מה אתם חושבים?

אוזניות* לא אוזניים...

עכשיו שמתי לב למה שרשמתי.
זו השעה לישון כנראה...

trilliane

Well-known member
מנהל
אם אנחנו בענייני חוצפה (דווקא קשור לשירות)

לפני כמה ימים יצאנו להופעה בפאב וישבנו לאכול לפני תחילתה. כיוון שבפנים היה רועש ורצינו לדבר התיישבנו בחוץ. היו מעט שולחנות אבל לא הרבה אנשים. די מהר התמלא גם בחוץ (מעט שולחנות) ולא נשאר שולחן פנוי. אנחנו (זוג) ישבנו ליד שולחן עגול גדול יחסית והמתנו לזוג חברים נוסף. אנשים בשולחן ליד שאלו אם אפשר לקחת כיסאות מהשולחן שלנו ומכיוון שלא נזקקנו לכ"כ הרבה אמרנו בכיף.

אחרי כמה דקות הגיע בחור שדיבר בסלולרי ובלי אף מילה או הינד ראש התיישב בצד השני של השולחן שלנו. הייתי קצת מופתעת אבל הנחתי שאולי הוא מחכה למישהו ורק רוצה לשבת בינתיים, והוא גם דיבר בטלפון אז לא הפרעתי לו באמצע. הבחור סיים לדבר, הוציא סיגריות והתחיל לעשן. שאלתי אותו מה הוא חושב שהוא עושה, והוא אמר שהוא שאל את המלצרית והיא אמרה שזה בסדר לעשן בחוץ.

אמרתי לו שהוא לא מעשן בחוץ, הוא מעשן בשולחן שלנו! ולא ברור לי באיזו זכות הוא עושה זאת בלי לשאול, קל וחומר מתיישב בשולחן שכבר מאויש ע"י זרים בלי לומר מילה?! הוא אמר שוב שהוא שאל את המלצרית והיא אישרה לו לשבת שם(???). המלצרית בדיוק הגיעה החוצה ואישרה את דבריו ואמרה שהוא אכן שאל אותה אבל לא שאל אותנו... לא ברור לי ממתי שואלים את המלצרית ולא את האנשים שכבר יושבים בשולחן, אבל נגיד ששאל אותה, מה פתאום היא מאשרת לאנשים להצטרף לשולחן שלנו בלי להחליף איתנו מילה?

הסברתי שאני מבקשת שהוא יקום, שאנחנו ממתינים לעוד אנשים. הוא אמר שהוא לא ידע שאנחנו ממתינים שיצטרפו אלינו, ו"תגידי ככה" (נו ברור, זו הרי אשמתי שלא עדכנתי אותו...) וקם בעצבים כאילו הוא עושה טובה למישהו ואיזה נודניקים אנשים וכמה הוא בסדר שהוא שאל את המלצרית.

מעולם לא נתקלתי בדבר כזה, בחיי... מי מתיישב ליד שולחן מאויש בלי לשאול את המאיישים אם אפשר?! לא מדובר בחדר אוכל... הרי אפילו לאנשים שישבו בשולחן ליד היה נימוס בסיסי לשאול אם אפשר לקחת כיסאות, אז להתיישב בטבעיות בשולחן של זרים בלי לומר להם מילה? מי עושה דבר כזה?

אבל מילא העובדה שהוא כנראה סוג של ערס מצוי ומכאלה באמת אין למה לצפות, ההתנהגות של המלצרית ממש לא ברורה לי. באיזו זכות היא מאשרת לאדם זר לשבת בשולחן מאויש בלי לדבר עם הלקוחות, לשאול בעדינות אם זה בסדר, או במינימום של המינימום לברר אם אולי, בטעות, הם מחכים לעוד אנשים? נשגב מבינתי, בחיי.

