מה אתם מבשלים לשבת?

מה אתם מבשלים לשבת?

יש לי הרבה סלק צהוב באדיבות הארגז האורגני
בעבר צליתי אותו יחד עם הכהה ופרסתי באותו משרה אחר כך אבל לא בא לי כזה. רעיונות?
יש לי זוקיני כהה, דלורית קטנה, בטטות ארוכות ודקות למכביר , תפוחי אדמה
גזר
פלפלים כתומים ואדומים
עגבניות
שומר
קייל
אפרסמונים
קלמנטינות
תפוחי עץ
ולא בדל מחשבה קצר...היינו אמורים לצאת לסופשבוע ארוך זוגי ללא בישולים בצידו , בוטל בשל מחלת בן הזוג...
 

ladybug6

New member
כבר סופ"ש?


עוד לא מסוגלת לחשוב על בישולים, סביר להניח שלא יהיו פה הרבה הפעם, אבל נחשוב על זה מחר בקניות.
&nbsp
הארגז שלך לעומת זאת עשה לי חשק לקוביות סלקים וגזרים צלויים בזיגוג מתקתק ועשבי תיבול.
מהפלפלים והעגבניות אפשר להכין מעין שקשוקה ובתוכה אולי כמה שקעים עם תערובת קמח עדשים ותבלינים ועשבי תיבול.
מכל הכתומים אפשר להכין אחלה מרק כתום, אולי בתיבול מעניין, אולי דווקא פשוט, ולהגשה אפשר להכין הרבה בצל מטוגן קריספי בתיבול קארי עדין.
תפוחי אדמה אפויים ופריכים זה תמיד טוב, אם יש הרבה אז אולי פאי רועים עם תחתית של שבבי סויה ועדשים?
זוקיני אם יש הרבה אפשר לפרוס לאורך, לרוקן לכדי סירות, למלא בתערובת של ירקות ואורז או קוסקוס, ולאפות. להגיש עם רוטב לימוני מצומצם, או טחינה, או רוטב אדום..
שומר זה איכסוש, וקייל אני לא מכירה, אז בהצלחה עם זה
&nbsp
 
כאחוזתתזזית נכנסתי למטבח

לבשל
מרק נגד שפעת - קוביות גזר לבן, קוביות גזר, קוביות קישוא, בצל, חצי ראש שום, שלושה שורשי כורכום מגורדים על זסטר, ראש סלרי על הגבעולים מקוצץ קטן, תפוח אדמה ובטטה קטנה בקוביות קטנות.

קציצות שבבי סויה עם בצל מטוגן, עלי אזוב, קמח חומוס הרבה כמון מעט קינמון. חלק מזה בתוך פרות יבשים על מצע גזר ובצל וחלק קציצות מטוגנות מעל הפרות יבשים בסיר.
בתנור נאפו אצבעות קישואים ודלורית
סלק צהוב למכביר שנחתך לקוביות + בצל סגול בקוביות קטנות ונזלף בלימון, סילאן, פטרוזיליה לרוב, שמן זית, מלח
בטטה בפרוסות דקות בתנור- שמן זית ומלח, כמו צ'יפס
מה מזה יישאר למחר? לאלוהים ולמתבגרי הבית וחבריהם פתרונים
 

RSPA

New member
"אחוזת תזזית" - אחלה שם לדיור מוגן...


מזכיר ישר את "אחוזת ראשונים" בראשל"צ, "אחוזת בית" ברעננה וכד'.
 
