מה אתם אומרים על הרוצח המתועב הזה

gils33

New member
מה אתם אומרים על הרוצח המתועב הזה

החסר אנושיות הזה שרצח בדם קר משפחה שלמה. שלא נאמר שחט כי הוא שחט. רבעק - ילדים קטנים ,אני משתגע מזה כבר. איך אדם יכול לקחת סכין ולרצוח ילד או מבוגר או כל אחד אחר. כן - אני שוב מעלה את זה - עונש בעינויים. עונש מוות ביסורים קשים. צריכים לחזור לאינקוויזיציה - שיהיו תליינים בככר העיר רק אז זה יעבוד. צריכים לדלל קצת את האוכלוסיה כאן. סלחו לי על העצבים -אני בטירוף.

elotan

Member
אני לא חושב שיש מי שייתווכח איתי על זה היום -

עונש מוות.

hirshfe

New member
אני אתווכח

כי אתה וכל אחרים שום חושבים מהבטן ולא מהראש כן, אני מבין אתכם גם לי הבטן צועקת תהרגו אותי תתנקמו אבל זה לא הפתרון זה לא יימנע מהרוצח הבא לפעול. ולהוציא אותו להורג, מבחנתי עושה אותנו ללא יותר טובים ממנו רק מאסר עולם ואמיתי

gils33

New member
לא מסכים

אני צריך לפרנס אותו? להאכיל אותו? לתת לו קורת גג? למה ? כי מגיע לו פרס לשארית חייו שהוא רצח,שחט בדם קר משפחה שלמה? וואו אני עצבני על הסיפור הזה. אין סליחה לרצח.

hirshfe

New member
לא סולח

וגם להיות כלוא כל חייך זה לא פרס ושאתה אומר משפט שאתה עצבני על הסיפר הזה מוכיח שאתהלא מוציא את הרגש.

gils33

New member
איך אפשר לחשוב ברציונל

בריא על דבר כזה? מאסר עולם זה קייטנה בשביל אדם כזה. אז הוא יגיע לשם ויהיו עוד כמה שכמותו והם יחברו ויהיה לו נחמד, גם אישתו והילדים יוכלו לבוא לבקר אותו. למה? אני אומר עונש מוות ואני כ"כ שמח שהיום החליטו בממשלה להעלות את זה כהצעה לרוצחי ילדים. אני ממתין בקוצר רוח להצעת חוק כזו

hirshfe

New member
אני לא אומר לא להקשיח את התנאים

של מאסר עולם. אבל אני נגד לקיחת חיים יזומה גם כמדינה וגם לחלאת המין האנושי (וזאת עוד מחמאה) כמו אותו רוצח ארור אבל לא נסכים ולא הסכמנו בעבר. ונותר ללחוץ ידיים ולהביט אל עבר הכנסת שתחליט. אבל אני חושב שרוצח הוא רוצח ודינו של רוצח ילדים צריך להיות דין כמו "סתם" רוצח

schlomitsmile

Member
מנהל
../images/Emo45.gif אנחנו חופשיים להגיב כאן מהבטן, לא כך המחוקק- הוא בהחלט אמור לפעול ולהחליט רציונאלית. רצח ע"י המדינה גם אם מדובר בשפל ואפל באדם, לא ימנע רצח. זה רק יוסיף אלימות לחיינו, להתנהלות בחברה שלנו.