אכן מצב הזוי ומרגיז

ואין ספק שאני מתעצבנת גם אם איזה טיפוס מרגיז היה מחליט להתיישב ולעשן לידי (אני לא מעשנת) אבל אני לא יודעת אם יצא לך לבקר במדינות אירופה...
בגרמניה למשל זה נהוג שזרים מצטרפים אליך לשולחן במסעדה, והם רואים בזה דבר לגיטימי. בארץ זה יותר נתפס כקטע של חוצפה.

trilliane

Well-known member
מנהל
הגרמנים מאוד מסודרים ומנומסים

אם זה מקובל תרבותית זה דבר אחד, אבל האם מקבול להתיישב בשולחן בלי להחליף מילה עם מי שכבר יושב ולברר איתו אולי, נגיד, הוא מחכה לאחרים שיצטרפו אליו וכל הכיסאות כבר תפוסים? נראה לי די אלמנטרי... ואני גם מניחה (או לפחות מקווה) שלא מתיישבים בגסות סתם כך בשולחן ומתחילים לעשן לבן אדם על הפרצוף...

אני לא מופתעת בכלל.

פעם נתקלתי במקרה שעליתי לאוטובוס שיוצא כל 20 דקות והגעתי מוקדם כדי לתפוס מקום. כאשר האוטבוס היה מלא לחלוטין הגיעה אישה שנראתה יחסית בריאה שצעקה על הנהג שהיא נכה ושיוריד מישהו מהאוטובוס בכדי שהיא תוכל לעלות. (האוטובוס היה כבר מלא)

כמובן שהנהג לא הסכים להוריד אף אחד.

rasmus girl1

New member
:O הזכרת לי,

אני עובדת בקופת חולים ולפעמים אנשים שרוצים תור בימים הקרובים ואין אומרים "אבל זה ממש דחוף לי!!! תדחי למישהו אחר את התור ותשימי אותי במקומו! לי זה דחוף!"
אוי ו-"נו בסדר אז שימי אותי בין תורים,זה רק משהו קטן" איכ, עד מתי אני אשמע את 'יש לי רק משהו קטן' ..

שרונת XD

New member
גם כבר לא מפתיע

בעבר הייתי חושבת שזה דמיוני מצב כזה, אבל גם לא חשבתי שידרשו ממני את המקום שלי באוטובוס חצי ריק, אז הכל אפשרי.

פעם עמדתי בתור לאוטובוס עם חברות, ולא הייתי ישר בתוך התור, טיפה היינו בצד, אבל בצורה כזאת שברור שאנחנו בתור ואיפה אנחנו נמצאות, זאת שלפנינו התחרפנה וחשבה שאנחנו רוצים לעקוף אותה, אמרתי לה שתרגע שאף אחד לא עוקף אותה ושגם ככה כולנו נעלה על האוטובוס וזה לא משנה, והיא השתגעה ואחרי זה לא היה מקום באוטובוס (זה לא משנה לה היה לא לה ולא לנו) והיא נגעה לי בכתף ואמרה "הנה רואה".

מי שהיה בתחנה המרכזית בירושלים יודע שהתור בתוך התחנה, ויש דלת לחניה של האוטובוס. תמיד יש את אלה שלא עוקפים, שהם רק יוצאים לעשן, וכמובן שהאוטובוס מגיע לא אכפת להם שהיו אנשים לפניהם והם נעמדים בראש התור.

אגב עוד מקרה שהיה שם, נסעתי עם ההורים שלי מהתחנה המרכזית בירושלים. אני הלכתי עם אמא שלי ואבא שלי הלך בנפרד, יצא שאבא שלי היה בתחילת התור ושמר לנו מקום ואנחנו היינו בסוף, אמא שלי עברה אליו לתחילת התור, כשאני עברתי מישהי שישבה על הספסלים תפסה לי את היד ולא נתנה לי ללכת בטענה שאני נדחפת, אמרתי לה שההורים שלי שומרים לי מקום בתחילת התור ושתעזוב אותי, בסוף היא עזבה והלכתי אליהם. אני גם שונאת שנדחפים אבל אפשר לדבר, מה זה לתפוס לי את הזרוע? גם אם אני נדחפת (ואני לא) לא צריך להפעיל אלימות.

