מה אתם חושבים???שאלה לכולם!

crazykitty

New member
מה אתם חושבים???שאלה לכולם!

יש שאומרים שלצמחונים מותר לאכול דגים ויש שאומרים (ואני ביניהם) שצמחונים אמתיים לא אוכלים דגים. מה אתם חושבים? אתם בעד אכילת דגים או נגד? מה לדעתכם רוב הצמחונים עושים?
 

ronelalala

New member
...

דג, הוא גם חיה עם מערכת עיצבית, דגים מסוגלים לחוש כאב... אין שום סיבה שאני אתן יד לתעשיה שפוגעת בכוונה ובאופן תעשייתי ביצורים שכאלה... איזה זכות יש לי להעדיף את הכאב שלו על הכאב של יצור אחר...
 

lifegirl

New member
מהי צמחונות ../images/Emo35.gif

ישנם כלמיני סוגי צמחונים, כל סוג וסיבותיו שלו, מהן נובע יחסו לאכילת דגים..
צמחונים מטעמי בריאות- מאמינים שצמחונות היא התזונה הבריאה ביותר. לרוב יאכלו דגים "רזים", למרות שחלקם ימנעו גם מכך.
צמחונים מטעמי כשרות- זוהי צמחונות מטעמי נוחות- אין צורך להפריד בין מטבח חלבי למטבח בשרי, אין סכנה של אכילת בשר לא כשר. נפוצה בעיקר בקהילות יהודיות בעולם, בחוגים חרדיים, ובבתים מעורבים (דתי-חילוני), אך לא רק. לרוב יאכלו דגים.
צמחונים מטעמי אידיאולוגיה- האידיאולוגיות המובילות לצמחונות רבות ומגוונות (החל מ"בשר זה רצח" וכלה ב"צמחונות היא בחירה אקולוגית"). לרוב- צמחונים אלו ימנעו גם מדגים (למרות שהיחס לדגים קשור במידה רבה לזווית האידיאולוגית).
צמחונות מטעמי מיקס- צמחונים (ואלו, קרוב לודאי, הרוב) ממספר סיבות. לרוב- היחס לאכילת דגים נקבע לפי הגישה ממנה החלו בצמחונות (ובעקבותיה "גילו" את שאר הסיבות...). ישנם עוד מליון סוגי צמחונות (כי זה אופנתי, כי הזמרת הנערצת צמחונית, כי זה טוב לדיאטה (??)... ), אבל אלו העיקריים. סוג נוסף של צמחונים שאוכלים דגים הם צמחונים בתחילת דרכם. מדובר לרוב על ילדים/נוער, שמוותרים על אכילת בשר מטעמי אידיאולוגיה, אך ממשיכים לאכול דגים מטעמי משפחתולוגיה... רובם יוותרו על אכילת דגים לאחר זמן מה. מיהו צמחוני אמיתי? מי שמגדיר את עצמו ככזה (ואם תפתחי מילון, יספרו לך שצמחוני הוא מי שאוכל בשר פחות מ-3 פעמים בשבוע... אז עדיפה כבר ההגדרה שלי, לא?). לצערי, לא קיימת מילה ל"צמחוני מטעמים שבמצפון"- ועלכן- נצטרך פשוט להמשיך להגיד "צמחוני מטעמי אידיאולוגיה".
 

