מה אתם חושבים?

שרונת XD

New member
מה אתם חושבים?

אני יודעת שזה לא קשור לנתינת שירות, אבל זה כן סיפור על החוצפה הישראלית, וחשבתי שזה ישתלב עם שאר הישראלים החוצפנים שמככבים בסיפורים פה.

היום נסעתי באוטובוס, סוף האוטובוס היה ריק לגמרי ובשאר האוטובוס היו כמה מקומות פנויים פה ושם. אני ישבתי בסוף האוטובוס.
עלתה אישה יחסית מבוגרת, סביבות גיל 50-60 נעמדה לידי בשביל שאני אתן לה לשבת. זזתי כדי שהיא תוכל לשבת במושב לידי, היא אמרה שהיא רוצה לשבת איפה שאני יושבת.
אמרתי לה שיש הרבה מקומות פנויים באוטובוס, לא הבנתי למה היא רוצה דווקא ספציפית את המקום שלי.
היא אמרה שהיא עוד מעט יורדת ולכן היא רוצה לשבת שם.
לא היה לי כוח להתווכח איתה, אז פשוט קמתי ועברתי ספסל אחד אחורה, כי כמו שאמרתי, כל החלק האחורי של האוטובוס היה ריק ולא היה לי כזה חשוב איפה אני אשב.
אני גם רוצה להוסיף, שאני לא ישבתי במקום הקרוב ביותר לדלת האחורית, היו מקומות קרובים יותר.
במקום הקרוב ביותר לדלת האחורית ישבה אישה בת 40-50. ממנה היא לא העזה לבקש את המקום שלה, אבל אני נראית כמו ילדה בתיכון, ויש כאלה שחושבים שילדים יעשו מה שיגידו להם לא משנה מה, רק בגלל שהם מבוגרים יותר, ולא יתווכחו איתם. כשהייתי בחטיבה היו מקרים שאנשים אמרו לי לקום בשבילם. לא חשבתי שאי פעם באוטובוס חצי ריק ידרשו את המקום שלי.

האוטובוס נוסע, נוסע, ה"עוד מעט יורדת" כבר מאבד את התוקף שלו. אבל לא אמרתי כלום ולא צייצתי.
היא מסתובבת אלי ועושה לי פרצופים, פה כבר היה הגבול שלי, אמנם "אל תהיה צודק, תהיה חכם", אבל יש גבול לחוצפה.

אמרתי לה שלא תעשה לי פרצופים, שנתתי לה את המקום שלי למרות שהאוטובוס היה חצי ריק, היא לא אמרה תודה והיא עוד עושה לי פרצופים?
היא לא ציפתה לזה, כי כמו שאמרתי, אני נראית כמו ילדה קטנה ועדינה, לא ציפתה שיצא ממני בן אדם מבוגר עם עמוד שדרה.
לא היה לה הרבה מה לומר חוץ מ"חוצפנית" ו"תהיי בשקט".
אמרתי לה שהיא החוצפנית, ושלא תגיד לי להיות בשקט, לא היה לה מה לומר על למה היא לא ביקשה ממי שישבה במושב הכי קרוב לדלת את המושב שלה, וממי שנראית כמו ילדה כן.
אמרתי לה שכבר עבר ה"עוד מעט יורדת", היא אמרה שהיא לא רואה טוב, אמרתי לה שיש המצאה חדשה שנקראית משקפיים (לא היו לה).
מה גם שהמקום לידי היה בדיוק באותו המרחק מהשלט שמראה את התחנות, ככה שהיא הייתה רואה אותו הדבר, או שגם אם היא הייתה מבקשת ממני לומר לה שנגיע לתחנה שלה, הייתי בשמחה אומרת לה. גם שינוי הסיבות למה היא רצתה דווקא את המקום שלי, לא ממש נראה רציני.

הייתה מישהי שישבה במושב המקביל למושב שלי, שלא הבינה מה הסיפור, סיפרתי לה והיא גם הייתה מופתעת, שהיא רצתה שאני אתן לה את המושב שלי.