rasmus girl1

New member
סורי,

אבל את כן נדחפת,מה זה 'ההורים שלי שומרים לי תור'? אבא שלך תפס מקום בתחילת התור ואת לא בעיה שלך. שיתפוס לך כסא באוטובוס אחרי שיעלה [שגם את זה אני לא אוהבת שעושים],אנשים שם עמדו עוד לפני שהאוטובוס הגיע ואת בחרת ללכת עם אמא שלך זו בעיה שלך.
שונאת את תרבות ה'שמר לי'.
ועוד סיפור-פעם חבר של אחותי סיפר ששירת בבסיס ליד אילת,מה שאומר נסיעה מאוד ארוכה [וזה לא מהאוטובוסים המיוחדים לאילת שיש מקומות שומרים] הוא עלה לאוטובוס והיה מקום אחד אחרון פנוי,הבחור שיש בכסא שליד לא הסכים לפנות את התיק בטענה שהוא שומר לחבר שלו שצריך לעלות עוד כמה תחנות,חבר של אחותי ענה בתגובה "הוא לא עלה לאוטובוס עדיין,אני עליתי לפניו,כל עוד אני לא רואה אותו פה באוטובוס אני מתיישב" וישב :) .

מה שכן,מסכימה איתך לגבי התחנה המרכזית בירושלים,אי אפשר לצאת החוצה כי הזיהום אוויר שם הוא ממש נוראי וגבוה ואפילו יש שלטי אזהרה על הדלתות וגם לא מזמן הייתה כתבה לגבי הזיהום אוויר שם ככה שאי אפשר לחכות בחוץ אם היית ראשונה,אבל אם תצאי ברגע שהאוטובוס יגיע אנשים יצאו לך מהדלתות שמימין ומשמאל,פעם קרה לי שדווקא האנשים המבוגרים יצאו מהדלתות האלו,אישה אחת מבוגרת דחפה אותי כדי לעקוף אותי מהצד אבל דחפה ממש חזק אז וויתרתי ונתתי לה עד שראיתי ש2 מבוגרים שעומדים מצדדי ניסו גם למעוך אותי ולהידחף לפני כי אני 'ילדה' אז "מותר" להם,פה כבר לא וויתרתי ודחפתי בחזרה..

ועוד משהו אחרון שאני שונאת באוטובוס-זה שהאוטובוס מפוצץ ואנשים מניחים תיק לידם ,שמים אוזניות ומשחקים אותה ישנים כדי שלא ישבו לידם,פשוט גועל נפש..פעם גם בנסיעה חזרה מירושלים [נסיעה של שעה ורבע] היה מישהו שעשה את זה לא וויתרתי וקצת ניערתי אותו בכתף,שיעשה לי פרצופים עד מחר אני לא מתכוונת לעמוד כל הדרך אחרי יום לימודים מעייף כדי שהתיק שלו "ישב".

שרונת XD

New member
מצחיק :)

כי אני לא אוהבת את תרבות ה"אני לא באמת יודע את כל הפרטים אז אני אשלים אותם לפי מה שנוח לי ואצא לתקוף אנשים במקום לנסות להבין מה באמת קרה".

קודם כל, אנחנו הגענו לתחנה המרכזית ביחד וישר הלכנו לתחנות, אבא שלי הלך יותר מהר מאיתנו והגיע לתור לפנינו, אנחנו הגענו בהפרש קצר אחריו (מאוד מאוד קצר, אנחנו לא כאלה מזדחלות).
ככה שגם אותם אלה שהגיעו בטווח בין הזמן שאבא שלי הגיע לשם עד שאנחנו הגענו, הגיעו אולי דקה לפנינו, לא מדובר בתור שחיכה המון זמן ואנחנו באנו ואמרנו "שמרו לנו", לא הלכנו לעשות שופינג במקום לחכות בתור.
כן מבחינתי זה בסדר במצב כזה שהוא ישמור לנו את התור, כשאנחנו הולכות טיפה מאחוריו, גם בכל זאת הוא שומר לנו, שאנחנו שתיים, ולא לאיזו קבוצה של 10-20 אנשים. לא חייבים להסכים על זה, אבל אני מניחה שיש הרבה דברים שלא מסכימים עליהם, ועדיין אפשר לדבר בכבוד אחד לשני.
דבר נוסף, ההורים שלי שילמו לי על הכרטיס, אני לא הבאתי איתי ארנק, אז כן הייתי חייבת לעלות ביחד עם ההורים שלי, אחרת הייתי נתקעת בירושלים, או שהייתי צריכה לחזור ברגל לת"א, או לקבץ נדבות.
גם כשמישהו באמת נדחף, אני מעולם לא נהגתי באלימות כלפי אף אחד.

