מה אתם מבשלים לשבת?

RSPA

New member


 

נטאשKה

New member
כרגע

סלט פסטה עשיר בעגבניות בכמה צבעים, אבוקדו וזיתי קלמטה וגזרים צבעוניים בתנור במרינדת שמ״ז, רכז רימונים, צ׳ילי, טימין ועוד תבלון.

נראה מה יהיה עוד
 

נטאשKה

New member
בנתיים הצטרפו אליהם

סלט שומר חי עם בצל סגול וצנוניות צלויות בתנור, שאריות השומר והגזרים הצבעוניים נחתכו לפיסות אכילות, הוברשו בשמ״ז והלכו לתנור גם כן.

מתכננת על משהו עם חצילים דקים וארוכים. לא סגורה על מה
 

merav999

New member
אצלנו יש

אני הכנתי פאד תאי עם רטבים חדשים שקניתי - רוטב פאד תאי ורוטב פטריות (+רוטב סויה)
&nbsp
סושי
&nbsp
אולי גיוזות (לא החלטתי עדיין אם להכין או לא, קניתי 2 חבילות קפואות אחד תרד ואחד פטריות)
&nbsp
למחר קציצות עדשים כתומות .
&nbsp
חוץ מזה יהיו פרחי כרובית בפרורי לחם מטוגנים.
תפוחי אדמה ובטטה בתנור.
סלט עגבניות שרי, בצל סגול, כוסברה ופלפל צ'ילי.
חצילים קלויים על הגז עם טחינה מעל.
&nbsp
&nbsp
 

Gidi Shemer

New member
אצלי שום דבר מיוחד, אבל המלצה כללית

זה לא שאני לא מבשל, דווקא מבשל הרבה, אבל זה כבר די חוזר על עצמו אז לא אשעמם את כולם.

מה שכן, אני לא חושב שהמלצתי פה על משהו שהתחלתי להרבות בו לאחרונה, אז אולי זה המקום.

כל הקרדיט לזוגתי היקרה שגם כותבת פה לעיתים-
מרק ירוק- מהספל לאריכות חיים!

קר וכולנו יודעים עד כמה טובים ומזינים הירוקים לחיינו. אז מה עושים?

לוקחים סיר גדול, או ענק. שמים פה (קפוא או טרי, הכל לפי הזמינות):

הרבה ברוקולי
הרבה כרוב
הרבה כרוב ניצנים
הרבה קייל
הרבה עלים ירוקים אחרים זמינים (למשל colard greens או turnip greens במקרה שלי)
מספר בצלים קלופים וחתוכים גס
כ- 10 שיני שום מקולפות
מספר גזרים

וכמובן, עוד ועוד ירקות. כל המרבה, הרי זה משובח.

מכסים במים ומרתיחים. מתבלים כאוות נפשכם (אצלי יחגגו הכמון, הפפריקה, הקימל, הפלפל השחור, והכורכום).

מרתיחים ומבשלים על אש נמוכה עד שהכל רך ומוצלח.

מרסקים עם מוט של בלנדר ומוסיפים נוזלים אם צריך. הרעיון המרכזי הוא שמתקבל מרק, אבל נוזלי, כזה שאפשר לשתות.

זהו, מקפיאים חלק ואת השאר שמים במיכל שמתאים לכם.

ואז, כל יום, כאשר אתם קצת רעבים או יושבים מול המחשב, ספר, או מה שלא יהיה- מוזגים את המרק הירוק לספל גדול, שותים, ונאנחים בקול רם: ״אח, כמה טעימה הבריאות הזו יכולה להיות״.
 
אני כשלעצמי

ברגע שהמוט של הבלנדר נגע בירקות איבדת אותי
לא יכולה רסק ירקות, לא עובד לי טוב, מעדיפה חתיכות במרק שלי
 

Gidi Shemer

New member
אה, אבל אז זה כבר לא לשתות מהספל המהביל!

תנסי ככה- אל תחשבי על זה כמרק אלא כמשקה חם. עובד?
 
המרקם

לא עובד לי
רק עם כתום וגם זה לא תמיד
רגישות תחושתית שכזו
אני חותכת קטן קטן ואז אפשר מספל
 

RSPA

New member
זה נראה אחלה רעיון. תודה שהעלית אותו.

