15:00, תוך ניהול רישום ומעקב: לכל בירור - טלפון 5429861 -02 או לפקס' 5429144 -02. למענה לפניות הציבור - טלפון 5429757 -02 או 02-5429672 בנושא ביטול רישום בשעות 13:00-15:00 פקס 025429144 לבירור בנוגע לעיון במרשם ו"תעודות בדבר היעדר מרשם פלילי" - טלפונים 9/ 5429798 -02 או לפקס' 5429563 -02.

למעלה