אצלי שום דבר מיוחד, אבל המלצה כללית
זה לא שאני לא מבשל, דווקא מבשל הרבה, אבל זה כבר די חוזר על עצמו אז לא אשעמם את כולם.
מה שכן, אני לא חושב שהמלצתי פה על משהו שהתחלתי להרבות בו לאחרונה, אז אולי זה המקום.
כל הקרדיט לזוגתי היקרה שגם כותבת פה לעיתים-
מרק ירוק- מהספל לאריכות חיים!
קר וכולנו יודעים עד כמה טובים ומזינים הירוקים לחיינו. אז מה עושים?
לוקחים סיר גדול, או ענק. שמים פה (קפוא או טרי, הכל לפי הזמינות):
הרבה ברוקולי
הרבה כרוב
הרבה כרוב ניצנים
הרבה קייל
הרבה עלים ירוקים אחרים זמינים (למשל colard greens או turnip greens במקרה שלי)
מספר בצלים קלופים וחתוכים גס
כ- 10 שיני שום מקולפות
מספר גזרים
וכמובן, עוד ועוד ירקות. כל המרבה, הרי זה משובח.
מכסים במים ומרתיחים. מתבלים כאוות נפשכם (אצלי יחגגו הכמון, הפפריקה, הקימל, הפלפל השחור, והכורכום).
מרתיחים ומבשלים על אש נמוכה עד שהכל רך ומוצלח.
מרסקים עם מוט של בלנדר ומוסיפים נוזלים אם צריך. הרעיון המרכזי הוא שמתקבל מרק, אבל נוזלי, כזה שאפשר לשתות.
זהו, מקפיאים חלק ואת השאר שמים במיכל שמתאים לכם.
ואז, כל יום, כאשר אתם קצת רעבים או יושבים מול המחשב, ספר, או מה שלא יהיה- מוזגים את המרק הירוק לספל גדול, שותים, ונאנחים בקול רם: ״אח, כמה טעימה הבריאות הזו יכולה להיות״.