אני רוצה לציין, שאני לא בן אדם קטנוני, לכן גם לא התווכחתי איתה על המושב וקמתי, אבל אני כן עומדת על שלי.
אני קמה בפני אנשים מבוגרים, ואם היא הייתה נוהגת באדיבות או לפחות אומרת תודה ולא עושה לי פרצופים, הייתי גם בשמחה נותנת לה את המושב שלי, וגם אומרת לה איפה התחנה שלה אם היא הייתה מבקשת.

aa100000

New member
אני איתך, בגדול את מאוד צודקת

לדעתי את צודקת,
אבל...אני מאוד לא אוהב את תרבות ה"עכשיו אספר לכל מאזין על כמה הנוסעת הזאת לא בסדר", למרות שאני משער שלא הצהרת את זה בקולי קולות,
נהגת בצורה שנכונה לך, וזה הכי חשוב, כי אם זה מאוד חרה לך, אז לא הייתי מצפה שתשמרי בבטן, למרות שאני לדוגמא, הייתי פשוט שותק ועוזב את זה,
כי לא, אני לא אצליח לחנך אישה מבוגרת וכל עוד היה מקום באוטובוס הייתי מוכן לעבור (אם לא היה מקום-הייתי נוהג אחרת כמובן), עשתה פרצופים-שתעשה. אני לא הייתי מכניס את עצמי לעצבים מיותרים, כי הם באמת מיותרים.
בפעם הבאה שווה לך לחשוב האם העצבים האלה עוזרים למישהו...

שרונת XD

New member
רק שפכתי את הלב :)

אני לא מאלה שמצלמים ומפרסמים את המקרה בניסיון להביך מישהו.
לא ציפיתי לחנך אותה, אבל אני כן אוהבת לעמוד על שלי, גם אולי בכל זאת זה יגרום לה לחשוב פעמיים לפני שהיא תבקש מבן אדם שנראה קטן וחלש את המקום שלו.
כבר קרה לי שאנשים היו בהלם כשהגבתי על ההתנהגות שלהם.
בכל מקרה הייתי מרגישה רע יותר עם זה אם לא הייתי אומרת כלום, אז אם היא תתנהג אחרת או לא, לי זה גרם להרגיש יותר טוב להגיב לה :)
תודה על התמיכה!

האמת? זה קרה לי וזה יותר ממרגיז...

הייתי בדרך ללימודים עם המון דברים: תיק צד, שקית מלאה חומרי עבודה ושתי לוח קאפות גדולים של שני פרוייקטים שהייתי צריכה להגיש, שאותם הכנסתי ברווח שבין המושבים, ואת יתר הדברים הנחתי על המושב שצמוד אלי. האוטובוס היה חצי ריק. עלתה אישה אחת וביקשה ממני לזוז כדי שהיא תשב, כך שנאלצתי להידחס פנימה כשהדברים מונחים עלי בצורה בלתי אפשרית, ושאלתי אותה למה היא מתעקשת לשבת דווקא שם, כי באמת שזה לא נוח. מה החצופה עונה לי "אז תעברי את מקום. אני רוצה לשבת כאן!"

כמה אנשים הסתכלו עליה וציקצקו בלשון, והחוצפנית התחילה לדרוש שאני אזיז גם את הלוחות קאפה כי הם "נתקעים לה ברגליים", והתחילה לבעוט לי בהם... אז כבר איבדתי עשתונות ואמרתי לה שאם לא אכפת לה, אלו שיעורי הבית שלי, ושהיא חצופה.
זה התפתח למריבה קולנית יחסית והנהג הגיע להתערב וביקש מהנוסעת החצופה לעבור מקום. היא התחילה לצעוק שכולם חולי נפש ועברה צמוד לנהג, ואז קיטרה לו כל הנסיעה עד שהיא ירדה ואמרה שכולנו עוד נשמע ממנה...

שרונת XD

New member
איזה חוצפנית!