כל הדברים שציינת אכן מעצבנים, ולשמור מקום לבן אדם שעולה עוד כמה תחנות זה אני לא עושה, אני פשוט מציינת כי רשמת את זה ביחד עם הביקורת שלך עלי, לא יודעת אולי את חושבת שזה מתקשר ושאני עושה גם דברים כאלה, ושוב, יש הבדל, זה לא שלא באנו ביחד לתחנה, כמו שהם לא עלו ביחד, אם זה בסדר כשבן אדם שומר מקום לחבר שלו כשהם עלו באותה התחנה, שאת לא אוהבת, אבל נתת לזה אישור (תודה רבה על זה), מבחינתי זה אותו הדבר שבן אדם שומר מקום בתור למי שהגיע ביחד איתו.

סתם שתדעי, אני בן אדם של חוק וסדר גם אם אין חוק לאותם הדברים, ז"א שאם אני עומדת בתחנת האוטובוס ומישהו הגיע לפני, אני אתן לו לעלות לפני לאוטובוס, ככה שאם כמה שאני מקפידה על הסדר, ואני עדיין חושבת שזה בסדר שבן אדם שומר מקום בתור למי שהגיע ביחד איתו, נראה לי שזה לא יכול להיות כזה נורא.

יש גם הרבה תרבויות שאני לא מסכימה איתם, כמו תרבות העישון, אבל אני עדיין לא תוקפת אנשים שמעשנים, למרות שזה גם פוגע בי.
אני גם שונאת אנשים ששמים מוזיקה בקולי קולות באוטו, אם מישהו היה כותב שהוא עושה את זה, אם הייתי מגיבה, הייתי אומרת שאני לא אוהבת את זה, לא הייתי תוקפת אותו.
בכל זאת לא כתבתי ששדדתי או שבאתי במטרה להידחף, את צריכה ללמוד לא לתקוף כל מי שלא חושב כמוך או "פחות מוסרי" ממך, אבל עדיין נכנס בתקן התרבותי.
בכלל יש המון עצבים וכעס בתגובה שלך, בסיפורים למשל, שלא קשורים אלי. תבדקי אם באמת הכעס שלך הוא עלי, או שהוא פשוט יצא עלי.

rasmus girl1

New member
ואוו,

רק ה4 שורות הראשונות שלי מתייחסות למה שכתבת כל השאר זה סיפורים בהקשר לשרשור המקורי של פותחת ההודעה וכפי שהסקת " בסיפורים למשל, שלא קשורים אלי" כי הם באמת לא קושרים אלייך.
ואיך הסקתי את זה? מהמשפט הזה " יצא שאבא שלי היה בתחילת התור ושמר לנו מקום ואנחנו היינו בסוף",כשאני מציירת לי בראש את התור בתחנה המרכזית בירושלים אז ההפרש בין האדם שעומד ראשון בתור לאדם שעומד אחרון הוא די ארוך וענקי ולעקוף את כולם לטעמי זה לא מקובל. וממש לא כתבתי שזה מקובל שמישהי תרים עלייך יד,איך הגעת לזה?
כמו שההודעה שלך הייתה בכללי ככה גם התגובה שלי אלייך [ה4 שורות הראשונות] היו בכללי. אני לא אמורה לדעת שלקח לך דקה להגיע אחרי אבא שלך שאמור לשלם עלייך ובינכים היו כמה אנשים בודדים..

ו"שזה בסדר שבן אדם שומר מקום בתור למי שהגיע ביחד איתו" ו-"שאם אני עומדת בתחנת האוטובוס ומישהו הגיע לפני, אני אתן לו לעלות לפני לאוטובוס" , לא כולם זוכרים את האנשים שעומדים מסביבם בתחנת אוטובוס בייחוד שזו לא תחנת ביניים בתוך העיר אלא תחנה חסרת סדר בתחנה מרכזית,אם את הגעת עם אבא שלך לתחנה מרכזית אבל לתור הוא הגיע לפנייך אף אחד לא אמור לנחש שזה אבא שלך ושאת לא סתם איזו נדחפת,לא שאני אומרת שאת כן אבל את צריכה להבין את זה מנקודת מבט של אנשים אחרים שעומדים בתור ובאה מישהי שמנסה לעקוף אותם,לצערי בתרבות שלנו רובם הם 'נדחפים' ולא באמת 'אבא/אמא/בעל/אישה' מחכים להם בתחילת התור.