AlonPe

New member
לאף אדם, אין רשות -

לקחת חיים של אדם אחר! גם אם מדובר בחלאות המין האנושי! ההסתייגות היחידה היא במקרים של "הגנה עצמית". ההחלטה בממשלה להעלות הצעת חוק לעונש מוות לרוצחי ילדים... מזעזעת אותי! זו תפיסת טרמפ פופוליסטית על הסיפור העצוב והמזעזע הזה! לא התעמקתי בזה, אבל שמעתי שדובר שם על מי שרצח ילד עד גיל 6... ואם נרצח ילד בן 7?! ומה עם רוצחי קשישים?! או רצח של הורה לעשרה ילדים?!.... או "סתם" איזה בחור צעיר בן 30, רווק שנגיד השתמט משירות צבאי ומעלים מיסים?!... ומה הדין עם נהג צעיר, שהשתולל ב-"משובה" על הכביש, ו-"רצח" (עם או בלי מרכאות) חפים מפשע ולא חשוב באיזה גיל או מצב?! והאם טעות אחת!, אחת! שבהּ מוצא להורג חף מפשע, שווה את הריגתם של עשרות רוצחים מתועבים קרי דם?! הטיעונים ה-"פרקטיים", מה עולה יותר וכן הלאה, אינם רלוונטים פה! (האם מימון "קייטנת" מאסר לסוחרי סמים, שודדים או אנסים יותר ראויה?! או שגם אותם צריך להוציא להורג?!) שיקול אחד שכן ראוי להביא בחשבון הוא - הרתעה! אילו היה מוכח שעונש מוות גורם להרתעה משמעותית, והפחתה בכמות רציחות, אפשר היה להסתכל על זה כעל הגנה עצמית!. אין לי ידע, נתונים, לגבי זה, אבל ב-תחושה- לא נראה לי שבמקרים כאלו קיים פה אלמנט הרתעה! מי שהמצפון שלו, לא מרתיע את עצמו באופן טבעי, מלבצע מעשים שכאלו, מידת העונש ואפילו אם עונש מוות ירחף מעל ראשו, לא נראה לי שתרתיע אותו! קביעת עונש מוות, תפגע בראש ובראשונה בנו, בעצמנו כחברה! תלייה בכיכר העיר, הוא אקט שנהוג במקומות אפלים או היה נהוג בזמנים אפלים, שלא הייתי רוצה לחיות בהם. "נקמת ילד קטן עוד לא ברא השטן!" - אז בואו לא ננסה להיות שטנים בעצמנו! כולי תקווה שהמערכת הבירוקרטית המשפטית לא תפיל את המקרה הזה בין הכסאות, מה ש-(כפי שצויין פה) בהחלט עלול להתרחש! ושהחלאה הזה "יבלה" את כל שארית חייו ב-"קייטנת" הכלא.

gils33

New member
אתה כנראה לא שמעת

הוא אומר בהתרסה -" אני לא מבין מה אתם עושים סיפור מרצח ילדים,ברוסיה זה נפוץ ביותר" רצח בדם קר - בידיעה צלולה הוא לקח חיים של אנשים ומן הסתם ייקח עוד,,למה לא עונש מוות? אני לא מצליח להסביר את זה לעצמי

amir_aikido

New member
כי לא קובעים חוקים על סמך מקרים חריגים

מאוד סביר שלאדם הזה מגיע עונש מוות. אתה לא תשמע ממני אמירה אחרת כלפיו. אבל, לנו כציבור האופן הכי גרוע לקבוע חוקים הוא על סמך מקרים פרטיים חריגים. זה מספיק גרוע שהתקדימים של מערכת המשפט נוטים להפסק במקרים הללו (המקרים הנפוצים נסגרים בערכאות הנמוכות והחריגים עולים מעלה מעלה). אוסף הנימוקים שלי איננו מבוסס רק על הטיעון המוסרי - "אסור להרוג שלא במסגרת התגוננות" (איתו או שתסכים או שלא) אלא כולל גם את הנושא התועלתני:
עונש מוות איננו מרתיע
עונש מוות אחד לזכאי הוא מקרה גרוע ביותר
יוסיף עלויות ועיכובים למערכת אמיר

amir_aikido

New member
עונש מוות עולה יותר, וטעויות בו אי אפשר לתקן

המשטרה, הפרקליטות והשופטים הם רק בשר ודם, כמוך וכמוני, גם הם טועים לפעמים.
עונש מוות לא מרתיע עבריינים. אם יש משהו אחד שמרתיע - הוא אכיפה מהירה שתופסת כמעט כל עבריין כבר בעבירות קטנות, ונותנת לו עונש ראוי (לא מגוחך וגם לא חמור מדי).
העלויות הקשורות במערכת משפטית שנותנת עונש מוות לא נמוכות מהעלויות במערכת שאינה נותנת עונש כזה.
אני אסכים גם עם הטענה שמערכת הכליאה בישראל דחפה את סטנדרט הענישה לצד הקל, יתר על המידה. בהחלט ניתן להקשות את התנאים על האסירים, אין סיבה ש"מאסר עולם" ייקצב תמיד ל 20 שנים ואולי ניתן גם לאסור על חופשות לחלוטין וגם על ביקורים (הסוהרים מתנגדים בטענה ש"לא רצוי אסיר שאין לא מה להפסיד" - נידון למוות רק בעייתי יותר). אמיר

