מה אתם אומרים על זה?עזרה...

אין לך מה להיות המומה

אם זה לא היה ברור לנו, כנראה שזה לא ברור גם לך ועל אחת כמה וכמה לו.

hi07

New member
../images/Emo13.gif

קרל פופר- עקרון ההפרכה?? אתה בחור מעניין..

ש מילת קסם שאומרים, והכל מסתדר...

NOT... החיים קשים, מורכבים, לא בטוחים... ככה זה. אבל כמו שבטח את יודעת- אם לא מנסים- לא מצליחים... אם לא נופלים- לא לומדים, ואם לא טועים- לא מגלים מה היה נכון... וכל הקלישאות מהסוג הזה... אל תתני ל"ידיד בהתהוות" אחד לרפות את ידייך- ידידות קשה לא פחות מזוגיות, בחלק הראשון שלה, לפחות... בהקמה. גם כשאת כבר אמונה על המלאכה- ברגע שמישהו נעשה "רצוי מדי"- ואני לא מתכוונת בקטע רומנטי, אלא פשוט שתולים הרבה על קיומו בחיינו- בד"כ הדרך למטה קלה יותר מהדרך למעלה... כמה דברים שתמיד עוזרים לי, כשאני מגיעה למצב הזה: 1. מה ששיר היקרה אמרה- בטחון עצמי. להאמין במה שאת עושה, לא לעשותו ממניעים נסתרים, לבוא עם קלפים גלויים- ואז בד"כ אין במה ליפול... בואי נגיד שמעולם לא קיבלתי תגובה שלילית כשאמרתי למישהו משהו חיובי כמו: "U! אולי תהיה ידיד שלי?!" ויצא לי כמה פעמים לומר את המשפט הזה, לשני המינים... 2. להבין שסה"כ מה שאת רוצה, זה להציע לאדם שמולך את עצמך. ואת יודעת כמה את שווה, בכל צורה (רומנטית, ידידותית, ובכלל) ואין פה שום "רמאות"- זה לא שאת מנסה למכור לו חתול בשק, את מציעה מוצר אמיתי ואיכותי- את! 3. להבין שלמרות שלפעמים נראה אחרת- רוב בני האדם מוחמאים מכך שמישהו\י (ובמיוחד מישהי מקסימה כמוך) רוצה להיות חבר שלהם, ואלא אם מדובר במצב ממש קשה- לעיתים רחוקות מאד נסרב לידידות עם אדם שרוצה אותה מאיתנו. בטח אם זה אדם שאנחנו בעצמנו טורחים להתקשר אליו... 4. במצב שכן מקבלים דחיה בסיטואציה כזו- זה בד"כ נובע מבעיות תזמון או זמן של האדם ה"מבוקש"- מישהו דוחה קשר שהוא בעצמו יזם, או מפסיק לטפח קשר שהוא בעצמו יזם- רק כשפשוט אין לו זמן לכך. כמו שאת יודעת, יש לי בערך 20 ידידים שיוכלו לספר לך על כך בעצב... אחד מהם, כל פעם שהייתי מתקשרת אליו היה אומר לי: "אז מה, נפרדת מהפיזיקאי?" בד"כ זה היה נכון
. לי יש זמן לידיד אחד בקושי (וגם אותו לא ראיתי שבועיים
). במצב כזה לקחת על עצמך את האחריות על "התפוגגות" הקשר- זה די דבילי. זה נכון, אגב, גם לגבי חברים ותיקים מאד (...). הקשר לא התפוגג כי את חדלת לעניין- הקשר התפוגג כי לא היה לו מקום בחיי אחד הצדדים. אולי לך זה לא קורה- כי בד"כ יש לך דיעות די נחרצות על אנשים, אבל את בהחלט יכולה להסתכל סביבך, על אנשים שאת מעריכה כ"חברותיים" ולשאול את עצמך כמה קשרים התפוגגו להם מחמת חוסר זמן... בקשר לחברים ותיקים מאד במצב הזה- ברור שזה כואב ומתסכל כשאת מנסה לחזק קשרים- והם נרתעים או לא מתקרבים כמו שהיית רוצה, מכל מיני סיבות. הדרך היחידה להתמודד עם זה- היא פשוט להניח לאדם, להניח לו באמת, בלי ציפיות, בלי עלבונות, גם כשהוא מבטיח להבא- להבין שיש סיכוי סביר שנסיבות חייו ימנעו ממנו לקיים את הבטחתו, ולתת לו מלא ספייס. כשהוא ירגיש שהוא מוכן ומסוגל שוב לאמץ אותך בידידות- הוא יחזור לחייך. ולגבי אותו בחור ספציפי- את הרי יודעת שכך הם פני הדברים. לאורך השנים התקרבתם והתרחקתם לפעמים בגללך לפעמים בגללו- ובשורה התחתונה הייתם מספיק יקרים זה לזו כדי להמשיך להיות בקשר למרות הכל... תני לחברות שלכם קרדיט שהיא תוכל להתגבר על תקופת צינון שנכפית עליה מכורח הנסיבות (שלחלוטין לא קשורות אליך, כידוע לך). 5. לזכור שאת בסה"כ רוצה בטובתם של אותם אנשים- אם זה אומר להתרועע בסיטואציות חברתיות שאת מעריכה, אם זה אומר לחלוק עמם את זמנך, אם זה אומר להכיר אותם טוב יותר, כי הם מסקרנים אותך- זה תמיד ינוע בין מחמאה לבין "איחולי כל טוב"... לבסוף, בקשר לבחור ההוא- תפגישי בינינו, הגיידאר שלי יתן לך תשובה סופית האם מדובר בגיי או לא. אני בד"כ לא טועה
חוצ מכשאני טועה
בכל אופן, אל תלחצי. תני גם לו מרחב ליזום עכשיו, כשאת יזמת והוא נעלם... לא כי את צריכה "פידבק"- אלא כי אולי כרגע באמת לא מתאים לו, ואת, כמו שאמרת, לא רוצה להתעלק.

למעלה