מה אתם חושבים על הכתבה

גידעון1

New member
אתה רציני?? אתה באמת לא רואה את מה שקרה?

המהלך של המסיונרים לשלוח את ילדיהם לגנים של יהודים דתיים פשוט נבזי. מדובר על פגיעה ענקית ברגשות היהודים. כמו שאתה לא רוצה שנוצרים יחלו לפקפק בברית ישוע כך אני כיהודי לא רוצה שילדי יחלו לפקפק בתורת משה. לא אפליה ולא נעליים!

salt of earth

New member
גדעון אתה יודע שבכירי התנועה האיסלמית

שולחים את ילדיהם לבתי ספר כנסתיים?

גידעון1

New member
תביני משהו בבקשה

אנחנו לא דת בשורה, למעשה מי שרוצה להתגייר עובר תהליך לא פשוט. לכן ממש לא מקובל עלינו שמיסיונרים שולחים את ילדיהם על מנת שיעבירו(בצורה פאסיבית אומנם) חומרי אמונה שונים. במידה והיה מדובר על אנשים בוגרים אז עוד ניחא אבל מדובר על ילדים שנתונים בקלות להשפעה. אני באמת לא מתכוון לפגוע אבל אם הילד שלי היה מתחיל להימשך לנצרות הייתי מאוד זועם על כך, אולי לכם זה פחות מפריע כי מבחינתכם אתם מכירים ביהדות ומאמינים בה תחת קטגוריית "הברית הישנה" אך כאמור מבחינת היהודים אנו לא מכירים בנצרות ולכן מהלך שכזה מצידם של המיסיונרים מאוד צורם לנו. אין שום הגיון לשלוח אותם לגנים של יהודים דתיים.

salt of earth

New member
הדת האיסלמית היא גם דת בשורה

ואנחנו לא מכירים בה, לכן זה אותה אנלוגיה כמו פה. וכפי שאמרתי, בני בכירי התנועה האיסלמית לומדים בבתי ספר נוצריים דתיים... אני לא אגיד לך שמציינים חגים איסלמיים בבתי ספר הנוצריים, ויש כמובן התייחסות לקיומה של הדת הזאת... דבר שאני בחיים לא יכולה לדמיין שיקרה בבית ספר יהודי דתי -אלוהים ישמור- . כפי שאמרה אור, זה ילדי גן יעני מקסימום בני 4-5 שנה... פשוט הטענות שלך הן מגוחכות ומצחיקות.

מה גם שהילדים המוסלמים בבתי ספר הנוצריים,

נכחו בשיעורי הדת יחד איתנו, לפחות בכל שנות היסודי, ובחיים לא שמעתי שילד מוסלמי, או נוצרי לצורך העניין, בבית הספר רצה להמיר את דתו או הטיל ספק באמונתו שלו!! כי זה נקרא ידע, זה נקרא השכלה! כאשר אנחנו למדנו על היסטוריית האסלאם לא רצנו להתאסלם וההורים שלנו לא "חששו" מכך, שוב, ידע, השכלה..! ורוצה לשמוע עוד עובדה מעניינת! לפחות בשכבה שלי, באיזשהו שלב בתיכון המוסלמים היו הרוב וחלקם היו דתיים. וזה לא הרתיע אף אחד ולא הפריע לאף אחד כי הכל מתחיל מהבית, אם אתה מחנך את הילדים שלך לפי הערכים בהם אתה מאמין, ואין לך ספק בחינוך שלך, אז אתה צריך להאמין שדברים כאלה יתרמו לילדים שלך ולא יערערו אותם.

גידעון1

New member
מה אתם משווים נער בבית ספר לעומת ילד בגן?

ילד בגן אין לו עדיין ערכים מבוססים.

אנחנו מדברין על ילדים בגן והלאה - בבתי ספר

הנוצריים עליהם דיברנו, הלימודים מתחילים משכבות הגן... הרבה מוסלמים דתיים, בדומה לנוצרים, דואגים לשלוח את ילדיהם לבתי ספר הנוצריים כבר משכדות הגן, כי אחרי זה יהיה מאוד קשה למצוא מקומות.... וכבר משכבות הגן הילדים מתחילים ללמוד על הנצרות... וזה שאתה מדגיש כי מדובר בילדים בגן, עוד יותר מחזק את הטענות שלנו!!