תגידי את חושבת שזאת אותה אחת? XD
חחח סתם לצערנו לא חסרים אנשים חסרי תרבות :/

באמת מאוד מרגיז! סתם פינוק חסר כל סיבה. חושבים שהאוטובוס שייך להם.

פעם האוטובוס צפוף במיוחד אישה השעינה את התחת הגדול והשמן שלה בדיוק על היד שלי, כשהחזקתי במעקה.
ביקשתי ממנה בנימוס שהיא לא תישען עלי, היא ענתה ש"היא רוצה לעמוד בנוחיות" (חוץ מזה שנוחיות זה שירותים והמילה היא נוחות) ואמרה שאני חוצפנית כי לא ביקשתי בנימוס.
עזבו שביקשתי יפה, אני חוצפנית כי אני לא רוצה שהתחת השמן שלה ימעך את היד שלי O_O

לגמרי!

חחחח אני לא חושבת שזו אותה אחת, אלא שיש נשים מבוגרות חצופות, שפשוט בטוחות שהאוטובוס שייך להן.
אני לא מבינה את ההתעקשות ואת ה"דווקא" הזה... כאילו, מה הפריע לה לשבת בכל מקום פנוי אחר? אני יכולה להשתגע מכאלה אנשים!

איזו הזויה!

כמו ילדים ביסודי שמחפשים לעצבן בכוח. מזכיר לי שלפעמים אני נתקלת במצב של "קבוצה", לרוב בני נוער, שעומדים באוטובוס דווקא ליד הדלת ונוצר מצב שאנשים נאלצים להעיר להם שהם חוסמים את היציאה והם לא מבינים מה רוצים מהם.

במסלול שנסעתי בו קבוע בעבר נסעה אשה מבוגרת.. לא ברורה. פעם היא בעטה בבחורה שישבה לידה בטענה שהיא "מפריעה". אני פעם ישבתי לידה וזכיתי לדרישה "להעיף את הכוס" (כוס טרמית עם קפה) בטענה ש"זה מפריע". העדפתי לקום ולעמוד עד שיתפנה מקום אחר (אז גם הבנתי למה המקום לידה היה פנוי כשהאוטובוס היה כל כך עמוס).

מישהו יכול להסביר לי מה "מפריע" בכוס טרמית?

מה זאת אומרת?

לא הצעת לה שלוק מהקפה. איזו חוצפנית שאת, מביאה קפה רק לעצמך?
את לא יכולה להביא לכל שאר יושבי האוטובוס?

בהיותי נוסעת קבועה באוטובוסים, יש לי כל מיני סיפורים.
הייתה פעם אחת, לפני זמן מה, ביום חם, שנסעתי באוטובוס.
האוטובוס התמלא אנשים, והיה מחניק, אז פתחתי את החלון, (המזגן לא הספיק). הגברת, שישבה ליד, דרשה בעצבים לסגור אותו, כי היא לוקחת אנטיביוטיקה.
לא הבנתי את הקשר, אבל מילא. אז סגרתי בחצי, והשארתי פתח קטן, על מנת שיהיה משב אוויר. היא קמה, גהרה מעלי, ובשיא העצבים סגרה לחלוטין את החלון. (דרך אגב, היא הייתה מכוסה בבגדים ארוכים מכף רגל ועד ראש).
זה שהיה מאחורי, הבין את ההלם שבו הייתי שרויה, ופשוט קם בעצמו, ופתח את החלון לרווחה. היא שוב צעקה עליו שיסגור, כי אסור לה לשהות באוויר, כי היא לוקחת אנטיביוטיקה.
הוא ענה לה שצר לו, אבל אין אוויר, ומחניק, וחייבים חלון פתוח. היא בתמורה, לא נשארה חייבת, סיננה מתחת לשפם איזו מלה או שתיים, שלא נשמעו כמו ברכת הדרך, ועברה מקום.

ואז עלתה בי השאלה.
נכון שמדובר בגברת מבוגרת ממני, אבל האם אני צריכה להרגיש לא טוב, או להרגיש מחנק, בגלל שהגברת לא יכולה להתמודד עם אוויר?