Neta558

New member
שני, טעות בידיך

לא יודעת באיזה מילון קראת שצמחוני הוא מי שאוכל בשר פחות מ3 פעמים בשבוע, אבן שושן אומר אחרת: צמחונות (נ): הנזרות מאכילת מאכלי בשר, אכילת מזונות של צמחים בלבד; ההשקפה כי חטא הוא לשחוט בעלי חיים לשם אכילת בשרם. לפי ההגדרה הזאת, אגב, לא ברור אם מדובר רק על המנעות מבשר או גם מדגים (כי מדובר גם על אידיאולוגיה בעצם) מצד שני, לא ברור אם מדובר על צמחונות או טבעונות - "אכילת מזונות של צמחים בלבד". ההגדרה לטבעונות אצל אבן שושן מבהירה שצמחונים כן אוכלים מוצרים מהחי אך לא בשר: טבעונות (נ): ההשקפה כי האדם צריך להנזן רק ממזונות של צמחים כפי שניתנו בטבע, בלא לבשל אותם - להבדיל מן ה"צמחונות", שהיא הנזרות ממאכלי בשר בלבד, מבלי לגזור על אכילת ירקות מבושלים, ביצים וכדומה. אם נמשיך לחפש הגדרות, נגיע לצמחונים, צמחוקים אדוקים וכו´. ההגדרות הן כמובן מיושנות, ולא בהכרח מתאימות למבחן המציאות. אני לא מסכימה עם שני שצמחוני הוא מי שמגדיר עצמו צמחוני. צמחונות אינה רק אידיאולוגיה, היא גם אורח חיים. בשל כך, אדם שיגדיר עצמו צמחוני אך אוכל בשר (גם אם פחות מ3 פעמים בשבוע), אינו צמחוני. גם אדם שיגדיר עצמו כטבעוני אך הוא מתנזר רק מבשר וביצים, אינו טבעוני לדעתי. כאשר מדברים על הגדרה שמציינת אורח חיים מסוים, אי אפשר לקבוע לפי הגדרה אישית. חייבים להיות מאפיינים מסוימים של אורח חיים כדי להכנס להגדרה. לשאלתך, לדעתי אדם שאוכל דגים אינו צמחוני. ישנם אנשים שמגדירים עצמם כצמחונים ואוכלים דגים, לי קשה לקבל זאת. ההפרדה בין דג לחיות מאכל אחרות אינה קשורה לצמחונות, לדעתי. מבחינת האלמנט של אכילת בעל חיים, הדג הוא בעל חיים ככל חיה אחרת. ענין הכשרות אינו משחק כאן תפקיד - האם מישהו שאוכל רק בשר חזיר הוא צמחוני? האם מישהו שאוכל חרקים הוא צמחוני? ההגדרה שהייתי רוצה שתטמע בחברה (ואני חשובת שברוב המקרים זה כבר כך): צמחונות: הנזרות מאכילת כל בעל חיים. טבעונות: הנזרות מאכילת כל דבר שמקורו מן החי.
 

עמית103

New member
סוגי צמחונים

הטענה שניתן להיות צמחוני ולאכול דגים, או בעלי חיים אחרים שאינם יונקים או עופות אינה מופרכת לחלוטין. אדם שמתנגד רק לאכילת בעלי חיים מבויתים, בגלל הסבל שנגרם מעצם הגידול אך לא מתנגד לעצם האכילה, וכך מרשה לעצמו לאכול דגים מהים (ולא מבריכות דגים) יכול לפי דעתי להיקרא צמחוני. בנוסף צריך לזכור שלחלק מבעלי החיים הנחותים יותר מבחינה אבולוציונית אין יכולת להרגיש כאב, ולכן ניתן להתייחס אליהם באותו אופן שמתייחסים לצמחים. ואגב, לפי ההגדרה שהבאת ממילון אבן שושן, די ברור שהוא מתכוון שצמחוני לא אוכל גם מוצרים מן החי (ביצים, חלב, וכו´) ואילו טבעוני הוא כזה שאינו מבשל את האוכל שלו אלא אוכל אותו כפי שהוא נמצא בטבע. אבל כמובן שלא חייבים להסתמך על ההגדרות של אבן שושן.
 

Neta558

New member
ההגדרות המילוניות לא ברורות כלל

מההגדרה של "צמחונות" אולי ניתן לחשוב שמדובר על משיהו שלא אוכל מזון מהחי כלל, אך שים לב להגדרה של "טבעונות". בהגדרה זו מצוין בפירוש כי צמחונים כן אוכלים ביצים, למשל. ההגדרות הן מבולבלות, ולא רק ההגדרות המילוניות.
 
ההגדרה ב"מורפיקס":

"תורה ודרך חיים המאופיינים בהמנעות מאכילת בשר ודגים." אין יותר חד-משמעי מזה... [אגב- מורפיקס=מילון ממש מוצלח בחינם! (עברי-אנגלי בכל הקומבינציות.) www.morfix.co.il ) אני איני אוכלת דגים. למעשה, אין דבר המגעיל אותי יותר (נהגתי לוותר על הארוחה כאשר אכלו דגים לידי..) אך גם במידה והייתי אוהבת- לא הייתי אוכלת. (מן הסיבות האידיולוגיות שצויינו.) קצת הפריע לי הניסוח:" צמחוני באמת/ "אמיתי"- האם הצמחונות היא תואר המוענק לאנשים בעלי דם כחול מטעם איזה בית מלוכה (של נטע המלכה
)? צמחונות היא כרגע בגדר צו מוסר אישי ואני מקווה (ובטוחה) שתהפוך לנחלת הכלל.
 
רגע, לא הבנתי משהו...

מה בדיוק הבעיה עם ירקות מבושלים??? מה לטבעונים אסור גם לבשל את הירקות שלהם?! נטע את טבעונית, את אוכלת תפוחי אדמה טריים מהטבע?
 

