מה אתם כוללים בהגדרה "השתמטות"?

goldy

New member
מה אתם כוללים בהגדרה "השתמטות"?../images/Emo221.gif

אים למשל לא נולדתי עים הידע איך לעבור את הראיון האישי, ומאז שום דבר לא הצליח לשכנע את הצבא אחרת (ועברו מעל 10 שנים), האים גם אני נחשב משתמט?

השתמטות

עפ"י חוק השתמטות מוגדרת כמי שלא הגיע לשירות (לא הגיע לבקו"ם למרות שנקרא). אבל- היום מגדירים משתמט כל מי שלא עשה צבא ממניעים דתיים, פאצפיסטים או התחזות על רקע נפשי (וציינתי התחזות). כיום קיימת אופציית שירות מסוג אחר למי שאינו יכול לשרת שירות צבאי,או שצה"ל אינו מוצא לנכון לגייסו.

goldy

New member
שמעי בדיחה../images/Emo122.gif

כשההיתי מיתחת ל21 השרות היה רק לבנות. כשעברתי את 21 הוא ניפתח לבנים. רוצה להיתערב שעושים לי דווקא?

oook10

New member
סתם סקרנות ...

איפה את שירתת? (אלא אם כן זה מידע מסווג) P:

ובכן

לפי שם משתמש את מבינה שאצלי כבר הבנים הצעירים שלי אחרי צבא, ובכל זאת לשאלתך הייתי מכ"ית בבה"ד 12 . אבל זה לא רלוונטי.ואולי בעצם כן. החינוך הוא המקום המרכזי בו אנחנו מחנכים לאהבת הארץ, לערכי עזרה לזולת, איכפתיות,אזרחות.

chuhan

New member
רק שהיום אנחנו לא מחנכים לדבר מלבד

"תמהר לעשות פסיכומטרי או שהשביתה תדפוק אותך". החינוך פה הוא לא בדיוק מקור גאווה...

לא מדויק

אין קשר בין לימודים ורצון להצלחה לבין תרומה למדינה. נכון שיש הבדל בין חייל העבר שהלך ושירת מתוך אידאלים לבין חייל של היום שחושב מה יצא לי מזה ,או אצטיין כאן כפי שאני מצטיין בכל מקום ללא קשר למדינה. אבל ,מה שחשוב שישרת ויתרום. כן מקבלת שיש בעייה בחינוך וחובה לעשות שינוי בגישה.

chuhan

New member
אין קשר בין לימודים לבין צבא

ועד היום לא הנחתי תנאים לא לשירות חובה כלוחם ולא כמילואימניק ("אם דרוש לכם כוח אתן", ברור לי שכולם פה יודעים מאיזה שיר זה). אבל, את לא יכולה: 1. לתקוף את מי שזה באמת לא מתאים לו מהסיבות שלו, רק כי זו הדעה שלך. אז אני לא מדבר על שמאלני או ימיני, כי דעה פוליטית לא קשורה. אבל פציפיסט או דתי? מה גם שהם מהוגנים בחוק. 2. את לא יכולה לבוא ולהתלונן על הצבא, כשהמדינה הזאת רקובה מהיסודות שלה. מדינה שהחינוך הכושל שבה יניב את תוצאותיו עוד בשנים הקרובות, או שחוסר התרבות שלה נראה ונשמע בכל הרחובות, או מדינה שאין בה זכות לחיות או למות בכבוד אלא אם כן אתה עשיר= היא מדינה ששחכה את העבר שלה, שכח מה היא הומנויות ועזרה סוציאליסטית. בכל זה אני עוד מדבר עלינו ולא היחס לשונה. אז תסלחי לי, אם כנכד לפעילה ציונית, כבן למי שבמלחמה התרסק המסוק שלו וניצל בנס וכמילואימניק בעצמי, יש דברים שיותר חשובים לי מ"האם התגייסת או לא".