האם הזכות שלנו, כצעירים, היא אוטומטית פחותה מנוסעים אחרים מבוגרים יותר?

ושאלה לגבי בני נוער. האם גם אנחנו היינו כאלה?

לגבי הקפה

זה גם נושא שדיברנו עליו בעבר - שכל אחד חושב שהוא מקורי עם ההערה "למה לא הבאת לי קפה?" "איך ידעת שרציתי קפה!". נתקלתי בזמנו גם במישהי יותר לא ברורה שנקרעה מולי מצחוק, וכששאלתי מה כל כך מצחיק היא הצביעה על הכוס ואמרה "אפשר לשתות בבית!"

באוטובוס יש לפעמים את הקטע שמצפים ממך לקום ולתת לאנשים מסוימים לשבת. אני עושה את זה כשזה נדרש, אבל לפעמים קורה שאני לא מרגישה טוב, כשלאחרונה זה היה המצב באופן קיצוני במשך תקופה ממושכת. לכן מראש העדפתי לשבת בחלק האחורי כדי להימנע ממצב כזה, וכשלא היה מקום ו"נאלצתי" לשבת מקדימה, לא קמתי. זה נראה מהצד לא יפה אבל הייתי במצב שאני דיי בטוחה שאותם מבוגרים שעלו לאוטובוס הרגישו הרבה יותר טוב ממני. באותה תקופה היו אנשים שקמו והציעו לי לשבת, אבל אני מניחה שהיו גם מי שחשבו שזו חוצפה שבחורה צעירה יושבת בזמן שמבוגרים ממנה עומדים.

שרונת XD

New member
שאלה אחרת

אם אסור לה להיות באוויר, למה היא יצאה מהבית?

וואי כמה סיפורים על אנשים באוטובוס יש, צריך לעשות שרשור רק בשביל זה חח

rasmus girl1

New member
קרה לי גם,

שהחלון לידי היה פתוח והבחורה בכסאות מהצד השני ביקשה שאסגור כי היא חולה,אז סגרתי ואז הבחור מאחורי התעצבן ואמר לי "מה את סוגרת! אני צריך אוויר תפתחי!" אז פתחתי ואז הבחורה התחילה גם להתעצבן , פה כבר אמרתי לה שהבחור מאחורי ביקש לסגור ושתתווכח איתו לא איתי. ואז היו כבר צעקות בינהם..
בפעם אחרת אישה שאלה את הנהג אם הוא קו 10 הוא ענה לה שלא [גם כתוב מקדימה+הם שמים שלט על החלון עם המס' קו] היא בכל זאת עלתה וכשראתה מסלול שונה התעצבנה עליו אמרה לו "אבל אמרת לי שכן! אדיוט! מפגר!" הוא בתגובה ענה לה "אני אמרתי לך שאני לא 10! ואת אדיוטיות! מפגרת!!!"

שרונת XD

New member
חחח מזכיר לי משהו

עם הקו 10.
פעם הייתי בבנק ולפני הייתה אישה מבוגרת ששאלה כמה כסף יש לה בחשבון, אני לא זוכרת בדיוק את המספרים אז אני אומרת בערך.
הטלרית אמרה לה שיש לה שלושת אלפים ומשהו בחשבון. היא ביקשה להוציא שלושת אלפים. הטלרית הלכה והביאה לה את הכסף. אז האישה אמרה שהיא ביקשה שלוש מאות.
לא היה ויכוח ארוך, וגם אמרתי לה שהיא ביקשה שלושת אלפים. היא דווקא הייתה בסדר, לא צעקה אבל זה סתם הזכיר לי, אנשים ששומעים מה שהם רוצים או אומרים משהו אחר ממה שהם חשבו.

trilliane

Well-known member
מנהל
אוי, אוטובוסים מחניקים זו נקודה כאובה

בחורף אני עולה לפעמים לאוטובוסים כ"כ מהבילים עד שלפעמים אני מרגישה שאני על סף עילפון מרוב מחסור בחמצן... לרוב אני משתדלת לשבת כמה שיותר בסוף ושם לפתוח חלון, כדי שלא יצעקו עליי. פעם, בדגמים הישנים של אגד עם חלונות ההזזה זה היה אפשרי לפתוח חריץ קטן, כיום אלה דגמים מונגשים לנכים (ומחורבנים למדי מהרבה סיבות) עם חלונות עיליים שרק נפתחים קצת בזווית והם די ארוכים, אז כמעט כל אחד סוגר בלי לשאול.

