מה אתם חושבים???שאלה לכולם!

Neta558

New member
הבנתי, פשוט..

נראה מוזר לכתוב שדגים טיפשים או בעלי זיכרון גרוע כטיעון לסבל... הטיפשות או הזיכרון אינם ממעיטים בסבל של חיה. בכל מקרה, אני חושבת שמוזר שנשפוט מי סובל יותר ומי פחות. קשה לתת קנה מידה אמיתי לסבל. אמנם הפגיעה בדגים נראית קטנה יותר, אך זאת מבלי להשוות את הצרכים של כל חיה. כלומר, יתכן שדגים זקוקים למרחב באופן מהותי הרבה יותר מתרנגולת, למשל, ולכן צפיפות מהווה סבל נוראי לחייהם... אבל נראה לי שבסך הכל אנחנו מסכימים-הדגים סובלים גם הם ויש לצמצם את סבלם...

לדעתי...

צמחוני מטעמי אידיאולוגיה לא יאכל דגים, בקשר לשאר אני לא בטוחה. כנ"ל לגבי הטבעונים.

אני לא אוכלת דגים.

וכך גם כמעט כל הצמחונים האידאולוגיים. דגים הם יצורים חיים לכל דבר, ולכן בדיוק כמו שאני לא אוכלת חיות אחרות אני גם לא אוכלת דגים. למרות זאת היה לי מישהו בכיתה, שלא אכל בשר, בגלל שהוא התאמן בכדורסל, ויצרו לו תפריט מיוחד, אבל כן אכל דגים. אני זוכרת שבמהלך השנה אחרי שחילקנו חומר של אנונימוס בבי"ס הוא שקל לעבור לצמחונות מלאה, אבל אני לא יודעת מה הוא החליט בסוף.

דורון ק

New member
יש כל מיני "הגדרות"

יש כאלו המגדירים "צמחונים" שאוכלים דגים כ-"פסקו צמחונים". על פי ההגדרה המקובלת צמחונים לא אוכלים דגים,ואכן רוב אלו המגדירים עצמם צמחונים נמנעים מאכילת דגים.

crazykitty

New member
על דגים ועל צמחים../images/Emo108.gif

טוב, אני ממש שמחה שהרבה אנשים הגיבו לשאלה שלי, את תודה על תשומת הלב! כפי שכתבתי בקצרה מקודם- אני לא אוכלת דגים מכיוון שאני צמחונית אידיאולוגית אבל גם- פשוט מגעיל אותי לחשוב על לאכול בשר, לאכול משהו שפעם היה חי ורץ/שחה לו לחי את חייו עד שבאו והרגו אותו! לחשוב שאתה אוכל משהו מת...איכס! היבט זה נוסף לאידיאולוגיה במשך הזמן. וסתם משהו- עשו מחקרים שגילו שגם צמחים מגיבים מעין תגובת כאב כשחותכים אותם...כך שגם להם כנראה כואב. מישהו יודע יותר בקשר לזה? לא שזה משנה כ"כ כי אם לא לאכול חיות ולא דברים צמחיים, אז האפשרות היחידה היא-למות.אז מן הסתם לא נגזים. בכל זאת, הייתי מעוניינת שמי שיודע יותר בקשר לזה יכתוב לי או בפורום.

למעלה