מה אתם חושבים..?

Lp Fairy

New member
מה אתם חושבים..?

עכשיו בכול התקופה של ההתנקות..שהם אומרים שזה כמו השואה לובשים את הבגדים של אושוויץ שמים תלאי כתום קוראים לחיילים יהודים "נאצים" ואומרים שזה כמו שואה... מה אתם חושבים על זה..? באמת אפשר להשוות את השואה להתנקות..? אני חושבת שזה באמת לא בסדר לפנות אותם מהבתים אבל מצד שני זה לא חיים כשכול יום נהרגים שם חיילים... אני חושבת שמי שרוצה שישאר שם אבל המדינה לא צריכה לתת להם הגנה כזאת חזקה... והם בכלל לא יכולים להשוות את זה לשואה..ואני חושבת שזה ממש מגעיל מצד יהודי להתנהג ככה בקשר לשואה..

מדריך1

New member
השוואה

ענין ההתנתקות הוא ענין פוליטי נטו. יש דעות לכאן ולכאן. השואה היא קונצנזוס לאומי , הרבה מעבר לפוליטיקה, וכל השוואה בין שני הדברים היא לא לענין, היא זילות של נושא השואה ואין כל קשר בין הדברים. כל המשוה , ללא קשר, למעמדו,השכלתו, מינו, הוא בור ועם הארץ אינו מבין דבר , לא בתולדות השואה, לא בסיבות הבלתי נתפסות שהביאו לידי השואה.

lorencz1

New member
אכן כך !

שום דבר - ממש שום דבר כאן אינו דומה או מזכיר כלל את האסון האנושי הכבד שפקד את עמינו בימים הנוראים ההם ! כולם יודעים זאת - גם אילה במעיזים למרות הכול להשתמש בקלות כל כך מהממת בדימוים ובביטויים כמו נאצי ויודנרט לילד בן 18 !! מקומם, מרגיז ונורא !!!

at22

New member
מצד שני../images/Emo26.gif

בין אלה העומדים להתפנות, ובכלל- בין המתנגדים להתפנות, ישנם גם כאלה שהם דור שני לניצולי שואה, ואפילו ניצולים בעצמם, המוצאים לנכון להשוות בין השואה לבין פינוי המתנחלים מבתיהם. אז בלי ניסיון לחלוק על דבריך, ובלי להביע עמדה או דיעה כלשהן- לא נראה לי שאפשר להגיד על הנזכרים-למעלה שהם לא מבינים בתולדות השואה, מה?

ננסה להגיב בלי יותר מידיי פוליטקה.

הם ממש מקצינים עם הקטע הזה!!! יש תעמולה שלהם שמראים תמונה של ילדה קטנהוכתוב"על תפרידו אותה מאימא שלה",כיאלו מה??עושים מהחיילים חיות כמו הגרמנים מי בא בכלל להפריד אותם? אף אחד לא לוקח לאף אחד את הילדים,וכולם רואים את כולם בסוף התהליך הזה,והמגן דויד כתום הזה שהם שמו זה בכלל עובר כול גבול ופוגע בניצולי השואה ובכול נושא השואה..אי אפשר ואסור בתכלית האיסור להשוות את ההתנתקות לשואה בחיים לא!!זה לא דומה ולא מזכיר בשום דרך שהיא!!! יש לי המון מה להגיד,אבל נימנע מדעה פוליטית, והנה תקראו את אחד הדברים שקרו לי ואלו "היותר עדינים": חזרתי פעם לבסיס שלי והאוטובוס עובר דרך כול ההתנחליות האלו,עצרנו באיזה מושב ועמדה בחוץ ילדה קטנה עם אימא שלה והילדה הקטנה,התחילה לעשות שלום לאוטובוס כי הוא היה מלא חיילים ואתם יודעים איך זה ילדה קטנה מתלהבת מחיילים,אז עשינו לה ניפנוף לשלום בחזרה,אז אימא שלה אמרה:"אל תעשי להם שלום הם רעים הם ייגרשו אותך מהבית" תחשבו איזה זעזוע קיבלתי...