אני חלילה לא מתלוננת על הצבא

ללא הצבא שמורכב מהפרטים לא היית כותב כאן. ולכן חובה על כל אחד להבין שהצבא זה לא גוף זר. זה אנחנו. אם אנחנו לא נגן על עצמנו לא יהיה מי שכן. ואם יש בעיות במדינה צריך לנסות לפתור אותם, אך לא רק לזעוק. כי אין לנו ארץ אחרת. וכדי שהדברים האחרים החשובים שלך ימשיכו להיות חשובים כדאי שיהיה לך מקום לשבת בו ,וזה רק כאן במדינה הזאת. אז בהחלט מאוד חשוב אם התגייסת או לא. ואני שותפה כמובן לכאב שלך.

chuhan

New member
לא התייחסת לנקודה שלי

צבא יכול להתקיים בלי 20% שלא מתגייסים, אבל מדינה לא יכולה להתקיים כשהיא נותנת חשיבות כמעט מוחלטת לצבא ומתעלמת כמעט לחלוטין מהחינוך, מהנזקקים ומהתרבות. אז נגייס את כולם, דתיות, חרידים, סרבני מצפון, ערבים... ומה אז? החינוך עדיין יהיה בשפל חסר תקדים (ואיך לא? הרי במקום להשקיע כספים בחינוך, בונים עיר בה"דים בנגב, ואני כבר לא אתלונן על הפגיעה הרפואית שתגרם לחיילים שנמצאים שם), התרבות תמשיך להמחק מחיינו, ניצולי שואה עדיין ירעבו למוות וילדים ימשיכו לפתוח מקררים ריקים. אבל הכל יהיה טוב ויפה, כי אתם נגד השתמטות, אז למקרה שנצא לעוד מלחמה מטומטמת בלבנון יהיו חיילים שלא מסוגלים להחזיק נשק (חכם ביותר).... רק חבל שלא תהיה לנו מדינה לשמור עליה.

לא מדויק וסטייה מהנושא.

אינך צודק. נכון חשיבות רבה לבטחון,כי מה לעשות שאנו מוקפים כאלה הקוראים להשמידנו.ובכל זאת אחוז גבוה הולך לחינוך. המדינה אינה מתעלמת מהחינוך. אכן יש ליקויים רבים במערכת החינוך ,אך עובדה שתקציב החינוך הוא השני בגודלו.ונכון שיש שגיאות נוראיות כולל אולי (לא בטוחה) בהקמת עיר הבה"דים. ואם המלחמה לטענתך הייתה מטומטמת (אני מכבוד לחיילים ההרוגים במלחמה זאת, הייתי דווקא משתמשת בביטויים שיכבדו אותם) דווקא זה מצדיק שיתגייסו כמה שיותר, שיהיו קצינים טובים יותר. אך מדוע הנך מערב בין הנושאים ? אתה בעד השתמטות ,כן או לא . זאת השאלה. וכשמדברים נגד השתמטות מה שצריך לעמוד מול עיניך היא הארץ בה נולדת , החברים שלך שנותנים ותורמים, האיכפתיות מהמקום שאתה נמצא בו.כולם צריכים להיות שותפים לגורל הארץ הזאת.

chuhan

New member
את טועה

ואת המחקר הזה עשיתי בסרטים כסטודנט. מעבר לתקציב הבטחון הרגיל, יש תוספות אינסופיות שחייבות להלקח ממקום כלשהו, ואת המקומות כבר הזכרתי לא פעם. המדינה אינה מתעלמת מהחינוך? אז איך יתכן שתוצאות המבחנים של הילדים הישראליים הן מהנמוכות בעולם? זה לא שהם טיפשים, זה שהמדינה עשתה יותר מדי טעויות. סטייה מהנושא? זה בדיוק העניין, שבמקום ללכת לדבר הכי בסיסי- מדינה, אתם דואגים לצבא, אתם כנראה לא קולטים שתשתית של כל מדינה מערבית היא החינוך. פני החינוך כפני המדינה ולהיפך. טענתי לגביי המלחמה מטומטמת? להזכיר לך איפה הייתי ביולי 06 כשאת היית בבית מול הטלוויזיה? מה את יודעת על המלחמה? את בכלל יודעת שכל הפעולות הקרקעיות שעשינו היו לשווא? ושלא תדברי איתי על קדושת ההרוגים, כי אני פיניתי גופות לא את ולא רוב הפורום הזה. האם אני בעד השתמטות? אני בעד שמדינה שמתיימרת להיות דמוקרטית תתן לאזרחיה את הזכויות שהיא הציבה בחוק, כלומר להשתחרר על דת ועל מצפון. לא מתאים לכם? חבל מאוד, זה החוק. ובנוגע לאכפתיות למדינה שלי, בתור מי שבוחרת הודעה אחרי הודעה לברוח מהבעיות הבסיסיות של המדינה, אין לך זכות לדבר על כל סוג של פטריוטיות. כמו שכבר אמרתי, אהבה עיוורת היא אינה אהבת אמת.

