מה אתם מבשלים לשבועות?

מה אתם מבשלים לשבועות?

אני נמנעת מאכילת גבינות אז אמא שלי תצטרך להיות קצת יצירתית בכל מיקרה אני מתכננת להביא איתי סלט קינואה ציבעוני עם חמוציות הנה המתכון סלט קינואה: קינואה מבושלת ביחס של 1 כוס קינואה על 1 כוס מים כשמתקררת, להוסיף לסלט: חמוציות, גמבה חתוכה קטן, פטרויליה קצוצה דק, אגזוי לוז טחונים/שבורים גס ולרוטב- שמן זית, שמן שומשום ( נותן המון בטעם), מלח, פלפל, מוסיפה גם קצת לימון בנוסף אכין גם סלט טופו מוקפץ עם פיטריות פורטובלו ושמפיניון ברוטב סויה, חומץ אורז,רוזמרין ושום מה אתם מבשלים? שרשרו (צמחוני, חלבי, אסיאתי ומה לא..) בוקר טוב שירי
 
יש לי רגישות לקינואה

לגבי שבועות, לא חשבתי על זה, האמת היא שאני מתכננת שזה יהיה כמו יום שבת רגיל. מאחר והחלטתי להיות טבעונית אין לי כל כך מה לעשות בשבועות. בדר"כ את החגים אני מבלה במרכז ליוגה, שם הארוחות הן צמחוניות אך לא טבעוניות אבל בכל זאת בשבתות ובחגים יש שם לא מעט אוכל טבעוני. בשבועות גם שם החלב משתלט על הארוחה ואם החלטתי להמנע מחלב פשוט לא יהיה לי מה לאכול שם ולכן הפעם לא אהיה שם. מה שכן, הייתי שמחה להחזיר את החג הזה למתכונתו המקורית, חג הביכורים, החג שבו נוהגים להביא משבעת המינים בהם נתברכה ארצנו ושבעת המינים הללו הם כמובן טבעוניים לחלוטין. הייתי שמחה לקבל מתכונים שמורכבים משבעת המינים ואולי זה אפילו ישנה את דעתי לגבי הסעודה של מחר ובמקום להדיר את רגליי אבוא לסעודה עם תבשילים שהכנתי בעצמי שהם טבעוניים לחלוטין וגם מתאימים לשבועות
 
מעניין

אכן דבר שכולם שכחו, חג הביכורים.. אשמח לעזור בבחירת מתכונים אז מה בא לך להכין?
 
ניסיתי למצוא ברשת

כל מיני רעיונות למתכונים עם שבעת המינים אבל כולם היו לא צמחוניים. לכולם תמיד הוסיפו בשר או "במקרה הטוב" מוצרי חלב או ביצים. אני מחפשת רעיון לתבשיל שמורכב משבעת המינים, לא חייב להיות רק מתוך שבעת המינים אבל שיהיה מבוסס על כך וכמובן שיהיה טעים. אציין רק שאם אני רוצה להביא את התבשיל למרכז ליוגה חשוב שהוא גם לא יכלול בצל, שום ופטריות. (חלק מהתזונה של היוגה...)
 
מכירה את זה?

זו סידרה מדהימה של סוגת (אני לא מקבלת אחוזים אבל כל מי שהמלצתי לו עליה מודה לי, היא נהדרת למי שרוצה לקצר את הזמן שהוא מבלה במטבח אבל גם רוצה אוכל בריא ומזין) אחת השקיות זה 5 דגנים (אומנם ל 7 המינים אבל קרוב) ומה שיפה בזה שזה מוכן תוך 10 רק צריך להוסיף לסלט, ירקות, תבשיל, מרק וכד'.. יש בעיה לאכול אוכל שיש בפנים דברים מתוקים כמו פירות פשוט עלה לי רעיון לעשות מזה ארוחה עם שבעת המינים אבל צריך פתיחות בטעם
 
יש בעיה לאוכל שיש בפנים דברים מתוקים כמו פרי

פירות ? (שכחתי את סימן השאלה)
 
אז אם כך...