היום

הסלק לצערי אזל
הבטטות גם
קציצות בחצי הדרך המרק כמעט נעלם

לפיכך יש כאן-
סלט קייל עם קלמנטינה, אפרסמון ופילה לימונים
סלט פרחי כרובית מאודים עם גרעיני דלעת וחמניה ,בצל יבש קצוץ, פטרוזיליה, נענע, מלח מיצלימון פלפל שחור גרוס מעט שמן זית, מייפל
סלט שומר בפרוסות דקות, בצל , אזוב מיובש בתנור הביתי בנדיבות, הרבה מיצלימון סחוטרי מעט מלח מעט שמן זית
פרחי כרובית אפויים בתנור עם גבינת קשיו
סלט כרוב אדום וגזר מגורר קוביות תפוחים עם בצל כוסברה אזוב לימון
שעועית ירוקה מבושלת עם בצל מטוגן, הרבה שום ועגבניות טריות בקוביות
חצאי תפוחי אדמה בקליפתם אפויים על תבני מוברשת בשמן זית ומלח גס
טחינה
אורז מלא ואדום עם קארי בתנור
מאפה התרד היה כזו הצלחה שעוד אחד כמוהו בתנור עכשיו
מאפינס נ"ג עם אוכמניות ושקדים
 
קציצות שבבי סויה ופרות יבשים

ממולאים באותה תערובת, בסיר על מצע גזר ובצל עם יין אדום

 
ירקות מוקפצים עם אורז ליד

סיגרים אפויים עם מטבל בוטנים בצד - בתנאי שאמצא מתכון למטבל.... בשביל זה לקחתי הפסקה מהמטבח
מרק דלעת עם תפוחי עץ כי התאספו פה המון תפוחי עץ חמוצים שאני לא אוהבת לאכול ככה
סלט סלק וגזר חי שיהיה לכמה ימים
ביסקוטי עם אגוזים וקליפות הדרים - חברה שלי פתחה בלוג לא טבעוני, והוסיפה בו לכבודי פינה טבעונית....
נראה אם תהיה לי סבלנות לגבינת שקדים כמו שרציתי
 

ladybug6

New member
הערב מתארחים, התרומה הצנועה שלנו

לשולחן האוכל תהיה פרחי כרובית מטוגנים בפירורי לחם, וגם פורטבלו מטוגנות באותו ציפוי.
וגם סלט של פרוסות דקיקות של מלפפונים עם כוסברה, בצל סגול, חמוציות ורוטב על בסיס בלסמי וסילאן.
מחר מוזמנים לפיקניק בדרום אבל לא בטוח שבמצבי הנוכחי אני במצב לנסיעה ארוכה בפקקים והתרוצצות בשדות.. נראה על איזה צד נקום מחר (וכמה הוא יכאב
). אם נחליט ללכת נאלתר סלט ברגע האחרון כדי לא לבוא בידיים ריקות, או אולי עוגת תפוחים בחושה.
ולנו הכנתי מלאי טרי של גבינת סויה למריחה, מיונז ביתי, טחינה. אם מחר לא ניסע, אני מתכננת להכין לזניה, משהו עם קישואים בהירים ויפהפיים שלא עמדתי בפניהם בסופר, וסלט סלק.. ואולי עוגת יומולדת לבנזוג שחוגג מחר
 

ladybug6

New member
אז לא נסענו. לזניה איט איז

והאמת שיצא פיצוץ.
בפנים יש "בולונז" עם טחון מהצומח, חצילים ופטריות והרבה עגבניות. בין לבין ומלמעלה יש קצת גבינ"נ קשיו ביתית ששמרתי בהקפאה וגיררתי בפומפיה. לא הגזמתי כדי שלא ישתלט, ויצא ממש מעולה.
סליחה על התמונה החובבנית... המצלמה תקועה באיזה חור מאז שעברנו דירה


בנוסף הכנתי אמש עוגת וניל וקינמון עם פקאנים, את סלט המלפפונים, ופרחי הכרובית בפירורי לחם שזכו לתשואות.
ולמרות שלא אני הכנתי, חזרתי הביתה גם עם קוסקוס ומרק ירקות, פלפלים קלויים, אורז וסלט סלק..
אז עכשיו יש יותר מדי אוכל


 

RSPA

New member
עכשיו כשאני קורא בעיון - איך בא לי לזניה.


תגידי, הטחון מהצומח - של איזו חברה הוא? טבעול או טבע-דלי?
חוץ מזה אשמח למתכון יותר ברור, כי ברור לי שאני הולך להכין את זה...(סוג של אסקפיזם ממועקת קציצות סלק)
 
למעלה