Neta558

New member
איזה בלגאן עשינו פה...../images/Emo13.gif

לפי הגדרות מילוניות מסוימות, טבעוני אוכל רק אוכל טבעי, לא מעובד כלל. כמובן שרוב האנשים לא מגדירים כך טבעוני... אני אכן טבעונית, ואני אוכלת תפו"א מבושלים, אפויים, מטוגנים (כמעט שלא, באמת באמת!) ובכל צורה אפשרית-רק לא טריים מהטבע! (וגם לא עם עיניים, זה מבעית אותי!)
 

דורון ק

New member
דגים ואסטמה?

מחקר אפידמיולוגי שנערך ביפן קובע כי לצריכת דגים קורולציה חיובית לשכיחות אסטמה.
 

דורון ק

New member
דגים ואי פוריות?

מחקר שפורסם לאחרונה בנוגע לכספית ואי פוריות מצא כי לאלו שצרכו דגים היו ריכוזי Mercury גבוהים משמעותית-דבר שלטענתם היווה הקורולציה המשמעותית היותר למצבם ה"אי פורה".
 

דורון ק

New member
מחקר זה הצטרף לעוד מחקר

שהראה תוצאות דומות. והלינק משומה לא עובד-אז הנה: Infertility, blood mercury concentrations and dietary seafood consumption: a case–control study Christine M. Y. Choy, a, Christopher W. K. Lamb, Lorena T. F. Cheungc, Christine M. Briton-Jonesa, L. P. Cheunga and Christopher J. Hainesa a Department of Obstetrics and Gynaecology, The Chinese University of Hong Kong, Hong Kong, SAR, China b Department of Chemical Pathology, The Chinese University of Hong Kong, Hong Kong, SAR, China c Department of Dietetics, The Chinese University of Hong Kong, Hong Kong, SAR, China Accepted 24 July 2002. Available online 23 September 2002. Abstract Objective To compare blood mercury concentrations of infertile couples with those of fertile couples in Hong Kong, and to examine the relationship between blood mercury concentrations and seafood consumption. Design Case–control study. Setting In vitro fertilisation (IVF) Unit and Antenatal Unit of a university teaching hospital. Sample One hundred fifty-seven infertile couples attending IVF treatment and 26 fertile couples attending antenatal care without known occupational exposure to mercury. Methods Mercury concentrations in whole blood were measured by cold vapour atomic absorption spectrophotometry. A dietitian recorded the quantity of seafood consumption among infertile couples via a food-frequency questionnaire. Blood mercury concentrations and quantity of seafood consumption were compared between infertile and fertile couples. Main outcome measures Whole blood mercury concentrations, quantity of seafood consumption. Results Infertile couples had higher blood mercury concentrations than fertile couples. `Infertile males with abnormal semen´ and `infertile females with unexplained infertility´ also had higher blood mercury concentrations than their fertile counterparts. Blood mercury concentrations were positively correlated with quantity of seafood consumption. Infertile subjects with elevated blood mercury concentrations consumed a larger amount of seafood. Conclusion Higher blood mercury concentration is associated with male and female infertility. Higher seafood consumption is associated with elevated blood mercury concentrations in our infertile population.
 

דורון ק

New member
הנה המחקר השני

Parental consumption of contaminated sport fish from Lake Ontario and predicted fecundability. Buck GM, Vena JE, Schisterman EF, Dmochowski J, Mendola P, Sever LE, Fitzgerald E, Kostyniak P, Greizerstein H, Olson J. Department of Social and Preventive Medicine, University at Buffalo, State University of New York 14214, USA. Wildlife studies suggest that consumption of contaminated fish from the Great Lakes may expose humans to polychlorinated biphenyls and persistent chlorinated pesticides. To assess whether time to pregnancy or fecundability is affected, we conducted a telephone survey in 1993 with female members of the New York State Angler Cohort Study who were considering pregnancy between 1991 and 1994 (N = 2,445). Among the 1,234 (50%) women who became pregnant, 895 (73%) had a known time to pregnancy. Upon enrollment into the cohort in 1991, both partners reported duration and frequency of Lake Ontario sport fish consumption. We estimated lifetime exposure to polychlorinated biphenyls from recent consumption and used a discrete-time analog of Cox proportional hazards analysis to estimate conditional fecundability ratios and 95% confidence intervals (CIs) for fish consumption among couples with complete exposure data who discontinued birth control to become pregnant (N = 575). Maternal consumption of fish for 3-6 years was associated with reduced fecundability (fecundability ratio = 0.75; 95% CI = 0.59-0.91), as was more than a monthly fish meal in 1991 (fecundability ratio = 0.73; 95% CI = 0.54-0.98). Our findings suggest that maternal but not paternal consumption of contaminated fish may reduce fecundability among couples attempting pregnancy.
 

דורון ק

New member
דרך אגב את כל ה"מחמאות"

המרעיפים על הדגים ניתן למצוא בצומח בנוסף לתכונות חיוביות נוספות ללא הצדדים השליליים של הדגים.
 