ובמיחד בגן הילדים נחשפים למידע אודות הנצרות

בדרכים שמושכים את הילדים (כמו בכל מקום ובכל נושא אחר).. דרך הצגות, דרך שירים.. שכולם לוקחים חלק בהם.. הילדים המוסלמים שלמדו איתנו בגן שיננו את "אבינו בשמיים" יחד איתנו, שיחקו בהצגות של חג במולד יחד איתנו.. וזה לא במטרה להמיר את דתם! ההורים שלהם לא נרתעו מזה, וההורים שלנו לא נרתעו מזה כשחזרנו מבית הספר וסיפרנו להם כי חברינו המוסלמים סיפרו לנו מה הם עושים ברמדאן!!!!! ועוד אלף ואחת דוגמאות.. גם אנחנו מכבדים כל מי שכותב כאן ואנחנו לא לועגים לאף אמונה אשר תהיה! ולא לעגנו לאמונה שלך או לדרך שלך, ואם זאת התמונה שהתקבלה אז קבל את התנצלותינו. זה שאנו מוצאים כי טענה לפיה ילדים בגן יעשו פעולה מסיונרית! או יושפעו מפעולה מסיונרית.. מצחיקה ו מגוחכת לא אומר שאנו לא מכבדים אותך.

גידעון1

New member
הסבר אחרון

אנחנו לא דת בשורה ולכן כפי שניתן לראות אנו דת מאוד מאוד קטנטנה ביחס לנצרות ולאיסלאם. אתם יכולים להרשות לעצמכם את "הסיכון" אך אנחנו לא. אני לא חושב שזה כל נוראי שלפחות החינוך הממלכתי-דתי שומר על הגחלת. מבלי להכנס לשאלה מהי הדת הנכונה כי אז לא נצא מזה, תבינו בבקשה שמבחינת היהדות, לא ניתן לקבל את הנצרות משום שהיא סותרת את העיקרון העליון ביותר של היהדות ולכן היהודים הדתיים כל כך חוששים. אני מניח שבכל זאת לא תצליחו להבין זאת מבחינת נקודת המבט היהודית אבל בכל זאת החלטתי להשאיר את ההודעה. באמת שצר לי אם אתם חשים נפגעים מההחלטה אך בכל זאת עצם העובדה שרק מיסיונרים רשמו את ילדיהם לגן בכל זאת מעידה על כוונה לא תמימה.

גידעון1

New member
חבל שאת לא מתמקדת במה שכתבתי

במידה והיה מדובר על אנשים בוגרים אז עוד ניחא אבל מדובר על ילדים בגן ולא בבית ספר. אגב עצם העובדה שרק ילדי מסיונרים הלכו לשם כבר מרמזת משהו. נ.ב אני נוהג לשאול כאן הרבה שאלות על הנצרות ואף פעם לא רשמתי שהטיעונים שלכם מגוחכים ומצחיקים למרות שחלקם סותרים לחלוטין את היהדות. אני מכבד אתכם מאוד ואני מקווה לקבל את אותו היחס. תודה

galgal21

New member
אתה מאמין לכתבה זו ???

לי פשוט זה נראה לא מתקבל על הדעת. הרי רוב הסיכויים שדוקא הילד הנוצרי יושפע ממנהגי הגן מהגננת ומרוב הילדים והוא יתחיל להאמין ביהדות ולא ההפך. פרט לכך ילד כזה יכול להיות חשוף להצקות ולהתעללויות מצד הילדים האחרים (וגם מצד המבוגרים) וקשה לי להאמין שמישהו (מכל הדתות שבעולם) יסכים לעשות כך לבן שלו.

salt of earth

New member
אם זה לא היה ברור בהודעה שלי

כי הידע שלך על החברה הערבית הוא לא מי יודע מה בתי הספר הנוצריים הם מגיל 3 שנים עד 18 שנה עכשיו זה ברור יותר

אני קוראת וחושבת לעצמי אתה בטח צוחק!!!

מדובר על ילדים בגן, בגן!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! איזה מין אמונה זו שמפחדים שילדים בגן עלולים לגרום לכם לפקפק באמונה שלכם!!!! מתנצלת על ההתבטאות אך תרשה לי לומר שאפילו לא הייתי קוראת לזה אפליה.. אלא גיחוך!!! ממש מגוחך!!! אין מילים!

sha na na revol

New member
הדבר שהכי מפחיד אותי

זה שכתבו על איזה אבא שם שהוא עוטה טלית ותפילין ולכן הוא "מטעה". יכול להיות שהוא מקיים את מצוות היהדות??? ממה שלמדתי על יהודים משיחיים, זה לא סותר.

ד ר א ל

New member
אולי אין לילדי היהודים המשיחיים מסגרת מתאימה?