אדוני הנכבד

אם אתה מתכוון לרדת לפסים אישיים ,לא איתי בבקשה. דיון הוא בנושא עצמו ולא בך ובי. ולא, אני לא ישבתי במלחמה למול הטלויזיה !!!!!!!!!!! אתה פינית גופות במלחמה ? מורידה את הכובע בפניך ומתכוונת לזה ולא בציניות. אך,איך אמך תפקדה במלחמה כשהיית שם ? אז גם אני אמנם הייתי רחוקה פיסית מהאירועים אך מאוד קרובה רגשית עם 2 בנים שעשו לא פחות ממך. אבל הדיון הוא לא בשנינו. ולעניין: אנחנו נילחם כנגד החוק הן חוק טל,והן כנגד המתחמקים משירות.אני בורחת בהודעות ? אתה לוקח פשוט את הויכוח למקום אחר. אם יש קלקולים במדינה האם זה אומר שצריך להרים ידיים ולומר אני לא במשחק. אני מעניש אתכם ולא אשרת . ראית היום חדשות ? היום קצינים שאחרי המלחמה עזבו ,חזרו לאחרונה לשיחרות מתוך גישה מאוד נכונה שאם הם לא יחזרו לשירות לא יהיה מי שיעשה זאת. אבל אתה כנראה מעדיף את הדרך הקלה כרגע. המדינה על הפנים ,אני לא אעשה למען עצמי (להגן עלינו זה למען עצמנו).

chuhan

New member
אולי אני פשוט לא מובן מספיק

1. לא באתי לעשות עליך מתקפה אישית, אבל ברגע שאת טוענת שאני מבזה את זכרון הנופלים את היא שעושה מתקפה אישית. 2. נכון, גם אמא שלי לא השתתפה במלחמה, אבל היא לפחות לא העזה לדבר בשם הנופלים. 3. הבעיה היא סדר העדיפויות, שלא מסתדר אצליכם. 20% שלא מתגייסים ואז אתם "עושים את העבודה שלהם", יותר מדאיגה אתכם מהתפוררות המדינה. אז כמו שאמרתי, במלחמה הכל יהיה טוב ויפה, ויהיו המון חיילים לוחמים, אבל עד שהיא תגמר, לא תהיה כאן מדינה לשמור עליה. 4. את יכולה להמשיך להלחם נגד חוק טל, ואת יכולה להמשיך להלחם נגד החוק שמתיר שחרור על פציפיזם, אבל- הדתיים רבים וחזקים ממך (לצערי), והחוק של הפציפיזם הוא ביוזמת האפיפיור דאז וקיים בכל המדינות. 5. אני לא זה שמרים ידיים, אני תעדתי בסרטים כל מה שיכולתי, ולמען האמת הרבה מהם אפילו הגיעו לטלוויזיה. תאמיני או לא, אבל מעבר לצבא ומלחמה, יש עוד דרכים לעזור למדינה. אבל, את מעדיפה להתעלם מכל הבעיות הנ"ל, ופשוט מתמקדת בנושא הכי קל. 6. כמו שאת בטוח הבנת כבר, אני כן עושה מילואים, רק שאני בניגוד אלייך (וכנראה גם לילדים שלך), מבין את מי שלא מתגייס, כי אני מבין שזה שאני מילואימניק לא הופך אותי לאיזה אל יווני אדיר, ושאלא שלא מתגייסים ותורמים בדרכיהם שלהם, עושים לא פחות ממני, אולי יותר.

אממ

דבר חשוב אחד. לא טענתי חלילה שאתה מבזה את זכרון הנופלים ובוודאי שאיני מדברת בשם. אני וגם אתה מצדיעים להם. וילדי אינם קשורים לפעילותי. ילדי עושים המוטל עליהם באהבה רבה אחד במסגרת מילואים ואחד במסגרת הקבע. החינוך הביא אותם לעשות את מה שעושים,אך דיעותי הן דיעותי בלבד ואיני כופה אותם, אפילו לא על ילדי. כנראה לא נשכנע כבר זה את זאת.

הMפצח

New member
השתמטות זה רק מי שברח/התחמק משרות

לפי ההגדרה שנתת, אדם שהצבא עצמו לא רצה אותו, (ולא משנה מה הסיבה) לא נכנס להגדרה של משתמט.

למעלה