מה אתם מרגישים כלפי המחנכים שלכם?

חרדית

New member
חבל שאבא שלי לא היה רב!../images/Emo47.gif

לגבי המחנכים והמחנכות אני באמת חושבת שיש מקום לשיפור. בכלל כל השיטה של בית יעקב היא לא מושלמת. חושבים שאנחנו פסי יצור כולם חיבים להיות אותו דבר אם אתה רק מתקשה קצת או רק חריג קצת בבית או בלימודים אתה כבר לא שווה מעטות הן המורות שידעו להתיחס לכולן בשויון. אם היתה בת של איזה רב בכיתה היא זכתה לכבוד של מלך ואם אבא שלך עבד בכלל את היית סוג ב. אני אישית סבלתי בבית הספר היסודי.בתיכון שהוא לא בדיוק היה בית יעקב אבל מספיק קרוב לזה באתי אל השקט והנחלה אין כמו המנהל שלי שם וכמו המורות והמורים היה אכפת להם מכל תלמידה הם התענינו בנו ואני עד היום שומרת קשר עם המחנכת שלי משם. אני חושבת שיש מורים ויש מורים יש טובים ויש טובים פחות. ומכות-בחיים לא הייתי מסכימה לקבל. תגידו סתם שאלה למה רק לבנים היו מרביצים? לבנות רק נתנו עונשים.אני הייתי מעדיפה איזה צפחה מאשר לעמוד שעה בחוץ.וחוץ מזה שהייתי מחזירה. חרדית. שפינו מספיק אנטי?

את "חרדית"

ובעזרת השם יתברך שמו, תשלחי את הילדים שלך לחיידר, והבנות לבית יעקב.. אז מה זה הביקורת הזו? >אתאיסט מקווה שלפחות הנכדים שלו לא יהיו בחיידר<

חרדית

New member
על איזה ילדים אתה מדבר?

דבר ראשון קודם יהיו ילדים אחר כך נדבר דבר שני הם לא ילכו לחיידר אלא לבית ספר! ויש בתי ספר חרדיים. דבר שלישי הבנות ילכו לבית יעקב שיתאים להן (ויש כאלה) והביקורת-פורים אמרתם לא? חרדית. נ.ב: ניתן לנכדים להחליט בעצמם.

spinoza

New member
חרדית

חלילה: את לא צריכה להיות אנטי. אף שיטת חינוך אינה מושלמת. ובכל מקום יש אפליה, אבל זה חדש לי שאת אומרת שמי שאבא שלה עבד זה היה נחשב סוג ב´, כי בחברה של הכיפות הסרוגות וחילונית רוב האבות (*) ( והאמהות) עובדים, וזה סוג א´. לגבי הרגשה של אכפתיות של המורים, אז ההרגשה שלי שדווקא בחינוך הדתי (אני מניח שבחרדי זה דומה) יש יותר איכפתיות בין אחד לשני, או החברים יותר קרובים, מאשר בעולם החילוני. בעולם החילוני יש יותר ניכור ובדידות, מאשר בקהילות הדתיות וזה יתרון חשוב. לגבי מכות- מה ? יש עדיין עונשים גופניים ? אני מופתע לשמוע. בכל מקרה בבית-ספר אצלנו המורים לא הרביצו,( ההורים כן, אם עברנו את הגבולות ) אצל החילוניים מספרים שהתלמידים מכים את המורים. שפינ´

תלוי באיזה קהילות

אצל החרדים השחורים, הסדר הוא כזה (פחות או יותר) רבנים ראשי ישיבות רמי"ם מלמדים וכל היתר עם חריגות מסוימות, בחצרות החסידים, הרבי מעל כולם, ואחר כך בני משפחתו והמשמשים. חריגה נוספת היא העושר, חרדים שעבדו בחוץ בל נהיו עשירים ממש ותורמים הרבה, נחשבים בראש הרשימה. >אתאיסט מקבל עליה לתורה רק ב"חמישי"<

חרדית

New member
שפינו אני מתחילה לא לזהות אותך!

אבל אני לא אשחק את המשחק שלך! רק בגלל שכבר בחרתי לי תחפושת. בקשר לאפליה במפורש יש הבדל בין הדתיים לחרדים אצלינו אם אבא שלך עובד ולא לומד או נושא במשרה תורנית אתה כבר סוג ב. חברים אני לא חושבת שיש הבדל דוקא יש אצלינו הרבה ריכולים והרבה לעג למי שקצת שונה מכולם. ההורים שלי אף פעם לא הרביצו לי (אולי לכן אני נראית ככה או שאולי זה רק עם בת זקונים) אבל אל תדאג בית הספר חיפה על זה הייתי מבלה מאחורי הדלת של הכיתה די הרבה. לפי מה שאני יודעת כיום המלמדים בחיידרים מרביצים פחות אבל זה היה מקובל מאד לפני כמה שנים.(רק אצל הבנים) אני אישית הייתי מחזירה למורה אם היא היתה מרביצה לי.
חרדית.

grinberg

New member
אולי אתה צודק לגבי לימודי קודש

אבל למה בקצת הלימודי חול שהיה לנו זלזלו בו כל כך לא התייחסו כמעט לציוני הבחינות, תמיד ידענו שהמורים ללימודי חול (שרייבער) הוא לא חשוב והיינו צוחקים ממנו בפנים מה שלא העזנו לעשות למורה של לימודי קודש (רעבע) והכל באישור ההנהלה.

haimcn

New member
כבוד הרב...

אני, כשהייתי תלמיד בנתיב מאיר מאוד הערכתי את ראש הישיבה - הרב קופולוביץ. את האישיות שלו, את הדרשות שלו, את התפילה שלו, את ההתנהלות הדתית והחינוכית שלו. באמת... בסופו של דבר, בית המשפט החליט שהוא אהב יותר מדי את התלמידים שלו והכניס אותו לכלא... לגבי שאר המורים שלי: היו טובים יותר והיו טובים פחות אבל אני משער שזה פחות או יותר אותו דבר בכל מקום.

אלי פלס

New member
אני יודע שלא התכוונת לזה אבל..תיקון

קופולוביץ´ לא ממש אהב את התלמידים שלו. גם לא "יותר מידי".

למעלה