אני מתאר לעצמי שאותם יהודים משיחיים אמורים להיות יותר חכמים מלערב את הילדים שלהם בניסיונות המגוכחים שלהם להפיץ את אמונתם. אך אולי אני טועה והם לא כל כך חכמים, בכתבה נכתב שהילד למשפחה היהודית משיחית מגיע לגן עם כובע שמדבר בשבחו של ישוע. - וזה מעשה טיפשי מאד. זה כמו שאדם לך למועדון של שחורים בניו יורק וישאל - יש פה איזה כושי שרוצה לנקות לי את הבית? או משהו כזה... התגרות לשמה. שהיהודים המשיחיים הנכבדים, אם ברצונם לשלוח את ילדיהם למסגרת דתית שמכניסה אמונה למסגרת, שישלחו ילד בלי מסרים ולהורות לילד לא לדבר על נושא זה, כזה פוגע באחרים. ואולי הם צריכים להתאגד ולהקים גן אמונתי על יסוד הדרך האמונתית שלהם? זה בוודאי יפתור את הבעיה, למרות שהם יכולים לשלוח את ילדיהם לגן נוצרי, שיהיה מוכן להתחשב גם באמונה הטיפה שונה.

sha na na revol

New member
גם אני מסכים שאין להם מסגרת מתאימה

אבל קראתי בין השורות שמדובר ביהודים מאמינים שרצו שילדיהם יהיו במסגרת דתית... אני מסכים שלשלוח את הילד עם כובע שיש עליו מסר מזמין צרות, מצד שני אני לא מסכים עם הכתבה שזה שימוש בילדים ואני תמיד מסתייג קצת כשאומרים את זה, כי ידוע שלילדים יש רצון משלהם, ומן הסתם אם הילד מתגאה באמונתו המשיחית הוא עושה את זה יותר בתמימות...

sha na na revol

New member
גם אני מסכים שאין להם מסגרת מתאימה

אבל קראתי בין השורות שמדובר ביהודים מאמינים שרצו שילדיהם יהיו במסגרת דתית... אני מסכים שלשלוח את הילד עם כובע שיש עליו מסר של ישוע מזמין צרות, מצד שני אני לא מסכים עם הכתבה שזה שימוש בילדים ואני תמיד מסתייג קצת כשאומרים את זה, כי ידוע שלילדים יש רצון משלהם, ומן הסתם אם הילד מתגאה באמונתו המשיחית הוא עושה את זה יותר בתמימות... הפתרון הכי טוב לטעמי הוא הקמה של מוסדות פלורליסטיים לבני הדתות השונות.

ד ר א ל

New member
לילדים יש רצון, אבל המופשט רחוק מהם עדיין

לקחת ילדי גן ולייחס להם התגאות באמונתם המשיחית? הייתי אומר שזה מאד תמוה בלשון המעטה. ילד בגילאים כאלה מחקה את המבוגרים ותו לא. אין לו שום יכולת להבין דברים כאלה. המנטליות שלו עדיין לא בשלה מספיק. ילד שמדבר על ישוע המשיח, ולובש סמלים בנושא, מושפע כל כולו מהוריו. או מהדמות הסמכותיות בעולמו. ואותו דמות סמכותית בעולמו שמין הסתם מדובר בהוריו, צריכה לדעת את מקומה. כלומר, חוקי נימוס מינימלים. הורים משיחיים יודעים טוב מאד שהם פרובוקטיביים בעניין זה, ואם הם לא יודעים, מעשיהם יחכימו אתם מן הסתם. אבל מעשים אלה נושאים בחובם מחיר לא נעים, אבל לא נורא, כי הלימוד חשוב, ובסיום הדרך לא מתחשבים בסבל שעברנו.

sha na na revol

New member
אוקיי, אני מסכים שוב

שילד מושפע מההורים והם צריכים לאזן את ההשפעה הזאת עם חוקי החברה. מן הסתם ההורים מכוונים לזה שהילד יהיה מושפע מאמונתם... בד בבד אני אמרתי שכמו שאתה אומר שהילד לא מגובש עם עצמו והוא לא בשל מספיק כדי להפנים, אולי הוא לא יודע גם שדרכו של עולם היא שלא כולם מסכימים עם הדרך בה הוא חונך...זה בהחלט התפקיד של ההורים ללמד אותם לחיות עם הסביבה. מצד שני, אני שואל את עצמי אם באמת חייבים להיפגע מזה שיש עוד ילד בגן עם אמונה דתית שונה מהבית, שמאמינים בכ"ז גם בבורא עולם ובתנ"ך... להזכירך גם הייתה את הזוכה של חידון התנ"ך שבאה מבית משיחי והתנכלו אליהם, אני תוהה למה "אנחנו" עושים את זה.

למעלה