מדריך1

New member
מצער ומרגיז

אכן, מצער , מרגיז, וחבל שכולנו,כל אחד בקטע אחר צריך לעבור את הטראומה הזו. ושלא יהיה פקפוק זו טראומה הן למנותקים והן למנתקים. הבה נתפלל כולנו- ואני אינני דתי- שנעבור זאת בשלום ללא מלחמת אחים.

אין ולא יהיה מקום להשוואה

בין ההתנתקות לבין השואה. אני אישית לא מבינה איך אנשים באים ומכינים מדים כמו שהיו באושוויץ לאן הגיע חוסר הרגישות של אנשים. אני אישית יודעת שסבתא שלי ניצולת שואה רואה את זה ולי אישית זה גורם להתעצבן. אני אומנם מנסה לא לערב פוליטיקה כי אין זה המקום לכך אבל המנתחלים חצו את הקווים עוד עם הטלאי הכתום ועכשיו הם עברו גם את כל הקווים

הוספה

אומנם חיילים הם על מדיםומקבלים נשק אבל הם שמרים עלינו ואם יוצא להם להרוג לפעמים זה רק במסגרת תפקידם כמשרתי כוחות הביטחון

trigotrigo

New member
זה גובל בהכחשת שואה, לדעתי.

אני חושב שזה ביזיון מוחלט להשתמש בסממנים של סבל טוטאלי והשפלה של העם היהודי כולו כדי למחות נגד פעולה כלשהי של הממשלה, לא משנה אם זו ההתנתקות או משהו אחר, ולא משנה אם ההתנתקות טובה או לא. אם אינני טועה, בפינוי סיני לא השתמשו בזה. אז אין סיבה להשתמש בזה גם בפינוי הרצועה - הרי גם סיני הוא בין הנילוס לפרת. שימחו בדרכים מוצדקות, לא בסממנים שהשימוש בהם, לא רק שאינו מוצדק, הוא גם מבזה את המשתמשים בו.

הרֵעוּת

New member
מסכימה שאין שום סיבה להשתמש בשואה,

אבל לא מסכימה שזה גובל בהכחשת שואה. לגבי סיני - יש הבדל גדול בין סיני לגוש"ק.

trigotrigo

New member
מה ההבדל ביניהם?

שניהם שטחים שכבשנו, בשניהם ההתיישבות היהודית הייתה מתומרצת, שניהם בין הפרת והנילוס... שימוש במוטיבים מהשואה מראה זילזול בהם, ועל כן הופך את השואה לעניין של מה בכך, כאילו לא היה ולא נברא.

הרֵעוּת

New member
ההבדל הוא,

וסליחה שאני נכנסת לפוליטיקה - שאת סיני פינו בעקבות הסכם שלום, למען מטרה מסוימת, ואת גוש"ק לא. ובבקשה - בוא לא ניכנס לפוליטיקה.

trigotrigo

New member
לא למען הסכם שלום?

את לא חושבת שצעד כזה של ראש הממשלה בא במטרה להגיע להסדר כלשהו עם הפלסטינים? אני אומר לך עכשיו, אני לא שמאלני ולא ימני, ואני מתעקש שלא להיות באף אחד מהצדדים האלה, אבלאני בהחלט מנסה לראות תמונה כללית וקצת להסתכל אל העתיד. את לא רוצה להיכנס לפוליטיקה? אל תגיבי.

הרֵעוּת

New member
הגבתי במסר. אני מניחה שפוליטיקה לא

מעניינת את כל חברי הפורום ולא רלוונטית לפורום המסע לפולין.

MnEmTa

New member
זה אולי לא גובל בהכחשת שואה

אבל זה ללא ספק זילות השואה...

MnEmTa

New member
אה הא...

יש מאות ואף אלפים שגם עומדים בפני פינוי ואולם הם לא מוצאים זאת לנכון לעשות שימוש בזכרון השואה מתוך כבוד לאותו זכרון. אז נראה לי שאני אמשיך לדון את אותם האנשים שבוחרים לנצל אותו הזיכרון למטרותיהם.

MnEmTa

New member
איך אפשר לצפות שעמים אחרים יכבדו...

את זיכרון השואה אם אפילו בתוך עמינו לא חסרים כאלו של עושים זאת.

למעלה