מה אתם מבשלים לשבועות?

p e b b l e

New member
מתכונים

מתכון לקיש הבצל כבר נמצא בפורום מתכון לפלפלים (למרות שבסוף לא הכנתי) רכיבים: 3 פלפלים חצויים 1/2 כמות גבינת קשיו מהמתכון בקישור: http://food.walla.co.il/?w=/1112/1641742 1 גזר קצוץ דק דק 1 תפו"א קטן קצוץ דק דק 1 קישוא קצוץ דק דק 1 שן שום קצוצה שמן זית מלח פלפל הכנה: את הירקות הקצוצים מטגנים במעט שמן זית. מערבבים את גבינת הקשיו והירקות, ממלאים את הפלפלים החצויים, מזלפים מעט שמן זית מעל ומכניסים לתנור מחומם מראש ל- 180 מעלות לכ- 25 דקות או עד שהמילוי מזהיב.
 

taliF454

New member
../images/Emo6.gif כבר שנים אני מנסה לאהוב קינואה

בכל מיני צורות ולא מוותרת- הגעתי למסקנה שלפחות בשבילי ,אם אפשר "להטביע" אותה בהרבה טעמים אחרים היא נהיית הרבה יותר אכילה. אגוזים וגרעינים אני דווקא אוהבת! בסלט הזה את קולה אותם או משתמשת בטבעיים? ואפשר לחלוט את הקינואה (או בורגול) במים רותחים אם אין אפשרות לבשל? אני עדיין מנסה להתגבר על בעיית חשמל פתאומית באיזור המטבח (מישהו שם למעלה כנראה שמע שנמאס לי לנקות סירים...) כך שנראה לי שהשבועות השנה יהיה על תקן טבעונאי, או שנדחה את א' החג עד לפתרון הבעיה...
 

taliF454

New member
ואני מסכימה עם נטע שהחג יהיה יותר ידידותי

אם נבחר לשים דגש גם על מאכלי פרי וירק ולא רק מוצרי חלב (אם כי מובן בהחלט שאחרי סוכות וט"ו בשבט אנשים מחפשים גיוון.פעם היה בטלויזיה סרט תעודה על קהילה כלשהי שאכן חוגגת בצורה כזו,לא העבריים מדימונה... מבטיחה לחקור בעניין)
 
תגובה סלט קינואה

אינני קולה את האגוזים מטעמי בריאות (יש גם טמעים כאלה
) וברצינות, חומצות השומן שיש באגוז אשר תורמים לבריאותינו כ"כ עלולים להרס בחשיפה לחום ולכן אני קונה אותם גם לא קלויים וגם ללא מלח... קינואה תתחיל להתרכך אם תשרי אותה במיים כמה שעות עד יום בורגול יתחיל להתרככך בערך שעה על מים רותחים (אין צורך לבשל בורגול) ד"א אם אין לך אפשרות לבשל את יכולה להכין יופי של סלטים מענינים עם פירות יבשים אגוזים ויעלים ירוקים... שיהיה חג שמח
 

d a p h n a

New member
בסוף החלטתי על לזניה

הכנתי אותה כמעט ללא שומן בכלל (גבינות מאוד דלות), אז אני מקווה שהיא תצא אכילה, אבל זה היה נראה לי כמו הדבר הכי נוח להכין בהתחשב במגבלות הסיטואציה.
 
למעלה