מה אתם חושבים על הכתבה

galgal21

New member
לא הגיוני שמשיחי ישלח את ילדו

לגן יהודי דתי הרי הדת היהודית היא נגד ישוע. משיחי חייב לנתק כל קשר עם הדת היהודית ולא לקיים אף אחת מהמצוות היחודיות לה (וכן של האיסלם הבודהיזם ושאר הדתות). אם אין גן מתאים - עדיפה מסגרת חילונית.

ד ר א ל

New member
אתה מעלה פה מסקנות מאד תמוהות

אני מוצא היגיון רב לשלוח ילד כזה לגן דתי, בגלל היסוד המושתף של האמונה. יהודי משיחי חייב לנתק כל קשר עם הדת היהודית? או כל קשר עם האסלאם הבוהיזם ושאר הדתות? אם הוא חייב לעשות זאת, לבטח גם אותו יהודי משיחי אויב הוא למשיח. כי מצטיירת מתוך גישה זו - איבה לזולת. ואדם שדברי ישוע מנצרת מדברים אליו, והוא שואף לקיים תורתו, לא יתכן שתהיה בו איבה לזולת, או למשהו בעולמנו. כולל הדת היהודית ושאר הדתות.

galgal21

New member
לנתק קשר עם דתות אחרות אין

פרוש הדבר לנתק קשר עם אנשים בני אותם דתות. אתה יכול להיות בקשר עם מישהו מדת אחרת, לקנות ממנו, למכור לו, לעבוד אצלו, להעסיק אותו בעבודה, להיות חבר שלו או לצאת איתו לבילויים. אבל יחד עם זאת אסור לך להשתתף בשום תהליך או פולחן דתי של דת אחרת כי פרוש הדבר שאתה מזדהה עם אותה דת. אם החבר שלך מציע לך להשתתף בדבר כזה (כמו למשל לחגוג חג ששיך לדת שלו) - עליך לסרב באדיבות ולסביר לו למה אתה מסרב .

ד ר א ל

New member
מה ההבדל הגדול בין הדתות האחרות

לבין הדת היהודית המשיחית? אותה גברת בשינוי אדרת, לכן ההסתייגות הגדולה כל כך נראית לי מאד מוזרה. נו, ואם אני בתור יהודי משתתף במיסה נוצרית? ואם יהודי משיחי בא לבית כנסת להתפלל? אתה רואה איזה פגם ופסול בדבר זה?

galgal21

New member
בתור מי שמאמין בישוע המשיח אני לעולם

לא אכנס לבית-כנסת לשם תפילה או לטקס יהודי כלשהו (לא אשתתף בטקס דתי של שום דת (לפחות לא באופן פעיל)) ולעולם לא אחבוש כפה. הדבר מביע אמונה באופן חלקי בדת היהודית. פרוש דבר כזה הוא שאני לא מאמין לגמרי בישוע אלא פוסח על 2 הסעיפים.. אם אין הבדל בין המשיחיות לבין היהדות אז למה אדם שהיה במקור יהודי נהפך למשיחי? אגב. אתה יהודי או יהודי משיחי?

ד ר א ל

New member
זה שהנך מצהיר על כך שאינך מאמין לגמרי

אולי יש בזה כנות מסויימת, כי אנשי אמונה של אמת נדירים ביותר. למרות שבטח חברי הפורום הדתיים יחלקו עלי בנקודה זו. אדם מאמין זה אדם שתפילתו מתגשמת לחלוטין. אדם מאמין לדוגמא - יהושוע בן נון שהתפלל והתוצאה היתה שהכוכבים נעמדו על עומדם למשך 24 שעות. אדם מאמין למשל, ילך במדבר ויעמוד בפני מוות בצמא ויתפלל, התוצאה תהיה אחת - רווח והצלה מיידיים, ואם יתחייב הדבר - מעיין מיים חיים יפרוץ לרגליו. ועכשיו כל אחד יעשה דין וחשבון לעצמו אם הוא היה מחולל מופת כזה או מופתים אחרים, כמו ריפוי עצמי מסרטן סופני, איידס, או מחלה קשה אחרת. ולשאלתך אני יהודי חילוני, לא אוחז בדת כלשהיא. אך כאשר אני קורא בספרי דע"ת אני חש סיפוק והנאה מדברי המחבר.

galgal21

New member
לא אמרתי את זה.