זו ההגדרה המדויקת ביותר לטעמי

ואני דווקא מאוד אהבתי סלמון בימים הרחוקים ההם שלא הייתי צמחוני (לפני חודש וחצי
)
 
הם לא טעימים

אני טבעוני (אידיאולוגית) אבל גם לפני שנתיים, כשעוד אכלתי בשר, לא אכלתי דגים. הם פשוט לא טעימים! כמובן שעכשיו אני לא אוכל אותם בגלל אידיאולוגיה. השאלה הזאת על דגים היא די קשה. כמו ששני הסבירה, יש הרבה סוגי צמחונים. אני חושב שהתקוונת להאם אידיאולוגים צריכים לאכול דגים. ברור שדגים סובלים פחות משאר החיות (גם כי הם יותר טיפשים, גם כי יש להם זיכרון קצר וגם כי פשוט לא עושים דברים נוראיים כמו לשאר החיות). אבל גם ברור שהם סובלים, אז השאלה שצמחוני צריך לשאול את עצמו היא, מה היחס בין כמה שהוא אוהב לאכול דגים והעקרונות שלו? אם יותר חשוב לו שלא יסבלו הוא לא יוכל אותם אם לא אכפת לו הוא כן יוכל אותם. אני לא אוכל דגים
 

Neta558

New member
התייחסת מאד בפשטות לענין

הם יותר טיפשים, זיכרון יותר קצר... לא נראה לי רלוונטי בכלל לשאלת הסבל. לא עושים להם דברים נוראיים כמו לשאר החיות? יתכן שהם סובלים פחות, אך הם עדיין סובלים. דגים מגודלים בצפיפות נוראית. קשה לחשוב על דג במקום צפוף, אך זה המצב. מגדלים המון דגים בברכה קטנה והצפיפות היא פי כמה וכמה מאשר בטבע. מצרפת קטע קצר של אנונימוס: נידוגים למוות עובדות על דגים, דיג ומדגה ישראלי אוכל כ-2,000 דגים במהלך חייו, אך למעשה אחראי להרג דגים בשיעור של פי שניים לפחות, שכן על כל דג שמשווק לצרכנים מת דג אחד "לא כלכלי". דגים נידוגים בים, בנחלים ובאגמים או מגודלים בבריכות דגים או בכלובים במקווי מים טבעיים. כל השיטות הן תעשיות אכזריות כלפי דגים והרסניות ביותר לסביבה. גם במאבק זה עלינו להתייצב לצד אלו שקולם אינו נשמע. עדויות רבות מוכיחות כי גם דגים חשים כאב: מערכת העצבים שלהם דומה לזו של בעלי חוליות אחרים (ובכללם האדם), גופם משחרר חומרים משככי כאבים (כגון אנקפלין ואנדורפין) כשנפגעות בו רקמות, וגם התנהגותם מעידה על חישת כאב. מעל מיליון דגים חווים גסיסה ממושכת בדיג חכות מדי שנה מול חופי ישראל. קרס החכה ננעץ בלוע הדג, או נבלע בקיבתו ופוצע את קרביו. דיג רשתות גורם לאיבוד קשקשים ולפציעות. דג המועלה אל פני המים מעומק רב - זימיו מדממים וגופו תופח: הפחתת הלחץ הפתאומית גורמת להתפשטות גז הכלוא בגופו, ותפיחת הגוף מלווה בכאב חריף. דגים הגדלים בבריכות דגים סובלים מצפיפות אדירה: פי 17,500 מבאגמים טבעיים. נפח המים לדג הוא פחות משניים-שלושה בקבוקי שתייה. בתנאים אלה סובלים הדגים מחנק, מדלקות בעור, מפצעים פתוחים, מהרס הזימים ומטפילים. מזהמים המצטברים בבריכות (חומרי הדברה, כלור, אמוניה וכו´) גורמים פגיעות בעיני הדגים, צריבה ממושכת ועיוורון. דגים המנסים להימלט מכלובים המוחזקים בים נתקלים בגדר המרושתת וגופם מתכסה שריטות ושטפי-דם תת-עוריים. הטלת ביצים על-ידי נקבות הדגים מזורזת על-ידי שיטות כפייה, הכוללות הרעבה, הזרקת הורמונים, ו"סחיטת הביצים", הגורמת מצוקה, שפשופים, פציעות ושטפי-דם פנימיים.
 
לא הבנת

אני חושב שהם סובלים, אבל לא באותה כמות ואפילו לא באותו קנה מידה כמו פרות או תרנגולות. חוץ מזה, אני באנונימוס, כבר קראתי את הקטע
 
למעלה