וזהו,שום כעס כלפייך.

שרונת XD

New member
כמה נקודות

כמו שאת בעצמך אמרת, את הסקת דברים בלי לדעת וקראת לי נדחפת ובעיות שלך והוצאת אותי דיי לא בסדר וחוצפנית.
כמו שאמרתי, אני שונאת שמדברים בלי לדעת באמת מה קרה, אני לא פרטתי בהודעה הראשונה את הכל מפני שלא תארתי לעצמי שאני אותקף.
את ההשלמות את בחרת לעשות, אם היו חסרים לך פרטים בשביל לדעת אם אני בן אדם נדחף או לא, יכולת לשאול ולא להסיק מסקנות שהן לא בהכרח נכונות, אלא אם לא אכפת לך להאשים אנשים אם את לא מאה אחוז בטוחה שבאמת הבנת מה היה.

לגבי תחנת האוטובוס, בתחנה המרכזית למשל יש תור מסודר לעמוד בו, כי התורים שם יכולים להיות מאוד ארוכים, שם גם אין צורך לזכור כי פשוט נעמדים אחרי האחרון וזה מספיק.
התכוונתי דווקא לתחנות האוטובוס ברחוב, אם יש בתחנה כמה אנשים בודדים, אז אני אזכור מי הגיע לפני, לפעמים זה רק אני ועוד מישהו אחד, ואני אלך לאט כדי שהוא יוכל לעלות לפני.

לא אמרתי שאני חושבת שהאלימות שהאישה הפעילה כלפי הייתה בסדר, אבל כן הדגשת כמה אני נדחפת ולא בסדר. אני סיפרתי את הסיפור בגלל האלימות של האישה, ברור שהיא לא אמורה לנחש שאני לא נדחפת, כמו שציינתי בסיפור, הכעס שלי הוא כלפי האלימות שהיא הפעילה כלפי, היא קודם הפעילה אלימות ואז דיברה. אגב תוך כדי שעברתי אמרתי ששומרים לי מקום, כדי שלא יחשבו שאני נדחפת, ואמרתי לה את זה כמה פעמים ולקח לה כמה זמן עד שהיא שחררה אותי.

הטענה שלי בתגובה האחרונה לא הייתה כלפי האנשים בתחנה אלא כלפיך, שאחרי הסיפור שלי יצאת לתקוף אותי, אבל אני מקווה שעכשיו אחרי שהבנת את כל הפרטים את רואה שזה לא נכון.

שבוע טוב!

גם אם היא הייתה חצופה, זה לא תירוץ לאלימות

הבחורה שתפסה אותה ולא שחררה בהחלט נהגה כלפיה באלימות ואם זו הייתי אני, הבחורה הייתה מסיימת עם יד שבורה.

גם אם את מרגישה שעקפו אותך את יכולה להתרעם, את יכולה לקרוא לסדרן ואת יכולה להעיר, אבל אין שום הצדקה לפלישה למרחב האישי ולהתנהגות אלימה כלפי האחר בדיוק כפי שאותה הבחורה עשתה.

rasmus girl1

New member
ברור לי שלא,

סה"כ הגבתי על המשפט שהיא כתבה, [עוד לפני שהבנתי למה באמת היא עקפה את כולם ומה היה סדר התור בתגובה שהיא הגיבה לי אח"כ] ,שהיא הייתה בסוף התור ואבא שלה בתחילת התור אז היא הלכה לקדימה כי אבא שלה שמר לה אז מבחינתה זה לא לנקרא הידחף,על זה הגבתי.
ממש לא על האלימות וגם לטעמי אין שום הצדקה שמישהי תחזיק לה את היד בכלל .

jen711

New member
ואותי הנהגים מעצבנים

משום מה כשחשוך הם לא רק מכבים את האור באוטובוס אלא גם את האורות שאפשר להדליק מעל המושבים.
ואז אני צריכה להיעזר בפנס.
לא מבינה למה הם עושים את זה.
אני תמיד מתכוונת לשאול אבל האוטובוס די מלא ואין לי כח לקום.

אוגלה

New member
כי כשיש אור בתוך האוטובוס בחושך,

קשה לראות את החוץ. האור מבפנים משתקף בשמשה

למעלה