אני מאמין ב-100% שיהוה קיים וישוע הוא המשיח. יחד עם זאת אני מודה שלא תמיד קיים בי הביטחון שיהוה יבוא לעזרתי בעת צרה ולא תמיד קיים בי הביטחון שאני עושה את הטוב בעיניו. אבל אני בטוח שאם אעשה את הטוב בעיניו הוא יקים אותי לתחיה בזמן תחית המתים לעולם טוב מאד ללא בעיות. אני לא מחולל ניסים ולא כל תפילה שלי מתגשמת. יש הרבה מאמינים שמהווים דוגמא ומופת לכל היתר ולמרות זאת חלק מתפילותיהם לא התגשמו. קח למשל את נביאי יהוה שנרצחו בידי איזבל, הם בואדי התפללו שיוכלו להשאר בחיים ולמרות זאת תפילתם לא נענתה. אותה דוגמא קיימת לגבי זכריהו בן-יהוידע הכהן שנרצח ע"י מלך יהודה, יואש. כך גם לגבי פאולוס, פטרוס סטפנוס ועוד. אם אתה חילוני אז איך זה שאתה מאמין שאפשר לחולל ניסים כמו ריפוי מאיידס או סרטן?

ד ר א ל

New member
ערב טוב, ההגדרה שלי כחילוני מצביעה על כך

שאני לא מקיים אורח חיים דתי, כלומר לא מקיים מצוות דת שהיא. אבל אני כן מברך על האוכל, וכן מתפלל כאשר אני לא מתרחק יותר מדי מאלהים. אגב הברכה שאני מברך על האוכל, אינה לקוחה מאף דת שהיא. למרות שלא אני הגיתי אותה. והתפילה שלי היא לא מסידור תפילה של אף דת ידועה. חג שמח ושנה טובה ליהודים החוגגים, לגבי בני דתות אחרות בני הארץ, לא טרחתי לבדוק אם יש להם גם חג קרוב. אם יש - אז שיהיה חג שמח ומהנה.

galgal21

New member
זה טוב מאד שהתפילה שלך לא

לקוחה מאף ספר תפילות. תפילה צריכה להביע את רגשותיך מחשבותיך ובקשותיך בפני אלוהים. היא לא צריכה להיות טקסט שמישהו אחר כתב.

salt of earth

New member
לצורך הויכוח, אני מדברת על העיקרון

המשפט הזה של משרד החינוך "על-פי הוראת משרד החינוך אין לרשום ילדים שאינם יהודים למוסדות החינוך הממלכתי-דתי". הוא מפלה, כי מדובר על חינוך ממלכתי, אילו זאת הייתה רשת פרטית של חינוך דתי אז ניחא... אבל זה לא המקרה פה. אני אישית לא מכירה אף יהודי משיחי, ולא יודעת אם יש להם מסגרות לילדים שלהם או לא, כך שאני מדברת על העיקרון. ועל זה שקיימים בדיוק אותם מקרים שמהווים אנלוגיה למקרה המובא ואצלנו זה מאוד טבעי ואין ארגון יד לאחים הנוצרי שמאיים כדי שלא יקבלו ילדים מוסלמים ועוד יותר שאבותיהם הם בכירים בתנועה האיסלמית. דבר שני, לשאלה אם הם אישית מעדיפים מסגרת דתית. זה גם הגיוני, אני זוכרת שקראתי כתבות על הורים מוסלמים בארה"ב ובקנדה שמעדיפים לשלוח את הילדים שלהם לבתי ספר קתוליים, כי בית הספר הוא שמרני יותר וקרוב אליהם מבחינת העניין של יחסי בנים בנות וצניעות וכו'. וזה יותר עדיף להם מאשר לשלוח את ילדיהם לבית ספר אמירקאי חילוני לגמרי. אני שוב אומרת וחוזרת, זה ילדי גן, בגן שלי למדתי עם ילדים מוסלמים, וכן וכמו הילד המפחיד שמנסה להמיר יהודים בכוח בן הארבע שבא עם כובע שכתוב עליו jesus, גם הם באו עם שרשראות או סימנים המייצגים את דתם. מעולם לא הייתה בעיה עם זה, ודווקא זה היה די נחמד להרחיב את האופק ואת המחשבה

galgal21

New member
למרות שאני משיחי (לא שייך

ליהודים המשיחיים אבל מאמין בישוע המשיח) אני לא מסכים איתך, דוקא בענין הזה היהודים הדתיים צודקים. הגנים שלהם נועדו לאוכלוסיה בעלת דעות מסוימות, לילדים ממשפחות בעלי דעות אחרות יש גנים אחרים או גנים חילוניים (ואם אין אז שיקימו בעצמם גנים כאלו). זה כמו שיהודי דתי יבוא לאספה של יהודים משיחיים או של עדי יהוה, הם יכולים להגיד לו: "אספה זו היא לא בשבילך - אתה מתבקש לקום וללכת". מה שמצחיק זה שאירגון יד לאחים מאיים שלא יקבלו ילדים משיחיים לגנים שלהם. אני הייתי מתגלגל מצחוק אם היו מאיימים עלי ככה.

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifזה כן חדש ובלי קשר ליהודים משיחיים משפט

זה הוא מפלה ולא מובן: "על-פי הוראת משרד החינוך אין לרשום ילדים שאינם יהודים למוסדות החינוך הממלכתי-דתי".

למעלה