amir_aikido

New member
ולהבהיר - זה לא שלא זועזעתי מהרציחות

אני פשוט רוצה משהו שיצמצם תופעות אלו באמת, באופן מעשי, ולא פתרון אינסטנט שלא עובד. אמיר

gils33

New member
אני ממש לא חושב

שעלות של עונש מוות יותר גבוהה מלהחזיק אסיר במשך 20 שנה ולכלכל אותו באוכל ,בגדים,רופאים,ניתוחים וכוליי. אני עדיין בעד עונש מוות ואני עדיין חושב שהוא יעיל מאד.

amir_aikido

New member
לא עניין של מחשבות - תוצאת מחקרים בארה"ב

היתה תקופה שהנושא עניין אותי מספיק, אז טרחתי לקרוא מחקרים על כך בארה"ב. להפתעתי גיליתי שגם חלק מהמחקרים שתומכים בעונש המוות, לא גרסו שהוא מקטין עלויות. עובדתית, באותן המדינות שבהן יש עונש מוות, גם הפשיעה החמורה לא ירדה. העלות הראשית - נדרשים אגפים נפרדים לנידונים למוות שבהם הם יהיו אסורים בהשגחה קפדנית (אין להם מה להפסיד) כעשור עד שיגמרו כל הערעורים בכל הערכאות. נדרש ציוד שיאפשר הריגה הומנית / חסרת כאב (עד כמה שניתן לקרוא כך להריגה). וצריך לתחזק אותו לפני כל הוצאה להורג. אמיר

gils33

New member
לא הגיוני

שזה לא מקטין את עלויות האסיר למדינה,כלכלה של אסיר למשך 20 שנה לעומת זריקה קטנה ........ קצת הזוי לא חושב?

amir_aikido

New member
בישראל זה יהיה יותר קיצוני

לפני הזריקה, אתה צריך להחזיק אסיר שנידון למוות מיספר שנים לא מבוטל (יצא שם שבד"כ זה היה מעל עשור), עד שגזר הדין יאושר בכל ערכאות הערעור למיניהן. לאסיר הזה אין מה להפסיד, המדינה כבר החליטה להרוג אותו, לכן, מבחינתו - אין בעיה להרוג עוד סוהר, להרוס וכו'. להיפך - עוד משפט רק יעכב את גזר הדין. בהתאם, השמירה הדרושה עליו מאוד קפדנית וזהירה ודורשת יותר משאבים. בישראל (הרבה יותר מארה"ב) הגישה של בתי-הסוהר נותנת לאסירים המון זכויות, כולל זכויות ביקור וחופשה, בדיוק על מנת שיהיו לסוהרים כלים מנהליים מדורגים של שלילת זכויות מול האסירים, ודרך לנתב אותם להתנהגות פחות מסוכנת. כדי לקבל הכרעות של גזר דין מוות, בתי-המשפט דורשים יותר זמן, הם גם ידרשו עו"ד טובים יותר לנאשם מטעם הסנגוריה הציבורית, להסיר את הספק שההרשעה תהיה בשל ייצוג לקוי. החשבון של זמן הקטגוריה, סנגוריה ובית משפט - על המדינה. הוסף לכך את העלויות של המערך החדש : המוציאים להורג עצמם, הטיפול הפסיכולוגי בהם, הסתרתם (שלא ינקמו בהם) ושאר האלמנטים של המנגנון - תחזוקה וכו'. בהתאם לא רק שזה הגיוני, זו גם המציאות הצפויה. וזה חוץ מהעובדה שאין תועלת בעונש מוות למניעת פשעים. אמיר

למעלה