האמת שאחרתי להגיב משום שכמעט שבת שלמה (בלי לקחת בחשבון את טרדות קציצות הסלק שלי) אני מנסה להזכר במה זה מזכיר לי. בסוף נפל האסימון: דיאטת מרק הכרוב המפורסמת (בעיקר בארה"ב, אבל גם כאן) מלפני עשור או שניים או יותר (לך תזכור...). גם שם הרעיון היה לעשות בו שימוש "כאשר אתם קצת רעבים..." וגו'.
בקיצור, אני בעד. אם אתה מושך אותו לכיוון "הירוקים" - זה גם אחלה ויכול להתאים לי מאוד.

ועכשיו שאלה: מה לגבי עלי בייבי וחסה למשל? איך הם מתנהגים בבישול/חימום? נראה לך שהם גם יתאימו למרק כזה?
 

Gidi Shemer

New member
לא ניסיתי, אבל למה שיפריעו?

כל עוד אתה לא שם עשב חיטה, מה יכול להיות רע?
 

RSPA

New member
מצוין. בקרוב אתחיל להטביע את יגוני במרק הזה.


 
אני מכניסב למרקים

כל ירוק שיש במקרר כולל גרגיר הנחלים אבל מזה במידה שלא יהיה מריר, חזה במרק מפתיעה לטובה ממש!
כולל הכל
כנ"ל לגבי "חביתות" ירק- חסה, סלרי, סלק, קייל, פטרוזיליה, כוסברה,שום ירוק, בצל ירוק... הכל הולך
 
אצלינו היה (ונשארו שאריות לשמחתי לתחילת השבוע)

גורמה סבזי צמחוני
"עוגת" אורז עם חומוס וגזר
פשטידה
פסטה עם שעועית ירוקה+זיתים+עגבניות+קשיו
אנטי פסטי
 

RSPA

New member
הכנתי "קציצוניות" סלק וגזר בגרסה חדשה, אבל "נפלתי" במלח..


המתכון עצמו מעולה, המרקם מצוין, התבלון התאים, רק כמות המלח יצאה מעל המידה המתאימה לי. ממש מלוח.
כשטעמתי את העיסה לפני האפיה זה היה במידה. אבל כנראה שלאחר שכמות הנוזלים פחתה באפיה - המליחות הדומיננטית כל כך צפה אל פני השטח.
הסיבה העיקרית לטעות - עשיתי שימוש בבוטנים קלויים מומלחים (אותם טחנתי) שבדיעבד הסתבר שהיו מומלחים מעבר למה שתיארתי לעצמי. שכן, לא הוספתי מצידי כל מלח לעיסה.

מצרף תמונות של לפני ואחרי....ואני שובר את הראש מה לעשות איתן כעת (אולי כחומר גלם למשהו אחר שידלל את ריכוז המלחים). בינתיים הן יועברו להקפאה. בעסה....



 

ladybug6

New member
תכניס אותן למחבת עם רוטב בלי מלח

לבישול של כמה דקות, וזה יאזן את המליחות...
מאמינה שגם בכריך עם ממרחים וירקות זה יתאזן.
 

RSPA

New member
תודה. יש לך רעיון/מתכון לסוג הרוטב?

ניסיתי להכין מכמה מהן איזה סוג של גוואקמולי עם אבוקדו לא מתובל בכלל ועדיין ביחסים בין הקציצות וכמות האבוקדו ה"סבירה" זה לא כל כך עבד. יש לי רעיון לטחון אותן ולעשות מהן איזה סוג של בולונז (כמובן בתוספת של מרכיבים נוספים אבל ללא תוספת מלחים). אני עוד חושב על זה...
 

ladybug6

New member
אני לא יודעת מה הטעם שלהן

אבל כל רוטב יעבוד לדעתי. גם כזה על בסיס עגבניות וגם סתם ציר ירקות מוסמך עם עשבי תיבול ולימון.
גם עגבניות מרוסקות ומתובלות שתבשל 10 דקות עם מעט סוכר ובזיליקום יעשו את העבודה.
אולי אפילו רסק עגבניות טרי עם קצת שמן זית, כמו שאוכלים עם הג'חנון :)
 

RSPA

New member
הטעם שלהן קשור בעיקר לתבלינים שבהן

שהם התבלינים היבשים: כמון, כוסברה ו"על האש". גם הבוטנים הקלויים מוסיפים משהו דומה ל"במבה".
תודה על הרעיונות, אני אעשה נסיון ונראה.
 
למעלה