תבשלי את השקית של ה 5 דגנים לפי הוראות ההכנה. סנני וקררי. בקערה נפרדת שימי: צימוקים בהירים (גפן) בערך כוס תאנה טריה או יבשה תקצצי אותה לחתיכות קטנות אפ זו טרייה אז ל 4 פלחים אם תמצאי רימון אז תפוררי רק את הגרגירים האדומים חצי כוס זיתים ירוקים קצוצים בערך 6-7 תמרים יבשים מאיזה זן שאת רוצה רוטב, להכין בקערה קטנה נפרדת שמן זית בערך 4 כפות (זה סלט גדול) לימון,מעט דבש או סוכר, מלח ופלפל לפי הטעם לערבב את הרוטב היטב לאחד בין ה חמישה דגנים של סוגת לבין שאר המרכיבים וערבב בעדינות ולשפוך את הרוטב. אני מבטיחה לך שמנה שלך תיהיהמיוחדת להפליא והכי מתאימה לחג רק לידע כללי הפה שלנו מאוד אוהב שילוב של כמה טעמים (מלוח, חמוצ, ומתוק) ביחד. אז מה היה לנו? חיטה: מופיעה כחלק מהחמישה דגנים (זן מסויים של חיטה קדומה) שעורה- מופיעה כחלק מהחמישה דגנים (גריסים זה שעורה) גפן מופיע כצימוקים תאנה - יש רימון- יש זית- יש ויש תמר- יש אם את לא מוצאת רימונים אז תוסיפי לרוטב כפית תרכיז רימונים (אפשר למצוא בכל סופר) משדרג את הטעם פלאים!! אז מה את אומרת?
 
מצאתי משהו ../images/Emo13.gif

סלט שבעת המינים. נראה טוב. הבעיה היחידה היא שאין עכשיו רימונים כך שאצטרך למצוא פתרון אחר. (חשבתי על תבשיל שאפשר לתבל עם תרכיז רימונים. אם למישהו יש רעיון מה יכול ללכת טוב עם התרכיז הנ"ל אשמח לשמוע
)
 

d a p h n a

New member
האמת שאני לא יודעת....

בעקרון, מאחר ואנחנו חיים בארה"ב, אנחנו בדרך כלל לא ממש מציינים חגים כמו שבועות (בגדול חוגגים רק את ראש השנה, חנוכה ופסח). מצד שני, השנה אמא שלי בדיוק מגיעה בערב החג אלינו, אז לכאורה כדאי להכין משהו קצת יותר חגיגי. מצד שלישי, הסיבה שאמא שלי מגיעה ביום שלישי היא שביום רביעי בבוקר אני עוברת ניתוח קטן (לא משהו רציני, אל דאגה), ולמרות שמותר לי לאכול ביום שלישי בערב עדיף שאני אמנע מלאכול דברים יחסים שמנים כמו מוצרי חלב... אז בקיצור, נראה לי שאולי תהיה סתם ארוחה... אולי אני אנסה להכין סופלה גבינה מגבינה צהובה דלת שומן. תכל'ס זה בעיקר חלבונים אז זה לא כזה נורא...
 

nowonder

New member
זה החג האהוב עלי

וגם היומולדת של בעלי. פשטידת תרד פטריות וטופו סלט דלעת ואדממה חציל קלוי וטחינה גלילת בצק עם פסטו ונראה מה עוד מתחשק לי.
 

nowonder

New member
מתכון לפשטידת תרד ופטריות טבעונית

מכינים בצק פריך: כוס וחצי קמח, 3/4 כוס שמן זית, מלח, לעבד בפולסים במעבד מזון לפירורים, להוסיף מים (ממש קצת כל פעם) עד שנהיה בצק. לרדד לתבנית אפייה מתאימה קישים. לאפות בתנור כ 15 דקות. מכינים את המילוי חותכים חבילת פטריות לפרוסות דקות. מטגנים במחבת גדולה (משומנת בשמן זית) מוסיפים שום חתוך לפרוסות. שופכים על הפטריות חצי כוס אלכוהול (יין לבן, או ורמוט). מוסיפים שתי כפות עלי טימין טרי, פלפל ואגוז מוסקט (לא להוסיף מלח. זה מוציא את הנוזלים מהפטריות והתרד). מוסיפים בהדרגה תרד טרי (לפחות 500 גרם) ומערבבים על האש עד שהתרד מתבשל. מוסיפים כף קמח, שהנוזלים יספגו. במעבד מזון מעבדים טופו (לא יודעת איזה סוג יש בארץ. אני משתמשת ב FIRM טופו. אחרי שאני שופכת את הנוזלים וסוחטת אותו היטב). עם חצי כוס חלב סויה. מלח, פלפל אגוז מוסקט. (מי שאוהב יכול להוסיף צ'דר צמחונית מגוררת). מערבבים את קרם הטופו עם הפטריות והתרד. שופכים על הקלתית החצי אפויה. אופים בתנור עוד 45 דקות בערך. או עד שקיסם נעוץ יוצא יבש.
 

p e b b l e

New member
האמת עוד לא תכננתי מה להכין

אבל מכיוון שהזכרת לי, ככל הנראה יהיה: קיש בצל וטופו פלפלים ממולאים בקשיו וירקות אנטיפסטי לחם זיתים
 
למעלה