אחרי שבוע מילואים (תזמון זה הכל בחיים) אני עונה לך
האם אתה במקום לשפץ חדר בונה בית חדש?
אני מסכים שהתערבות (שלא לומר קמצנות) של אנשי האוצר גורמת לפעמים להתפשרויות בפרוייקטים (שלאחר מכן ניתן לומר כי "בגלל הראש כל הגוף סובל") אבל הדוגמא שהבאת לא נכונה בכל כך הרבה רמות.
כאשר דיברו על טרמינל 3 (מן הסתם עוד בשנות השמונים אם לא לפני כן) לא היה צורך ולא דיברו על שדה נוסף/משלים. בניית טרמינל נורמלי לשדה היחיד של ישראל היה דבר נדרש והכרחי. מעניין מה היית אומר אם ביום ראשון האחרון היית צריך לצאת מהטרמינל לאוטובוס, לנסוע בו ולצאת שוב בשביל לעלות למטוס (כן, אני יודע, גם בטרמינל 3 זה יכול לקרות אבל בגלל "חסכנות" של חברת התעופה, לא חוסר באופציה). ממש לא היה מדובר "בפתרון זול" או ב-"בזבוז משאבים" אם כי במתן מענה לצורך נדרש והחלופה הזאת יכולה להחזיק מעמד עוד הרבה שנים כפי שכבר כתבתי בפוסטים אחרים (זאת ממש לא חלופה שהחזיקה עשור).

הצורך בשדה חדש התעורר בעיקר אחרי מלחמת לבנון השנייה (שטרמינל 3 כבר היה פעיל מספר שנים) גם בשל מחשבה כי במלחמה הבאה נתב"ג יסגר ויהייה צורך בשדה חלופי. היום טיעון זה לא רלוונטי ואיפה שהשדה החדש לא יהייה, גם בו לא תיהייה פעילות רגילה במלחמה. הצורך בשדה חדש נובע מהרבה סיבות אחרות.