אז בקיץ מחניק כי מרגישים את המזגן רק ליד הנהג, בחורף מחניק כי אין שום אוורור... משגע אותי איך אנשים שהגיעו מהרחוב ולבושים בשלל שכבות בהתאם לטמפרטורה בחוץ לא נמסים ונחנקים מהסאונה בפנים, שלא לדבר על מעבדת החיידקים/נגיפים המלבבת שמתהווה שם בתנאי חוסר אוורר.

אני עוד הייתי מסוגלת לשפוך עליה את הקפה...

אם הייתי מקבלת הערה כזו. מישהי פעם העירה לי באוטובוס שהתיק שלי מסתיר לה (התיק בכלל לא נגע בה, ולא היתה לי דרך להחזיק אותו מבלי להניח אותו עלי), אז עניתי לה "תתמודדי".
מה יש כבר להסתיר? אוטובוס מפוצץ נוסעים? נו באמת...

נזכרתי בעוד משהו...

משהו שקרה לי פעם- עליתי לאוטובוס פעם עם חולצת טישירט, חצאית עד הברכיים ומגפיים ונסעתי ללימודים.
אישה אחד דתיה באה והתיישבה לידי ואז חפרה לי כל הנסיעה שהיא דואגת לי כי זה לבוש שמזמין אונס, וכמה שבנות ישראל צריכות להיות צנועות יותר וכל השיט הזה. באיזה שהוא שלב שנמאס לי לשמוע את שטיפת המוח שלה, עניתי לה "תלמידי ישיבות נאנסים גם ע"י המורים שלהם, ומה הם לובשים?" היא הסתכלה עלי רועדת עם פה פעור ולא אמרה יותר מילה. קמתי ועברתי מקום והיא לא העיזה להטריד אותי יותר.

Osnatz1

New member
מה?? איזו מוגזמת היא.

זה אשכרה כאילו היא התיישבה לידך בשביל לעשות לך דווקא.
לא יכולה להבין את זה.

קרה לי כמה פעמים בזמנו שהאוטובוס היה ריק כמעט לחלוטין או אפילו לחלוטין, אם הייתי היחידה שעלתה בתחנה הראשונה, ותמיד היה מישהו/מישהי שהיו מתיישבים דווקא לידי כשהאוטובוס כולו ריק.
מישהו פעם אפילו התיישב לידי אבל את התיק שלו הניח על הכסא בשורה שהייתה לפני המושבים שלנו.
לא יכולת להתיישב שם יחד עם התיק??

פעם הייתי במוד עצבני ושאלתי מישהו כזה למה הוא התיישב ליידי כשכל האוטובוס ריק, והוא ענה ש(לא ציטוט מדוייק)"תכף האוטובוס יתמלא ואני לא רוצה שיתיישב לידי איזה יצור, אז אני בחרתי כבר ליד מי לשבת".
?!?!
לא, כי אתה בכלל לא היית יצור, אבל בסדר....

ממש ככה...

לא זוכרת איפה קראתי את זה (כנראה במאקו), אבל היתה כתבה שמלמדת איך למנוע מאנשים לשבת לידך באוטובוס בדיוק מהסיבות האלו...
אני לרוב יושבת עם משקפי שמש ואוזניים מחוברות לאייפון ומעמידה פנים שנרדמתי. אבל יש כאלה שאין להם בעיה "להעיר" אותי, אפילו כשהאוטובוס כמעט ריק, רק כדי לשבת לידי. לא סובלת טיפוסים הזויים כאלה!

למעלה