מה אתם כוללים בהגדרה "השתמטות"?

ailag

New member
במילון שלי

השתמטות היא לא ללכת לצבא וגם לא ללכת לשירות לאומי, כאשר האדם מסוגל לעשות לפחות תפקיד אחד סביר באחד מהם. מי שלא עשה לא את זה ולא את זה, כן, יש בזה בעייתיות לא קטנה. אנחנו בארץ שבה אין ברירה אלא לתרום לה כדי שתתפקד (עד שהצבא לא יהפוך את עורו, ותכלס זה לא יקרה בקרוב). יש אנשים שלא יכולים לשרת או טוענים כנגד שירות בצבא, אז לפני שנכנס לויכוח על זה, צריך לתת להם שירות מקביל בתנאים שלהם. (בעלי בעיות בריאותיות - שירות שמתחשב בבעיות שלהם. בעלי התנגדות מצפונית - תרומה אחרת, במקרה הזה הצורך לתרום הוא בעיקר בשביל חלוקה שווה בנטל) אני גם חושבת שחלק מהתפקידים בש"ל צריך להפוך ליותר אינטנסיביים ושצריך להפוך את ש"ל לשנתיים ולא שנה-או-שנתיים, כך הוא יהיה מקביל לשירות בצבא. או לחלופין להפוך יותר תפקידים בצבא לפחות אינטנסיביים כדי שתהיה הקבלה. ואני אישית חושבת שגם אנשים עם בעיות בריאותיות כלשהן צריכים לשרת בצבא או בש"ל. נגיד אדם על כסא גלגלים, אני מנחשת שאין תפקיד בצה"ל שמתאים לו, אבל מצד שני הוא גם לא פחות בן אדם, לא פחות מסוגל לעזור (ולו הייתי במצב כזה הייתי נעלבת ממתן עודף הקלות), ולכן לדעתי צריך לשרת בתפקיד מתאים בשירות לאומי. המדינה צריכה ליצור מצב בו כמעט לכל אחד יש איך לתרום.
 

goldy

New member
נא קיראי הודעתי "שמעי בדיחה../images/Emo67.gif"

והביעי דעתך
.
 

Lost Lullaby

New member
האמת, שגם על כיסא גלגלים אפשר

יש בחור מקסים בחיל חינוך שנלחם כדי להתגייס [הוא על כיסא גלגלים וסובל משיתוק מוחין], והיום הוא אפילו קצין
ובקשר לש"ל- אני חושבת [וגם מכירה כאלו, עקב זה שאני משרתת עם בני נוער] שמלא מלש"בים תופסים את זה כאופציה לגיטימית, אפילו אם הם כשירים לחלוטין לשירות צבאי מלא. וזה מרתיח אותי. ש"ל, וכבודו במקומו מונח- מתאים למי שבאמת לא מתאים לשירות צבאי, לא למישהו שלא בא לו קצת דיסטאנס ומשכורת רעב. עדיף לעשות ש"ל מאשר לא לעשות כלום, אבל אני הרבה יותר אעריך מישהו שמילא את חובתו והתגייס לצה"ל.
 

ailag

New member
הא יפה, לא חשבתי שיש בסיסים נגישים

תמיד יש מדרגות איפשהו.. (מן הסתם לשרת הם יכולים בכיף, אבל לא חשבתי שצה"ל יצליח להנגיש מספיק) ובגלל דברים כמו מה שאת אומרת אני בעד להשוות תנאים בין שירות צבאי וש"ל. תכלס ממה שהבנתי שכר בש"ל הוא יותר גבוה וגם ביותר תפקידים יש מספיק זמן לעבוד במקביל, מה שגם אומר שתורמים פחות שעות בממוצע. שוב, ממה ששמעתי, לא מסטטיסטיקות שקראתי. אגב, ש"ל זה גם לאלו שמבחינה אידיאולוגית לא חושבים שצריך להיות צבא או משהו כזה. אני לא חושבת ששירות צבאי כפי שהוא כיום ישנה את דעתם, אז הם לא ירוויחו מזה הרבה והצבא לא ירוויח מהם הרבה.
 
לא סטטיסטיקה ולא אמת

אנשי שירות לאומי על פי החוק אסורים בעבודה בדיוק כמו חיילים, וחיילים \אנשי שירות לאומי שניתן להם אישור לעבוד הם כאלו שעומדים בתנאים ספיציפיים שדומים גם לחיילים וגם לבני\בנות שירות. לא מקבלים שכר יותר גבוה, השכר נקבע על פי המדינה ולפי המדד. אין יותר זמן, נותנים 40 שעות שבועיות, בדיוק כמו ג'ובניקים אחרים ושירות לאומי זה לכל מי שהחליט לעשות אותו. בין אם מסיבות אידיאולוגיות, רפואיות, נפשיות וכו'.
 

ailag

New member
"על פי החוק"

אבל הכרתי חיילים שעבדו, ושמעתי על בני/בנות שירות שעובדים. בלי שום היתר בשני המקרים. ג'ובניקים נותנים 40 שעות? מי קבע? אני כג'ובניקית נתתי הרבה יותר מזה, והרבה אנשים בבסיס שלי נתנו אותה כמות שעות או יותר מזה. חוץ מזה, שמעתי סיפורים על אנשים שעשו ש"ל מהבוקר עד הצהריים.. 40 שעות לא נכנסות לזה.
 

sayar3

New member
השתמטות לפי המילון שלי:

אי מילוי חובה מכל סוג שהוא תוך מתן תירוץ מתאים. לא נשכח גם את המושג "סרבנות" שאמור לבוא במיקשה אחת יחד עם ההשתמטות. סרבן הינו מי שלא הצליח להשתמט אך בכל זאת מסרב למלא חובתו כלפי החברה.
 
למעלה