מה אתם אומרים על הסרטון הבא:

MC sApiR

New member
מה אתם אומרים על הסרטון הבא:

התעללות או אילוף מיוחד?

fliperit

New member
התעללות זה בטח לא

וגם לא אילוף מיוחד. זה אילוף "רגיל", לתרגילים שונים.

Ride Or Die

New member
מממ

להגיד שהסוסים לא חטפו שוטים באילוף והכל היה ביפה יהיה שקר.. אבל לא ניראה לי שיותר מבקפיצות או בכל דבר אחר..

fliperit

New member
ברור שבסרטון זאת הצגה

של מוצר מוגמר, ושהדרך קצת פחות יפה...אבל כמו שאמרת- לא יותר מבענפים אחרים...

horse 1212

New member
זו לא התעללות..

יש פה אילוף לחלק מתרגליי דרסז' של הרמות המאוד גבוהות(נראה לי O__O). אבל זו בהחלט לא התעללות.

ווינגז

New member
כמו שכבר אמרו פה כמה

מה שרואים בסרטון עצמו הוא ממש לא התעללות, אבל אני בטוחה בכמעט 100%, שאילוף לרמה כזו של תרגילים, הקשבה ותזוזה - נעשה בדרכים הרגילות, לא הומניות יותר או פחות מכל אילוף אחר. כלומר, אני בטוחה שהרכיבה נעשתה עם ראשיית רכיבה, שוט וכל העזרים הרגילים. זה לא אומר שהתוצאה עצמה פחות מרשימה, כי לטעמי זה באמת מדהים להגיע לרמה הזו ולהיות מסוגל לשלוט ככה בסוס, אבל ההצגה של התהליך כתהליך מושלם והומאני לחלוטין הוא לטעמי מוטעה (אם אני לא טועה, היה בזמנו בפורום סוסים דיון די מעמיק על הנושא).

אני חושבת שהשאלה המתבקשת פה

היא איך את מגדירה התעללות. רכיבה היא התעללות בעיניך? יש סגנונות רכיבה מסויימים שהם התעללות בעיניך? ישנם סוגי אילוף שהם התעללות בעיניך? אני חושבת שזו בהחלט צורת אילוף שמספקת לנו פרספקטיבה שונה על הקשר בין המאלף לסוס. מבחינת רמת האילוף והקשר בין הסוסים למאמן שאפשר לראות בסרטון (רמה גבוהה מאוד, לדעתי), אני אישית מאוד הייתי רוצה להגיע לרמה כזאת. בייחוד ביכולת לתקשר עם הסוס בצורה כ"כ ברורה וכמעט בלי עזרים. אני מודעת לכך שזה צורך המון השקעה ועבודה קשה - שלנו ושל הסוסים, ואני גם מאמינה שלא כל סוס מתאים לצורת אילוף כזו ו/או ברמה כזו. בסרטון עצמו אין שום עדות לאיזו שיטה וצורת אילוף השתמש המאמן. ולכן, כמו שכבר אמרו, לפי מצבם הכללי של הסוסים (ממה שניתן לראות כמובן), ולפי הנכונות של הסוסים לעשות את התרגילים, אני משערת שצורת האילוף לא הייתה קשה או אכזרית יותר, אם תרצי, מאשר שיטות וצורות אילוף בסגנונות הרכיבה השונים. חוץ מזה, שהרבה מהתרגילים פה יכולים להיות ממש בריאים לסוסים מבחינה פיזית וכירופרקטית, יש לסוסים אפשרות לעבוד בצורה נכונה מאוד בלי רוכב שיפריע להם על הגב, ישנן מתיחות בריאות וכו'.

Vintage Queen

New member
איזה התעללות ואיזה בטיחחח

אם כבר, אז זאתי הצורה הכי נכונה שאפשר לעבוד עם סוס, הרי אין עליו כלום, מתג ראשיה וכו, והוא עושה הכל מרצון, ומבסיס של תקשורת טובה והבנה, לא מלחץ או פחד! זה מדהים באמת... הלוואי עלי לדעת כאלו דברים

Vintage Queen

New member
ואם כבר התעללות... הנה עוד סרטון ש

הם הכינו, בידיוק שיבהיר לכולם מהיא התעללות, ומה הם עושים עם הסוסים... בידיוק פה ... מה שהם מצליחים לעשות, זה פשוט מדהים... אני פשוט מתה לדעת איזה תהליך הם עוברים כדי להגיע לרמה כזאתי עם הסוס!

H a R a Z y

New member
פפפ איך זה מכניס אותך לפרספקטיבה

שונה... זה פשוט מדהים מה שהם עושים..

ווינגז

New member
../images/Emo18.gifהסרטון קשה לצפייה, בחלקו.

ומעבר לזה, זה באמת מדהים - אבל מעניין אותי איך הם הגיעו לרמה הזו של התקשורת החופשית, כי אני בספק אם זה תמיד היה ללא מתג וללא שום דבר. כמו ששיר אמרה, זה מאוד תלוי איך את מגדירה "התעללות", כי אם כל גישה לא טבעית לסוס היא התעללות - אז גם זה נחשב.

horse 1212

New member
יעל,יש לך מסר../images/Emo30.gif(שנשלח לפניי כמה

דקות ולא קשור להודעה הזו.)

2eye

New member
לא התעללות

אפשר לראות שהסוס גם קשור לבעלים....לקראת סוף הסרטון, וגם בסוף שלו...הסוס קשור לבעלים, סוס אשר עובר התעללות לא יהיה קשור בכזאת מידה, לא?

H a R a Z y

New member
הם די לוקחים את זה רחוק...

אפשר לראות באתר שלהם http://www.hauteecole.ru/en/ הם סולדים מאנשים שמשתמשים בשיטות ה"רגילות"... הם די בוטים והם פוסלים כל שיטה אחרת.. מצד אחד זה ממש מדהים מה שהם עושים.. אבל מצד שני הם מבטלים את כל הספורט בעצם... אז כמה שאני תומך בשיטה.. אני לא באותו ראש כמו שלהם..

למעלה