לאף אדם, אין רשות -
לקחת חיים של אדם אחר! גם אם מדובר בחלאות המין האנושי! ההסתייגות היחידה היא במקרים של "הגנה עצמית". ההחלטה בממשלה להעלות הצעת חוק לעונש מוות לרוצחי ילדים... מזעזעת אותי! זו תפיסת טרמפ פופוליסטית על הסיפור העצוב והמזעזע הזה! לא התעמקתי בזה, אבל שמעתי שדובר שם על מי שרצח ילד עד גיל 6... ואם נרצח ילד בן 7?! ומה עם רוצחי קשישים?! או רצח של הורה לעשרה ילדים?!.... או "סתם" איזה בחור צעיר בן 30, רווק שנגיד השתמט משירות צבאי ומעלים מיסים?!... ומה הדין עם נהג צעיר, שהשתולל ב-"משובה" על הכביש, ו-"רצח" (עם או בלי מרכאות) חפים מפשע ולא חשוב באיזה גיל או מצב?! והאם טעות אחת!, אחת! שבהּ מוצא להורג חף מפשע, שווה את הריגתם של עשרות רוצחים מתועבים קרי דם?! הטיעונים ה-"פרקטיים", מה עולה יותר וכן הלאה, אינם רלוונטים פה! (האם מימון "קייטנת" מאסר לסוחרי סמים, שודדים או אנסים יותר ראויה?! או שגם אותם צריך להוציא להורג?!) שיקול אחד שכן ראוי להביא בחשבון הוא - הרתעה! אילו היה מוכח שעונש מוות גורם להרתעה משמעותית, והפחתה בכמות רציחות, אפשר היה להסתכל על זה כעל הגנה עצמית!. אין לי ידע, נתונים, לגבי זה, אבל ב-תחושה- לא נראה לי שבמקרים כאלו קיים פה אלמנט הרתעה! מי שהמצפון שלו, לא מרתיע את עצמו באופן טבעי, מלבצע מעשים שכאלו, מידת העונש ואפילו אם עונש מוות ירחף מעל ראשו, לא נראה לי שתרתיע אותו! קביעת עונש מוות, תפגע בראש ובראשונה בנו, בעצמנו כחברה! תלייה בכיכר העיר, הוא אקט שנהוג במקומות אפלים או היה נהוג בזמנים אפלים, שלא הייתי רוצה לחיות בהם. "נקמת ילד קטן עוד לא ברא השטן!" - אז בואו לא ננסה להיות שטנים בעצמנו! כולי תקווה שהמערכת הבירוקרטית המשפטית לא תפיל את המקרה הזה בין הכסאות, מה ש-(כפי שצויין פה) בהחלט עלול להתרחש! ושהחלאה הזה "יבלה" את כל שארית חייו ב-"קייטנת" הכלא.