מה אתם יודעים על צ'רנובוג?

Y. Welis

New member
מה זה בדיוק 5.?

לא שמעתי אגב על רונות סלאביות - מה שמוכר ב'רונות' אלה סימני הכתב שהציג קיריל הקדוש במאה ה-9 (הגלאגוליטי), ככתב הסלאבי הראשון.

MetalSinagouge

New member
The Book Of Veles

יש על זה מאמרון בויקיפדיה, שמציג סיבות ללמה זה זיוף, אבל עדיין יש ספקות לגבי הכל. גם אני שמעתי על הגלגוליצה בתור השלב שבין הקיריליצה לרונות (ההפך :-\) וגם עליהן יש מחלוקת האם הם אותנטיים או לא
* אני יודע שהסמל הפנימי של הPeace הוא רונה שקשורה למוות אצל הנורדים, ואצל הסלאבים היא מסמלת את צ'רנובוג.

Y. Welis

New member
זה נשמע די מפוקפק

ולו משום שזו הדוגמא היחידה לכתב סלאבי פרה-קרילי ששרד. יתכן מאוד שהיו סימנים ששימשו את הסלאבים העתיקים, כי לכל עם הודו-אירופאי היה סוג של כתב חרט; אבל הם לא שרדו לימינו (ועימם גם מרבית מקדשיהם וצלמי אליליהם). החזרה לפגאניזם במאה האחרונה והרצון העז למצוא זהות סלאבית משותפת, כנראה דחפו להמצאות כמו אלה.

MetalSinagouge

New member
באסה.

...אלא אם כן. הרי (אני מניח) האלים הם אותם אלים, ודרך עבודתם לא משנה כל עוד כמה עקרונות משתתפים. אבל עדיין, במידה וזה זיוף, חבל שזה מנסה למצוא מעטפת אותנטית. צריך לקרוא את זה פעם.

Y. Welis

New member
בתור פנטסיה נטו זה מרתק

קטע 2 B: 'הוכרחנו להימלט ליערות ולחיות חיי ציידים ודייגים, כי האימה באה עלינו; עברנו תקופת חושך אחת והתחלנו לבנות את ערינו ובתינו בכל מקום. אחרי תקופת החושך השניה באה קרה גדולה, וירדנו דרומה כי שם היו אדמות המרעה.... אז הרומאיי קנו את המקנה שלנו במחיר טוב והיו נאמנים למילתם....'

MetalSinagouge

New member
רגע, אני קצת מאותגר בקטע של

היסטוריה, אבל מעלילות אסטריקס משהו אומר לי שהרומאים היו רחוקים מלהיות נאמנים למילתם? מעניין על איזו תקופה בדיוק מדובר, מבחינת שנים.

Y. Welis

New member
זו פנטסיה: הכל אפשרי...

ובהיסטוריה האמיתית, לא היתה אינטראקציה (כמעט) בין הרומאים לסלאבים: הם נכנסו לתוך אירופה בעקבות הגותים רק אחרי שהאמפריה כבר נפלה (מאה חמישית לספירה).

MetalSinagouge

New member
אה.

אבל לפני זה הם גם שהו באיזה חלק (שהיום היה יכול להחשב כ...) "אירופאי" באסיה לא?

Y. Welis

New member
כן - מערב רוסיה ואוקראינה של היום

עד הויסלה בפולין, ואחרי שהגותים עברו מערבה יותר, ברומניה (אם כי פחות כי השפה שם היא ממקור לטיני), בולגריה ויוגוסלביה של היום, וכן יוון.

למעלה