יש על זה מאמרון בויקיפדיה, שמציג סיבות ללמה זה זיוף, אבל עדיין יש ספקות לגבי הכל. גם אני שמעתי על הגלגוליצה בתור השלב שבין הקיריליצה לרונות (ההפך :-\) וגם עליהן יש מחלוקת האם הם אותנטיים או לא
* אני יודע שהסמל הפנימי של הPeace הוא רונה שקשורה למוות אצל הנורדים, ואצל הסלאבים היא מסמלת את צ'רנובוג.
ולו משום שזו הדוגמא היחידה לכתב סלאבי פרה-קרילי ששרד. יתכן מאוד שהיו סימנים ששימשו את הסלאבים העתיקים, כי לכל עם הודו-אירופאי היה סוג של כתב חרט; אבל הם לא שרדו לימינו (ועימם גם מרבית מקדשיהם וצלמי אליליהם). החזרה לפגאניזם במאה האחרונה והרצון העז למצוא זהות סלאבית משותפת, כנראה דחפו להמצאות כמו אלה.
...אלא אם כן. הרי (אני מניח) האלים הם אותם אלים, ודרך עבודתם לא משנה כל עוד כמה עקרונות משתתפים. אבל עדיין, במידה וזה זיוף, חבל שזה מנסה למצוא מעטפת אותנטית. צריך לקרוא את זה פעם.
קטע 2 B: 'הוכרחנו להימלט ליערות ולחיות חיי ציידים ודייגים, כי האימה באה עלינו; עברנו תקופת חושך אחת והתחלנו לבנות את ערינו ובתינו בכל מקום. אחרי תקופת החושך השניה באה קרה גדולה, וירדנו דרומה כי שם היו אדמות המרעה.... אז הרומאיי קנו את המקנה שלנו במחיר טוב והיו נאמנים למילתם....'